![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Młode przyszłe żony i matki
Witam serdecznie wszystkie Wizażanki
![]() ![]() Witam się cieplutko!
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Młode przyszłe żony i matki
Ja wprawdzie nie odliczam już dni do ślubu, ale od ślubu.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
My planujemy ślub w przyszłym roku. A jeśli chodzi o dzidzię to też nie miałabym nic przeciwko gdyby się pojawiła
![]() ![]()
![]() Edytowane przez Pioggia Czas edycji: 2011-08-23 o 12:34 Powód: brak sensownej składni ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Kurcze, też bym tak chciała...narzeczony/mąż, wspólne życie..ale chyba jeszcze za młoda jestem
![]()
![]() |
#5 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
17
![]()
![]() |
#7 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jaka data ślubu? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Spokojnie, lepiej się jednak troszkę wyszalej, bo później takie małżeństwa szybko się kończą...[/QUOTE]
Może i racja, tak sobie tylko rozmyślałam, bo praktycznie rzecz biorąc to nie miałabym z kim ten ślub wziąć ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Faktycznie 17 lat to dość wcześnie na planowanie przyszłości, ale Ciebie rozumiem doskonale. Ja w Twoim wieku już też zastanawiałam się nad wieloma ważnymi sprawami takimi jak dzieci czy ślub. W wieku 17 lat poznałam mojego narzeczonego i może miłość od pierwszego wejrzenia (wierzę w to!) wywoływała we mnie już wtedy tego typu przemyślenia...
A co do daty ślubu. Na razie (albo dopiero) to sfera rozmów, ale chcielibyśmy w czerwcu 2012 - mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem. Czy chcę dużego wesela... raczej nie. Zależy mi na najbliższej rodzinie i przyjaciołach, choć jak ich zliczyliśmy to spore może być to weselicho ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
To i ja dolacze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
caramel09, jeśli znajdziesz tego jedynego to samo się wszystko ułoży
![]() Ja byłam już 2 razy zaręczona, więc wiem co mówię :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Też jestem 2 raz zaręczona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie na szczęście te 2 zaręczyny były tymi ostatecznymi i wymarzonymi ![]() A no właśnie. Jak wyglądały Wasze zaręczyny? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ja to się nie wypowiadam bo dałam ciała na całej linii i popsułam ukochanemu plan zaręczyn które miały być 2dni później
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
To co Ty takiego narobiłaś? :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Aaaaa
![]() znalazłam u Tż w oddzielnym kieszonku pieniądze tzn wystawaly i zapytalam skąd one czy tam na co one coś takiego i nie chciał mi pow to stwierdziałam że nie bd z nim gadać dopóki mi nie powie ![]() noi się odróciłam tylkiem i tak leżałam biedaczek juz nie mógł tego wytrzymać i ja już się odrócilam żebu juz się nie fochać a on juz klęczał z pierścionkiem ![]() i okazało się ze te pieniądze zostały mu z pierścionka i że planowal oświadczyć się za 2dni(wtedy miał byc równo rok jak się pierwszy raz spotkaliśmy i od tamtego dnia liczyliśmy ze jestesmy razem czyli 19maja) Oświadczyny były 17(w tym roku) ale tez może być bo wtedy do niego pierwszy raz nap sms ![]() noi się smieje ze wymusilam wczesniej przez tego focha ![]() glupek ze mnie ale skąd moglam wiedzieć ![]() Trochę mi szkoda Tż bo pewnie zrobiłby to jakoś romantycznie znając jego... No ale cóż... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
No żem go załatwiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To może ja nie będę opisywać swoich zaręczyn, bo to długa historia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Pewnego słonecznego dnia wyruszyliśmy na podbój pięknego Krakowa i jego okolic. Oczywiście ja nie miałam pojęcia co miała na celu ta nasza wielka wyprawa…
W piątkowe południe wyjechaliśmy z Grajewa. Droga była długa i męcząca. Dotarliśmy do Wadowic, gdzie Krzyś zarezerwował nam nocleg w gospodarstwie agroturystycznym. Tutaj zregenerowaliśmy siły na zwiedzanie cudów Małopolski. W sobotę w planie naszej wyprawy było najpierw miasteczko papieskie, gdzie odwiedziliśmy m.in. Dom Rodzinny Jana Pawła II oraz Bazylikę Mniejszą. To niesamowite uczucie usłyszeć „Barkę” na Placu JP II jedząc pyszną papieską kremówkę. Następnie udaliśmy się na Górę Kalwarię, gdzie dziękowaliśmy Bogu za szczęście, jakim nas obdarował, za to, że mamy siebie… Kolejnym punktem wycieczki był Park Miniatur w Inwałdzie. W tym parku byliśmy w kilkunastu miejscach ziemi jednocześnie: w Paryżu, Rzymie, Nowym Jorku, na Wyspach Wielkanocnych i wielu innych. Wieczorem pojechaliśmy do Krakowa. Tam czekała na mnie już jedna z niespodzianek, mianowicie nocleg w Hotelu Saskim mieszczącym się na samej krakowskiej starówce! Rankiem jedliśmy śniadanie w hotelowej restauracji przy stoliku znajdującym się przy wielkim oknie. Stamtąd mogliśmy poczuć klimat Starego Miasta… Po śniadaniu kilka godzin spędziliśmy na zwiedzaniu stolicy Małopolski. Po południu spacerowaliśmy sobie, podziwiając Sukiennice, kiedy to dostałam wiadomość, która zepsuła mi humor. Krzyś ratując sytuację pobiegł po 20 czerwonych róż. Jednak ja jeszcze niczego się nie domyślałam… Idąc spokojnym krokiem oczy nasze zwróciły się ku bryczkom, stojącym na deptaku. „Wypożyczenie musi być bardzo drogie” – pomyślałam. Ale idąc dalej zauważyłam jak woźnica otwiera drzwiczki i zaprasza mnie do środka. Odwróciłam się za siebie z myślą, że to nie do mnie. Jednak za mną nie było nikogo innego. Krzyś uśmiechnął się i wskazał na bryczkę, żebym weszła. Serce zaczęło walić mi jak młotem. „No to się zaczyna…” – pomyślałam… Wsiedliśmy do dorożki, konie ruszyły, a Krzyś zaczął swoją piękną przemowę, z której nie pamiętam ani słowa. Dłonie i głos mu drżały, łzy napływały do oczu. Po chwili wyjął z kieszeni małe czerwone pudełeczko w kształcie serduszka, z którego pobłyskiwał złoty pierścionek z brylantem. Padło pytanie: „Czy zostaniesz moją żoną?” Ja, będąc w ogromnym szoku, przepełniona szczęściem, rozpłakałam się i wykrzyknęłam: „Tak!” Przechodnie zatrzymywali się, uśmiechali, a dla nas czas stanął w miejscu. To był jeden z najpiękniejszych dni w naszym życiu… Jednak to jeszcze nie koniec historii... ![]() W poniedziałek wróciliśmy do Grajewa. Schowałam pierścionek, żeby rodzice się niczego nie domyślili, a Krzyś kupił kwiaty mamie, flaszkę dla taty. Byliśmy wszyscy w domku, gdy to Krzyś wjechał na podwórko. Mama wyjrzała przez okno, zobaczyła kwiaty w ręku i pomyślała, że się z Krzysiem pokłóciliśmy. ![]() ![]() To były zaręczyny, które przeszły moje wszelkie oczekiwania... Jak z bajki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Zaraz sie rozpłaczę, cuuudnie
![]() Jesteś z Grajewa koło Suwałk? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Niusia, z Grajewa koło Ełku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Cudowne zareczyny! ! Gratuluje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Gusia, to mojemu mężowi należą się gratulacje i podziękowania, bo to tylko jego zasługa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
npg to pogratuluj mu od nas
![]() ![]() Ojj kazdy chyba by chcial przezyc cos takiego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Npg-piękne zaręczyny
![]() witam ![]() chętnie się dołączę ![]() z Tż jesteśmy razem od ok 5 lat, nie mamy konkretnej daty ![]() ![]() 19 września 2010r były zaręczyny ![]() na razie ślubu nie planujemy, tzn planowaliśmy na przyszły rok, jednak moja mama od 4 lutego jest w śpiączce i nie chcę ślubu na którym nie będzie mojej mamy ![]() dzieci na razie nie planujemy z tego samego powodu bo mama jest w domu i codziennie całymi dniami nią się opiekuję więc nie ma szans żebym ją dźwigala w ciąży czy opiekowała się nią z maleństwem na rękach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.