|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kompleks małych oczu - jak temu zaradzić?
Cześć
![]() ![]() ![]() ![]() Bez_tytułu_2.png 13472315_1001798419938215_76465962_n.jpg Bez_tytułu_3.png Btw, jak zła kategoria to przepraszam. Edytowane przez sevixx Czas edycji: 2016-06-17 o 23:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kompleks małych oczu - jak temu zaradzić?
Cytat:
![]() Każde nieumalowane oko będzie tak wyglądać i ginąć na twarzy. Więc jak swoje nieumalowane porównujesz do oczu modelek/blogerek/youtuberek, które mają swoje pomalowane i to w sposób powiększający je (bo kto by chciał pomniejszać), to zawsze wydadzą się małe. Oczy najłatwiej się powiększa odpowiednim cieniowaniem - jasny (może być nawet połyskujący) cień na powiekę ruchomą + ciemniejszy (ale w naturalnym odcieniu, np. średni brąz) powyżej załamania powieki. Wszystko musi być dobrze roztarte, zblendowane, nie może być widać miejsca, w którym obszar, gdzie jest cień, się kończy. Także dobry tusz powiększy nam oczy, jeśli mocno podkreślimy nim rzęsy, podkręcimy i wydłużymy. Ciężko tłumaczyć to na wizażu, pisząc. Najlepiej będzie, jak na youtubie wpiszesz "makijaż powiększający oczy". Jest tego mnóstwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja nie miałam nigy takiego problemu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze chciałam mieć takie migdałowe, egzotyczne oczy...
![]() ![]() Jest taka youtuberka makijażystka, która ma oko w stylu twojego, jej makijaże mogą Ci pomóc, nazywa się dirtymakeup Ogólnie to przegoń te kompleksy, masz bardzo ładne i charakterystyczne oczy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Na optyczne powiększenie oczu pomaga:
* biały cień w wewnętrznym kąciku (może nachodzić nawet na nos) * biała kreska na wodnej linii oka i zaraz pod linią brwi * kreska na górnej powiece typu "cat eye", ale pamiętaj, żeby nakładać ją mniej więcej od 1/4 (ew. 1/3) oka, nie od samego kącika. * makijaż blendowany (na wewnętrznej stronie oka cienie jasne, na zewnętrznej stronie oka cienie ciemne) Widać jednak, że jesteś młoda, oczy masz jak najbardziej w porządku i tak jak dziewczyny pisały - wylecz się z tego kompleksu, bo jest on delikatnie mówiąc... mocno wydumany ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.