|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak schudnac szybko??
Jak schudnac 6 kg w miesiac? Waze 52-53 przy wzroscie 165
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak schudnac szybko??
Twoje bmi to 19,4. Czemu chcesz schudnąć az 6kg?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Bo sie zle czuje w swoim ciele
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Czy źle ze sobą ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Chce byc chuda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
z takim problemem to na pro-ana, nie na wizaż....
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Myśle że nie ma w tym nic złego, bo same kiedyś podobnie myślałyśmy a teraz przynajmniej mamy możliwość uratowania dziewczyny.... O ile w ogóle nas posłucha
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W takim razie odwołuje to co wcześniej napisałam. Nie czytaj pro-ana. Posłuchaj Ilty. Wiem co mówię ![]()
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Pawde mowiac to czesto wchodzilam na tego typu strony;o
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Tak, tak, popieram, już lepiej zostań z nami.
Kiedyś też należałam do forum pro-ana, prowadziłam blogi... a teraz zmieniłam go na zupełnie innego, piszę o tym, co czuję i jak sobie radzę sama ze sobą i szczerze, wiele wiele dziewczyn bardzo mi dziękuje, że wchodzą na mojego bloga i dostają wsparcie w swoich problemach (nie wagowych i nie wyglądowych) i bardzo się cieszą, że zaczęłam zauważać, że ta chęć bycia chudą to część autodestruktywnej "ja" i przez nieumiejętność radzenia sobie z problemami chciałam chudnąć, chudnąć i chudnąć. Teraz widzę, że nawet z BMI 23,5, jakie miałam 3 lata temu, nie byłam gruba, a przy BMI < 14 wcale nie byłam szczęśliwa. Wniosek? Utrata kilogramów nie daje szczęścia. Nic nie da szczęścia jeśli nie pokocha się siebie takim, jakim się jest. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Oj wiesz Marma - myślę że ona i na takie wpisy się natknęła a i tak najczęściej człowiek nie wierzy, póki nie przekona się na własnej skórze :P Ja też o tym wszystkim wiedziałam i co ? Kuchnia-wc-kuchnia-wc, bo jak schudnę to mnie wszyscy będą lubić, bo będę ładna i nikt już nie będzie za mną ganiał i krzyczał, jaka jestem paskudna.
Waga poszła w dół, zmieniłam szkołę, zmieniłam środowisko, wyprowadziłam się z domu i co ? Wszystkie problemy poszły za mną :P Nie zmieniło się nic poza faktem, że mogłam kupować ciuchy w rozmiarze 36. Nawet komentarze że jestem gruba od bliskiej osoby się nie skończyły-zaczęła mi tak dogryzać w sensie przytyku i "żartów". Takich historii też jest dużo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jeszcze w gimnazjum gdy wazylam 57 kg, nie przejmowalam sie tym czy wygladam zle. Podobala mi sie wysportowana, normalna figura. Ale gdy poszlam do liceum, wszystko sie zmienilo. Prawie wszystkie dziewczyny z klasy byly bardzo szczuple, a w dodatku niektore sie odchudzaly. Uslyszalam od kolezanki ze powinnam miec chudsze uda, takie jak ona. I gdy schudlam do 53 kg czulam sie jeszcze gorzej, wrecz mialam wrazenie ze coraz bardziej tyje. Do teraz utrzymuje ta wage, ale caly czas wydaje mi sie ze to za duzo. Do tego mam problemy w domu i czasami pragne przestac jesc juz na zawsze.Nawet gdy inni mowia mi ze jestem juz chuda, to sadze ze mowia tak, zebym poprostu nie byla chudsza od nich. I tak gdyb zaczynam sie odchudzac jem do 200-300 kcal, cwicze, po czym znowu jem, gdy nie mam juz sily. Najwiecej w ciagu tygodnia schudlam do 51,5. Chcialabym wazyc 45, albo chociaz wygladac na tyle, bo teraz czuje sie jak gruba swinia
![]()
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jak to sie stalo ze nagle zaczely mi sie podobac bardzo chude figury... Czasami chcialabym zniknac, nie jedzac chyba by mi sie udalo
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Ok, a czy coś się zmieniło poza tym w Twoim życiu ? Coś ważnego, istotnego, coś było a teraz tego nie ma, coś trwało i się skończyło, coś zauważyłaś, do jakiegoś kluczowego wniosku doszłaś ? To nie musi być związane z wagą ,jedzeniem, figurą - chodzi o coś co dla Ciebie stało się przełomem poza faktem, że nagle zachciałaś jeść mniej i być chuda.
Edytowane przez Ilta Czas edycji: 2012-06-27 o 22:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
zmienila sie sytuacja w domu. ale nie chcialabym publicznie o tym mowic...
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ja o niej nie mysle, ja w niej tkwie... chcialabym uciec zniknac ;(
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Co możesz zrobić, żeby w niej nie tkwić ? Coś realnego i nie krzywdzącego (Cię) ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
chyba nic nie moge zrobic
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Xex - streszczę się. To nie jest forum pro-ana. Wrzucanie sobie w podpis celów powodujących spadek BMI do poziomu poniżej 19 i pisanie postów w tym tonie poskutkuje najpierw potępieniem ze strony dziewczyn tu piszących, bo one się w większości leczą z ED, a grozi potraktowaniem Cię przez moderatora jako osoby naruszającej zapisy regulaminowe:
Znajdziesz tu wiele pożytecznych informacji o tym jak można się WYLECZYĆ z myśli o chudnięciu, kiedy nie jest ono potrzebne, jak pomóc sobie, gdy Ci smutno i skąd taką pomoc uzyskać. Jeśli przy tym podzielisz się z nami tymi obszarami, które według Ciebie moga podsycać Twoje myśli o głodzeniu się lub kompulsywnym objadaniu, to będzie szybciej takie informacje Ci przekazać, niż jakbyś miała ich szukać sama, ale to nie jest konieczne. Ale wszystko to tylko wtedy, jeśli chcesz zaprzestać takich zachowań, o jakich pisałam w pierwszym akapicie. Wspominałaś o tym, że u Ciebie w środowisku jest problem z alkoholem. Możesz poszukać tu wątku - "DDA a zaburzenia odżywiania", możesz napisać do mnie pw jeśli nie chcesz pisać publicznie o tym a chcesz uzyskać pomoc czy informację. Ale jeśli chcesz dalej pisać o chudnięciu, planuejsz chudnąć i szukasz tu tylko informacji jak schudnąć - to niestety, ale to nie jest dział forum dla Ciebie, ale mam nadzieję, że kiedyś go uznasz za takie. Pozdrawiam Cię serdecznie ! ![]() Edytowane przez Ilta Czas edycji: 2012-06-30 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.