|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Rezerwacja biletu lotniczego
Witam,
pierwszy raz chciałabym zarezerwować bilety lotnicze przez internet. Czy ktoś doświadczony może mi napisać krok po kroku, na co zwrócić uwagę? Szczególnie interesuje mnie kwestia opłat dodatkowych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rezerwacja biletu lotniczego
Zacznij od podania jakimi liniami lotniczymi chcesz lecieć?
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2011-11-14 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wstępnie się orientowałam - najlepiej pasuje mi Lufthansa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Klikasz bilet, który chcesz, wpisujesz dane, wyskakuje Ci końcowa cena. Płacisz. Tyle.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
System automatycznie wylicza Ci opłatę, możesz dodatkowo dokupić ubezpiecznie.Wpisujesz dane karty kredytowej, łącznie z tym kodem, który jest na odwrocie. Karta jest od razu obciążana. Drukujesz bilet, tyle.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nie chce byc niemila, ale jezeli ktos ma problemy z zarezerwowaniem biletu to..moze nie lec bo sie zgubisz
![]() Wszystko jest opisane, zadna filozofia, rubryki umieja wypelniac dzieci w podstawowce. Placi sie karta, oczywiscie ze srodki sa pobierane z konta odrazu a kiedy maja byc za rok? Jak juz nic na tym koncie nie bedziesz miala? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wątek założyłam dla informacji a nie dla cynicznych uwag. Co do płatności, chodziło mi o to, czy środki są pobierane automatyczne, czy dokonuję przelewu ze swojego konta. Ile mam środków na swoim koncie, to moja sprawa, uwaga była zbędna. Na przyszłość mogę podpowiedzieć, że w zasadzie do rezerwacji internetowej Lufthansy potrzebny jest tylko dokument jednego pasażera oraz karta kredytowa. Można również płacić za pośrednictwem Paypal. I potwierdzam - rzeczywiście procedura jest prosta, tyle że trzeba wcześniej przygotować numery dokumentów, bo sesja szybko wygasa. _chocolate - Dziękuję ![]() Edytowane przez liveinhope Czas edycji: 2011-11-14 o 13:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
też zamawiałam ostatnio bilet z lufthansy... tylko, że ja korzystałam z pośrednika, ponieważ nie mam karty kredytowej a podobno lubią domagać się owej karty (gdybym miała skorzystać z cudzej) dlatego zapłaciłam za bilet przelewem...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
czy rezerwując bilet w LOT konieczna jest karta kredytowa, czy wystarczy przelew?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.