|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Suknie własnego projektu
Witam drogie Wizażanki
![]() Chodzi mi o wszystkie Panie, które nie kupowały gotowych sukni ślubnych ani nie wypożyczały ich, tylko same projektowały swoje kreacje. Czy jest to decyzja opłacalna jeśli chodzi o koszty i efekt? Czy jesteście zadowolone z efektu? Mile widziane fotki waszych dzieł ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Suknie własnego projektu
ja planuje taka suknie bo takiej jak bym chciala poprostu nie ma. ciezko powiedziec czy sie oplaca - na pewno jest to lepsze rozwiazanie niz kupno sukni ktora sie nie podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3792412 0]ja planuje taka suknie bo takiej jak bym chciala poprostu nie ma. ciezko powiedziec czy sie oplaca - na pewno jest to lepsze rozwiazanie niz kupno sukni ktora sie nie podoba
![]() też racja ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Najpierw off top.
Co to znaczy opłacalny? Opłacalny to może być zakup z myślą o którym będziemy zarabiać.Np. kupno domu który będziemy wynajmować. Kupno automatu z kanapkami, który postawimy w ruchliwym miejscu. Kupno samochodu dzięki któremu zwiększymy swoją wydajność w pracy etc. Suknia ślubna, wesele itd. to są wydatki w kategorii KAPRYS, których nie można rozpatrywać w kategorii "opłacalność". Dobra, skoro się już po mądrzyłam w kwestii ekonomicznej... Cena szycia sukni swojego pomysłu/ na indywidualne zamówienie jest nieco droższa niż nie jedna suknia gotowa i tańsza niż niejedna suknia gotowa - bo to po prostu zależy od projektu.
Im dalej w las, tym więcej drzew. ![]() Edytowane przez mylady21 Czas edycji: 2012-12-02 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Moją suknię już zaczęłam projektować,lecz będę ją szyć sama,bedzie coś w tym stylu http://www.abitisposamilano.net/1/ab...ve_932568.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli będziesz chciała to robić u krawcowej chałturzącej w domu, szyjącej bluzki spodnie i firanki, licz się z porażką.
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o wow! to dopiero coś - uszyć samej suknię! ![]() ![]() Kasiula - ja myślę, że wszyscy oprócz mylady zrozumieli o co Ci chodzi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Wprawdzie nie powinnam wypowiadać się w tej kwestii ,bo sama jestem krawcową ,tylko że ja pracuję w szwalni i mam doświadczenie w szyciu sukien slubnych.Jednak też doradzę ,jeżeli szyć to u doświadczonej krawcowej w sukniach ślubnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba nie do końca Ci wyszło bycie złośliwą ![]() Dokładnie zrozumiałam o co chodzi, tylko czepnęłam się słówka pt"opłacalność", że nie pasuje do końca w tym kontekście. Masz PMS-a? ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja zaryzykowałam i szyłam u krawcowej suknię własnego projektu, tzn. miałam umyśloną górę a krawcowa fajnie dobrała mi dół. Zaryzykowałam podwójnie bo nawet nie mierzyłam fasonu, nie miałam pojęcia jak suknia będzie na mnie leżeć
![]() ![]() ![]() Więc jeśli masz na oku zdolną krawcową to polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja mam złe doświadczenia z kreacjami szytymi na miarę, studniówkowe sukienki (moja i TZ studniówka) wyszły "średnio" no ale rzeczywiście była to babka szyjąca w domu. Ale jednak niesmak pozostał....
jeśli chodzi o projekt to ja nie chciałabym zaczynać od zera że tak powiem ale lekko zmodyfikować jakiś istniejący model. Pomysłów mam sto na minutę ![]() http://www.slubnesuknie.com.pl/amethyst.html#0 ciekawe ile kosztuje w góle ta sukienka...
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Wcale się nie dziwię, że masz złe doświadczenia.
Widziałam już zarówno rzeczy uszyte pięknie, jak i tak sp... że filozofom się nie śniło. Łącznie z sukienką bez podszewki.
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
rękawków bym nie wydłużała bo się zrobi model a'la "dziecko z ochronki" a teraz jest taka cudowna "rusałka". Koszt o ile dobrze pamiętam coś około 3.200 - jak ją mierzyłam około pół roku temu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dlatego myślałam o rękawkach bo mam przebarwienia lekkie na ramionach tzn jak się bawię i czerwienie na twarzy to ramiona też mi się czerwone robią i nie wygląda to ładnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
nie. nie można raczej robić zdjęć w salonach jeśli nie kupujesz akurat tej sukni. ale polecam sobie ją przymierzyć- na prawdę wygląda się w niej cudnie- mnie sie podobała na mnie mimo że nie mam idealnej figury - tyle że nie za bardzo była w moim stylu więc się na nią nie zdecydowałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ja szyłam suknie z własnego projektu u krawcowej która miała swój salon z sukniami. Koszt wyniósl 2000 z jakąś niedużą koncówka za suknie z trenem i welonem. Jestem wysoka wiec w cene weszla też pewnie iloćć materialu. Miałam problem z doborem sukienki w standardowych modelach ze względu na swój wzrost (183) jak i ogolnie nietypowe wymiary. Wymarzyłam sobie rybkę bo w innych czułam się nie dosc wysoka to jeszcze szeroka i młody wygladałby przy mnie jak chucherko. Z drugiej strony w gładkich rybkach strasznie mi sterczaly kostki biodrowe i wogle jakos było niekształtnie.Wymysliłam projekt na podstawie sukienki z falbanek która juz posiadałam i czulam sie w niej dobrze.
Załączam zdjecia co z tego wyszło. Ostatecznie powiem tak, nie padłam z wrazenia ani z rozpaczy po uszyciu, poprostu było to co miało być. Wielu osobom się podobała, niektorzy byli wręcz zachwyceni oryginalnoscią i pomysłem, ale doszły mnie tez opinie że srednio to wyszlo (ale wiadomo kazdy ma inny gust inne wyobrazenia itd.). Napewno osiągnelam efekt sukienki dla mnie odpowiedniej. jak niektorzy twierdza - mi akurat pasowala ale przy innym typie figury nie byloby dobrze. Szycie sukni z własnego projektu wiaże się z duza ilością przymiarek dopasowywaniem , kombinowaniem typu " a moze lepiej tak a moze lepiej tak". Wyobrazenia projektujacego i szyjacego też sa rózne a jeszcze co innego jak to wszystko ląduje potem na tobie i widzisz np, ze jednak jakas cześc musi byc zupelnie inna. Najgorsze jest to ze do ostatecznego momentu nie wie sie co wyjdzie, a potem jakkolwiek wyjdzie to przeciez nie zrezygnujesz z tej sukni, możesz co najwyżej ja poprawiac aby osiagnac w miare pozadany efekt. Niepewnosc i stres z tym zwiazany nie jest fajny. Mi osobiście przytrafiła sie jedna wpadka ale jakos z tego wybrnełam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Takze zwracajcie uwage na wszystko co tylko mozliwe przy takich projektach bo potem moze cos zaskoczyc. Jeśli ktoś może sobie bez problemu dobrać suknie z gotowego modelu to lepiej jest tak zrobic ,ale jesli ktos ma jakies problemy to szycie z wlasnego projektu jest dobre tylko trzeba go dobrze przemysleć, Znać wady i zalety swojej sylwetki,wiedzieć w jakiego rodzaju krojach jest dobrze/źle i skonsultowac to z osoba, która szyje i sama projektuje suknie i ma o nich pojecie. Wtedy to ma sens, ale niewykluczone ze zdarza sie jakies niespodzianki w trakcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Projekt jest przejrzysty, suknia wykonana dobrze, dobrze dobrana do figury i w niskiej cenie jak na pracochłonną zabawę z falbankami- czego chcieć więcej?
![]()
![]() |
#22 |
Japońska rzepa
|
Sylwcia,ślicznie Ci wyszła ta sukienka
![]() ![]()
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.