|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiem co to jest :( POMOCY!
witam nie wiem czy w dobrym miejscu to pisze ale nie wiem do kogo sie z tym zwrócic
mam 20 lat i mam od dłuzszego czasu na głowie po boku jakas "kreske" nie mam zielonego pojecia co to jest? boje sie ze to jest lysina ale w tym miejsu mam wlosy tylko jakos tak sie ukladaja ze wyglada to jak lysina nie wiem co z tym zrobic jak mam umyte i puszyste wlosy to prawie tego nie widac ale na drugi albo trzeci dzien to widac strasznie (pokazane na zdjeciu ponizej) pomózcie mi bo to okropnie wyglada i nie wiem co z tym zrobic
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nie wiem co to jest :( POMOCY!
Po prostu włosy ci się tak układają, to jak np. przedziałek, który ciągle nosimy po lewej stronie, nie chce się nam trzymać po prawej.
Nic strasznego. No i sama piszesz, że po umyciu tego nie widać, dopiero, jak włosy się przetłuszczą. Spróbuj zaczesywać tył gładko i równo. |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Nie stresuj się
Zgadzam się, że to naturalne ułożenie włosów. Spróbuj użyć suchego szamponu, który dodaje objętości. Zniweluje ten efekt. Nasyp trochę proszku na skórę głowy, następnie palcami go rozetrzyj, szybkimi ruchami. Wtedy między włosami tworzy się "pajęczyna", która unosi włosy od nasady.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Popieram opinie poprzedniczek. Poza tym- być może powinnaś troszkę bardziej dbać o włosy- lepiej je pielęgnować i częściej myć, skoro "kreska" robi się po trzech dniach.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Mozliwe ze macie racje moja mama mi to sama powiedziala. ale nigdy wczesniej nie mialam takiego czegos
dlaczego to dopiero teaz mi wyszlo? nie da sie tego pozbyc juz nazawsze?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Ekspertem nie jestem, ale może powinnaś zadbać o zagęszczenie czupryny?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
a jakimi sposobami moge zagescic je?
---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:43 ---------- wogule da sie to całkowicie usunąć bo pamietam ze tego nigdy nie mialam zauwazylam to jakis czas temu ze mam takie cos nie wiem z jakiej przyczyny to powstało
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
przede wszystkim odpowiednią pielęgnacją, ampułkami na porost włosów- żeby nowych urosło więcej i by były gęstsze
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

mam 20 lat i mam od dłuzszego czasu na głowie po boku jakas "kreske" nie mam zielonego pojecia co to jest? 

Zgadzam się, że to naturalne ułożenie włosów. Spróbuj użyć suchego szamponu, który dodaje objętości. Zniweluje ten efekt. Nasyp trochę proszku na skórę głowy, następnie palcami go rozetrzyj, szybkimi ruchami. Wtedy między włosami tworzy się "pajęczyna", która unosi włosy od nasady.