|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
prostowanie a przetłuszczanie
macie może jakiś sposób na to żeby prostować włosy ale żeby za 4 h nie były tak przetłuszczone jakby ktoś je smalcem wysmarował ?
mam cienkie i delikatne blond włoski, które jak wyprostuję po kilku godz nadają się do ponownego mycia
|
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: prostowanie a przetłuszczanie
jedyna nadzieja pewnie w kosmetykach do przetłuszczajacych się włosów
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
skoro prostowanie zatłuszcza Ci włosy - odstawić prostownice
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
heh, znam ten problem, chociaz w moim przypadku nie jest to tragedia, bo prostuje naprawde od wielkiego dzwonu
a jaka masz prostownice? ja zauwazylam, ze tondeo bardziej mi "tlusci" wlosy, niz poprzednia- effalock ![]() moje dluzej zachowuja swiezosc, jezeli przed prostowaniem je umyje i wysusze suszarka czeszac jednoczesnie duza szczotka |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Ja prostowałam włosy namiętnie od dobrych 5 lat. Robiłam to co rano i wracając ze szkoły miałam już okropne tłuste strąki. Teraz walczę o swoje naturalne loki i póki co włosy wytrzymują bez mycia 2 dni
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Staraj się nie prostować włosów przy skórze głowy. Prostuj je najlepiej od połowy długości, wtedy włosy u nasady będą delikatnie unosić się do góry.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Ja odkąd stosuję Jantar zauważyłam, że włosy się dużo mniej przetłuszczają. Dodatkowo włosy mogą się wzmocnić, wyrosną babyhair, staną się cięższe i może nie będą się tak przetłuszczać ;>
ale nie na wszystkich działa tak dobrze, u mnie nie ma tak spektakularnych efektów :< |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

mam cienkie i delikatne blond włoski, które jak wyprostuję po kilku godz nadają się do ponownego mycia

21.06.2014r.