|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Wypadające włosy
Witam,
Mam 17 lat i zauważyłem, że wypadają mi włosy przy mocniejszym szarpnięciu. Trochę mnie to niepokoi, zawsze miałem cienkie włosy, poza tym w rodzinie łysienie i zakola są często spotykane (mój ojciec w wieku 40 lat stracił już większość ze swojej bujnej czupryny którą posiadał jako młody chłopak). Zapewne jest w tym też mojej winy, ponieważ często myję włosy (zazwyczaj wieczorem i rano), poza tym stosuję gumę (Shwarzkopf Osis+ Thrill), a przedtem "układam włosy" pianką i "zasuszając" je suszarką. Co zrobić, by je wzmocnić i jak zastąpić aktualny rytuał układania fryzur w bardziej przystępny dla stanu włosów? |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadające włosy
Cytat:
jesli nie to ew. zmien odzywke i łykaj witaminy jakies
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Też mam problem z wypadaniem włosów. Od 3 miesięcy zaczęłam poważniej pielęgnować włosy. Odstawiłam prostownicę i suszarkę z czego jestem dumna. Biorę skrzyp, zaczęłam też kurację drożdżową
- ale włosy jak wypadały tak wypadają. Pojawiło się wiele babyhair, włosy podczas mycia faktycznie wypadają mniej., ale kiedy je czeszę (zawsze na sucho) to na szczotce z włosia zawsze zostają splątane włosy, co widać tym bardziej, że jestem blondynką. Dziwne bo na innych szczotkach (tych pneumatycznych) nie zostaje więcej niż 1-2 włosy.Myślicie, że dzik mi nie służy?
Moja blogosfera Edytowane przez caravely Czas edycji: 2012-06-05 o 07:52 Powód: błąd :) |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
ja niecałe dwa lata temu miałam na głowie małą łysą plamkę ... nic mi nie jest włosy nie wypadają ani nic ! Jak myślicie mogę mieć łysienie plackowate ??
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo prosimy o nie zakładanie nowego watku skoro pare czesci watku o takim samym tutule juz istnieje. Prosze moderatora o zamkniecie
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Mojego meza tatko byl prawie lysy i swego czasu mojemu mezowi tez troszke wypadaly wloski ale wzial przyklad z mojego tatka i myje wlosy tylko i wylacznie mylem szarym tym jelonkiem i nie uzywa zadnych odzywek tylko po kazdym myciu na such wlosy wmasowuje sobie albo olejek rycynowy albo ciekla parafine i ma piekne geste wlosiska
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

jesli nie to ew. zmien odzywke i łykaj witaminy jakies
- ale włosy jak wypadały tak wypadają. Pojawiło się wiele babyhair, włosy podczas mycia faktycznie wypadają mniej., ale kiedy je czeszę (zawsze na sucho) to na szczotce z włosia zawsze zostają splątane włosy, co widać tym bardziej, że jestem blondynką. Dziwne bo na innych szczotkach (tych pneumatycznych) nie zostaje więcej niż 1-2 włosy.