CRESCINA odrastanie ampułki - KTO UŻYWAŁ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-09, 08:06   #1
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87
Question

CRESCINA odrastanie ampułki - KTO UŻYWAŁ?

Kochani, przeczytałam wczoraj w gazecie o ampułkach CRESCINA odrastanie. Jest to specyfik na przerzedzenia włosów. Pomaga skórze głowy pobudzić mieszki włosowe do wzrostu. Zainteresowałam się tym opisem i znalazłam w aptece internetowej kilka rodzajów w zależności od nasilenia wypadania i przerzedzenia włosów. Ale przeraziła mnie cena. 192zł za Crescina 100 - do stosowania przy niewielkim przerzedzeniu. Jest to cena 12 ampułek starczających bodajże na 2 tygodnie, a kuracja ma trwać 2 miesiące. Cena wychodzi koło 800zł!! Ale chyba tyle już wydałam na te wypadające włosy i chce jak najszybciej sie z tym uporać

Czy któraś z Was już używała CRESCINY? Jeśli tak to ile czasu i jakie były efekty?
Stary 2006-11-09, 17:49   #2
kesii
Raczkowanie

Dot.: CRESCINA odrastanie ampułki - KTO UŻYWAŁ?

http://www.crescina.com

są dwa takie specyfiki z tego co wyczytałam - na wypadające włosy i na przerzedzone aby pobudzić jeszcze aktywne cebulki do zycia. Chyba chodzi o te uspione.
Co do składu to jest to mieszanka aminokwasow lizyny i cysteiny, które bodajże są składnikami keratyny, która z kolei jest podstawowym budulcem włosa.
Crescina to preparat chroniony szwajcarskim patentem, to nie kolejny zwykły preparat na wypadające włosy ale odżywka zdolna do reaktywacji fizjologicznego wzrostu włosów w obszarach przerzedzenia włosów zamknieta w rózne dawki by radzić sobie z róznymi rodzajami przerzedzenia wlosów. Póżniej jest tam napisane chyba, że te przerzedzenia mierzy sie róznymi skalami - dla mezczyzn skala Hamiltona a dla kobiet skala Ludwiga (chyba).
Jest to preparat do kosmetycznego uzycia. Nie przynosi efektów przy zaniku mieszków włosowych!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Formuła- crescina poimaga naturalnym wlosom rosnąc dzieki synergicznemu dzialaniu jej skladnikow.
Crescina składa sie z roztworu odpowiednich hydroalkoholowych śodków, z serii funkcjonalnych substancji, kazda wytypowana ze wzgledu na swoja indywidualna funkcje i dzialanie.
Hydroalkoholowe środki w połaczeniu z masażem manualnym pomagaja substancjom rozprzestrzeniac sie w skalpie (skorze) przez co ulepsza sie krazenie ktore odzywia mieszki wlosowe.
Podstawowe składniki crescina re-growth to kombinacja dwoch aminkokwasow cysteiny i lizyny i specjalnego czynnika wzrostu zwanego glycoproteina, ktory jest zdolny promowac(?!) komorkowa aktywnosc w cebulce aby stymulowac synteze protein, szczegolnie keratyny.
Pozniej opisane sa jeszcze poszczegolne aminokwasy (tego juz mi sie nie hce tlumaczyc bo po co to komu).
Formula cresciny uzupelniona jest jeszce przez krzem i cynk.

Preparaty cresciny zawieraja rozna ilosc cysteiny, lizyny, glikoproteiny oraz Benzyl Nicotinate ( to chyba cos z kwasem czy czyms takim nikotynowym, zwiazanego z wit PP, wiem ze cos podobnego zawiera dermena). Te dawki zalezne sa od stopnia wypadania wlosow. O tych skalach bylo juz wczesniej. Na stronie mozna sobie zobaczyc jaki sie ma etap przerzedzenia wlosow.

Crescina 100, 200, 300 to ampulki przeznaczone dla przerzedzonych wlosow w zaleznosci od stopnia. 100 jest w przypadkach lekkiego przerzedzenia, 200 w przypadkach zaawansowanego przerzedzenia (etap II na zdj), 300 w przypadkach powaznego przerzedzenia (zdj etap III).
Crescina 500 przeznaczona jest w stadium poczatkowym łysienia (zdj etap IV), crescina 700 do stadia zaawansowanego poczatkowego łysienia (zdj etap V/VI).
Zalecany okres aplikacji to dwa miesiace.
kesii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-09, 19:48   #3
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Kesii, dzięki za tłumaczenie Mniej więcej takich rzeczy dowiedziałam się ze stron Allegro, gdzie sprzedają ten specyfik (niestety po "normalnych" wysokich cenach).

Ponawiam pytanie: Czy któraś z Was to wypróbowała?
Stary 2007-01-02, 15:20   #4
bieta
Zadomowienie

Podbijam wątek. Mama znalazła nazwę tego preparatu w Wysokich Obcasach, sama jednak tekstu nie czytałam. Sprawdziłam cenę w internetowych aptekach i faktycznie zabija
Może któraś z Wizażanek miała okazję wypróbować?

I jeszcze jedno - jak stwierdzić, czy mieszki włosowe są uśpione, czy już ich nie ma?
bieta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-02, 17:57   #5
agocz
Raczkowanie

Witam, właśnie dostałam w prezencie ampuki CRESCINA 300 wypadanie i odrastanie (ok. 400 zł) są też na samo odrastanie ale to chyba po "chemii" , na plackowate zmiany i przerzedzenie gdy nie odrastają nowe. Od jutra zaczynam stosować . Mogę jednak nie być całkiem obiektywna bo u mnie wypadanie na szczęście jest już opanowane ale zabaczymy !

Edytowane przez agocz
Czas edycji: 2007-01-03 o 10:57 Powód: błąd
agocz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-02, 20:13   #6
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

A masz te na wypadanie? czy też na odrastanie?
Stary 2007-01-03, 10:40   #7
agocz
Raczkowanie

Mam Crescina odrastanie/przeciw wypadaniu włosów kompleta pilęgnacja 300 kobieta .
Jest 6 ampułek przezroczystych na wypadanie i 6 "bursztynowych" na odrastanie.
Stosuje się : 1 dz. ampułka na wypadanie,2 dz. amp. na odrastanie, 3 dz. przerwa i od nowa. Dzisiaj zaczełam na wypadanie ale użyłam tylko 1/3 obj. bo całe 7 ml to jak dla mnie stanowczo za dużo poza tym moja 1,5 roczna walka z wypadaniem nauczyła mnie zeby nie przesadzać bo czasem mniej znaczy więcej szczególnie jak chodzi o włosy ! Teraz po subrinie recept wypada mi tak ok.10-20 włosów, (a kiedyś przy 200 przestawałam liczyć) zobaczymy co będzie po crescinie, chociaż boję się całkiem rezygnować z subriny i żelu dermena - moich wybawców ! Mam wielką nadzieję że Crescina pomoże mi żeby przestały wypadać mi te nowe kilkucentymetrowe włoski - bo odrasta mi ich dużo ale one chyba nie powinny wypadać ?

Edytowane przez agocz
Czas edycji: 2007-01-03 o 10:50 Powód: niespójność

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-03, 11:16   #8
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Te nowe na pewno nie powinny wypadać. A jak długo używałaś subriny, żeby osiagnąć taki efekt(10-20włosów). Ja tez stosuję subrinę, ale gdzieś niecały miesiąc i gdybym osiągnęła stan wypadania tak niewielkiej ilosci włosów jak ty, zaprzestałabym wydawania pieniędzy na następne specyfiki na włosy
Stary 2007-01-03, 12:27   #9
agocz
Raczkowanie

Ten efekt tak naprawdę to chyba nie zawdzięczam tylko subrinie, a wszystko co momogło w mojej batalii opisałam właśnie w wątku WYPADANIE WŁOSÓW - PODSUMOWANIE może by tak je połączyć ?
A Crescine dostałam niestety trochę spóźnioną ale darowanemu koniowi...
Stary 2009-05-31, 12:39   #10
ana999ana
Raczkowanie

Podbijam wątek. Ktoś używał Crestiny?? No i jak ocenić to, czy mieszki włosowe jeszcze się do czegoś nadają??
ana999ana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-19, 09:40   #11
ana999ana
Raczkowanie

hm.... nikt nie pomoze??
ana999ana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 15:09   #12
nanaa95
Przyczajenie

Moja mama używała kilka razy Creshiny - kompleksowej pielęgnacji. Myślała, że już nic jej nie pomoże , ale efekty byłt genialne !!! włosy zaczęły odrastać i przestały wypadać ! Moja mama zawsze to poleca
nanaa95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-20, 07:12   #13
barbara_barbie
Raczkowanie

Witam, jako ze stalam sie posiadaczka darmowych probek crescina 200 dla kobiet, mialam problemy z wypadajacymi wlosami garsciami przez prostowanie, rozjasnianie do platyny, suszenie i wszelkie kosmetyki. obecnie zuzylam 5 na 12 ampulek, i rzeczywiscie dziala na calej glowie mam pelno baby hair, malutkich :P wiadomo ze gdy te ampulki mi sie skoncza nie zainwestuje w nie dalej... jako ze stalam sie wlosomaniaczka, moze zamienie dalsza kuracje na vichy... ale polecam kazdemu kto ma mozliwosc zakupu, i nie szkoda mu kasy mi pomaga!!

ŻONA OD 16.07.11
Czekamy na Bejbii!
http://www.suwaczki.com/tickers/zud3ol2a133o08zn.png
Spotkamy sie za:
http://www.suwaczki.com/tickers/cd9b3e3kdqo8qacs.png
barbara_barbie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości