|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Cera mieszana !
Witajcie!
Ostatnio mam bardzo pszesuszoną skórę z mnóstwem zaskórników w strefie "T" , które później "przekształcają" się w stany zapalne. Słyszałam ,że można używać kosmetyków z kwasami na miejsca w strefie T , ale jednak mam obawy czy jest to do końca bezpieczne. Tym bardziej ,że jest teraz okres kiedy słońce świeci najmocniej , boję się ,że mogą mi "powyskakiwać" plamy ... a skórę ogólnie mam bardzo wrażliwą i "cieniutką" nawet w miejscach gdzie są zaskórniki , dlatego nie mogę używać drastycznych środków , które ewentualnie mogłyby mi pomóc... Może macie jakies sposoby , na taką "nietypową" cere ? Z góry dziękuję ![]() (jeśli cos takiego było , to przepraszam ale nigdzie nie znalazłam) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cera mieszana !
Hej! Ja mam bardzo podobny problem. Moja cera tez jest mieszana i tez bym powiedziala,ze przesuszona. Nigdy nie robilam jeszcze nic u kosmetyczk,zadnych kwasow i tez mam bardzo wrazliwa i cienka skore,ale co do Twojego pytania to nie zaleca sie kwasow w czasie upalow, ale jesli juz masz je robione to musisz stosowac bardzo wysokie filtry do twarzy-obowiazkowo!!! Moze lepiej kup sobie jakies maseczki do skory mieszanej, ja bardzo lubie maseczki garniera. Polecam Ci je!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cera mieszana !
Dziękuję za odpowiedź
![]() Spróbuję z tymi maseczkami , chociaż gdzieś słyszałam ,że powinno się używać osobnych na strefę T i osobnych na pozostałą cześć twarzy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.