|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() błonnik
moje pytanie jest proste czy któras z Was przy odchudzaniu stosuje błonnik. ja rozpoczełam i musze powiedziec ze czułam sie lepiej chociaz efektów w spadku wagi nie widze ale mniej jem ( z wyjatkiem dzisiejszego dnia poniewaz mam napad na jedzenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: błonnik
Witaj
![]() Ja przy odchudzaniu nie stosowalam błonnika, ale gdy miałam stresową sytuacje (pisanie pracy mgr ![]() ![]() Więc popędziłam do apteki, kupiłam błonnik chyba Wallmarku i co? zamiast wcinać kolejną wielką bułkę na przemian ze słodyczami odechciało mi się jeść. I dzięki temu uniknęłam "zdobycia" kolejnych 2-3 kg, a jadlam dosłownie non-stop przez stres. Takze u mnie sie sprawdził. Błonnik ma to do siebie, że podobnież pęcznieje 400-krotnie i zapełnia nasz żołądek przez co nie chce się jeść aż tak bardzo.Polecam dla osob szczegolnie w stresie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Może nie tyle że sie chudnie ale na pewno je mniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Błonnik nie ma żadnych właściwości odchudzających
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
a mi kazała brać lekarka ale trochę zaniżam tą dawkę przepisaną - odchudzających właściwości nie zauważyłam ale za to mój brzuch zachowuję się o wiele lepiej...nie ma wzdęć i bulgotania - wszystko raz dwa strawione
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pozdrawiam!
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
ja ma teraz jakąś taką fajną z witaminką C i beat karetonem i cynkiem ale nie mogę wogóle jej w aptece znaleźć i następna kupiona już czeka inna ( będzie Wallmark a jest Biogened)
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam sobie błonnik z ananasem i chromem (firmy BioGarden), ale powiem szczerze, że jakoś nie mam do niego weny. Mam wrażenie, że owszem pęcznieje, ale zdecydowanie za wcześnie - jaoś tak powyżej żołądka :/ Mało przyjemne uczucie, a biorę tylko jedną tabletkę dziennie (teraz już właściwie w ogóle) a nie tak jak na opisaniu proponują 6-10 sztuk w ciągu dnia :|
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja przy diecie zawsze stosuje błonnik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jem otreby, ktore maja duza zawartosc blonnika. Latwo mozna sie tym najesc. A poza tym te otreby sante smakuja mi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Błonnik to moje błogosławieństwo na jelita
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Witam, stosuje błonnik od jakiegos miesiaca i musze powiedziec ze apetyt zdecydowanie zmalal wiec polecam wszystkim odchudzajacym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Ej co to za smiechy mowie powaznie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ja stosuję Colon C zdrowe jelita. Niestety jest obrzydliwy w smaku (dodaje się łyżeczkę do wody),więc biorę jedną łyżeczkę pod język i zapijam wodą
![]() Co do efektów trudno mi się wypowiedzieć,bo dużo piję,chodzę na siłownie i do tego po każdym treningu "jem" MOLKĘ,więc i tak i tak nie odczuwam głodu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Błonnik, ależ tak!
-płatki owsiane (z bakaliami, z miodem, z cynamonem...!), -otręby (z żurawiną-pycha!!!), -sałata i inne warzywa tudzież owoce, -cieciorka, fasola i inne strączkowe. -pumpernikiel ![]() -wszystko, co niełuskane, pełnoziarniste i mało przetworzone (żytni makaron razowy z serem i cebulą-niebo w gębie) Błonnik jest pycha. Świat jest pełen błonnika. Po co komu jakieś świństwo z papierka? Nie rozumiem idei błonnikowych suplementów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.