|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Porada,czy napewno słuszna????
Dziewczyny mam do was ogromną prośbę o rade ,mianowicie ćwiczę codziennie z Jillian Michaels ,3 razy w tygodniu chodzę na basen do tego mam fizyczną pracę naprawdę ciężką,nie zawsze mam czas zrobić coś pożywnego do jedzenia ,nigdy nie brałam żadnych suplementów.Weszłam na stronę SFD i tam dostałam takie o to suplementy co o tym myślicie czy to bezpieczne?to jest treś e-maila
Witam, po zapoznaniu się z danymi przesłanymi przez Panią chciałbym zaproponować następujący zestaw suplementów: 1.Odżywka białkowa: http://www.sfd.pl/sklep/prdir.aspx?p...&produkt=27298 Odżywka białkowa jest niezbędna do uzupełnienia dziennego zapotrzebowania orgaznizmu na białko oraz przyspieszenia metabolizmu. 2. BCAA: http://www.sfd.pl/sklep/prdir.aspx?p...&produkt=25661 BCAA ma za zadanie zapobieganie spalaniu tkanki mięśniowej oraz uzupełnienie aminokwasów - co znacznie przyspiesza zdolność do regeneracji organizmu. 3.Spalacz tkanki tłuszczowej: http://www.sfd.pl/sklep/prdir.aspx?pid=112&produkt=3383 Kolejny produkt to spalacz, który ma za zadanie ograniczyć otłuszczanie się i utratę wody podskórnej. 4.Witaminy: http://www.sfd.pl/sklep/prdir.aspx?pid=112&produkt=864 Do tego wszystkiego produkt witaminowo-minerałowy, mający na celu dostarczenie naszemu organizmowi niezbędnych substancji potrzebnych podczas zwiększonego wysiłku. 5.Napój Flexit: http://www.sfd.pl/sklep/prdir.aspx?pid=112&produkt=108 FLEXIT drink chroni, odżywia i regeneruje tkankę łączną - stawy, torebki stawowe, chrząstki, ścięgna, więzadła oraz tkankę kostną - czyli wszystko to, co jest najbardziej narażone na urazy podczas intensywnego treningu. BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDZ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Porada,czy napewno słuszna????
Czy Ty przypadkiem nie pomyliłaś PORADY z REKLAMĄ, która pojawia się w wątkach w postaci postów? Zajrzyj do innych wątków n SFD. Z tego co pamiętam, tam funkcjonuje taki właśnie model reklamy a podane suplementy nie mają nic wspólnego z postem nad nimi
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
No niby odpowiedział na mojego e-maila,ale tak czy siak to chciałabym brać jakies zdrowe suplementy,poradzcie cos
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
♥
|
co to są za ćwiczenia z julianem ? jakis trening siłowy , aeroby ?
odżywka białkowa ok spalacz nie potrzebny, skup się na diecie i ćwiczeniach witaminy ok Flexit masz problem z kolanami jak tak to ok przy twoich treningach bcaa zbędne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja mam konto na sfd ale nic tam nie pisałam do nikogo ani w żadnych postów a zdaje się że dostaję na email te same reklamy wiec to raczej nie porada tylko reklama którą wysyłają do wszystkich.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
więc tu nawet kwestia odżywki-nie zaszkodzi ale nie jest jakaś b.istotna skoro do tej pory wysiłek nie był na tyle intensywny, by wymagał np.regeneracji min.co 2.dzień choć w sezonie letnim może być pomocne, bo nie zawsze jest ochota na ciepłe, jajko czy mięso, a da się zrobić koktajl/lody/"deser" nawet z owoców z odżywką-i podaż białka, miła smakowo- jest ale to nie zastąpi tradycyjnych posiłków tak jak annia napisała-dieta ![]() dodatek witamin-jasne, ale inne suple, konkretnie wspomagające efektywność treningów i regenerację.. -najpierw by wypadało przysiąść do ogarnięcia diety właśnie branie suplementów ma sens gdy dieta dopięta jest na ostatni guzik przy byle jakim odżywianiu to nie wiem.. ![]() biorąc pod uwagę, że większość ludzi ma dość błędne wyobrażenie o zdrowym/wartościowym odżywianiu, a co dopiero gdy samemu się zakłada, że nasze nawet takie w sumie nie jest.. przygotowanie "czegoś pożywnego do jedzenia" nie wymaga wiele czasu ani zachodu najbardziej pożywne i zdrowe są proste produkty/potrawy, przygotowywane w kilka minut nie jest to kwestia czasu, tylko odrobiny chęci i wyrobienia mądrych nawyków a aktywność autorki nie jest wcale jakaś nadzwyczajna, "treningi"są raczej średniej intensywności, powiedziałabym że dość rekreacyjne chyba, ogromnym plusem oczywiście regularność(systematyczno ść drogą do sukcesu w tej kwestii ![]() jednak generalnie tryb życia dość aktywny/męczący-więc podstawą powinno być zadbanie o normalne solidne odżywianie wtedy sukces gwarantowany zakup supli przy byle jakiej misce-to tylko gwarantowana pustka w kieszeni+nadal brak pojęcia na temat diety raz ogarnięta dieta daje bonusy na przyszłość(świadomość, dobre nawyki) zakup supli-niczego nie nauczy, suple się skończą, byle jakie nawyki zostaną, być może zabraknie czasu na częste ćwiczenia.. a życie nie trwa 5minut tylko długie lata warto myśleć długofalowo
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
zeby nie zakladac nowego tematu, zapytam tutaj:
mam diete ulozona przez dietetyka i trzymam sie niej od ok pol roku. Jest odpowiednio zbilansowana. duzo białka, warzyw, miesko na parze, twarog chudy... Chcialabym wzmocnic nie tyle spalanie, co ladnie ksztaltowanie rzeźby ciala. Cwicze 3xtyg. tez pod okiem trenera (trening silowy+aeroby). po treningach pije odzywki bialkowe, ale mysle na czyms jeszcze co wzmocni efekt dietki i cwiczen. Co myslicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Zacznę od tego że schudłam 12 kg w ciagu 4 miesięcy dzięki zdrowej diecie i jeździe na rowerze,ale postanowiłam zadbać też o wygląd ciała, z Jillian ćwiczę dopiero 3 miesiąc i jak dla mnie to po prostu jest męczące ,basen też godzinka 3 razy w tyg i oczywiście praca ,która jest jak śiłownia ,narazie jak dla mnie to bardzo dużo ,podziwiam jeśli ktoś robi wiecej, co do odżywiania to jem dużo rub bo uwielbiam,miesa białego ,wołowinke też uwielbiam i moc warzyw ,od nabiału też nie stronie ,ogólnie chcę zdrowo się odżywiać i mieć kondycje ale czasami naprawde nie mam czasu no i może też chęci bo wracam z pracy styrana,dlatego pomyslałam o suplementach,dziękuję dziewczęta za odpowiedzi jestem wam bardzo wdzieczna pozdrawiam pa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
live- po tym co teraz napisałaś trochę inaczej się to prezentuje
![]() a nie myślałaś, by zrobić sobie dzień wolny od ćwiczeń, 1 czy nawet 2 w tygodniu? to nie wyścigi, ciało potrzebuje odetchnąć, taki odpoczynek wpływa pozytywnie na psychikę ale i na reakcje ciała wysiłek to stres, a stres jest w stanie niweczyć efekty wysiłków(hormony, kortyzol etc.) (wiem, to już nie odp.na Twoje początkowe pyt., ale warto wziąć pod uwagę, bo ten tryb z czasem może Cię przemęczyć, a w następstwie zniechęcić )
######################### ![]() ![]() ![]() Edytowane przez macerata Czas edycji: 2012-06-07 o 22:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.