![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Schudnąć 30kg.
Zakładam ten wątek, żeby pokazać innym, jak i samej sobie, że potrafię się przezwyciężyć. Ważę 82 kg, mam 160 cm wzrostu. Moja wymarzona waga t0 47 kg, ale zadowoliłaby, się 50 kilogramami, i do nich dążę.
Zaczynam od jutra, dzisiaj już stracony dzień. Właściwie, to jem tylko i wyłącznie dlatego, że w mieszkaniu (czwarte piętro bez windy ![]() To na tyle. Od jutra zaczynam odchudzanie. Aktualna waga: 82 kg Cel: 50 kg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Schudnąć 30kg.
Cytat:
![]() p.s Życzę powodzenia i wytrwałości ![]() Napewno się uda! Trzeba wierzyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Będę trzymać kciuki za Ciebie, ja tez kiedyś schudłam właśnie 30 kg, ważyłam 85 przy wzroście 177, teraz ważę od 55 do 58, ale na wiecej sobie nie pozwalam, nie po to tyle sie męczyłam
![]() Na pewno się uda, grunt to pozytywne nastawienie i zmiana nawyków zywieniowych. Powodzenia. Będę do Ciebie zaglądać ![]()
"Nic, co działo się potem nie było już nawet podobne do jej wcześniejszego życia i istnienie stało się dławiąco nieznośne. Świat, wszystko i wszyscy oddalili się na tyle, że zdawało się jej, że ogląda ich zza szyby, że nie sposób widzieć bardziej wyraźnie, uczestniczyć realnie." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
również życzę sukcesu, wytrwałości i powodzonka! 3mam ogromne kciuki za Ciebie.
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Proponuję zacząć od przyzwyczajenia się do 5 posiłków dziennie i o stałych porach ostatni na 3 godz przed snem no i zdecydowanie musisz dołożyć ruch.
Jeśli tylko będziesz wytrwała to napewno Ci się uda http://www.wizaz.pl/forum/showthread...333651&page=79 zobacz zdjęcie Magdy jej się udało schudnąć 30 kg od kwietnia i to bez żadnej diety cud odsyłam również do artykułów http://www.wizaz.pl/forum/showthread...333651&page=48 jest ich kilka na kolejnych stronach i uważam że powinnaś je przeczytać bardzo ci pomogą i wyjaśnią wiele rzeczy Zyczę wytrwałości |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Lan - trzymam kciuki i życzę powodzenia! Wierze,zw jesli sie mocno zmotywujesz to CI sie uda
![]() ja przed 4 laty schudłam z 86 kg do 50 ![]() ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
hej niedawno ważyłam 91kg teraz ważę 75 i uparcie dążę do 65
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Heeej ,
![]() ja aktualnei ważę przy wzroście 166 , 86 kg więc trochę więcej od Ciebie ![]() ![]() Również mam takie same przystanki ... ehh. Ile masz lat ? Ja 17 ;P Zaczynasz stosować jakąś dietę? Czy po prostu się ograniczasz? Ja bym chciała chudnąc tak ok tych wspomnianych 30 kg . Trzymaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja zzucilam pare lat temu 32 kg w ok 3 miesiace
![]() Moge przedstawic Tobie pare podstaw ktore pozwolily mi schudnac: 1. Zero klusek, pierogow, paczkow, bulek slodkich, chipsow, batonikow itd. 2. Na obiad zazwyczaj jadlam rybke ( przyprawiona przyprawa do ryb) bez panierki, smazona na niewielkiej ilosci oliwy albo gotowana piers z kurczaka ( do wody wzycalam: kucharka, maggi, pieprz,troche swiezej pietruszki i dwa plasterki cebuli ) i jadlam z duzaaa iloscia jakies salatki lub z 3 ziemniaczkami ![]() 3. Od dawna wiadomo ze sol zatrzymuje wode w oragnizmie i jest szkodliwa dla naszej wagi wiec doslownie NIC nie solilam, zamiast soli dawalam granulowany czosnek. 4. Staralam sie jesc powoli, dokladnie przegryzac kazdy kęs, i skupiac sie tylko i wylacznie na jedzeniu a nie na tv, gazecie etc. 5. Jadłam ciemne pieczywko. 6. Na sniadanie zazwyczaj jadlam jogurt naturalny, dodawalam do niego troche banana, jablka badz jakiegokolwiek owocu ktore bylo pod reka i mala plaska lyzeczke otreb. 7. I cwiczylam... pierw po 10- 15 minut 5 dni w tyg po jakims czasie cwiczylam z godzine czasem 1,5 h 7 dni w tygodniu ( robilam sklony, przysiady, brzuszki i takie tam inne lekkie cwiczonka) I pomoglo ! Wazylam ponad 90 kg pr zy wzorscie 174 a po kuracji wazylam 58 !! Powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Mam tez przepis na dobra sałatke ktora jest sycaca. Ja jadłam na obiad z sucharkami ![]() Składniki : Zielona sałata Makrela wedzona lub tunczyk w kawalkach w sosie wlasnym Z 3 łyczeki oskubanego slonecznika Troszke oliwy. Salatke myłam, rwalam na kawalki, dawalam makrele w kawalkach badz tunczyka , wsypywalam slonecznik, polalam troche oliwa, posypalam granulowanym czosnkiem, troche pieprzu i gotowe ![]() Bardzo dobra i sycaca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
łącze sie z tobą Len, ja mam do zrzucenia 20 kg
![]() Powodzenia Tobie i sobie;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Dołączam się!!!!!!!!!!!!! od dziś taki jest mój cel!!! Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie
![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
i jak tam dziewczyny????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja myślę, żeby do końca roku zrzucić do 78 czyli 8 kg . Myślę, że to rozsądnie i mam nadzieję , bez jojo. Oczywiście chciałoby się więcej, ale lepiej zdrowiej ^^ Pozdrawiam koleżanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Przedemna teraz cel by zzucic 10 kg by wrocic do dawnej wagi...
Ale zdaje sobie sprawe z tego, ze musze zrobic to rozsadnie zeby znowu nie wrocic do terazniejszej wagi . Od poniedzialku zaczynam ![]() Dziekuje Awelinka 18 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
12 kg za mną, jeszcze dyszka przede mną... do celu by osiągnąc znowu 52 kg
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- polecam http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ dużo ciekawych artykułów, porad jak schudnąć i utrzymać dobra formę. Sama z zainteresowaniem czytam ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
I polecam wam kupowac SHAPE
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Wpadłam do Was kochane jeszcze na sek ide na trening zaraz, dziś zjadłam 1150 kcl nawet nawet... ide truchtać i spacerować godzinke, będę jutro pozdrawiam Was serdecznie kochane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Heh załamałam się moją mamą... nie no pomóżcie mi zrozumieć bo ja nie mogę... ważę 92 kg mam otyłość... rozmawiam z moją mamą a ta do mnie że ona nie chce żebym ja z powrotem 72 ważyła jak ja chce teraz mniej jeszcze ale wyobraźcie sobie no... we własnym domu moja własna mama jest mom wrogiem w dążeniu do sp,ęlnienia mojego marzenia... znów... za pierwszym razem jak sie odchudzałam już ważyłam te 72 to robiła wszystko żebym jadła jakieś 2 może 2,5 tys kcl, że to normalne... zachęcała do pyszności i w og,ole le pomjińmy to bo i tak tu moja wina bo uległam nie ważne... dziewczyny tak mi się smutno zrobiło...ale i tak dam radę!!! i będzie tak jak ja chcę to moje życie!!
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
W ogóle nie rozumiem matek
![]() z moja też jest różnie... ostatnio gotowała dla mnie i siebie dietetyczne rzeczy na obiad, same gotowane, a jak jednego dnia zrobila pieczone mieso i jej powiedzalam,ze gdybym wiedziala to bym sobie cos ugotowala to sie uniosła fochem i stwierdziła,ze sama sobie moge gotowac i tak tez od jutra bedzie ![]() Przez chwile nawet pomyslalam,ze jest zazdrosna,bo ja juz tyle schudlam, a ona po dietetycznym obiedzie na wieczor 2 kolacje i kupe słodyczy i waga raczej napewno nie spada.. ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja na szczęście nie ma mam takiego problemu, ale pilnują mnie raczej żebym np. śniadanie zjadła czy obiad.
![]() Ja wypatrzyłam sobie w sklepie taką fajniutką wagę elektroniczna ![]() Pozdrowienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
ja kupiłam wage elektroniczna jakis miesiac temu na allegro z przesyłka 32 zł
![]() ![]() mozna sie na niej wazyc w jednym pomieszczeniu w 3 miejscach i zawsze pokazuje inaczej ![]() dlatego waze sie w pracy tam jest super dokładna waga ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Hej kochane i jak się trzymacie? Ja nawet nawet, dziś do podwieczorku jakieś 1100 kcl nad kolacją będę pracować moje dokładne jedzonko podrzuciłam pod drugi wątek na którym piszę
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
ja właśnie jem kolacje, serek wiejski z ogorkiem, pomidorem i cebulką
![]() dzis pewnie troche duzej posiedze, jutro do pracy na popołudnie, ale od rana do 15:30 brak prądu ![]() ![]() ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Nie było mnie troche, pracuje od 11 do 23 ... dzis mam wolne
![]() Zaczelam stosowac taka diete w ktorej motto brzmi " jedz śniadanie jak król, obiad jak książe, a kolację jak żebrak" . Na sniadanie zjadlam jajecznice z dwoch bialek i jednego zoltka + kromka chelbka pelnoziarnistego z ogorkiem, pomidorem i salata a potem zjadlam jogobelle light anansowa i do tego jablko. Na obiad zjadlam salatke ktorej przepis wczesniej napisalam a na kolacje zjadlam jablko i dwie mandarynki ![]() A teraz podam te cwiczonka o ktorych wspomnialam 1.poloz sie na brzuchu, oprzyj przedramina na ziemi i unies tulow. ciezar ciala spoczywa na przedromionach i palcach stop. rob stopami drobne kroczki do przodu. biodra maja wzniesc sie do gory az do momentu gdy tulow,nogi i pogloga utowrza trojkat. wracamy do pozycji wyjsciowej. powtarzamy 8 razy . ( na poczatku jest trudno, sama to dobrze wiem ale z czasem staje sie to latwoscia i przyjemnoscia ![]() 2. Klekamy na podlodze, tulow przechylamy do przodu, rece kladziemy na rozwartosci ramion podnosimy do gory zgieta w kolanie noge na przemian. powtarzamy po 15 razy na kazda noge . Z czasem mozna zwiekszyc ilosc powtorzen. 3. Przyjmujemy na podlodze pozycje do brzuszkow. Rece splecione z tylu glowy. Robimy brzuszki tylko ze bez podnoszenia tulowia. unoszac glowe do gory odrywamy od podlogi tylko lopatki. ( jesli cwiczenie jest wykonywane poprawnie to czuc"bol" miesni brzucha podczas cwiczenia) Jesli znajde reszte cwiczen, ktore mam w jakiejs teczce w domu to dopisze reszte. Cwiczenia te sa czescia planu treningu Davida Kirscha ![]() Zegnam Was na jakis czas..., praca wzywa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
I moje gratulacje jednak mam nadzieję, że nie zamęczasz organizmu ja jak schudłam 37 kg swoje pierwsze 1 też zrzuciłam jakoś w 1,5 mies... jednak powiem Wam kochane... wtedy to nie było zdrowe odchudzanie... raczej chciałam jak najwięcej i na siłę... potem jak miałam te depresje ponad pół roku i nie panowałam nad sobą to 20 kg wróciło nawet więcej... miałam wymęczony organizm, kiepsko odrzywiony i wszystko czym go obdarzyłam zmagazynował a jak już miał jkaieś nadwyżki to tym chętnij wszystko przyjął, dlatego nie ma co szybko i na siłę o głodzie się katować... niestety dziś spotkałam jedną z moich koleżanek... wiece co załamałam się... ona chyba w obsesję wpadła... zawsze była szczupła taka o normalna przy wzroście 168 ważyła jakieś 64 do 66 zimą, dziś może waży z 55 -56 i nadal się odchudza ale pomijam to, że się odchudza załamało mnie to w jaki sposób... załatwiła sobie jakiś specyfik podobno hamujący łaknienie... i mówi że nic nie je tylko słodycze bo lubi... albo nic... tylko pije... blada jest jak trup... nie rusza się wogóle siły na nic nie ma... i nie da siebie przekonać do zmiany tego czy zmiany czegokolwiek w jej postępowaniu... Uważa, że jej zazdroszczę... proszę Was wszystko z rozsądkiem, ja na własnych doświadczeniach i po tym co dziś zobaczyłam mogę powiedzieć, że człowiek jest w stanie naprawdę się zrujnować... swoje zdrowie i w ogóle... nie wiem co mam zrobić z tą moją znajomą nie widziałam jej od końca września, to co dziś zobaczyłam... zasmuciło mnie... a co do mnie ja dziś 1100 kcl żadnego słodycza wszystko po bożemu... zdrowo, 5 posiłków... db dzień, choć tyle...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pisz nam tu o swoich postepach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
katr - tak w 1,5 miesiaa, tylko dieta, ale mam bardzo duzo ruchu, ale nie cwicze, cwiczyłam tylko 3 dni w tym okresie
![]() ![]() Awelinka 18 panuje nad sytuacją gdyż juz kiedys schudłam 32 kg i naprawdę wiem co i jak. Wage trzymałam 3 lata, ale pozniej wróciło prawie 20 kg, ale nie z powietrza. Mąż mnie pilnował i jadłaaam na maxa. Wszystko co dobre i kaloryczne (drozdzówki, chleb ze smalcem lub z dzemem z 5 skibek nawet, pizze, chipys cebulowe ![]() DLATEGO NIE POZWALAM SOBIE NA MAŁĄ PAKUSĘ! - gdyż nie ufam sobie i raz to mi sie nie zdarza, bo jesli dzis było raz to jutro bedzie drugi, trzeci itd. Mam tak silną wolę, że mnie nic nie rusza, ja wiem,ze jak zjem dzis wefelka czekoladowego albo nawet i 20 dkg to nie przytyje, ale ja chce chudnąć, a nie stac w miejscu! Ale na świeta juz wiem,ze zgrzesze- kupie sobie waniliowe PTASIE MLECZKO Z MILKI i bedzie tylko moje ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.