|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Jak zmotywować się do diety\ćwiczeń?
Nie wiem już jak zmotywować się do diety oraz ćwiczeń. Waże 56 kg przy wzroście 160-162 cm. W talii 67 cm, a w brzuchu (na wysokości pępka) 86 cm.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zmotywować się do diety\ćwiczeń?
Zrób bilans zysków i strat, dowiedz się, czy na prawdę chcesz poprawić swój wygląd. Dla siebie. Jeżeli dojdziesz do szczerego "tak" to wtedy nie będą Ci potrzebne dodatkowe motywacje.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Nie wiem jak Ci pomóc. Ciężko mi określić Twój wygląd po samej wadze i wzroście (a one nie wskazują na żaden problem), a wiem, że to że sama piszesz, że masz masywne uda to jest mało obiektywne. Co do 86cm na wysokości pępka ... Zastanawiam się gdzie Ty masz pępek ;D ... serio. Bo ja mam własnie na wysokości talii czyli w tym najwęższym miejscu (Ty tam masz 67cm ...bosko *_* ). Wiadomo, że w podbrzuszu będziesz miała wiele więcej niż w talii bo to wynika z .... ANATOMII
![]() Napisz coś więcej o sobie. Ile masz lat, czym się zajmujesz, czy mieszkasz sama itp. Może jakieś foto (bez twarzy jeśli wolisz) by ktoś z zewnątrz (czyli my uczynne wizażanki) mógł ocenić OBIEKTYWNIE Twoją figurę...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Żle na pewno nie jest, nie przesadzaj. Pewnie mogłoby być odrobinę lepiej (u większości normalnych osób mogłoby być odrobinę lepiej), ale nie wpadaj w jakąś panikę.
Jak się zmotywować? Nie motywować się. Musisz to polubić. Znajdź sport, który stanie się Twoją pasją (w moim przypadku było to bieganie, ja po prostu nie mogę się doczekać kolejnych dni z bieganiem ![]() Wtedy nie będziesz musiała się motywować. Owszem, każdy pewnie wytrzyma kilka dni na niskokalorycznej i paskudnej diecie. Ale po co?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.