|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Chłopak, rodzina, przyjaciele i znajomi
Witam,
Czytam Wasze forum juz od paru lat i wiem, że rozwiązujecie tu wiele problemów, dlatego też postanowiłam napisać. Sprawa wygląda tak : Poznałam prawie dwa lata temu chłopaka, bardzo się polubiliśmy, zaprzyjaźniliśmy i zakochaliśmy. Od samego początku byłam nim oczarowana, bo to był taki chłopak o jakim zawsze marzyłam. Jest dla mnie niesamowity, nie sądziłam , że takie coś mnie kiedyś spotka. No ale wszystko pięknie, kolorowo i różowo, tylko jest pewna sprawa, która nie daje mi spokoju. On jest niezbyt urodziwy, no jakby nie patrzeć ciężko zauważyć w jego wyglądzie coś interesującego. Dla mnie nie stanowi to problemu, czuję się przy nim świetnie, on tak samo, ogólnie podoba mi się taki jaki jest, chociaż wiem, że gdybym spotkała go powiedzmy na ulicy, uznalabym, że jest po prostu brzydki... No i ogólnie żyloby nam się dobrze, gdyby nie moja rodzina, znajomi itp. Nikt z nich go nie zna, a ja wstydzę się im go przedstawić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Chłopak, rodzina, przyjaciele i znajomi
Niech nawet wygląda jak Dracula, ale czemu on niczym się nie zajmuje? Tak po prostu nic nie robi, tylko istnieje? Nie niepokoi Cię to?
Byłam w Twojej sytuacji, z tym że u mnie było trochę inaczej, bo facet starał się na wszystkie sposoby podkopać moją pewność siebie. Ja wiedziałam, że brzydka nie jestem i mam duże powodzenie, a on ciągle wmawiał mi, że jestem od niego głupsza. Wszystko przez jego kompleksy na punkcie wyglądu. Każda sytuacja jest inna, ale wiem co czujesz i wydaje mi się, że to nie przejdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Jeżeli zamierzasz spotykać się z tym chłopakiem musisz albo powstrzymać swoje obawy albo liczyć się z tym, że będą Ci one towarzyszyły na każdym kroku. Potrafisz tak?
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Co do tego, że nic nie robi, to nie chcę go usprawiedliwiać, ale nie miał ostatnio ciekawej sytuacji, ogólnie skończył technikum, potem zachorowała mu matka i zmarła niecałe pół roku temu. On jest wrażliwą osobą , bardzo to przeżył i cięzko było mu się pozbierać, teraz jest juz lepiej i zaczyna myśleć o jakiejś przyszłości, pracy itp.
Mam ciągle obawy, że ta sytuacja się nie zmieni, ale z drugiej strony boję się, że razem z nim mogę stracić coś bardzo ważnego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
na przekór do celu
|
Wyjścia są dwa, bardzo proste.
1) przedstawisz go rodzinie i tyle. co ma być to będzie, niech sobie pogadają, w końcu przestaną. 2) zerwiesz z nim kontakt i następnym razem będziesz szukać faceta o twarzy modela. jest jakieś inne wyjście? chyba nie. bo trudno mu będzie zaproponować: "kochanie, a może tak operacja plastyczna?"
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Myślę że gdyby się rozchodziło tylko o wygląd to byś to olała...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Strasznie się przejmujesz opinią innych ludzi. Rozumiem, że ważna jest dla Ciebie aprobata rodziny, ale bez przesady. To Ty masz być szczęśliwa z chłopakiem, a nie oni i po prostu nie wyobrażam sobie, że mogłabym się "wstydzić" własnego chłopaka... Może zanim rozpoczniesz jakiś związek, daj im następnym razem katalog z listą kandydatów do akceptacji. Chyba lepiej, żebyś miała faceta, który Cię kocha i szanuje, niż jakiegoś gbura z ładną buźką?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Skoro jesteś z tym chłopakiem, to chyba Ci z nim dobrze, prawda? Pora popracować nad sobą i nad tym, byś nie przejmowała się aż tak opinią innych. Dopóki chłopak jest dla Ciebie dobry i jesteś z nim szczęśliwa, to nie powinnaś roztrząsać tego co mówi Twoja rodzina, skoro jest to tylko durne naśmiewanie się.. Takie mówienie "Jesteś ładna, to powinnaś mieć pięknego chłopaka", to mi się kojarzy z zacofaniem i myśleniem, że będzie się córce wybierać męża najlepiej, a i najlepiej to bogaty
![]() Powiem Ci szczerze, że mojego byłego brat podobno kiedyś powiedział, że jestem "Brzydka jak szczur". Żadną większą traumą to dla mnie nie było, to świadczy po prostu o nim, całe jego zachowanie i postawa pokazywała jaki jest. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Eno w ogóle jego wygląd nie jest problemem, skądże znowu
![]() Dziewczyno, weź go zostaw, bo Ci chłopak do pięt nie dorasta i nigdy nie spełni oczekiwań Twoich i Twojej świetnej rodzinki. A Ty na pewno znajdziesz sobie jakiegoś ładnego chłopca, który spodoba się mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi (tych złośliwych nie biorę pod uwagę), trochę mi uświadomiłyście jak to wygląda z boku.. Nie miałam o tym komu powiedzieć, ani porozmawiać, stąd coraz dziwniejsze myśli w mojej głowie. Ale faktycznie, jak ktoś napisał za bardzo przejmuję się opinią innych i w tym jest problem. Z drugiej strony jednak nie rezygnuję z czegoś tak łatwo, zerwanie kontaktu nie wchodzi w grę.
Dziękuję za wypowiedź vivy91 - takie konkrety najbardziej do mnie trafiają ![]() Edytowane przez k922 Czas edycji: 2012-07-19 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;35384838]
Ja na Twoim miejscu bym sie wstydzila takiej rodziny a nie brzydkiego faceta.[/QUOTE] ![]() Zgadzam się. Najgorzej, że Autorka też patrzy przez pryzmat wyglądu. Jak doszłam do momentu, gdzie napisała o przystojnych chłopakach koleżanek to ![]() I nie wiem, czy oczekiwałaś, że napiszemy ci tu hurtem : ZOSTAW TEGO BRZYDALA? ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;35384838]No, wcale sobie nie przeczysz
![]() Ja na Twoim miejscu bym sie wstydzila takiej rodziny a nie brzydkiego faceta.[/QUOTE] [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;35384936]A ja w to wierze. Wiesz, ona taka piekna, zgrabna i powabna i gdziez tam do niej Quasimodo. Nasza Esmeralda sie wstydzi swojej szkarady.[/QUOTE] Dobrze prawisz!!! ![]() Nauczona jest powierzchowności. Do tego matka, która nie akceptuje czegoś/kogoś co wg niej może odbiegać od ustalonych wg niej kanonów piękna. Córka to wchłonęła i pomimo, że akceptuje partnera za jego psychikę, to nie ze względu na urodę. Jakim cudem więc - Ona jest z Nim? Autorko, powiedz Nam jak Cię w takim razie zauroczył?
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dodatkowo chyba przyszedl czas na przedstawienie wybranka mamuni a autorka wstydzi sie swojego chlopa z roli Krolowej Matce pokazac. Poki go trzymala za gorami, za lasami bylo dobrze. Teraz Quasimoda trzeba do ludzi znajomych wziac, wiec jest i wstyd. Szkoda chlopa. Pewnie by sie zalamal wiedzac, ze z Esmeraldy taki wstydnis. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;35400641]Autorka napisala: "Teraz dwie przyjaciółki z przystojnymi..." Wnioskowac mozna, ze dwie przyjaciolki maja nowych facetow (bo napisala "teraz") i zobaczyla nagle, ze Quasimodo od jej towarzyskiego kanonu odstaje.
Dodatkowo chyba przyszedl czas na przedstawienie wybranka mamuni a autorka wstydzi sie swojego chlopa z roli Krolowej Matce pokazac. Poki go trzymala za gorami, za lasami bylo dobrze. Teraz Quasimoda trzeba do ludzi znajomych wziac, wiec jest i wstyd. Szkoda chlopa. Pewnie by sie zalamal wiedzac, ze z Esmeraldy taki wstydnis.[/QUOTE] O właśnie miałam to napisać. Oj szkoda Go, szkoda ![]() Ach te Królowe Matki ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A ja calkiem inaczej zrozumialam slowa Autorki. Zrozumialam, ze jej rodzina moglaby sprawiac jej oraz chlopakowi przykrosc. Dziewczyna zna swoja rodzine, jesli sa zlosliwi, to przeciez o tym wie. Doskonale moge sobie wyobrazic matke rzucajaca ciagle zlosliwe, nieprzyjemne, przykre uwagi o wygladzie partnera... I wcale sie nie diwie, ze autorka wolalaby tego uniknac. Tu nie chodzi o zwracanie uwagi na czyjas opinie, tylko o to, ze chyba niot nie lubi, jak ktos sprawia mu przykrosc!
Ja pamietam, jak mi bylo przykro, gdy przedstawilam TZ babci, a ta potem do mnie w przykry sposob skomentowala jego osobe. Poczulam sie okropnie i dluuugojej nie odwiedzalam. Jej opinie mialam gleboko gdzies, nie wplynelo to na moj stosunek do TZ jednak nie jestem z kamienia i niestety, odczulam prykrosc. Dlatego wolalam tego unikac. Oczywiscie moja sytuacja byla bez porownania mniejszego kalibru, ale jestem w stanie zrozumiec kogos, kto po prostu stara sie unikac przykrych wydarzen.
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Do tego napisala, ze sie wstydzi chlopa. Nie napisala, ze sie wstydzi zlosliwosci swojej matki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;35401303]Ale ona napisala "Teraz dwie przyjaciółki z przystojnymi, fajnymi chłopakami, inne koleżanki to samo, no ale to nie jest już tak ważne." Jasno dala do zrozumienia, ze wyglad chlopa i odstawanie od reszty jej przeszkadza.
Do tego napisala, ze sie wstydzi chlopa. Nie napisala, ze sie wstydzi zlosliwosci swojej matki.[/QUOTE] Ja te slowa o przyjaciolkach zrozumialam inaczej - ze rodzina Autorki bedzie miec dodatkowy impuls do zlosliwosci, na zasadzie "patrz, twoje przyjaciolki maja takich przystojniakow, a ty co?". Oczywiscie moge sie mylic, ale wydaje mi sie, ze slowa autorki mozna zrozumiec na rozne sposoby. Mam nadzieje, ze sie wypowie i rozwieje watpliwosci ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Twój post jest pełen sprzeczności, niby wygląd nie stanowi problemu, ale się go wstydzisz
![]() aha, BTW, jak to możliwe, że jesteście ze sobą dwa lata i ani twoja rodzina ani znajomi go jeszcze nie poznali? Specjalnie go ukrywasz? Troszkę mało poważne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.