|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Przeniesienie
Jestem w 1 lo,mój wybór profilu nie był za bardzo trafiony. Nie wiążę z nim żadnej przyszłości,dla mnie to aktualnie kompletna strata czasu i męczenie się. Już w połowie roku doszłam do takiego wniosku,ale nie myślałam o przeniesieniu ani o niczym takim. Właściwie lubię swoją klasę i nie chcę jej zmieniać,ale bardzo boli mnie pewna sprawa. Mianowicie już od pewnego czasu bardzo żałuję,że nie poszłam do sekcji dwujęzycznej. Bałam się trochę nowego języka, roku zerowego i całej reszty. Teraz wiem,że popełniłam błąd,bo taka klasa daje bardzo grun towne wykształcenie, poza tym bardzo lubię hiszpański,znam ten język może nie na poziomie A2/B1,ale myślę że byłabym się w stanie go szybko nauczyć,gdyż bardzo łatwo mi wchodzi. I tu pojawia się pytanie,czy po zaliczonej pierwszej klasie można się przenieść do sekcji dwujęzycznej? Oczywiście wiem,że musiałabym tę klasę powtarzać,co prawda nie orientuję się jak z przedmiotami które mam już zaliczone do końca liceum,ale to nie jest dla mnie problem. Nie moge nigdzie znaleźć informacji o przeniesieniu się do takiej sekcji. Może Wy wiecie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przeniesienie
A nie lepiej po prostu zapytać w sekretariacie? Nie sądzę byś musiała powtarzać klasę, tylko Twoim obowiązkiem będzie nadgonienie materiału, co może nie być proste (choć napisałaś, że podstawy podstaw umiesz - może nie będzie tak źle
![]() Od siebie proponuję nie zwlekać z załatwieniem przeniesienia - nie ma sensu męczyć się w klasie, która nie spełnia Twoich wymagań. A wiem po sobie, że to, jaki profil sobie wybierzesz w LO często ma wpływ na późniejszy wybór kierunku. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Sekretariat - dokładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Co do powtarzania klasy to raczej będę musiała,ponieważ od 1 klasy jest prowadzona dwujęzycznie literatura,historia,geogr afia i historia sztuki,więc nie ma możliwości przeskoku tej klasy,ale tego się nie boję. Dużym problemem jest napisanie testu predyspozycji językowych przed klasą wstępną,którego nie pisałam. Cóż,troche późno się tym zainteresowałam bo rok szkolny prawie się kończy,ale wcześniej nie bardzo miałam na to odwagę i teraz też mam wątpliwości,jednak bardzo przekonuje mnie matura dwujęzyczna i cała ta "otoczka" tzn atmosfera klas dwujęzycznych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Liceum nie da Ci gruntownego wykształcenia.
Chcesz się uczyć hiszpańskiego? To zapisz si na kurs, nauczysz się więcej niż w szkole. ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- I wszystko zależy od szkoły, albo każą Ci powtarzać klasę albo różnice programowe
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.