|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Łazienka w biurze
Witam,
poszukuje inspiracji do łazienki w biurze. Może macie jakieś pomysły, propozycje? Jakie kolory będą odpowiednie? Będę wdzięczna za podpowiedzi ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Łazienka w biurze
w biurze to może w neutralnych kolorach i bez szaleństw, np. jakiś kremowy kolorek, czy kość słoniowa, jasne kafle w ton ciemniejszym kolorze. Zeby nie było nudno to można dać wstawki z kolorowych kafli ozdobnych albo z mozaiki
![]()
![]() |
#3 |
DOMator
|
To zależy jakie to biuro i jak jest urządzone. Ma być poprawnie i nudno, czy z jajem? To jakieś kameralne biuro, czy większa instytucja.
Dla mnie beżo-brązowe łazienki w biurach są już tak nudne, że aż szkoda gadać. Może odcienie kamienno-grafitowe z bielą? Trochę minimalistycznie, w stonowanej kolorystyce, ale taka baza daje pole do popisu w dodatkach, ponieważ skomponuje się zarówno z kolorami, jak i z drewnem. A może jakieś zdjęcie tej łazienki wrzucisz? Bo teraz to nawet nie wiemy, czy chodzi o maleńkie wc, czy o większą łazienkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
jest to mała łazienka dla niepełnosprawnych w prywatnej firmie transportowej. Raczej ma to być coś poważnego niż z jajem bo będzie to łazienka dla klientów. Zdjęć na razie nie mam niestety.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
wcale nie musi być nudno jak ma być "poważnie". ja bardzo lubię nowoczesne wzornictwo (np. skandynawskie) ale spokojnie można ułożyć jakiś super wzór z gładkich płytek w dwóch kolorach. może nie będzie do czarno-czerwone, różowo -szare czy fioletowo-żółte (bardzo odważne zestawienia) ale ja mam np. biało-zieloną łazienkę i wygląda klasycznie. nie jakoś super szałowo, ale właśnie sposób aranżacji samych płytek robi swoje.
skoro to jest łazienka (z toaletą??) w firmie to masz też pewnie na jej urządzenie jakiś budżet. proponuję zrobić sobie dzień na jeżdżenie po castoramie/praktikerze/leroy merlin i na pewno znajdziesz jakieś tanie ale fajne rozwiązanie. odradzam niebieski - jest zimny, niezależnie od odcienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
na pewno tradycyjna, bez udziwnien. jasna. wdomu mozna zaszalec zgadzam sie ale w biurze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ostatnio odwiedziłam łazienkę w biurze mojej znajomej
![]() Była to mała łazienka, ale funkcjonalna. Beżowa drobna mozaika na ścianach (kolor typu jasny beż), zaś na podłodze w ramach kontrastu duże płytki barwy typu jasny szary/siwy z białymi fugami. Średniej wielkości lustro w drewnianej, prostej obudowie. Okrągła beżowa umywalka (ciemniejszy beż niż na ścianach). Prysznic był oddzielony szklanymi drzwiami i stanowił część toalety. Proste wykończenie.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.