![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Chcę mieć dzidziusia - dziwne?
Witam drogie Wizażanki, jestem w związku prawie rok, ale z TŻ znam się od dziecka. Od pewnego czasu myślę jak cudownie mieć dziecko, mimo że za pół roku będę miała dopiero 18 lat. Mam dziwne odruchy jak zobaczę kobietę idącą z wózkiem wkuwam wzrok w nią z uśmiechem, jak zobaczę małe ciuszki i skarpetki takie malutkie. Myślę że fajnie byłoby być młodą mamą. Oczywiście wiem że dziecko to nie zachcianka i jak się znudzi to odstawie na półkę, wiem ponieważ mam małą siostrę która ma teraz 3 latka i bardzo lubiłam i lubię się nią zajmować i często wyobrażałam sobie że to moja córeczka, wspaniałe uczucie. Bardzo lubię małe dzieci ale czy normalne że w tym wieku chciałabym już dzidziusia ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcę mieć dzidziusia - dziwne?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
To wybierz same rozszerzone i już zacznij się uczyć. Chyba masz za dużo czasu, szczerze mówiąc. Pewnie będziesz miała 'jazdy' macierzyńskie, ale zacznij od świnki morskiej, potem kotek albo piesek, bo dziecko w średniej szkole nie świadczy o dojrzałości, wręcz przeciwnie. No i zawsze zapytaj rodziców i partnera, jak się zapatrują na twoje marzenia. a jak skończysz 18 lat, to przynajmniej partnera. I wylicz sobie ile dziecko kosztuje. To potrafi osłabić takie ciągoty trochę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja też jak byłam młodsza to zachwycałam się brzuszkami, małymi ubrankami i słodkimi buźkami. A teraz za pół roku będę mężatką i mam nadzieję, że dziecko nie pojawi się wcześniej niż za 5 lat.
Nie rób nic głupiego, bo przekreślisz sobie i dziecku życie przez głupią zachciankę, która tak samo szybko zniknie jak się pojawiła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Ja też miałam czasem takie jazdy jak rozczulanie się nad małymi dziećmi, potrafię patrzeć godzinami na słodkie małe dzieci, ale dziecka teraz za cholere bym nie chciała! Pomyśl o tym ile jeszcze przed tobą, o tym czy jesteś gotowa psychicznie ale też finansowo na bycie mamą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Mademoiselle, pomyśl nad tym jak chcesz aby Twoje życie wyglądało za 5 lat.
Aby wychować właściwie dziecko trzeba poświęcić ogrom pracy matczynej i tatuśkowatej. Przy czym popatrz tez na jedną czesto pomijaną rzecz a fundamentalną. Czy rodzice mają jakąś władzę nad dzieckiem?żyjemy w czasach krytycznych, a idą takie o których niewielu chciałoby śnić. nie chcę nikomu w taką śliczną noc psuć humoru ![]() Zwiedź kilka rzeczy, skosztuj surwiwalu a w wolnych chwilach poczytaj o tym, ile rząd ma do powiedzenia w sprawie Twojego dziecka. Wiem że wiele dam to zlekceważy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Masz jakieś małe dziecko w rodzinie/u znajomych? Zostań z nim na kilka godzi a przejdzie ci na jakiś czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Pisałam już że mam małą siostrę, i ma już ponad trzy latka. Jeśli lubię dzieci to mi to nie przejdzie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Mam 24 lata. Zostałam mama mając 18 lat, na teraźniejsza chwile moje życie jest w rozsypce totalnej.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ale jesteś jeszcze trochę dzieckiem, co zobaczysz dopiero z perspektywy czasu.
To może jeszcze raz: nie, nie jest to dziwne, że będąc już kobietą, a nie dziewczynką, masz takie myśli i pragnienia. Natura, że tak się wyrażę, ma swoje prawa. To zupełnie normalne. Nie każda z nas tak ma, ale prawdopodobnie większość. Druga sprawa, że spędzanie czasu z trzylatką, to małe miki w porównaniu z niemowlakiem, z którym nie można się dogadać, który nie śpi kilka godzin pod rząd i który zanieczyszcza się, jak tylko może. Albo nawet takim dwulatkiem, który ma traumy i krzykiem próbuje wymuszać na rodzicu różne rzeczy. Na pewno mama oszczędzała ci trudniejszych zadań i nie kazała na okrągło 14-latce zajmować się noworodkiem. Poza tym, poród i cała fizjologia to też nie takie hop siup - można poczytać forum dla mam. Życie nastoletniej matki do łatwych i przyjemnych nie należy, ale z drugiej strony, miałabyś szansę na zostanie młodą, atrakcyjną babcią. ![]() Cokolwiek chciałabyś zrobić, najpierw skonsultuj się z partnerem. Edytowane przez dobbinka Czas edycji: 2013-10-19 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W ogóle wstawka o rodzicach mnie rozwala zawsze "rodzice na pewno mi pomogą!". No ale to twoje dziecko (gdyby było) więc mogliby cię wywalić na zbity pysk i gdzie byś poszła? Do chłopaka mieszkać w 3 w jednym pokoju? Spoko - chcesz dzieci to super, ale poczekaj jeszcze z 5 lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dajcie spokój dziewczynie, przecież nie napisała że chce mieć dziecko już teraz, że stara się o nie i że ją na to stać
![]() Autorko to że myślisz o dzieciach i chciałabyś je kiedyś mieć to jest zupełnie normalne. Skoro chcesz je kiedyś mieć, powinnaś już teraz zacząć myśleć o jego przyszłości, skończyć szkołę, zrobić wszystko aby było Cię na nie stać, no i przede wszystkim znaleźć, mężczyznę który będzie najlepszym ojcem dla twoich dzieci, może to będzie twój obecny chłopak, a może jakiś inny, ale ważne aby miał takie same plany życiowe jak ty, ważne jest żebyście o tym rozmawiali, abyście wspólnie obrali jakiś cel, i do niego dążyli ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja mysle ze to normalne. Pare lat temu tez mialam straszne cisnienie na dziecko. Trzymalo mnie dlugo ale przeszlo. Ciesze sie ze nie przyszlo mi nic glupiego do glowy. Nadal jestem z tamtym facetem. Jest moim mezem. Jestem w ciazy i mimo pracy, meza, warunkow i tak jestem przestraszona
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tego nie wiesz, możliwe że tak jest wtedy faktycznie miałybyście rację, no ale może po prostu jest tak jak pisze że tylko o tym myśli a nie że od razu chce je mieć, mam nadzieję że tak właśnie jest ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Powiem tak: Jesteś normalną, zdrową i fajną dziewczyną. Tylko, aby mieć dzidziusia potrzebna jest odpowiedzialność. Nie można obarczać rodziców, swoim postępowaniem. Jeśli was stać z twoim chłopakiem, możesz zacząć myśleć o dziecku. Jeśli ty się uczysz o on nie zarabia, około 5 tysięcy netto, to radziłbym, abyś poczekała, wyedukowała się i znalazła pracę, z dwóch pensji będzie wam lżej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
Mogliby ale moja mama zaszła ze mną w ciązy mając 17 lat i nikt jej z domu nie wyrzucił więc ze mną też by tak nie zrobiła, ani ona ani mój tata. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Tak to normalne
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam wrażenie że patrzycie na mnie jak na głupią 17 która ma widzi mi się. Nie - ja tylko myślę o tym. Myślę że jestem osobą odpowiedzialną, i uwielbiam dzieci. ale chciałabym skończyć szkołę, znaleźć pracę i dojść do czegoś żeby zapewnić dziecku mojemu to czego ja nie miałam. ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- mój chłopak nie ma rodziców... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaaa to już wiem skąd te ciągoty w tym wieku do chęci na dziecko.. Po mamusi ![]()
![]() Żona ![]() Tatromaniaczka ^^^ Pasjonatka fotografii i przyrody ![]() Kocham zwierzęta a ludzi tylko lubię ![]() ![]() Edytowane przez ancooora Czas edycji: 2013-10-20 o 16:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Też niedawno miałam chwilową fascynację niemowlakami, samo przeszło.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.