błonnik - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-02, 11:05   #1
cziczia
Przyczajenie

Unhappy

błonnik

moje pytanie jest proste czy któras z Was przy odchudzaniu stosuje błonnik. ja rozpoczełam i musze powiedziec ze czułam sie lepiej chociaz efektów w spadku wagi nie widze ale mniej jem ( z wyjatkiem dzisiejszego dnia poniewaz mam napad na jedzenie wszyustko przez trudne dni ) jesli ktos korzystał z błonika niech mnie doinformuje czy pomogło mu to w schudnieciu z góry dzięki
cziczia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 12:07   #2
Neaneeve
Przyczajenie

Dot.: błonnik

Witaj

Ja przy odchudzaniu nie stosowalam błonnika, ale gdy miałam stresową sytuacje (pisanie pracy mgr) to ciągle coś jadłam i jadłam i przybierałam na wadze, a do obrony mialam wtedy jeszcze z dobry miesiac, wiec powiedzialam sobie, ze jak tak dalej będzie i bede tyle jadla to przytyje jeszcze bardziej i mnie na obronie nie poznają
Więc popędziłam do apteki, kupiłam błonnik chyba Wallmarku i co? zamiast wcinać kolejną wielką bułkę na przemian ze słodyczami odechciało mi się jeść. I dzięki temu uniknęłam "zdobycia" kolejnych 2-3 kg, a jadlam dosłownie non-stop przez stres.

Takze u mnie sie sprawdził. Błonnik ma to do siebie, że podobnież pęcznieje 400-krotnie i zapełnia nasz żołądek przez co nie chce się jeść aż tak bardzo.Polecam dla osob szczegolnie w stresie.
Neaneeve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-03, 16:42   #3
lilly19921
Raczkowanie

Może nie tyle że sie chudnie ale na pewno je mniej
lilly19921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-03, 19:36   #4
Treissi
Raczkowanie

Błonnik nie ma żadnych właściwości odchudzających Wywołuje on jedynie uczucie sytości, czego efektem jest spożywanie mniejszej ilości pokarmów

Grzeczne dziewczynki idą do raju,
Niegrzeczne mają raj na ziemi.
Treissi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-04, 13:09   #5
kwakwa_1
Rozeznanie

GG do kwakwa_1

a mi kazała brać lekarka ale trochę zaniżam tą dawkę przepisaną - odchudzających właściwości nie zauważyłam ale za to mój brzuch zachowuję się o wiele lepiej...nie ma wzdęć i bulgotania - wszystko raz dwa strawione ) i na takie rzeczy błonnik szczerze polecam )
kwakwa_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-04, 17:45   #6
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez kwakwa_1 Pokaż wiadomość
a mi kazała brać lekarka ale trochę zaniżam tą dawkę przepisaną - odchudzających właściwości nie zauważyłam ale za to mój brzuch zachowuję się o wiele lepiej...nie ma wzdęć i bulgotania - wszystko raz dwa strawione ) i na takie rzeczy błonnik szczerze polecam )
zgadzam się ja również zauważyłam zbawczy wpływ błonnika na pracę jelit a jaki błonnik stosujecie? ja xeneę, ale jak mi się skończy chcę na zmianę smaku spróbować colon c.
pozdrawiam!

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-04, 19:28   #7
kwakwa_1
Rozeznanie

GG do kwakwa_1

ja ma teraz jakąś taką fajną z witaminką C i beat karetonem i cynkiem ale nie mogę wogóle jej w aptece znaleźć i następna kupiona już czeka inna ( będzie Wallmark a jest Biogened)
kwakwa_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 22:26   #8
gohs
Zakorzenienie

Ja kupiłam sobie błonnik z ananasem i chromem (firmy BioGarden), ale powiem szczerze, że jakoś nie mam do niego weny. Mam wrażenie, że owszem pęcznieje, ale zdecydowanie za wcześnie - jaoś tak powyżej żołądka :/ Mało przyjemne uczucie, a biorę tylko jedną tabletkę dziennie (teraz już właściwie w ogóle) a nie tak jak na opisaniu proponują 6-10 sztuk w ciągu dnia :|
Stary 2009-01-27, 18:20   #9
GoSieQ15
Raczkowanie

GG do GoSieQ15

Ja przy diecie zawsze stosuje błonnik Ale nie w tabletkach, tylko otreby i suszone sliwki jem. Pomaga w trawieniu, a przy mojej diecie wysokobiałkowej lepiej sie wyprózniam i bardzo polecam! Dziewczyny trzeba jeść duużo błonnika!
GoSieQ15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 18:50   #10
lotta6
Zakorzenienie

Jem otreby, ktore maja duza zawartosc blonnika. Latwo mozna sie tym najesc. A poza tym te otreby sante smakuja mi.
lotta6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-20, 17:29   #11
perelkabiala
Raczkowanie

Błonnik to moje błogosławieństwo na jelita Zaczełam jeść jabłka, które mają błonnik i pektydy i zaczełam zażywać "wyciąg ze skrzypu polnego i pokrzywy" firmy BioGarden (zaczełam brać na włosy, ale też zawiera dużo błonnika). Pięknie chudnę, ale skóra mi nie wisi (warto stosować kremy wyszczuplające i ujędrniające). Tak nawiasem to polecam Ci jeszcze picie herbatki z skórką pomarańczy bo to też odchudza.
Stary 2011-05-30, 17:19   #12
Martini17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Ja kupiłam sobie błonnik z ananasem i chromem (firmy BioGarden), ale powiem szczerze, że jakoś nie mam do niego weny. Mam wrażenie, że owszem pęcznieje, ale zdecydowanie za wcześnie - jaoś tak powyżej żołądka :/ Mało przyjemne uczucie, a biorę tylko jedną tabletkę dziennie (teraz już właściwie w ogóle) a nie tak jak na opisaniu proponują 6-10 sztuk w ciągu dnia :|
nie sądzę, żeby jedna tabletka coś Ci dała. To chyba bardziej siła sugestii. I trzeba było pobrać do końca, bo ja przetestowałam różne środki i z błonników akurat ten wydaje mi się najlepszy. Tylko, że trzeba brać tak przynajmniej z 4 tabletki, wtedy rzeczywiście zaczyna działać. Przy jednej dziennie u mnie efekt sprowadzał się do tego, że rano - jak w zegarku.
Martini17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 19:50   #13
ola898
Przyczajenie

Witam, stosuje błonnik od jakiegos miesiaca i musze powiedziec ze apetyt zdecydowanie zmalal wiec polecam wszystkim odchudzajacym
ola898 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 08:13   #14
akot80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola898 Pokaż wiadomość
Witam, stosuje błonnik od jakiegos miesiaca i musze powiedziec ze apetyt zdecydowanie zmalal wiec polecam wszystkim odchudzajacym
Taaa, jasne

"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem..."
akot80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 18:13   #15
ola898
Przyczajenie

Ej co to za smiechy mowie powaznie!
ola898 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-25, 01:28   #16
mroziq
Zadomowienie

Ja stosuję Colon C zdrowe jelita. Niestety jest obrzydliwy w smaku (dodaje się łyżeczkę do wody),więc biorę jedną łyżeczkę pod język i zapijam wodą duuuużą ilością.
Co do efektów trudno mi się wypowiedzieć,bo dużo piję,chodzę na siłownie i do tego po każdym treningu "jem" MOLKĘ,więc i tak i tak nie odczuwam głodu.
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-28, 15:58   #17
nosferatku
Zadomowienie

Błonnik, ależ tak!
-płatki owsiane (z bakaliami, z miodem, z cynamonem...!),
-otręby (z żurawiną-pycha!!!),
-sałata i inne warzywa tudzież owoce,
-cieciorka, fasola i inne strączkowe.
-pumpernikiel ,
-wszystko, co niełuskane, pełnoziarniste i mało przetworzone (żytni makaron razowy z serem i cebulą-niebo w gębie)

Błonnik jest pycha. Świat jest pełen błonnika.

Po co komu jakieś świństwo z papierka?
Nie rozumiem idei błonnikowych suplementów.
nosferatku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-28, 16:09   #18
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nosferatku Pokaż wiadomość
Błonnik, ależ tak!
-płatki owsiane (z bakaliami, z miodem, z cynamonem...!),
-otręby (z żurawiną-pycha!!!),
-sałata i inne warzywa tudzież owoce,
-cieciorka, fasola i inne strączkowe.
-pumpernikiel ,
-wszystko, co niełuskane, pełnoziarniste i mało przetworzone (żytni makaron razowy z serem i cebulą-niebo w gębie)

Błonnik jest pycha. Świat jest pełen błonnika.

Po co komu jakieś świństwo z papierka?
Nie rozumiem idei błonnikowych suplementów.
Suplementacja błonnikowa jest wtedy,kiedy jesteśmy na diecie,która powyższych produktów "zabrania".
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości