Jakie sklepy trzeba odiedzić w Niemczech?wejdzcie :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-05, 09:06   #1
fajna laseczka
Raczkowanie

GG do fajna laseczka
Smile

Jakie sklepy trzeba odiedzić w Niemczech?wejdzcie :)

Niedługo jadę do mojej cioci do Niemiec(dokładnie Hamburga)i chciałabym odwiedzić pare sklepów z ciuchami(Hamburg,Berlin)c hodzi mi o takie ze średniej półki,jakieś centra handlowe jak i pojedyńcze sklepiki
fajna laseczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-07, 14:35   #2
201608040942
Konto usunięte

Dot.: Jakie sklepy trzeba odiedzić w Niemczech?wejdzcie :)

Jesli chodzi o ciuchy, to sklapami dla ludzi(tzn. ceny ok) sa H&M, C&A, Pimki, New York, a buty to np. Deichmann
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-12, 13:00   #3
emurulez77
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do emurulez77 GG do emurulez77 Wyślij wiadomość przez Yahoo do emurulez77

Ze swojej strony polecilabym ZARA, VERO MODA, Mimo, iz sa drozsze to jakosciowo lepsze ciuchy maja a i za 20 euro zawsze cos sie znajdzie. Zycze milego pobytu!!
emurulez77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-12, 13:37   #4
tanzanit
Wtajemniczenie

Ja bardzo lubie Sportscheck, niestyt mam dostep tylko internetowy ale w Hamburgu na pewno jest ich sklep Maja ciuch sportowe ale nie tylko. Fajnej jakosci rzeczy za srednie pieniadze (najlepiej kupowac na wyprzedazach albo specjalnych ofertach)
tanzanit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-12, 15:12   #5
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Smile Dot.: Jakie sklepy trzeba odiedzić w Niemczech?wejdzcie :)

Podpisuje sie pod wypowiedziami poprzedniczek New Yorker, Vero Moda, H&M, C&A, Pimkie, Orsay, Zara, Collosseum, Olymp&Hades, Cubus. To moje ulubione sklepy, ktore sa w Kiel'u. W Hamburgu i Berlinie jest ich pewnie duzo, duzo wiecej
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-13, 07:18   #6
fajna laseczka
Raczkowanie

GG do fajna laseczka

Dziękuje wam dziewczyny emurulez
fajna laseczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-13, 09:09   #7
emurulez77
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do emurulez77 GG do emurulez77 Wyślij wiadomość przez Yahoo do emurulez77

nie ma za co!!! mozesz sie tez wybrac na Mönckeberg Str. przy dworcu centralnym, tam jest cala masa sklepow a w nieduzej odleglosci tzw. centrum handlowe Alster Haus. A kiedy sie do Hamburga wybierasz???
emurulez77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-10-15, 11:28   #8
Katiqq
Przyczajenie

Zdecydowanie polecam Centrum HAndlowe (chyba B5) przy Alter Spandauer Weg w Wustermark (na Ring-u) dosłownie 30 km od centrum Berlina. Polecam dlatego, że tam non stop są obniżki. Nie wiem o co chodzi, ale wydaje mi się, że w większości są to sklepy fabryczne. Można kupić i ciuszki i buty min.: Mango, Elle, Sketchers. W zależności od zasobności portfela.

W Berlinie ZOO sklep przy sklepie H&M, C&A, Esprit, Zara, Pimkie, Orsay, Diesel, Nike, Adidas, Deichmann, Mango, Vero Moda, w Karstadt Sport oprócz renomowanych marek również H2O, że nie wspomnę o Peek&Cloppenburg, w którym można buszować pół dnia zwłaszcza na dole, gdzie mają świetne dżinsy. A najlepsze Centrum HAndlowe w Berlinie jak mawia mój facet,to KaDeWe, oprócz tego dla zamożniejszych Galerie Lafayette przy Friedrichstrasse.
http://www.b5doc.de/de/uebersicht.html

Edytowane przez Katiqq
Czas edycji: 2005-10-15 o 12:13
Katiqq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 16:47   #9
szi
Rozeznanie

Podbijam wątek, bo skoro taki jest, to niepotrzebnie zakładać kolejny

W najbliższym czasie (koniec stycznia) mam zamiar (OBY!) odwiedzić Berlin i oczywiście wybrać się na zakupy I mam co do tego parę pytań. Po pierwsze chodzi mi o przeceny. Czy załapię się jeszcze na nie, czy już nie będzie szans na znalezienie czegoś sensownego. Jeśli tak, to czy przeceny są podobne jak w Polsce, czy może bardziej atrakcyjne. Wiem, że w Niemczech jest oczywiście Zara, ale czy są inne sklepy sieci INDITEX takie, jak Bershka itp. Idąc dalej, czy istnieje coś takiego, jak outlet, gdzie mogłabym dostać starsze kolekcje (przede wszystkim chodzi mi o Zarę). Czy asortyment w niemieckich sklepach, jak Zara, czy H&M różni się od tego w Polsce? Czy jest podobny. Słyszałam kiedyś, że za granicą jest pod tym względem inaczej.

Mam nadzieję, że ktoś się nade mną zlituje i odpowie Zarówno proszę o opinię Wizażanek mieszkających na stałe, jak i tych, które odbyły wizytację w celu zakupowym

Z góry dziękuję

szi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 19:39   #10
evamoni
Raczkowanie

GG do evamoni

Ogladajac polskie gazety i widzac tam reklamy ciuchow H&M nie sadze, aby asortyment sklepow w Niemczech a Polsce byl rozny. Choc ciuszki z polskich gazet wygladaja szalowo, tak tu np. w H&M trzeba niezle zanurkowac w stercie ubran, zeby cos sensownego znalezc. Ale na pewno ceny sa inne, jesli chodzi o wyprzedaz! Tutaj przeceny dochodza do 70%. Zaczelo sie tuz po swietach, wiec pod koniec stycznia zalapiesz sie jeszcze na wyprzedaz, ale towar moze byc juz mocno przebrany.
Chodzac po deptaku na pewno rzuci Ci sie w oczy cos interesujacego. Nie omijaj MANGO i PROMOD ( oprocz w.w sklepow ) Jesli chodzi o outlet, z tego co sie troche orientuje sa tego typu sklepy ale marek bardziej eksluzywnych ( Versace, D&G itp...), ceny w nich sa b. wysokie. Znam kilka outletow np. Esprit i Biba, ale polozone sa one na obrzezach miast, przy zjazdach z autostrad. ( inaczej jest w Belgii czy Holandii ).Chetnie pomoglabym Ci dalej, ale nie jestem z Berlina ani okolic i kompletnie nie orientuje sie co do lokalizacji outletow.
Udanego buszowania!
evamoni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 19:54   #11
szi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evamoni Pokaż wiadomość
Ogladajac polskie gazety i widzac tam reklamy ciuchow H&M nie sadze, aby asortyment sklepow w Niemczech a Polsce byl rozny. Choc ciuszki z polskich gazet wygladaja szalowo, tak tu np. w H&M trzeba niezle zanurkowac w stercie ubran, zeby cos sensownego znalezc. Ale na pewno ceny sa inne, jesli chodzi o wyprzedaz! Tutaj przeceny dochodza do 70%. Zaczelo sie tuz po swietach, wiec pod koniec stycznia zalapiesz sie jeszcze na wyprzedaz, ale towar moze byc juz mocno przebrany.
Chodzac po deptaku na pewno rzuci Ci sie w oczy cos interesujacego. Nie omijaj MANGO i PROMOD ( oprocz w.w sklepow ) Jesli chodzi o outlet, z tego co sie troche orientuje sa tego typu sklepy ale marek bardziej eksluzywnych ( Versace, D&G itp...), ceny w nich sa b. wysokie. Znam kilka outletow np. Esprit i Biba, ale polozone sa one na obrzezach miast, przy zjazdach z autostrad. ( inaczej jest w Belgii czy Holandii ).Chetnie pomoglabym Ci dalej, ale nie jestem z Berlina ani okolic i kompletnie nie orientuje sie co do lokalizacji outletow.
Udanego buszowania!
Dziękuję bardzo za odp. A skąd jesteś? Oczywiście nie chodzi mi tylko i wyłącznie o Berlin, tylko wydaje mi się, że jest tam najwięcej sklepów, ale mogę się mylić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-11, 18:10   #12
evamoni
Raczkowanie

GG do evamoni

Jestem z Hamm ( NRW kolo Dortmundu ). Nie bylam nigdy w Berlinie, ale np w innych duzych miastach jak Köln czy Hamburg deptak handlowy wyglada podobnie, te same sklepy i ceny. A Berlin jako metropolia bedzie dla Ciebie odpowiednim miejscem na szalenie po sklepach. Poza tym jest najblizej... Znajdziesz na pewno cos dla siebie, od luksusu po ladne ciuszki po normalnych, ludzkich cenach.
Pochwal sie potem co sobie kupilas.
evamoni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-13, 10:39   #13
szi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evamoni Pokaż wiadomość
Jestem z Hamm ( NRW kolo Dortmundu ). Nie bylam nigdy w Berlinie, ale np w innych duzych miastach jak Köln czy Hamburg deptak handlowy wyglada podobnie, te same sklepy i ceny. A Berlin jako metropolia bedzie dla Ciebie odpowiednim miejscem na szalenie po sklepach. Poza tym jest najblizej... Znajdziesz na pewno cos dla siebie, od luksusu po ladne ciuszki po normalnych, ludzkich cenach.
Pochwal sie potem co sobie kupilas.
Dziękuję bardzo
Jednak nadal jestem bardzo ciekawa, czy są jakieś outlety ze starszymi kolekcjami Zary Może ktoś się orientuje

Stary 2008-07-03, 09:37   #14
olcia91m
Przyczajenie

za nie cale 2 tygodnie wybieram sie do berlina (po ciuchy ) i zastanawiam sie czy trafie na jakies fajne okazje, przeceny ???
olcia91m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-03, 11:45   #15
margarethe
Przyczajenie

GG do margarethe Wyślij wiadomość przez Yahoo do margarethe
Talking Dot.: Jakie sklepy trzeba odiedzić w Niemczech?wejdzcie :)

Z tego co wiem, to w Niemczech z tymi przecenami bywa różnie. Czasem w Polsce już są a tam nie i na odwrót. Ale chyba się nie zdarzyło, żeby wróciła z Niemiec z pustymi rękoma (jeżdżę w wakacje bądź ferie zimowe) Ponadto w Niemczech jest duuużo większy asortyment niż w naszych Polskich odpowiednikach niektórych sklepów (np. C&A, NewYorker). Zawsze coś kupię w H&M i w New Yorkerze (chociaż polski NewYorker omijam z daleka). I wydaje mi się też, że na zachodzie mają lepsze jakościowo kosmetyki niż te produkowane na rynek wschodni.
Życzę udanych zakupów
margarethe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-05, 08:56   #16
olcia91m
Przyczajenie

no to suuper dziekuje bardzo !
olcia91m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 21:14   #17
wspaniala
Zakorzenienie

a przy naszej granicy do niemiec, jest gdzies zara? oczywiscie oprocz berlina..
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-18, 17:30   #18
MissMonika
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to MissMonika

Odświeżam wątek z pytaniem: Kochane Wizażanki z Berlina gdzie można w Waszym mieście kupić najtaniej fajne markowe rzeczy? Czy są jakieś warte większej uwagi punkty? Albo któryś z Peeków&C. oferuje wyjątkowo szeroką ofertę modeli? Przede wszystkim zależy mi na Armanim dla siebie i Hugo Bossie dla męża

Edytowane przez MissMonika
Czas edycji: 2012-06-18 o 17:32
MissMonika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości