|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Atopowe Zapalenia Skóry u małych dziecie
Witam!
Poszukuje rodziców, którzy borykają się tym samym problemem co ja a mianowicie AZS u dzieci. Mój skarb ma 14 miesięcy i od ponad roku zmagamy się z tą chorobą. Przegrywamy na każdym kroku nie pomagaj wizyty u specjalistów. Najgorsze jest ten świąd - zbliża się lato a ja nie mogę ubrać dziecku krótkich spodenek bo od razu się drapie. Smarujemy go co chwilę a efektów nie ma. Najgorsze są noce - nigdy nie przespałam całej. Proszę o radę co pomaga załagodzić świąd lub nawet go wyeliminować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Atopowe Zapalenia Skóry u małych dziecie
Jest wątek o AZS
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=222530
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
No tak ja przed rozpoczęciem wątku sprawdzałam ale tam nie ma rodziców dzieci. Są tylko osoby starsze a w rożnym wieku ta choroba inaczej przebiega.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witam.
Znamy ten problem,nasz syn ma teraz 4 latka,jednak do ukończenia przez niego około 14m-ca nie przespałam ciągiem czterech godzin w nocy-masakra. U nas pomagają na AZS kąpiele z dodatkiem kilku kropel zwykłej oliwy z oliwek.Poza tym alergia-nie wiadomo w 100% dokładnie na co oraz podejrzenie astmy oskrzelowej. Dostaje dwa razy w ciągu dnia lek podawany przez tubę-wziewy. Dodatkowo syrop przeciwalergiczny i smarujemy skórę robioną maścią z hydrokortizonem. Od początku nie było wiadomo dlaczego nasze dziecko płacze i nie może spać! Tak że życzę wytrwałości i znalezienia jak najszybciej "złotego środka".Pozdrawiam
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
moja córa ma 9 miesięcy i też się z tym borykamy, używaliśmy linii kosmetyków Emolium,ale była za słaba, ostatnio kupiliśmy A-dermę i jest o niebo lepiej-także polecam wypróbować,może u Was też będzie lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
No właśnie mój syn skończył 14 miesięcy ale dalej nie śpi w nocy. Też dodajemy specjalne olejki do kąpieli Balneum, Emolium i Olatum. Powiedziano nam, żeby zmieniać co jakiś czas bo skóra się przyzwyczaja. Mamy maści robione na receptę i dodatkowo staramy też kupować kremy, balsamy i maści. Zrobiliśmy testy ale przechodzi marsz alergiczny i nie wiadomo na co w końcu jest uczulony. Najgorsze jest te drapanie nie nie mamy już na to siły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.