|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Przetrwać Euro
Hej
Atmosfera dzisiejszego dnia mnie zainspirowała do założenia tego wątku.Czy jest tu ktoś kto tak jak ja kogo to w ogóle nie obchodzi? Ok, ludzie chca przeżywać, niech się jarają, tylko dlaczego powiedzenie w towarzystwie, że mnie to nie obchodzi, nie lubię piłki i nie zamierzam tego oglądać grozi niemal wyklęciem? bo "Nie oglądałaś???Co z Ciebie za Polka? Żeby meczu reprezentacji nie oglądać?" Czy to jest jakiś patriotyczny obowiązek do jasnej ciasnej? wyznacznik polskości? no ludziee, czemu nikt nie przeżywa mistrzostw Europy w koszykówce np? Wiem po niektórych znajomych, że część ogląda te mecze "bo wypada", żeby nie było głupio powiedzieć, że się nie oglądało. Więc skąd ta ogólna presja? Denerwuje mnie też to, że ludzie którzy w ogóle nie interesują się piłką, oglądają mecz na ruski rok nagle teraz stali się zagorzałymi znawcami i fanami footballu. To zakrawa na hipokryzję...
![]() |
#2 |
Władca Wizażu
|
Dot.: Przetrwać Euro
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Patriotyzm, nie patriotyzm - po prostu wspieranie reprezentacji przed telewizorem czy na stadionie. Ja nie widzę w tym nic złego. Notabene dzisiaj oglądając mecz, zerknęłam przez okno - ulice praktycznie puste
![]() ![]() ![]() No i piłka nożna jest chyba bardziej popularna niż koszykówka w Polsce.
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Pewnie tak, ale mnie chodzi o taką ogólną presję, że WSZYSCY powinni to oglądać. Ja akurat o tej porze miałam zajęcia na uczelni, to kolezanka z smsem, że "takie ważne wydarzenie, nie odwołali wam zajec?" jasne...odwoływać zajęcia z powodu jakiegoś meczu
![]()
Miał ochotę wyjść ze swego życia tak, jak się wychodzi z domu na ulicę. M.Kundera Edytowane przez magda88 Czas edycji: 2012-06-08 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Skoro ludzie nie widzą nic złego we wspieraniu reprezentacji to dlaczego widzą coś złego w olewaniu tej szopki? Hipokryzja? Dla mnie to nie jest żadne wyjątkowe wydarzenie i uważam, że mam prawo mieć takie zdanie- nikomu nie zabraniam kibicować, ale denerwuje mnie jak na przykład na facebooku dwójka moich znajomych pod jakimś postem napisała, że nie mają zamiaru oglądać żadnego meczu, a ktoś dodał komentarz "Je*ać was wszystkich! nie jesteście Polakami!". Takie zachowanie jest dla mnie nienormalne i wywołuje jeszcze większą niechęć do tego co się dzieje.
--- Właśnie, spotkałam się też dzisiaj z tym, że firmowy sklep Samsunga czynny był do 16 z powodu meczu... ![]() Moim zdaniem w przypadku przegranej powinni ogłosić żałobę narodową! Edytowane przez pannaleksandra Czas edycji: 2012-06-08 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Ja trochę nie rozumiem tych ''antypiłkarskich'' nastrojów
![]() Sama nie lubię siatkówki i sportów zimowych, ale jakoś przetrwałam Małyszomanię, olimpiady zimowe, czy mistrzostwa w siatkówce bez narzekania. Przecież życie całego państwa nie jest podporządkowane jednej imprezie. w dalszym ciągu działają kina, centra handlowe, parki nie są zamykana, nie wprowadzono godziny policyjnej na czas meczów, kiedy nie możnaby wyjść z domu ![]() Nie rozumiem arykułów typu ''Jak przetrwać Euro?'' ''Jak przetrwać z kibicem?'' Ludzie, to nie jest kataklizm, który trzeba przeżyć. Mecze nie odbywają się 24h na dobę przez 3 tygodnie, a telewizja nie jest jedynym źródłem rozrywki. Jedynie moge wspołczuć osobom, które nienawidzą piłki, a w swoim otoczeniu mają samych zagorzałych kibiców. Ale to chyba nie są częste przypadki. Dziewczyny wyluzujcie ![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
![]() Sklepy czynne do 16 faktycznie moga dziwić, ale z drugiej strony mamy wolne na czas świąt katolickich, mieliśmy wolne na czas pielgrzymi papieża do Polski i mimo, że nie jestem zainteresowana, jakoś daję radę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
bo po 1 powinnyście się zwyczajnie cieszyć, że w Polsce jest zorganizowana impreza na swiatowym poziomie (jak nic nie ma to są lamenty jak to nic się nie dzieje i och, czemuż to tak) a po 2 dzięki euro infrastruktura miejscami się poprawiła i inwestycje mają szanse być dokonczone, nie wierzę, że bez tego różne modernizacje nabrałyby tempa przez ostatnie 4 lata bo pewnie ciągle byłoby coś 'wazniejszego' ;-); plus dzięki temu część osób też miało/ma pracę;
poraża mnie ten galopujący malkontentyzm i widzenie wyłącznie własnego tyłka, ja nie lubię, ojej, oni też nie lubią a to hipokryci; a ja mam piłkę nożną gdzieś ale im więcej widzę oflagowanych samochodów tym bardziej się z tego cieszę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-Duzo ludzi straciło także pracę np budki z zarciem stojące wiele lat, pousuwane -zakorkowanie miasta albo całkowity brak dojazdu, no bomba -Drozsze bilety, kolejna rewelacja -jezdzenie na drugi koniec miasta po przepustki do swojego domu -Bez karty magnetycznej nie kupię w sklepie nic po normalnej cenie Fajnie, ze jest nowy stadion, stary chyba był w porządku... Fajnie, że zainwestowano w nowe tramwaje na pokaz, które niestety nie są na nasze tory i telepie w nich, że ja pierd... Fajnie, że dziecko w nocy spać nie może bo na mieście wuwuzele all night... Ale co tam odnowili trochę dróg, które i tak za rok się podziurawia Ja też mam to gdzieś, ale tz zapowiedział, że mecze polski oglądamy. No i oglądamy. Ale tak jednym okiem :d Sent from my SK17i using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 02:39 ---------- Poprzedni post napisano o 02:37 ---------- Cytat:
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Fajnie, że się rozumiemy
Sent from my SK17i using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Nas wypuścili z pracy 1.5h wcześniej abyśmy mogli mecz obejrzeć :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Nie no ok, korzyści pewnie z tego będą, mnie chodzi tylko o ogólną presję, nie zabraniam nikomu oglądać i się z tego cieszyc jeśli ma taka potrzebę. Tylko dlaczego mam np tracić fajne i przydatne zajęcia na studiach za które zapłaciłam , bo jest mecz i "wszyscy chcą obejrzeć" łącznie z wykładowcą? (zajęcia nie będa oczywiscie odrobione bo nie ma kiedy, zresztą skrócone "na naszą prośbę" ;/ ). Chodzi tylko o to i komentarze w stylu, "jak można nie oglądać".
Nie uważam Euro za kataklizm ale irytuje mnie zachowanie wielu ludzi dla których wykazywanie braku zainteresowania tym zamieszaniem jest zbrodnią.
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
A nie łatwiej komentarze mimo uszu puścić? Zdrowsza psychicznie będziesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Państwa rywalizują pomiędzy sobą, wiele z nich chce mieć u siebie imprezę w światowym formacie, jak oglądasz dowolne mistrzostwa, olimpiadę, wystawę czy zjazd zastanawiasz się nad takimi rzeczami jak to, że mieszkańcy może muszą mieć objazdy do pracy ? ![]() Tu problemem jest Euro, co ma powiedzieć taka Częstochowa np. która co rok w sierpniu w szczególności ma istne oblężenie ;-) pątników (a jak były pielgrzymki papieża? Cała Polska dostosywała się do wymogów bezpieczeństwa i utrudnień komunikacyjnych, tego, że msza potrafiła zgromadzić 2 miliony wiernych, na przykład), albo weźmy np. Przystanek Woodstock, na który zjeżdża kilkaset tysięcy ludzi..? Na rynku w Krakowie tłumy przewalają się bez przerwy. ;-) A jak jest koncert wielkiej gwiazdy? ;-) Też jakieś miasto musi przyjąć u siebie taką imprezę. Każdemu nie dogodzisz, ale smutne dość takie narzekactwo, najlepiej to chyba faktycznie jak nikt nic nie robi, nikt nie przyjeżdża. I potem oczywiście narzekacz narzeka, że nic się nie dzieje i nuda, panie. ![]() Cytat:
Z mojej strony eot, jak czytam w innym wątku czyjeś utyskiwanie, bo się ojeju spóźnił na egzamin to mi się co najwyżej chce uśmiechnąć, ;-), rzeczywiście wielka sprawa, że ktoś raczy studiować. I pewnie taki ktoś zawsze pilniutko chodzi na wszyściusie wykłady, że tak mu Euro w tym całym studiowaniu szyki pokrzyżowało. ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- aha, dzisiaj nie lecą Pingwiny z Madagaskaru tylko ''jakis mecz'' w dodatku powtórka, oburzające! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A ja się cieszę,że jest Euro bo wczoraj po raz pierwszy widziałam na ulicach uśmiechniętych ludzi, pozytywnie nastawionych, radosnych, śpiewających, poprzebieranych z pomalowanymi twarzami, zjednoczonych w jakiejś sprawie, a nie z nosami na kwintę, obrażonymi maskami i dającymi sobie z bara na ulicy, bo przecież wstyd ustąpić. Dla takiego widoku warto mieć Euro.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Hultaj, czyżbyś była wielbicielką Morta i zgraji? :d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
narzekanie jest typowe dla Polaków, dzięki wam dziewczyny - tradycja jest kultywowana ;]
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-06-09 o 11:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Nadal nie rozumiecie. Nie narzekam, że jest zorganizowane, bo uważam, że przyniesie korzyści. Nie chodzi mi o to, że obecność tej imprezy mi przeszkadza, nadinterpretujecie, więc darujcie sobie komentarze o narodowych zrzędach.
Mnie chodzi tylko i wyłącznie o szał i presję na to, że każdy ma to przeżywać.
![]() |
#23 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli coś ma się w dupce - to ma się po całości. Ty nie masz, najwyraźniej.
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
ja nic nie nakręcam. Chciałam tylko podyskutować na ten temat.
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Na plotkowym był już taki wątek i jeden na Intymnym. Po co nowy wątek? Nie możesz napisać swojego zdania w już istniejącym? Zakładając nowy wątek sama nakręcasz zainteresowanie tym tematem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Kocham w ludziach to narzekanie i wieczne biadolenie... Kiedyś myślałam, że to domena starszych ludzi, a tu się okazuje, że wręcz odwrotnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.