|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
zdrowe, racjonalne odżywianie + ćwiczenia
Ahoj,
Wiecie co? W moim przypadku diety nie zdają egzaminu. Nie jestem jakaś ekstremalnie gruba, ważę jakieś 60 kg przy wzroście 170 cm i moim celem nie jest w sumie schudnięcie. Chciałabym za to zadbać o ciało, bo widzę jak traci jędrność, jak pojawia się cellulit i rośnie opona na brzuchu. Główni winowajcy to kiepska dieta i brak ruchu, to jasne. W związku w tym postanowiłam sobie, że zacznę zdrowo się odżywiać, nie mam zamiaru liczyć kalorii, chcę żeby dieta była bogata w składniki odżywcze. Chciałabym zwłaszcza uzupełnić braki witamin z grupy B, magnezu, cynku, selenu i wszystkiego co poprawia pamięć i korzystnie wpływa na funkcjonowanie mózgu. Wydaje mi się, że jak mieszkałam z rodzicami i odżywiałam się lepiej, łatwiej też przychodziła mi nauka. Ze zdrową dietą pójdą w parze ćwiczenia. Chodzenie na fitness nie zdało w moim przypadku egzaminu - po prostu tego nie lubię - ale planuje ćwiczyć w domu, na macie, jak również ze skakanką i hula hopem. Myślę też o bieganiu, ale nie mam z kim, koleżanki patrzą na mnie jak na głupka jak im to proponuje ![]() Trzecim elementem mojego planu będzie pielęgnacja - masaże, peelingi, balsamy etc. Jeśli któraś z Was miałaby ochotę dołączyć się do tego programu i pisać o swoich pomysłach na zdrowe jedzenie, ciekawe ćwiczenia etc - serdecznie zapraszam! ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zdrowe, racjonalne odżywianie + ćwiczenia
Witam
![]() ja ćwiczę z Ewą Chodakowską, ćwiczenia są super, polecam - można je znaleźć na chomiku ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ChocoMonster - i jak efekty? ćwiczysz skalpel?
![]()
67~66~65~64~63~62~61~60~59~ 58~57 I've been here before I know the way White lines And headlights in my eyes White lines I'm ready to drive all night night Ćwiczę: 250/1500 Dni bez chipsów i słodyczy : 4 bazgroły |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ćwiczę
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ja chętnie się przyłącze! Też mam zamiar tak robić ^^ zdrowe jedzonko, MŻ, więcej ruchu, masaże, kremy..
![]() Ostatnio się rozleniwiłam strasznie! to przez chłopaka mojego ![]() Cały tydzien mam cacy diete itd a tu przychodzi nagle weekend i co?! Czipsy, czekolada, batoniki, kanapeczki z białym chlebem! masakra! yhh rowerek kupiłam i będe jeżdzić! Póki co peelingi, kremy. Troche ćwiczyłam ale się rozleniwiłam! 2 tyg codziennie ok 1h - 1,5h ćwiczeń z Mel B. i Tiffany Rothe i masaż bańkami.. a teraz lenia mam i o! Wzrost : 169 Waga : 51 kg Cellulit : 11/10! ![]()
Dziś zrobię coś czego innym się nie chce, jutro zrobię to czego inni nie będą w stanie! < meeega motywacja ![]() Jazda na rowerku Ćwiczenia z Ewą Ćwiczenia z Mel B. Ćwiczenia z Tiffany Rothe P. 03.07.2009<3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Kurde, ja też potrzebuję motywacji. Zapuściłam się okropnie. Brak mi energii. Z dietą jeszcze daję radę bo odzwyczaiłam się od śmieci, ale gorzej z ćwiczeniami. Fajnie mi szło przez pół roku regularnie, ale odkąd przyszły upały i zrobiło się duszno to nagle spasowałam. Potem złapałam doła i teraz gdy mogłabym normalnie wrócić do ćwiczeń to cały czas wszystko odkładam na jutro. Ciało wyglądało lepiej, teraz mam dodatkowe 3/4 kg do przodu i opona znowu rośnie. Nie chcę tracić kondycji, ale nie mogę się przemóc jakoś.
Gosiaa2369, mam podobne wymiary tyle, że 172 cm i teraz 55 kg. Mimo, że jestem chuda to posiadam oponkę na brzuchu i chude dupsko.Trzeba się zabrać za siebie, tylko jak to zrobić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.