Porada,czy napewno słuszna???? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-07, 10:56   #1
live
Rozeznanie

Porada,czy napewno słuszna????

Dziewczyny mam do was ogromną prośbę o rade ,mianowicie ćwiczę codziennie z Jillian Michaels ,3 razy w tygodniu chodzę na basen do tego mam fizyczną pracę naprawdę ciężką,nie zawsze mam czas zrobić coś pożywnego do jedzenia ,nigdy nie brałam żadnych suplementów.Weszłam na stronę SFD i tam dostałam takie o to suplementy co o tym myślicie czy to bezpieczne?to jest treś e-maila

Witam,

po zapoznaniu się z danymi przesłanymi przez Panią chciałbym zaproponować następujący zestaw suplementów:

1.Odżywka białkowa: http://www.sfd.pl/sklep/prdir.aspx?p...&produkt=27298
Odżywka białkowa jest niezbędna do uzupełnienia dziennego zapotrzebowania orgaznizmu na białko oraz
przyspieszenia metabolizmu.

2. BCAA: http://www.sfd.pl/sklep/prdir.aspx?p...&produkt=25661
BCAA ma za zadanie zapobieganie spalaniu tkanki mięśniowej oraz uzupełnienie aminokwasów -
co znacznie przyspiesza zdolność do regeneracji organizmu.

3.Spalacz tkanki tłuszczowej: http://www.sfd.pl/sklep/prdir.aspx?pid=112&produkt=3383
Kolejny produkt to spalacz, który ma za zadanie ograniczyć otłuszczanie się i utratę wody podskórnej.

4.Witaminy: http://www.sfd.pl/sklep/prdir.aspx?pid=112&produkt=864
Do tego wszystkiego produkt witaminowo-minerałowy, mający na celu dostarczenie naszemu
organizmowi niezbędnych substancji potrzebnych podczas zwiększonego wysiłku.

5.Napój Flexit: http://www.sfd.pl/sklep/prdir.aspx?pid=112&produkt=108
FLEXIT drink chroni, odżywia i regeneruje tkankę łączną - stawy, torebki stawowe, chrząstki, ścięgna,
więzadła oraz tkankę kostną - czyli wszystko to, co jest najbardziej narażone na urazy podczas intensywnego
treningu.
BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDZ
live jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-07, 11:24   #2
mysiak
Wtajemniczenie

Dot.: Porada,czy napewno słuszna????

Czy Ty przypadkiem nie pomyliłaś PORADY z REKLAMĄ, która pojawia się w wątkach w postaci postów? Zajrzyj do innych wątków n SFD. Z tego co pamiętam, tam funkcjonuje taki właśnie model reklamy a podane suplementy nie mają nic wspólnego z postem nad nimi

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-07, 11:57   #3
live
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysiak Pokaż wiadomość
Czy Ty przypadkiem nie pomyliłaś PORADY z REKLAMĄ, która pojawia się w wątkach w postaci postów? Zajrzyj do innych wątków n SFD. Z tego co pamiętam, tam funkcjonuje taki właśnie model reklamy a podane suplementy nie mają nic wspólnego z postem nad nimi
No niby odpowiedział na mojego e-maila,ale tak czy siak to chciałabym brać jakies zdrowe suplementy,poradzcie cos
Stary 2012-06-07, 12:06   #4
anniaa

co to są za ćwiczenia z julianem ? jakis trening siłowy , aeroby ?

odżywka białkowa
ok
spalacz nie potrzebny, skup się na diecie i ćwiczeniach
witaminy ok
Flexit masz problem z kolanami jak tak to ok
przy twoich treningach bcaa zbędne

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-07, 12:35   #5
Michalina83
Zakorzenienie

Ja mam konto na sfd ale nic tam nie pisałam do nikogo ani w żadnych postów a zdaje się że dostaję na email te same reklamy wiec to raczej nie porada tylko reklama którą wysyłają do wszystkich.
Michalina83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-07, 17:06   #6
macerata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez live Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do was ogromną prośbę o rade ,mianowicie ćwiczę codziennie z Jillian Michaels ,3 razy w tygodniu chodzę na basen do tego mam fizyczną pracę naprawdę ciężką,nie zawsze mam czas zrobić coś pożywnego do jedzenia ,nigdy nie brałam żadnych suplementów.
Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
co to są za ćwiczenia z julianem ? jakis trening siłowy , aeroby ?

odżywka białkowa ok
spalacz nie potrzebny, skup się na diecie i ćwiczeniach
witaminy ok
Flexit masz problem z kolanami jak tak to ok
przy twoich treningach bcaa zbędne
wydaje mi się, że jesli ta Jillian jest codzienne-to nie jest to b.intensywny trening, ani szokujący organizm nowymi doznaniami

więc tu nawet kwestia odżywki-nie zaszkodzi ale nie jest jakaś b.istotna
skoro do tej pory wysiłek nie był na tyle intensywny, by wymagał np.regeneracji min.co 2.dzień
choć w sezonie letnim może być pomocne, bo nie zawsze jest ochota na ciepłe, jajko czy mięso,
a da się zrobić koktajl/lody/"deser" nawet z owoców z odżywką-i podaż białka, miła smakowo- jest

ale to nie zastąpi tradycyjnych posiłków

tak jak annia napisała-dieta

dodatek witamin-jasne, ale inne suple, konkretnie wspomagające efektywność treningów i regenerację..
-najpierw by wypadało przysiąść do ogarnięcia diety właśnie

branie suplementów ma sens gdy dieta dopięta jest na ostatni guzik
przy byle jakim odżywianiu to nie wiem..
biorąc pod uwagę, że większość ludzi ma dość błędne wyobrażenie o zdrowym/wartościowym odżywianiu,
a co dopiero gdy samemu się zakłada, że nasze nawet takie w sumie nie jest..

przygotowanie "czegoś pożywnego do jedzenia" nie wymaga wiele czasu ani zachodu
najbardziej pożywne i zdrowe są proste produkty/potrawy, przygotowywane w kilka minut
nie jest to kwestia czasu, tylko odrobiny chęci i wyrobienia mądrych nawyków

a aktywność autorki nie jest wcale jakaś nadzwyczajna, "treningi"są raczej średniej intensywności, powiedziałabym że dość rekreacyjne chyba,
ogromnym plusem oczywiście regularność(systematyczno ść drogą do sukcesu w tej kwestii )
jednak generalnie tryb życia dość aktywny/męczący-więc podstawą powinno być zadbanie o normalne solidne odżywianie

wtedy sukces gwarantowany

zakup supli przy byle jakiej misce-to tylko gwarantowana pustka w kieszeni+nadal brak pojęcia na temat diety

raz ogarnięta dieta daje bonusy na przyszłość(świadomość, dobre nawyki)
zakup supli-niczego nie nauczy, suple się skończą, byle jakie nawyki zostaną, być może zabraknie czasu na częste ćwiczenia..
a życie nie trwa 5minut tylko długie lata

warto myśleć długofalowo
Stary 2012-06-07, 19:33   #7
_Karolka_
Rozeznanie

zeby nie zakladac nowego tematu, zapytam tutaj:
mam diete ulozona przez dietetyka i trzymam sie niej od ok pol roku. Jest odpowiednio zbilansowana. duzo białka, warzyw, miesko na parze, twarog chudy... Chcialabym wzmocnic nie tyle spalanie, co ladnie ksztaltowanie rzeźby ciala.
Cwicze 3xtyg. tez pod okiem trenera (trening silowy+aeroby). po treningach pije odzywki bialkowe, ale mysle na czyms jeszcze co wzmocni efekt dietki i cwiczen. Co myslicie?
_Karolka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-07, 21:56   #8
live
Rozeznanie

Zacznę od tego że schudłam 12 kg w ciagu 4 miesięcy dzięki zdrowej diecie i jeździe na rowerze,ale postanowiłam zadbać też o wygląd ciała, z Jillian ćwiczę dopiero 3 miesiąc i jak dla mnie to po prostu jest męczące ,basen też godzinka 3 razy w tyg i oczywiście praca ,która jest jak śiłownia ,narazie jak dla mnie to bardzo dużo ,podziwiam jeśli ktoś robi wiecej, co do odżywiania to jem dużo rub bo uwielbiam,miesa białego ,wołowinke też uwielbiam i moc warzyw ,od nabiału też nie stronie ,ogólnie chcę zdrowo się odżywiać i mieć kondycje ale czasami naprawde nie mam czasu no i może też chęci bo wracam z pracy styrana,dlatego pomyslałam o suplementach,dziękuję dziewczęta za odpowiedzi jestem wam bardzo wdzieczna pozdrawiam pa
Stary 2012-06-07, 22:45   #9
macerata
Zakorzenienie

live- po tym co teraz napisałaś trochę inaczej się to prezentuje

a nie myślałaś, by zrobić sobie dzień wolny od ćwiczeń, 1 czy nawet 2 w tygodniu?

to nie wyścigi, ciało potrzebuje odetchnąć,
taki odpoczynek wpływa pozytywnie na psychikę ale i na reakcje ciała

wysiłek to stres, a stres jest w stanie niweczyć efekty wysiłków(hormony, kortyzol etc.)

(wiem, to już nie odp.na Twoje początkowe pyt., ale warto wziąć pod uwagę,
bo ten tryb z czasem może Cię przemęczyć, a w następstwie zniechęcić )

Edytowane przez macerata
Czas edycji: 2012-06-07 o 22:47
macerata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-09, 18:06   #10
live
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez macerata Pokaż wiadomość
live- po tym co teraz napisałaś trochę inaczej się to prezentuje

a nie myślałaś, by zrobić sobie dzień wolny od ćwiczeń, 1 czy nawet 2 w tygodniu?

to nie wyścigi, ciało potrzebuje odetchnąć,
taki odpoczynek wpływa pozytywnie na psychikę ale i na reakcje ciała

wysiłek to stres, a stres jest w stanie niweczyć efekty wysiłków(hormony, kortyzol etc.)

(wiem, to już nie odp.na Twoje początkowe pyt., ale warto wziąć pod uwagę,
bo ten tryb z czasem może Cię przemęczyć, a w następstwie zniechęcić )
Właśnie nie dodałam tego że robie sobie przerwę dwudniową ,wiem doskonale że organizm potrzebuje regeneracji,chyba jednak zdecyduje się na tą odżywkę białkową bo niestety czasami już do ust nie moge wziąć piersi kurczaka lub indyka,na wołowinę też nie stać mnie żeby kupować pare razy w miesiącu,wiec chyba ta odżywka bedzie mi potrzebna
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości