|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co sądzicie o Karolinie Korwin Piotrowskiej? Intelektualistka czy Grażyna intelektu?
Dziewczyny, co sądzicie na temat dziennikarki Karoliny Korwin Piotrowskiej? Mnie ona bardzo denerwuje, wydaje mi się obłudna. Na przykład z jednej strony z każdej jej wypowiedzi wynika, że śledzi każdy news z pudelka, a z drugiej tych, którzy wchodzą na pudelka nazywa debilami. Poza tym bije z niej jakaś taka desperacja, jakby całym światem były dla niej plotki, sensacyjne newsy, którym to światem niby się brzydzi. W dodatku uważam też, że te jej wypowiedzi, książki są bardzo płytkie. Ona mówi to, co każdy wie i myśli, że powiedziała coś odkrywczego.
Założyłam ten wątek, bo jestem ciekawa tego, czy wy uważacie ją za intelektualistkę. To znaczy nie twierdzę, że jest głupia, ale uważam, że na pewno nie jest tak inteligentna, jakąś się sobie wydaje (w jednym z wywiadów powiedziała, że jest tak inteligentna, że nie może spotykać się z psychologiem na terapię, ponieważ on powiedział, żeby go oszukała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Co sądzicie o Karolinie Korwin Piotrowskiej? Intelektualistka czy Grażyna intel
Bardzo dawno, dawno temu razem ze śp.Marcinem Pawłowskim prowadziła w tv świetny program "Filmidło". Teraz czym się zajmuje nie mam zielonego pojęcia bo nie oglądam telewizji. Ale wtedy wydawała się osobą całkiem fajną.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co sądzicie o Karolinie Korwin Piotrowskiej? Intelektualistka czy Grażyna intel
Jej program "Magiel towarzyski" jest po prostu żałosny, mówi o sprawach, które nikogo normalnego nie interesują, czyli jakichs poczynaniach celebrytów i z wyższością ich krytykuje. Czemu to ma służyć, nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
też ją kojarzę z tego programu. Bardzo ich wtedy lubiłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zasiedzenie
|
Z tego co pamiętam jest z wykształcenia historykiem sztuki, z dziesięć lat temu czytałam z nią obszerny wywiad i wydawała mi się całkiem rozsądną. Od kilku lat faktycznie, to co do mnie czasem dociera z jej wypowiedzi, to sama głupota. Tez w sumie nie rozumiem o co jej chodzi.
Słyszałam tylko, że ta jej ostatnia książka jest ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie beznadziejna. Odbieram ją jako głupią pieniaczkę, w dodatku ordynarną. Może taką ma być w zamyśle producentów, ale mnie odrzuca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Obserwuję ją na fb ale coraz częściej mam ochotę ją "odlajkować". Oglądałam sto lat temu magiel, czasami czytam co ona pisze. Czasami ma trafne uwagi, wrzuca wartościowe treści, niestety bardzo często wrzuca jakieś histeryczne posty totalnie bez weryfikacji. Chodzi oczywiście o politykę. Ja też nie lubię PiS-u, uważam, że można im WIEEEEELE zarzucić ale wrzucanie jakichś postów z "Soku z buraka" czy fejków (bez sprostowania, że był to fejk jak już jej to 100 osób wyciągnie w komentarzach) albo totalnej demagogii w stylu "PiS będzie nas zmuszał do chodzenia do kościoła!!11" jest dla mnie poniżej poziomu.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
sissy that walk
|
Ja lubię ploty i Pudelka, więc "Magiel towarzyski" oglądałam z zainteresowaniem, czytałam też "Bombę". Moja sympatia do niej w ostatnim czasie trochę osłabła, bo niektóre jej wypowiedzi i kłótnie z celebrytami zaczęły ukazywać pewne jej braki w wiedzy/rozeznaniu w tematach które podejmuje, natomiast w ogólnym rozrachunku uważam że to całkiem inteligentna kobieta. Wydaje mi się, że trochę ją gubi zbyt emocjonalne podejście do podejmowanych tematów - jeśli ktoś ma taką konwencję, że w swojej pracy zawodowej/w swoich projektach głównie ocenia, to powinien mieć w sobie bardzo dużo dystansu i humoru. W Karolinie widać ostatnio za dużo napięcia i zmęczenia ciągłymi przepychankami (które są wpisane w jej działalność medialną).
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może to i nawet prawda, że jakiś niedouczony terapeuta jej tak powiedział, ale kto o zdrowych zmysłach takie farmazony o sobie rozpowiada ? ![]() Kiedyś zdaje się była naczelną Filmu ? Ja ją jeszcze pamiętam z lat 90tych. Znacznie mniej zgorzkniała wtedy była i nerwowa. Ciekawie opowiadała o filmach, miała wiedzę. Z czasem widzę u tej pani coraz większy regres, rozmienia się na drobne, daje wciągać w jakieś bzdurne sytuacje, sama też prowokuje. W moich oczach z ekspertki wiedzy o kinie, stała się babą z magla. Dosłownie i w przenośni. Szkoda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Może i ona jest inteligentna, niestety również coraz bardziej zmanierowana i prymitywna w swoich komentarzach
![]() Nie lubię i nie oglądam, ani nie czytam wypocin tej pani. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7703789 1]Nieźle odleciała.
Może to i nawet prawda, że jakiś niedouczony terapeuta jej tak powiedział, ale kto o zdrowych zmysłach takie farmazony o sobie rozpowiada ? ![]() Kiedyś zdaje się była naczelną Filmu ? Ja ją jeszcze pamiętam z lat 90tych. Znacznie mniej zgorzkniała wtedy była i nerwowa. Ciekawie opowiadała o filmach, miała wiedzę. Z czasem widzę u tej pani coraz większy regres, rozmienia się na drobne, daje wciągać w jakieś bzdurne sytuacje, sama też prowokuje. W moich oczach z ekspertki wiedzy o kinie, stała się babą z magla. Dosłownie i w przenośni. Szkoda.[/QUOTE] Zgadzam się z Tobą w 100% Kiedyś żyła z recenzowania filmów,dziś zyje z hejtowania innych. Jest tak żałosna,jak ludzie,których tak łatwo krytykuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
nic nie sądzę, ani jedno ani drugie.
i ponoć kto z kim przestaje takim się staje. ![]() wydaje mi się, że karierę dziennikarską zaczynala w czasach, gdy programy telewizyjne faktycznie mialy jeszcze jakiś przekaz w przeciwienstwie do tych w stylu schowana prawda. ![]() ![]() szybko mówi i ma dość ciekawą barwę głosu co sprawia wrażenie że ma coś ciekawego do powiedzenia. ale ja ją kojarzę z rozmów wyłącznie o plotkach, komentarzy zachowań celebrytów, a to potrafi bez żadnego wysiłku każdy przecież. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
myślę o niej to samo co o Kubie Wojewódzkim - gdzieś tam, kiedyś tam byli postrzegani jako osoby inteligentne, wnoszące świeże spojrzenie na różne sprawy często w dosadny sposób ale jak już dym opadał to okazywało się, że inteligencji tam nigdy nie było a zostawało chamstwo i kompleksy...
ot, tacy pseudointelektualiści żyjący z szumu, najczęściej robionego kosztem innych - i jeżeli kiedyś to było realnie coś więcej warte to tylko szkoda, że zeszło na psy
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.