|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Czy to poronienie ?
hej dziewczyny , moja sprawa wyglada tak . Jestem na tabletkach antykoncepcyjnych , wszystkie biorę dobrze , moje ostatnie USG wyszło prawidłowo . Jednak w trakcie krwawienia z odstawienia , której jest mało obfite , wyszedł ze mnie taki 3 , 4 cm kawałek krwi z nim trochę białego śluzu , gęsty, intensywnie czerwony , może trochę brzydzące określenie ' mięsko ' .
Przestraszyłam się bardzo bo od razu pomyślałam o poronieniu , bo wyglądało tak łudząco podobnie . Za kilka godzin zrobiłam test , wyszedł negatywny . Boję się bardzo . Co o tym sądzicie ? |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to poronienie ?
Cytat:
jednak lekarzem nie jestem, mówię tylko z mojego doświadczenia, bo tez brałam kiedyś tabletki i nieraz zdarzała mi się podobna sytuacja.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym nie ma co sikać, co by to nie było, to już się nie odstanie, tak na marginesie. |
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
jakby to było poronienie to sądzę że test jeszcze byłby pozytywny - poziom hormonów nie spadł by tak szybko.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
no właśnie czytałam , że skrzepy to przy obfitym a przy małych krwawieniach to się nie zdarzają . no trudno , mam wizytę za 2 tyg powinnam zapytać się ginekologa
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
na wszelki wypadek popytaj, bo lekarz powinien o wszystkim wiedzieć. Ale ja osobiście przy skąpych krwawieniach też miałam takie cuda.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Stosujesz mega skuteczna antykoncepcję i wymyslasz poronienia.
Śluzówka się złuszcza i tyle. |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Skrzep, ja czesto mam takie skrzepy.. faktycznie wyglada to dosyc nieprzyjemnie,ale trudno.. taka nasza natura. to normalne
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
mam tyłozgięcie macicy i też często mam takie skrzepy, gin powiedział, że to od tego
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

jednak lekarzem nie jestem, mówię tylko z mojego doświadczenia, bo tez brałam kiedyś tabletki i nieraz zdarzała mi się podobna sytuacja.