Jak schudnac szybko?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-21, 21:17   #1
xexwxax
Raczkowanie

Jak schudnac szybko??

Jak schudnac 6 kg w miesiac? Waze 52-53 przy wzroscie 165
xexwxax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 08:14   #2
martabeata
Raczkowanie

Dot.: Jak schudnac szybko??

Twoje bmi to 19,4. Czemu chcesz schudnąć az 6kg?
martabeata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 14:56   #3
xexwxax
Raczkowanie

Bo sie zle czuje w swoim ciele
Stary 2012-06-22, 17:30   #4
Ilta
Zadomowienie

Czy źle ze sobą ?
Ilta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 17:48   #5
xexwxax
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ilta Pokaż wiadomość
Czy źle ze sobą ?
Mozliwe ze i zle ze soba..
Stary 2012-06-22, 19:47   #6
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xexwxax Pokaż wiadomość
Mozliwe ze i zle ze soba..
Więc najpierw poszukaj jak dojść do zgody sama ze soba i poczuć się ze soba świetnie a potem dopiero zobacz, czy nadal chcesz schudnąć gdy obiektywnie nie masz z czego.
Stary 2012-06-22, 20:09   #7
xexwxax
Raczkowanie

Chce byc chuda

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-23, 09:11   #8
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
Chce byc chuda
I co Ci to da ?
Stary 2012-06-23, 10:45   #9
Naka_Mika
Rozeznanie

z takim problemem to na pro-ana, nie na wizaż....

"Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą
Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem"
-Martin Lechowicz
Naka_Mika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 07:20   #10
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Naka_Mika Pokaż wiadomość
z takim problemem to na pro-ana, nie na wizaż....
Jak ją wygonisz na fora pro-ana to przepadnie i utonie w tym chorym środowisku. Niech już lepiej zostanie pod obstrzałem wizażanek, najwyżej będziemy się zmagać z przekonaniami i opinią osobie na etapie pro-ana
Stary 2012-06-24, 12:55   #11
martabeata
Raczkowanie

Myśle że nie ma w tym nic złego, bo same kiedyś podobnie myślałyśmy a teraz przynajmniej mamy możliwość uratowania dziewczyny.... O ile w ogóle nas posłucha
martabeata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 12:57   #12
Naka_Mika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ilta Pokaż wiadomość
Jak ją wygonisz na fora pro-ana to przepadnie i utonie w tym chorym środowisku. Niech już lepiej zostanie pod obstrzałem wizażanek, najwyżej będziemy się zmagać z przekonaniami i opinią osobie na etapie pro-ana
Racja.
W takim razie odwołuje to co wcześniej napisałam.

Nie czytaj pro-ana. Posłuchaj Ilty. Wiem co mówię

"Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą
Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem"
-Martin Lechowicz
Naka_Mika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 22:19   #13
xexwxax
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Naka_Mika Pokaż wiadomość
Racja.
W takim razie odwołuje to co wcześniej napisałam.

Nie czytaj pro-ana. Posłuchaj Ilty. Wiem co mówię
Pawde mowiac to czesto wchodzilam na tego typu strony;o
Stary 2012-06-25, 07:04   #14
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
Pawde mowiac to czesto wchodzilam na tego typu strony;o
To nie wchodź. A najlepiej ustaw filtr w przeglądarce na słowa pro-ana żeby w ogóle nie pokazywało stron oznaczonych tym tagiem i zostań z nami.
Stary 2012-06-26, 06:08   #15
marma53
Raczkowanie

Tak, tak, popieram, już lepiej zostań z nami.
Kiedyś też należałam do forum pro-ana, prowadziłam blogi... a teraz zmieniłam go na zupełnie innego, piszę o tym, co czuję i jak sobie radzę sama ze sobą i szczerze, wiele wiele dziewczyn bardzo mi dziękuje, że wchodzą na mojego bloga i dostają wsparcie w swoich problemach (nie wagowych i nie wyglądowych) i bardzo się cieszą, że zaczęłam zauważać, że ta chęć bycia chudą to część autodestruktywnej "ja" i przez nieumiejętność radzenia sobie z problemami chciałam chudnąć, chudnąć i chudnąć.
Teraz widzę, że nawet z BMI 23,5, jakie miałam 3 lata temu, nie byłam gruba, a przy BMI < 14 wcale nie byłam szczęśliwa. Wniosek? Utrata kilogramów nie daje szczęścia. Nic nie da szczęścia jeśli nie pokocha się siebie takim, jakim się jest.
marma53 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-26, 07:23   #16
Ilta
Zadomowienie

Oj wiesz Marma - myślę że ona i na takie wpisy się natknęła a i tak najczęściej człowiek nie wierzy, póki nie przekona się na własnej skórze :P Ja też o tym wszystkim wiedziałam i co ? Kuchnia-wc-kuchnia-wc, bo jak schudnę to mnie wszyscy będą lubić, bo będę ładna i nikt już nie będzie za mną ganiał i krzyczał, jaka jestem paskudna.
Waga poszła w dół, zmieniłam szkołę, zmieniłam środowisko, wyprowadziłam się z domu i co ? Wszystkie problemy poszły za mną :P Nie zmieniło się nic poza faktem, że mogłam kupować ciuchy w rozmiarze 36. Nawet komentarze że jestem gruba od bliskiej osoby się nie skończyły-zaczęła mi tak dogryzać w sensie przytyku i "żartów".

Takich historii też jest dużo.
Stary 2012-06-26, 15:54   #17
xexwxax
Raczkowanie

Jeszcze w gimnazjum gdy wazylam 57 kg, nie przejmowalam sie tym czy wygladam zle. Podobala mi sie wysportowana, normalna figura. Ale gdy poszlam do liceum, wszystko sie zmienilo. Prawie wszystkie dziewczyny z klasy byly bardzo szczuple, a w dodatku niektore sie odchudzaly. Uslyszalam od kolezanki ze powinnam miec chudsze uda, takie jak ona. I gdy schudlam do 53 kg czulam sie jeszcze gorzej, wrecz mialam wrazenie ze coraz bardziej tyje. Do teraz utrzymuje ta wage, ale caly czas wydaje mi sie ze to za duzo. Do tego mam problemy w domu i czasami pragne przestac jesc juz na zawsze.Nawet gdy inni mowia mi ze jestem juz chuda, to sadze ze mowia tak, zebym poprostu nie byla chudsza od nich. I tak gdyb zaczynam sie odchudzac jem do 200-300 kcal, cwicze, po czym znowu jem, gdy nie mam juz sily. Najwiecej w ciagu tygodnia schudlam do 51,5. Chcialabym wazyc 45, albo chociaz wygladac na tyle, bo teraz czuje sie jak gruba swinia
Stary 2012-06-26, 19:47   #18
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze w gimnazjum gdy wazylam 57 kg, nie przejmowalam sie tym czy wygladam zle. Podobala mi sie wysportowana, normalna figura. Ale gdy poszlam do liceum, wszystko sie zmienilo. Prawie wszystkie dziewczyny z klasy byly bardzo szczuple, a w dodatku niektore sie odchudzaly. Uslyszalam od kolezanki ze powinnam miec chudsze uda, takie jak ona. I gdy schudlam do 53 kg czulam sie jeszcze gorzej, wrecz mialam wrazenie ze coraz bardziej tyje. Do teraz utrzymuje ta wage, ale caly czas wydaje mi sie ze to za duzo. Do tego mam problemy w domu i czasami pragne przestac jesc juz na zawsze.Nawet gdy inni mowia mi ze jestem juz chuda, to sadze ze mowia tak, zebym poprostu nie byla chudsza od nich. I tak gdyb zaczynam sie odchudzac jem do 200-300 kcal, cwicze, po czym znowu jem, gdy nie mam juz sily. Najwiecej w ciagu tygodnia schudlam do 51,5. Chcialabym wazyc 45, albo chociaz wygladac na tyle, bo teraz czuje sie jak gruba swinia
A nie wolałabyś się czuć tak jak wcześniej ? Ważyłaś więcej a cały czas w normie, czułaś się ze sobą ok, było fajnie... Co się zmieniło poza szkołą, że przestałaś się tak czuć ze sobą ?
Stary 2012-06-26, 21:14   #19
xexwxax
Raczkowanie

Nie wiem jak to sie stalo ze nagle zaczely mi sie podobac bardzo chude figury... Czasami chcialabym zniknac, nie jedzac chyba by mi sie udalo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-27, 22:50   #20
Ilta
Zadomowienie

Ok, a czy coś się zmieniło poza tym w Twoim życiu ? Coś ważnego, istotnego, coś było a teraz tego nie ma, coś trwało i się skończyło, coś zauważyłaś, do jakiegoś kluczowego wniosku doszłaś ? To nie musi być związane z wagą ,jedzeniem, figurą - chodzi o coś co dla Ciebie stało się przełomem poza faktem, że nagle zachciałaś jeść mniej i być chuda.

Edytowane przez Ilta
Czas edycji: 2012-06-27 o 22:51
Stary 2012-06-28, 21:29   #21
xexwxax
Raczkowanie

zmienila sie sytuacja w domu. ale nie chcialabym publicznie o tym mowic...
Stary 2012-06-28, 22:17   #22
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
zmienila sie sytuacja w domu. ale nie chcialabym publicznie o tym mowic...
Nie musisz - możesz sobie za to przekalkulować ile po zmianie tej sytuacji zaczęły Ci się pojawiać myśli o chudnięciu i ile razy się pojawiają ile razy o niej pomyślisz.
Stary 2012-06-30, 11:58   #23
xexwxax
Raczkowanie

Ja o niej nie mysle, ja w niej tkwie... chcialabym uciec zniknac ;(
Stary 2012-06-30, 19:43   #24
Ilta
Zadomowienie

Co możesz zrobić, żeby w niej nie tkwić ? Coś realnego i nie krzywdzącego (Cię) ?
Stary 2012-06-30, 19:59   #25
xexwxax
Raczkowanie

chyba nic nie moge zrobic
Stary 2012-06-30, 22:10   #26
Ilta
Zadomowienie

Xex - streszczę się. To nie jest forum pro-ana. Wrzucanie sobie w podpis celów powodujących spadek BMI do poziomu poniżej 19 i pisanie postów w tym tonie poskutkuje najpierw potępieniem ze strony dziewczyn tu piszących, bo one się w większości leczą z ED, a grozi potraktowaniem Cię przez moderatora jako osoby naruszającej zapisy regulaminowe:

• Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana"
Wychodzimy tu z założenia, że jeżeli ktoś nie ma obiektywnych powodów do chudnięcia a zamierza schudnąć, to najwidoczniej jest to jego narzędzie do załatwienia innych rzeczy: opieki od innych ,akcpetacji od innych, samoudręczania się itp.
Znajdziesz tu wiele pożytecznych informacji o tym jak można się WYLECZYĆ z myśli o chudnięciu, kiedy nie jest ono potrzebne, jak pomóc sobie, gdy Ci smutno i skąd taką pomoc uzyskać. Jeśli przy tym podzielisz się z nami tymi obszarami, które według Ciebie moga podsycać Twoje myśli o głodzeniu się lub kompulsywnym objadaniu, to będzie szybciej takie informacje Ci przekazać, niż jakbyś miała ich szukać sama, ale to nie jest konieczne.

Ale wszystko to tylko wtedy, jeśli chcesz zaprzestać takich zachowań, o jakich pisałam w pierwszym akapicie.

Wspominałaś o tym, że u Ciebie w środowisku jest problem z alkoholem. Możesz poszukać tu wątku - "DDA a zaburzenia odżywiania", możesz napisać do mnie pw jeśli nie chcesz pisać publicznie o tym a chcesz uzyskać pomoc czy informację.

Ale jeśli chcesz dalej pisać o chudnięciu, planuejsz chudnąć i szukasz tu tylko informacji jak schudnąć - to niestety, ale to nie jest dział forum dla Ciebie, ale mam nadzieję, że kiedyś go uznasz za takie.

Pozdrawiam Cię serdecznie !

Edytowane przez Ilta
Czas edycji: 2012-06-30 o 22:12
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości