|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
problem z TPSA, nie chcą mi podłączyć mediów
Witam
Od kilku dni mieszkam w podwarszawskich Markach w domku jednorodzinnym i chciałam założyć internet, oczywiście jedynym operatorem oferującym tam usługi jest TPSA. W salonie powiedzieli, że raczej jest możliwość podłączenia, bo sąsiedzi mają i że nie powinno byc problemów, na czwartek między 10-12 byli umowieni panowie, którzy mieli przyjść zobaczyć i potwierdzić. Nikt się nie pojawił, dzownię do nich o 13, a oni mówią, że nie ma możliwości technicznych. Poszłam do salonu zwrócić modem wifi i pytam o szczegóły, kobieta mówi mi, że w skrzynce nie ma miejsca na mój kabel, bo sąsiedzi zajęli wszystkie możliwe miejsca i że dopiero jak będzie 6 nowych chętnych osób to wtedy, telefonu też nie ma możliwości podłączenia. Przecież to jakaś farsa, ja mam czekać az będą chętni, tylko, że jak będzie drugi i trzeci chętny a im odmowią to ludzie zrezygnują albo założą sobie internet bezprzewodowy, który niestety u mnie nie zdaje egzaminu bo własnie testuję play online i mam ochotę wyrzucić laptop za okno, poza tym nie mogę czekać na internet który jest mi poptrzebny w tej chwili. Mam własną firmę i nie wyobrażam sobie w takim tempie wystawiania przedmiotów na allegro. Moim zdaniem oni powinni założyć ta skrzynke i czekać na chetnych, bo tacy się znajdą. Gdyby nie to, że tp to jedyny możliwy dostawca internetu to wogole bym z nimi nie współpracowała, jak tak można traktować klientów. Poradźcie coś, bo nie wiem co mam robić. Edytowane przez miranda1989 Czas edycji: 2011-08-12 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: problem z TPSA, nie chcą mi podłączyć mediów
zglos sprawe do UKE.
zeby nie byc goloslownym, podesle Ci cos na priv ![]()
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naprawdę tylko TP? ![]() nie to, żebym wątpiła w to co piszesz ale jestem w szoku a Netia? a kablówka? Edytowane przez taka_sobie_jedna Czas edycji: 2011-08-12 o 22:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
netia jedzie na infrastrukturze tpsa -nie maja własnych kabli
kablówka rzadko bywa w domach lub na malych osiedlach w niejszych miastach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
tylko i wyłacznie tp, dzwoniłam wszędzie. Jest jak najbardziej możliwość podłączenia ale im się nie chce dla jednej osoby zakładać skrzynki na słupie, bezczelna firma, chyba istnieją dla klienta, mamy 21 wiek a ja nie mogę mieć internetu. Poza tym Marki to nie wiocha zabita dechami, do warszawy są 3 km, a na mojej ulicy jest mnóstwo domow i cały czas budują się nowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
znalzlam cos, co moze Ci pomoc w pewnym sensie:
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kilometr od stolicy tego kraju, a jest problem z tak podstawowa sprawa jak internet. Tyle,ze mnie uratowala lokalana radiowka. Ale niech tylko moja umowa bedzie blizej konca to zobacza ![]() ![]() TP jest starsznie bezczelna, u mnie pierwsza linia telefoniczna byla finansowana przez mieszkancow, a byl moment, ze chcieli nam odlaczyc telefony ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- jest jeszcze Wimax Netii, ale slaba predkosc a cena dosc wysoka.
24.02- Jantar+pokrzywa Edytowane przez mad86 Czas edycji: 2011-08-13 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Borykamy się z tym samym problemem,a co najśmieszniejsze na działce stoi slup,gdzie jest linia TPSA i idzie dalej do sąsiada..... ,również usłyszeliśmy że nie ma możliwości ze względu na brak miejsca w skrzynce. Z tym ze my jesteśmy w świętokrzyskim a tu cokolwiek załatwić trwa wieki .....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
... choć nie Westwood
|
Mają i swoje, po prostu czasem korzystają tez z TP. I nie kable, a łącze miedziane
![]() Przykro mi, ale jeśli nie ma możliwości technicznych to nic nie zrobisz. Założenie dodatkowych przyłączy to za duży koszt, żeby stawiac na jedną osobę. Możesz oczywiście złożyć podanie i z czasem na pewno Ci podłaczą, ale to może potrwać.
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2011-08-13 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Zestaw usług telekomunikacyjnych, jakie powinny być dostępne dla wszystkich
użytkowników końcowych stacjonarnych publicznych sieci telefonicznych na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, z zachowaniem wymaganej jakości i po przystępnej cenie, stanowi usługę powszechną. 2. Usługę, o której mowa w ust. 1, świadczy przedsiębiorca telekomunikacyjny wyznaczony, zgodnie z art. 82 albo art. 83, do świadczenia usługi powszechnej albo poszczególnych usług wchodzących w jej skład, zwany dalej „przedsiębiorcą wyznaczonym”. 3. Do zestawu usług telekomunikacyjnych, o którym mowa w ust. 1, zalicza się: 1) przyłączenie pojedynczego zakończenia sieci w głównej lokalizacji abonenta z wyłączeniem sieci cyfrowej z integracją usług, zwanej dalej „ISDN”; 2) utrzymanie łącza abonenckiego z zakończeniem sieci, o którym mowa w pkt 1, w gotowości do świadczenia usług telekomunikacyjnych; 3) połączenia telefoniczne krajowe i międzynarodowe, w tym do sieci ruchomych, obejmujące także zapewnienie transmisji dla faksu oraz transmisji danych, w tym połączenia do sieci Internet; 4) udzielanie informacji o numerach telefonicznych oraz udostepnianie spisów abonentów; 5) świadczenie udogodnień dla osób niepełnosprawnych; 6) świadczenie usług telefonicznych za pomocą aparatów publicznych. Art. 86. Przedsiębiorca wyznaczony nie może odmówić zawarcia umowy o świadczenie usługi powszechnej, poszczególnych usług wchodzących w jej skład lub usługi, o której mowa w art. 81 ust. 5, jeżeli użytkownik końcowy spełni warunki wynikające z regulaminu świadczenia usługi powszechnej. Art. 87. Umowa o świadczenie usługi powszechnej lub usługi, o której mowa w art. 81 ust. 5, powinna być zawarta w terminie 30 dni od dnia złożenia wniosku o jej zawarcie oraz określać w szczególności termin rozpoczęcia świadczenia usługi. nie wiem jak to rozumieć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Tak jak to co napisałam w poście wyżej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Playa rzeczywiście wyrzuć przez okno, on sprawdza się tylko i wyłącznie w dużych miastach, w moim 120 tys. powiedziano mi od razu, żebym dała sobie spokój.
Mam iPlusa, mieszkam 12 km od miasta i daje radę jako internet awaryjny (korzystam z niego raczej w podróży). A co do TP, czy nie ma możliwości połączenia radiowego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
chcę internet z kabla, żadne radiówki nie wchodzą w grę, dla mnie to jest ogromne ograniczenie i do tego cena taka sama jak za pełnowartościowy internet. Wczoraj nie mogłam otworzyć żadnej większej kolorowej strony, dodatkowo bardzo często sie rozłacza, dobrze, że w play mogę w ciągu 7 dni oddać. Czekam dzisiaj na odpowiedź, co do zlecenia piatkowego, jesli ktoś wogole raczy do mnie zadzwonić, a jak wynik będzie negatywny to we wtorek pojawię się w salonie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
dziwi mnie to co piszecie o playu-ja takowego od prawie roku mam i absolutnie nie narzekam- wręcz przeciwnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
podepnij się do sąsiadów
![]()
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Spaza, a gdzie mieszkasz? Czy nie ma w najbliższej okolicy nadajnika?
Radiówki nie są złe. Moja rodzina ma na wsi zabitej dechami, nie ma różnicy między ich a moim netem, to samo telefon. Tyle, że to lokalna sieć Petrotel. Tylko północno-zachodnia część woj. mazowieckiego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
z tego co wiem to nie... nie mieszkam w dużym mieście- ok.50 tys mieszkańców, ale fakt- blisko Trójmiasta, więc może dlatego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Może za kilka lat ktoś z rządu nam obieca "drugą Finlandię" i dostęp do Internetu zapewniony w konstytucji?
![]() Autorce współczuję... ![]() Sprawdź może jeszcze firmę JMDI http://jmdi.pl/, oni działają na terenach Białołęki, Tarchomina, Radzymina... może i do Marek dotarli? ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
niestety i ten operator nie świadczy u mnie usług
![]() "przyłączenie pojedynczego zakończenia sieci w głównej lokalizacji abonenta z wyłączeniem sieci cyfrowej z integracją usług, zwanej dalej „ISDN" mają prawo tylko do podłączenia telefonu, bo ISDN to własnie neostrada, ale niby w następnym punkcie pisze, że mają prawo udostepnić połaczenia do sieci internet jakkolwiek, jesli zmuszę ich do założenia gniazdka to już inny operator dostarczy mi net jeśli oni nie będą chcieli, tyle, że telefon jest mi zbędny, zastanawiam czy wg tego co wkleiłam w cytacie moge się ubiegać jedynie o załozenie samego gniazdka telefonicznego, bez konieczności zakładania telefonu. btw ktoś wie w jakim czasie mozna w tp zrezygnować z umowy bez konsekwencji?? 10dni? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
najlepiej działa jak mam w domu pootwierane okna i drzwi, na wieczór jak pozamykam wszystko to niestety się rozłacza. Widocznie od miejsca zależy jak to działa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Obecnie przeprowadzam się dosłownie 3 km od obecnego mieszkania. TPSA nie chce przenieść numeru, bo musieliby pociągnąć dosłownie 15 metów(!) kabla. Złożyliśmy oczywiście X reklamacji, pisząc, że dla mnie jako osoby niepełnosprawnej internet jest podstawowym sposobem kontaktu ze światem(rada Pani z infolinii), niestety, bez skutku(nawet nie odpisali). Zdecydowałam się więc na Orange Free 20 GB, gdyż w tej sieci mam telefon. Jeszcze nie zamawiałam zestawu, więc mam kilka pytań,Czy sądzicie, że powinno to wystarczyć na m-c, przy optymalnym korzystaniu z netu(www, poczta-dużo rzeczy wysyłam i dostaję, czasami używam gg, skype)? Czy niewykorzystany transfer przechodzi na kolejny miesiąc? Czy uruchomienie usługi następuje zaraz po jej wykupieniu, czy dopiero z początkiem nowego okresu rozliczeniowego abonamentu telefonicznego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
20 GB to bardzo duży limit, spokojnie Ci wystarczy - chyba że chciałabyś hurtowo ściągać filmy
![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Orange u mnie działa. Tylko smsy, które wysyłam z aplikacji nie dochodzą.... Zgłaszałam u operatora i nic... Wiecie może co jest przyczyną i jak to naprawić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
No proszę Cię, nie masz widoku na neta, bezprzewodówka Ci buja przy pootwieranych oknach, i jeszcze kręcisz nosem na radiówkę. Nie bo nie, bo Ty chcesz z kabla.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Po ciężkich bojach z TP od 2 dni mam Neostradę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.