|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
* porada grzywka, co zrobić??* plotkowo proszę doradzić
Założyłam ten wątek na fryzjerskim ale tam cisza.
Więc ugryzę go ze strony plotkowej. Witam Mam pytanko do Was!! Mam długie włosy i grzywkę, sporą ciętą w trójkąt od góry/czubka głowy. Problem polega na tym,że często spinam włosy w kuc u góry wysoko. I w tedy moja grzywka nie wygląda fajnie, bo widać taki wielki trójkąt i włosy z boku co spięte są w kucyka. Tak brzydko to wygląda;/ Nie wiem czy dobrze tłumaczę. Jak powinnam zmienić cięcie by spinać, mieć grzywę i nie było takiego "dziwnego" trójkąta?? Proszę o radę, idę w śr, do fryzjera chce to zmienić ale nie wiem jak, ona też pewnie mi nie powie:P Dodam wygrzebane zdjęcia. Co z tym zrobić?? razi mnie to, bo chyba nie jest ok,ale nie wiem jak ma być;/ Naoglądałam się zdjęć w internecie grzywek i dalej nie wiem. Ikonki załączonych zdjęć Do celowo chcę taka grzywkę Ale,żeby dobrze wyglądała jak zepnę ją, nie tak jak teraz. Pooooomocy bo nie mogę na siebie patrzeć |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: * porada grzywka, co zrobić??* plotkowo proszę doradzić
Możesz ją spiąć, zaczesać na bok, albo zrobić w niej przedziałek i ułożyć na boki. Chociaż nie wiem, co Ci w tym przeszkadza. Każdy kto ma grzywkę i zwiąże włosy tak wygląda
.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jak chcesz z grzywki na boku zrobić grzywkę na środku? Ekspertką fryzjerstwa nie jestem w żadnym wypadku, ale chyba musiałabyś zapuścić to, co masz, i obciąć tak, jak wymyśliłaś, z długich.
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko z trójkąta, na samym środku jak widać. Chce grzywkę ale zastanawiam się czy nie powinna być na prosto a nie z czubka głowy
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedz o tym fryzjerce. Ja kiedyś miałam z czubka głowy, teraz mam normalną. Zapuszczałam część grzywki.
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Spróbuj może grzywkę taką, jaka jest w załączniku (nie musi być az taka gęsta, ważne by stopniowo była coraz dłuższa) . Ja mam podobną i dzięki temu jak czeszę się w kucyk/warkocz to nie widać tej jakby przerwy z boku. bo mi włosy płynnie przechodzą.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
przeciez wygladasz normalnie
Nelly tez sie "odcina" od reszty wlosow, kiedy ma kucyk. moze masz po prostu rzadsze wlosy. mi tam sie podoba tak czy siak, musialabys grzywke zapuscic, zeby zrobic inna.
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po prostu część włosów tych co tworzą trójkąt zapuścić a resztę obciąć na grzywkę
Edytowane przez Charlotte York Czas edycji: 2012-06-19 o 22:40 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Autorko, najlepiej idź pogadać z zaufaną fryzjerką, doradzi Ci, czy da się jakoś zmniejszyć ból zapuszczania (nawet częściowego).
|
|
|
#10 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Razi mnie to jak zepnę,że widoczne są takie szpary, widać tak mocno skórę właśnie jakby miała rzadkie włosy,a mam bardzoooo ich dużo! ![]() Albo trójkąt powinien być niżej? Ale Ja nie chce zapuszczać grzywki na bok, chcę taka długą na wprost. Może na prosto powinnam mieć ją poprowadzoną?? ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
A dobrze będzie to wyglądać jak zepnę?? Edytowane przez czarna magda Czas edycji: 2012-06-20 o 10:03 |
||
|
|
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

.

Nelly tez sie "odcina" od reszty wlosow, kiedy ma kucyk. moze masz po prostu rzadsze wlosy. mi tam sie podoba

Autorko, najlepiej idź pogadać z zaufaną fryzjerką, doradzi Ci, czy da się jakoś zmniejszyć ból zapuszczania (nawet częściowego).