|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 | ||
Zakorzenienie
|
Przeciwnicy Debbie Schlussel - dziennikarki oskarżającej naród polski o holocaust.
Pewnie większość z Was już słyszała o poczynaniach niejakiej Debbie Schlussel. Nie będę tworzyć własnego opisu tej sytuacji, wypowiedziały się o tym już chyba wszystkie media, oto cytaty:
Cytat:
Cytat:
solidarni 2010 gazeta.pl wirtualna polska i wiele, wiele innych. Społeczność internetowa zareagowała na te oszczerstwa. Pamiętajmy, że w naszym kraju kłamstwo oświęcimskie jest przestepstwem: Na podstawie art. 55 ustawy ustawy z dnia 18 grudnia 1998 r. o Instytucie Pamięci Narodowej Komisji Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu zaprzeczanie publicznie i wbrew faktom zbrodniom, o których mowa w art. 1 pkt 1 powyższej ustawy jest przestępstwem ściganym z urzędu zagrożonym grzywną lub karą pozbawienia wolności do lat 3. Wyrok podawany jest do publicznej wiadomości (wikipedia) Ponadto bloggerka i dziennikarka określa internautów blokujących jej strony i sprzeciwiających się jej wpisom mianem antysemitów, "polish Jew haters" itd. W związku z tym namawiam Was, drogie wizazanki, do przyłączenia się do akcji sprzeciwu wobec bezkarnego wygłaszania takich oszczerstw. Na facebooku powstała grupa PRZECIWNIKÓW DEBBIE SCHLUSSEL. Przyłączajcie się! Dodatkowo zapraszam wszystkich do zgłaszania/raportowania jej profilu na fb do administracji. Adres jej profilu: https://www.facebook.com/debbiesfanpage Obrazek pokazujący, jak zgłosić jej stronę Oraz petycja do rządu USA! https://wwws.whitehouse.gov/petition...story/6Pyv2K24 Jeśli komentujecie wpisy na jej stronie - zachowajcie kulturę, nie bluzgajcie, nie wpisujcie antysemickich tekstów - nie zniżajcie się do jej poziomu, bo tacy ludzie tylko na to czekają! Znacie inne akcje przeciwko tej pani? Wpisujcie w komentarzach! Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2012-06-08 o 13:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przeciwnicy Debbie Schlussel - dziennikarki oskarżającej naród polski o holocau
W USA tak uczą w szkołach.Naród amerykański to w większości ignoranci. Nie tylko w dziedzinie historii, geografii, fizyki. Oni są ukierunkowani na wygląd, mieć a nie być.
Ta wiedza szczątkowa, którą zdobywają na swoich uczelniach, jest potrzebna tylko do pracy. Te niby analizy wierszy w średnich szkołach nie uczą ich logicznego myślenia i nie rozwijają, bo bycie mądrym jest obciachowe. Więc nie ma się co dziwić, że pani w tv obstaje przy tym, że to Polacy mordowali i pomagali, bo tak ją uczono. Fałszowanie historii ma swój cel... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przeciwnicy Debbie Schlussel - dziennikarki oskarżającej naród polski o holocau
Nie zgadzam się z tym, dzieci w szkołach w US nie są uczone, że Polacy prowadzili zbrodnie nazistowskie. Prędzej, tak jak mówisz, w ogóle się o tym nie uczyli i przez to chłoną takie informacje, jak gąbki. Jest to też ostrzeżenie dla polskiego systemu szkolnictwa, który chce wypuszczać dzieci ze szkoły jedynie z umiejętnościami a bez żadnej wiedzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do szkolnictwa, to cel jest jasny: niewolnik na posyłki, bez zdolności odróżniania dobra od zła, bez refleksji nad życiem, ot, produkt jednorazowego użytku...po co komu czytać klasyków, którzy swoimi powieściami uczą życia. jeszcze taki niewolnik zacznie się buntować |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Przeciwnicy? Kłaniam się.
Tyle, że uważam, że pinda całkiem dobrze wie, co mówi - to tylko sposób uzyskania popularności. A że żałosny i dokonywany czyimś kosztem, to inna sprawa. Mam nadzieję że ktoś tu komuś wytoczy jakiś proces ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
mi tej pani jest żal... bo albo jest taka głupia i nie ma pojęcia o podstawowej historii świata albo jest taka głupia i chce w ten sposób zrobić karierę
jakby nie było - głupia i szczerze mówiąc szkoda mi życia na uprzykrzanie życia komuś kto już najwyraźniej jest intelektualnie mocno w tyle..
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja szukam bezskutecznie jakiegoś eventa albo strony z informacjami po angielsku, które dementują te kłamstwa. Bo ważniejsze od naszego mszczenia się (Polacy znają prawdę) jest rozprzestrzenienie sprostowania, zanim świat podchwyci te bzdury. Szkoda, że nie mam czasu żeby samej coś takiego stworzyć. Zaprosiłabym wszystkich zagranicznych znajomych.
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
na moje oko, kobitka stwierdzila, ze sie wypromuje. a ze na plecach pomylki Obamy... mam nadzieje, ze poniesie konsekwencje plecenia takich bzdur i odszczeka wszystko.
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
przyłączam się do przeciwników!
Cytat:
![]() ![]() ale mi ciśnienie skoczyło, jak to przeczytałam pierwszy raz.. ![]() ![]() ![]()
Mów mi pluszak ! ![]() ![]() Koty, psy i inne zwierzaki ![]() Pomóż nakarmić zwierzęta ze schroniska - wystarczy kliknąć ![]() ![]() ![]() ![]() Nakarm psiaka i roześlij link dalej! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Zgłosiłam raport na fejsie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
zapomnieliście o jednym, to właśnie członka rodziny tej pani zabił Polak, raczej na tym buduje ona swoją "filozofię" nie bardzo jeszcze dotarłam do konkretniejszych faktów na ten temat. Raczej lepiej by było właśnie zdementować w j. angielskim jej wszelkie fakty (poza tym jednym dotyczącym jednej osoby z jej rodziny, która faktycznie zmarła z rąk Polaka ale ciężko mówić o jednej ofierze w kategorii obozów śmierci) a ową panią po prostu zignorować.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jej dziadek został podczas wojny zabity przez Żydowską Organizację Bojową za kolaborację z Niemcami... W czasie wojny za kolaborację była kara śmierci czy to dla Polaków, czy to dla Żydów. Armia Krajowa też "likwidowała" kolaborantów w swoich szeregach.
Nie ma co tu dementować, bo to prawda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 |
Marszałkini II RP
|
Schlussel poza tym oszczerstwem nie jest jakąś wybitną dziennikarką, a tu proszę zaraz jakie zamieszanie, sława. Szkoda tylko, że w świat idzie taka opinie o Polsce. Nie wiem czy na chwilę obecną poniosła jakieś konsekwencje, bo raczej wygadywanie złych rzeczy o Polakach uchodzi płazem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Jakbyście byli ciekawi nowszych wypocin paniusi, to:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/kole...wiadomosc.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Łoo matko! To świadczy o poziomie tej "dziennikarki". Nie ma argumentów, więc trzeba obrażać. Przykład erystyki Schopenhauera, przeciwnik ma rację a ja nie mam rzeczowych argumentów ani faktów na poparcie, więc czas go zakrzyczeć i ośmieszyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Też myślę, że <tu wstawić epitety
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.