![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Pedicure :)
Witam
![]() kosmetyczne pedicure.. wraz z nażelowaniem pazurków.. mogłybyscie powiedziec jak wyglada etapowo caly proces pedicure ![]() ale chcialabym wiedziec na co sie nastawic.. i przy okazji o ile moglabym prosic o jakies fotki pazurków żelowych u stóp.. poszukuje inspiracji ![]() motywami.. pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pedicure :)
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dla mnie pedi to sama przyjemność pod warunkiem oczywiście jeśli się trafi na dobrą pediciurzystkę
![]() ![]() a mniej więcej tak to wygląda: - wymoczenie stópek w pachnącej wodzie z płynem - odsunięcie skórek - jakiś peeling - scieranie naskórka z pięt -opiłowanie pazurków - no i zażelowanie ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
A jaki jest koszt?
![]() kurcze ja mam wielkie stopy bo az 41-42 ![]() Mialam w planach udanie sie na pedicure leczniczy ze wzgledu na odgniotki na 2 palcach u stop, dokladnie tych samych. Powstały przez buty "z czubem" ![]() no i nie wiem, nie chce zeby inne kobiety patrzyly na mnie jak na obcego
![]() Edytowane przez CherieK Czas edycji: 2009-04-23 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co prawda moja pedicurzystka powiedziala,że takowe odgniotki nie da się odrazu usunąć więc narazie odczekam i idę znów cos zrobić..I prawdopodobnie jakiś żel ![]() Pedicure jest bardzo relaksujący no i miło porozmawiac można ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
CherieK, to zajrzyj do nas- obie pracujące u nas stylistki, czyli ja i Kasia mamy stópki 41, zatem nie bedziesz sie czuła wyobcowana
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
a ja mam pytanie jak się ma Pedicure a łaskotki? ja mam straszne łaskotki nawet mój mąż nie moze dotknać mnie za spód stopek. Jak to jest u kosmetyczki??
a i mam strasznie zniszczone stopy. już sobie z tym nie radzę. ale co z tymi łaskotkami. Chciałabym mieć pieknego frenchusia na lato
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jask klientka ma łaskotki, to zabieg jest utrudniony, ale da sie wykonac- trzeba umieć tak złapac stope, by zminimalizowac łaskotki, wtedy można pracowac
![]()
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Albertynko ty się widzę znasz a jak to jest z najmniejszym pazurkiem bo u mnie jest on tak miniaturowy ze wprawdzie to go wogóle nie ma ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
te 'rozdzielacze' piankowe ;> a mniej wiecej ile kosztuje pedicure? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Pedicure - fajna sprawa
![]() Ja mam takie pytanie - czy da się usunąć żółty kolor skóry? Ścieranie i ścinanie zgrubiałego naskórka nic nie daje, skóra jest mięciutka, ale nadal ma taki żółto-pomarańczowy odcień. Da się coś z tym zrobić?
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pedi jest bardzo przyjemnym zabiegiem. A propo separatorków - miałam ostatnio ubaw ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Trzebaby zobaczyc, co powoduje, ze skóra nabiera takiego odcienia, czy rzeczywiście jest usunięty cały martwy naskórek, a potem zastosowac odpowiednią pielęgnacje. ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Czy cały to nie mam pewności, ale raczej tak, bo często aż chodzić nie mogę od tego ścierania :P A zabarwienie skóry jest nadal żółte. Mam z tym problem tylko na środku podbicia (? nigdy nie wiem jak to miejsce się nazywa :P) i na dużym palcu na kości. Nawet jak mam zgrubiałą skórę w innych miejscach, nawet mocno, to kolorek jest naturalny. W butach na obcasie chodzę bardzo rzadko, raczej w bardzo wygodnych sportowych, a w tych miejscach skóra szybko grubieje i jak regularnie jej nie ścieram to zaczynają się problemy.
Dziwne jest, że teraz w zimie mam większy problem ze stopami niż w lecie, kiedy codziennie chodzę w japonkach...
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Cuccio ma w ofercie kulki i pastylki wybielające. Ja mam kulki i daję dwie do miedniczki. Widać gołym okiem, że wybielają płytkę, ale nie wiem, czy skórę. Może warto Megali tego sposobu spróbować?
http://www.elarto.pl/hurtownia,produ..._musujące.html Mam z papayą i guavą - super pachną i nawilżają ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Może jest to wina ucisku na to miejsce?
Zazwyczaj spotykam się z tym, że owe zabarwienie towarzyszy modzelom, oddziskom w miejscach narażonych na nacisk lub nadmierne rogowacenie np. buty w szpic lub za ciasne buty, szpilki, nadwaga, wady postawy, cukrzyca.. Zimą zawsze jest lepiej ze stópkami ponieważ tak się nie wysuszają. To trochę dziwne, że masz na odwrót ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Też tego nie rozumiem :/ Muszę jakoś bardziej dbać teraz o stopy, bo do wakacji to pewnie zostanę z centymetrową warstwą martwego naskórka :P
Dzięki dziewczynki ![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Witam drogie Panie , szukam w Krakowie lub Zabierzowie dobrą kosmetyczkę, która zrobi porządek z moimi stopami. Są one strasznie zniszczone(fakt sama je do tego doprowadziłam nie dbajac o nie) mam popękane pięty i wogole wygląd ich pozostawia wiele do zyczenia. Polecicie mi kogoś????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Muszę przyznać MAGALI że twoje pazurki sa śliczniutkie. Są zarazem subtelne i delikatne a takie podobaja mi się najbardziej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() ![]() Nie pomogę co do pedikiurzystki z tamtych okolic, ale na popękane pięty polecam kremy z mocznikiem - śmierdzą, ale potrafią zdziałać cuda ![]() Ja doprowadziła m stopy do ładu ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, tarki i kremy do rąk! wiosna idzie, a z nią sandałki ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Mag... na stópki środki do pielegnacji wybielające
![]() ![]() A na pęknięte stópki polecam scholla czy jakoś tak krem na pękające pięty jest rewelacyjny!!! A wracając do pedi... to tak u mnie: 1.kapiel z czymś pachnącym 2.odsunięcie skórek 3. przyjemny peeling 4.opiłowanie pazurków 5.malowanie lakierem 6.wcieranie kremiku masażem 7.ewentualnie jak nie lakier to żelowanko
M. M. K silimedy maximum 570hi ..20/02/2017...już są!!! ![]() Edytowane przez Vanessita Czas edycji: 2010-03-09 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie cytrynkę stosuję
![]() ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
To działa
![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Pedicure od A do Z
Witam wszystkich
Na początek chciałam się przywitać, jako że jestem tu nowa ![]() Ponieważ planuję wybrać się do salonu kosmetycznego na profesjonalny pedicure chciałabym się dowiedzieć wszystkiego na ten temat, tzn jak to wygląda, z czego powinien się składać taki zabieg itp. Dodatkowo mam pytanie do dziewczyn z Krakowa, czy któraś z Was może polecić jakiś salon kosmetyczny z którego jest zadowolona w tej kwestii. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
a może poprostu za dużo marchewki pijesz też tak miałam ale wymoczyłam stopy w kwasku cytrynowym potem woda utlenina i nic poszłam do pedikiurzystki i stwierdziła ze to taka moja karnacja [ciemna] albo za duzo karotenu ....i wiesz fakt jest taki ze w zime mam rózowe stopy a tylko lato zaczynaja zółcieć jak pije marchew na opalenizne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Moja żona chodzi na <link> i zawsze sobie chwali ich robotę.
Edytowane przez czuszka82 Czas edycji: 2017-09-22 o 14:31 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pedicure od A do Z
Cytat:
![]()
Wiedza to skarb. Dlatego pytam często by być bogatą ![]() Edytowane przez czuszka82 Czas edycji: 2017-12-11 o 13:32 Powód: reklama |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Dziewczyny na manicure hybrydowy na paznokcie u stóp będzie ok? w sumie niedawno kupiłam zestaw, mam lakiery z eveline, chciałam zrobić pedicure w najbliższym czasie. Może głupie pytanie, ale w sumie jestem początkująca, nie znam się jeszcze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
Ja robię hybrydy na paznokciach u stóp jest okej. najważniejsze, żeby uzywać pumeksu!! nie wiem czemu, ale niektóre dziewczyny o tym zapominają i zakładają do tego odkryte buty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.