Hardkorowa AMI - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-22, 00:45   #1
hardkorowa_ami
BAN stały

Hardkorowa AMI

witajcie kochane

Mam na imię Amanda i podjęłam wyzwanie że spełnię swoje marzenia - Postanowiłam że zostanę miss bikinii fitness - realizuje swój cel mimo że nie jest łatwo.

na chwilę obecną po 3 mieś ćwiczeń moja sylwetka wygląda tak - wszystkie treningi czy porady fachowców możecie oglądać w serialu z moim udziałem. Mam nadzieję że uda mi się dotrwać do końca i osiągnąć cel

Będę tutaj na bieżąco pokazywała swoje postepy - jestem pod na prawdę dobrą opieką bo konsultuję się u Jarosława Gdaka - red naczelnego magazynu kulturystyka i fitness sport dla wszystkich

Niedawno założyłam bloga ale domyślam się że regulamin zabrania podawania linków wiec tego nie zrobię

pozdraiwam Hardkorowa AMI
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg AMA.jpg (77,2 KB, 552 załadowań)
hardkorowa_ami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-22, 06:26   #2
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba
Dot.: Hardkorowa AMI

Jeśli chcesz osiągnąć cel to musisz zacząć jeść jak człowiek i podnosić więcej niż kilogramowe hantelki, bo na razie to co pokazujesz to zwykła farsa.
Po trzech miesiącach powinnaś już potrafić robić prawdziwe treningi a nie tylko machać i stękać z ciężarem który używała moja córka jak miała dwa latka.

Przyjrzyj się własnemu zdjęciu, tutaj nie ma nawet cienia bicepsa nie mówiąc np. o czworogłowym uda.

I tutaj kilka słów do innych - to jest właśnie przykład jak nie zaczynać. Koleżanka zaczęła od zadniej strony czyli od góry suplementów i diety przedstartowej podczas gdy nie ma nawet odrobiny fundamentów. Odżywianie kuleje, ba, nawet nie zaczęło raczkować. Mięśni brak i nie ma z czego budować a nawet gdyby było to brak odpowiedniego bodźca.
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2013-05-22 o 08:26
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-22, 08:17   #3
mara30
Zadomowienie

yyyy... przyjrzałam się żarciu - naprawdę coś takiego profesjonalny trener radzi na budowę mięśni??
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-22, 08:41   #4
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

jaka dieta takie wyniki
Stary 2013-05-22, 09:42   #5
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
yyyy... przyjrzałam się żarciu - naprawdę coś takiego profesjonalny trener radzi na budowę mięśni??
a gdzie je znalazłaś? bo blog nie jest podany a też chce zobaczyć
może bicepsów nie ma, ale brzuch bym chciała taki
Trixxi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-22, 09:54   #6
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez Trixxi Pokaż wiadomość
a gdzie je znalazłaś? bo blog nie jest podany a też chce zobaczyć
może bicepsów nie ma, ale brzuch bym chciała taki
Podoba Ci się ta fałda pod pępkiem przy takim rachitycznym ciele?
10 PŻ
Stary 2013-05-22, 10:11   #7
Martucca
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
Wkroczy oral (nie seks) na śniadanie razem z osłoną dla wątroby w formie łyżeczki ostropestu, do tego pewien lek rozszerzający oskrzela typowo podawany koniom... I forma na Debiuty 2014 będzie

Szkoda tylko młodych stawów...

belief

- do not underestimate the strength within."

Edytowane przez Martucca
Czas edycji: 2013-05-22 o 10:19
Martucca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-22, 10:13   #8
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
mam większą
Stary 2013-05-22, 10:36   #9
izis40
Przyczajenie

Martucca nie zapomnijmy o środkach przeczyszczających i suszonej sliwce do góry ryżu :-D
izis40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-22, 12:18   #10
hardkorowa_ami
BAN stały

dzięki za wypowiedzi jednak niektóre złośliwości w postaci tekstu z hantelkami które beirze Twoje dziecko 2 letnie sobie podaruję - chyba koleżanka zapomniała jak sama zaczynała - no ale jeśli znasz się lepiej niż Jarosław Gdak jeden z lepszych fachowców w branży to szacunek za odwagę Diete układał właśnie Jarek - ma być przyjemna i zarazem dostarczyć wszystkich składników jakie powinny być

Nie zaczęłam od góry suplementów tylko od niezbędnych właśnie przez to że jestem chuda i bardzo trudno mi zbudować cokolwiek - trenuję ciężko i intensywnie i jednak ocena mojego treningu przez znanego trenera i redaktora ma dla mnie większą wartość merytoryczną niż koleżanki (być może zazdrosnej a na pewno złośliwej z forum)

Serial właśnie ma przedstawić to jak zaczyna wiele z Was - każdy popełnia błędy czuje się zagubiony i się zniechęca - to normalny los osoby początkującej

a to moja dieta którą układał Jarosław Gdak (kto się zna na branży to wie kim jest Jarek)

Posiłek I
35 g Pro ISO
50 g płatków owsianych
20 g rodzynek
lub
100 g chudego białego sera
100 g pieczywa pełnoziarnistego
pomidor

Posiłek II
1 jajko
4 białka
50 g makaronu razowego
brokuł lub pomidor
lub
200 g serka wiejskiego
75 g pieczywa pełnoziarnistego
pomidor

Posiłek III
100 g piersi indyka/kurczaka
50 g ryżu
warzywa

Posiłek IV
100 g piersi z kurczaka/indyka
75 g ryżu
łyżeczka oleju lnianego budwigowego
brokuły
lub
100 g chudej wołowiny
pomidory z puszki
bazylia, tymianek (można kupić gotową przyprawę do pizzy)
75 g makaronu spaghetti

Posiłek V
100 g łososia
warzywa
lub
100 g tatara
warzywa
10 g orzechów włoskich

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

a tutaj odcinek ROBISZ TO ŹLE czyli właśnie poświęcony wszystkim błędom jakie robię podczas treningu które wykrył Jarek

zwyciężamy dzięki wytrwałości i właśnie przez to że wiele osób mówi że mi się nie uda bo jestem za chuda (wiele zapomina że nigdy wcześniej nie miałam nawet do czynienia z treningiem) to dodaje sił aby pokazać wszystkim złośliwcom że osiągnę swój cel i na pewno dojdę do finałowej rozgrywki
Stary 2013-05-22, 12:26   #11
Alicja z Krainy Czarów
utknęła w Króliczej Norze

ok odnajdujesz się w tym co robisz, nie oczekujesz od nas żadnych rad, wręcz przekonana jesteś o tym, że wszystko robisz dobrze, więc moje pytanie brzmi:

po co ten temat na forum?

jak chcesz opisywać swoje dzieje to od tego masz przecież blog
Stary 2013-05-22, 12:27   #12
Trixxi
Zadomowienie

ja nie do końca rozumiem skąd tyle złośliwości od razu. Przecież jak na 3 miesiąc ćwiczeń to wcale nie jest źle, skoro mięśnie na brzuchu są tak wyraźne widoczne to znaczy że jednak było z czego je zbudować i dziewczyna się nie obija. W każdym wątku teraz się trąbi o tym jak ciężko kobietą przychodzi budowa mięśni, więc chyba jasne że po takim czasie nie będzie 35 cm w bicepsie ani nie wiadmo jakich rozbudowanych ud. A i lepiej podnosić 2 kg i wykonywać ćwiczenia poprawnie niż 10 kg i robić to kompletnie bez sensu. Nie jestem specem ale jako taka sylwetka według mnie ładna i ciekawa jestem co dalej z tego będzie...
Stary 2013-05-22, 12:37   #13
hardkorowa_ami
BAN stały

Cytat:
ja nie do końca rozumiem skąd tyle złośliwości od razu. Przecież jak na 3 miesiąc ćwiczeń to wcale nie jest źle, skoro mięśnie na brzuchu są tak wyraźne widoczne to znaczy że jednak było z czego je zbudować i dziewczyna się nie obija. W każdym wątku teraz się trąbi o tym jak ciężko kobietą przychodzi budowa mięśni, więc chyba jasne że po takim czasie nie będzie 35 cm w bicepsie ani nie wiadmo jakich rozbudowanych ud. A i lepiej podnosić 2 kg i wykonywać ćwiczenia poprawnie niż 10 kg i robić to kompletnie bez sensu. Nie jestem specem ale jako taka sylwetka według mnie ładna i ciekawa jestem co dalej z tego będzie...
dziekuję kochana też nie rozumiem po co tyle złośliwości i jadu ale przyzwyczaiłam się do tego już - jest to mały procent ludzi - każdego dnia dostaję po kilka miłych wiadomości że moja osoba kogoś zmotywowała do ćwiczeń

ps. ja nie chcę wyglądać jak facet i nie zamierzam niczego nielegalnego stosować - bikinii fitness to nie to samo co fitness sylwetkowe czy kulturystyka - chce wyglądać delikatnie, subtelnie i jak kobieta

to prawda żę mam zarówno małą klatkę (piersi) jak i problem z rozwojem ramion ale pracujemy nad tym - barki dla przykladu cwiczę co 2 tygodnie bo same się rozwijają a kobieta nie potrzebuje barków

co do cięzarków to nie wydaje mi się że jestem taka slaba- na klatkę wyciskam bez problemu 20kg na kilka powtórzeń, na nogi na suwnicy ostatnio robiłam 80g na 8 powt bez problemu, przysiadów niestety robić nie mogę, martwego ciągu też nie ze względu na problem z kręgosłupem

ale jak mówiłam te wszystkie złośliwości motywują mnie i wiem że moja osoba motywuje wiele innych kobiet które zastanawiają się czy pójść na siłownie boją się że popełniąbląd i zostaną wyśmiane przez inne złośliwe koleżanki - taka mentalność panuje ludzie sami zapominali jak to jest jak zaczynali stąd idea serialu pokazanie WSZYSTKICH niedoskonałości i błędów które człowiek popełnia nja początku
Stary 2013-05-22, 12:43   #14
Martucca
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hardkorowa_ami Pokaż wiadomość
jednak ocena mojego treningu przez znanego trenera i redaktora ma dla mnie większą wartość merytoryczną niż koleżanki (być może zazdrosnej a na pewno złośliwej z forum)
Ależ tutaj sobie ktoś pochlebia

Cóż, młodzi jesteśmy, to zawsze nam się wydaje, że świat do nas należy i wszyscy są złośliwi i zazdrośni.
Pogadamy za 15 lat

A po co temat na forum? Ciężko powiedzieć. Był też na innym, ale został usunięty. Z tego co wiem, za został usunięty za reklamowanie suplementów pewnej maluczkiej firmy

Dość sporo suplementów tam leciało:
Przed treningiem:
BCAA 1400 3-4 tabl
Pure Arginine 5g
Beta alanina 5g
Guarana 2 kaps
VI-CARBO 40-50g

Po treningu:
Pure Creatine 5g
Glutamine extra 5g
BCAA 1400 4 tabl
40g białka PRO ISO mleko 1%

Oczywiście wszystkie suplementy tej samej firmy. Nie będę pisać jakiej, bo odczuwam lekkie obrzydzenie do używania forów internetowych jako darmowych tablic ogłoszeń.

...

Taka dobra rada od starej M: nie rzucaj nazwiskiem trenera, dopóki czegoś nie osiagniesz i nie bedziesz mogła się tym pochwalić, żeby nie robić mu rysy na prestiżu.
No chyba, ze macie to ustalone jako formę reklamy

I proszę, nie rzucaj mi tu tekstami o zazdrości, bo nie wiem, czego miałabym zazdrościć? Nie należę do osób, ktore lubią swoją twarz całemu netowi pokazywać, więc nie zazdroszczę lansu
Młodości też nie zazdroszczę, bo mam ją za sobą
Nic innego do głowy mi nie przychodzi.

Trixxi widoczne mięśnie na brzuchu u chudej osoby mają się do całokształtu sylwetki tak, jak wielkie piersi u osoby otyłej

belief

Stary 2013-05-22, 13:22   #15
mayeczka87
Rozeznanie

A mi się wydaje, że wątek powstał tylko po to, żeby zareklamować serial i blog ;]

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-22, 13:32   #16
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
A mi się wydaje, że wątek powstał tylko po to, żeby zareklamować serial i blog ;]
Nie wydaje Ci się
10 PŻ
Stary 2013-05-22, 14:10   #17
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez Alicja z Krainy Czarów Pokaż wiadomość
ok odnajdujesz się w tym co robisz, nie oczekujesz od nas żadnych rad, wręcz przekonana jesteś o tym, że wszystko robisz dobrze, więc moje pytanie brzmi:

po co ten temat na forum?

jak chcesz opisywać swoje dzieje to od tego masz przecież blog
A czemu nie?
Obciązenia małe, żywienie też pozostawia trochę do życzenia. Jeśli dziewczyna weźnie do siebie konstruktywną krytykę to wg mnie watek ma sens.

W końcu na pakerni możn czytać dzienniki, a ten wątek na podobnej zasadzie, choć oczywiście promocyjny dość

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Mam podobne odczucia.
Stary 2013-05-22, 14:16   #18
Martucca
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Mam podobne odczucia.
Nie mylicie się.

Tylko, że ta sprawa jest o wiele bardziej cuchnąca niż się Wam zdaje...

belief

Stary 2013-05-22, 14:22   #19
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez Martucca Pokaż wiadomość
Nie mylicie się.

Tylko, że ta sprawa jest o wiele bardziej cuchnąca niż się Wam zdaje...
Powiesz?

Mnie zastanawia jak to się stało, że dziewczyna, ktora nigdy nie trenowała nagle ma taki cel.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-22, 14:49   #20
mmigotka
Przyczajenie

Ami, co skolonilo Cie do tak ciezkich treningow?
skad Twoja pewnosc, ze Twoj trener jest na pewno profesjonalista z duza wiedza? moge masz jakie przyklady osob ktore poprowadzil, chetnie zobaczymy
mmigotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-22, 14:54   #21
Martucca
Rozeznanie

ajah raczej nie

Ale do rzeczy:
Cytat:
Napisane przez hardkorowa_ami Pokaż wiadomość
no ale jeśli znasz się lepiej niż Jarosław Gdak jeden z lepszych fachowców w branży to szacunek za odwagę
Troszkę się w "branży" orientuję, tzn. kojarzę najlepszych fachowców, znam kilka osób zawodowo zajmujących się fitness i kulturystyką w W-wie, ale o panie Jarosławie Gdaku jako trenerze zawodników nie słyszałam nigdy. Zapytałam kogoś, kto mocno w "branży" siedzi i twierdzi on, że tu sukcesów brak.
Popatrzyłam na stronkę tegoż pana i nie widzę żadnej galerii sukcesów, nie ma żadnych zdjęć zawodników, których do startu doprowadził (nie mówię, na pudło, ale chociaż do startu).
No ale mogę się mylić... Ktoś może mi pomóc gdzieś takowe zdjęcia wyszukac?

belief

Edytowane przez Martucca
Czas edycji: 2013-05-22 o 14:58
Stary 2013-05-22, 15:06   #22
Arphiel
Przyczajenie

Diete układał właśnie Jarek - ma być przyjemna i zarazem dostarczyć wszystkich składników jakie powinny być

Po filmiku wnioskuję, ze dieta nie jest ani przyjemna (o tym mówi Twoja mina i to jak wypowiadasz się o tym co jesz) ani nie dostarcza odpowiedniej ilosci makroskładników skoro trzeba tyle tych supli.
Jak dla mnie chleb z twarogiem, whey, suchy cyc i ryż to monotonne i co gorsze pogłębiające niedobory menu.

Posiadanie 6-paka nie jest jedno znaczne z figurą bikini. Mówisz, ze masz słabe barki - moim zdaniem to Twój najmniejszy problem zobacz jakie ty masz chude nogi, gdzie masz tam mięśnie. Co prawda nie jest to widoczne na zdjęciu ale patrząc po czwórkach to dwójki i tyłek są pewnie tak samo w zaniku (ale to tylko takie wróżenie z kuli ).

Zacznij porządnie jeść a nie bawić się w diety kulturystyczne - za wcześnie na takie zabawy dla Ciebie. Do tego dołóż porządny trening. W trzy miesiące można wbrew pozorom dużo osiągnąć - Ty moim zdaniem je zmarnowałaś.

Ale co ja tam wiem przecież dla Ciebie i tak będę hejterką .

Mi też tutaj coś cuchnie
Arphiel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-22, 15:07   #23
izis40
Przyczajenie

każdemu wolno mieć cel ;-)
izis40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-22, 15:44   #24
Martucca
Rozeznanie

"Dieta to koszmar", "dietę" trzeba trzymać... Twarz wykrzywiona w strasznym grymasie, kiedy trzeba jeść, głos łamiący się przy samym mówieniu o żarciu...

A ja myślałam, że chcąc być w sporcie fitnessowym nie jest się "na diecie", ale przyjmuje się pewien określony styl życia

belief

Stary 2013-05-22, 15:53   #25
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Taka dobra rada od starej M: nie rzucaj nazwiskiem trenera, dopóki czegoś nie osiagniesz i nie bedziesz mogła się tym pochwalić, żeby nie robić mu rysy na prestiżu.
No chyba, ze macie to ustalone jako formę reklamy
Nie musi rzucać, trener jak widać sam się podpisuje pod tym co robi występując w tym programie czy serialu, jak zwał tak zwał.

Cytat:
ja nie do końca rozumiem skąd tyle złośliwości od razu. Przecież jak na 3 miesiąc ćwiczeń to wcale nie jest źle, skoro mięśnie na brzuchu są tak wyraźne widoczne to znaczy że jednak było z czego je zbudować i dziewczyna się nie obija.
Ja nie rozumiem jednej rzeczy. Jeśli ktoś pisze, że coś robi, a wg niektórych wizażanek robi to źle, to zamiast konstruktywnej krytyki czy zachęty pojawiają się złośliwości i prawie obelgi. Jeśli np. dziewczyna z nadwagą i cellulitem nagle mówi - chcę wystartować w Miss Polski i mam np. 5 miesięcy, żeby schudnąć, to ja mam ochotę powiedzieć - brawo dziewczyno, walcz o swoje. Bo nawet jeśli jej się nie uda, to zrobi duży progres i uwierzy w siebie. Pewnie łatwiej byłoby jej powiedzieć - jesteś gruba a tamte dziewczyny nie mają cellulitu, odpuść sobie.

Nie ma pytań 'jesteś pewna, czy ta dieta jest dobra?', tylko od razu wyśmiewanie (tekst z córką - brawo) a nie daj Boże, ktoś się z falą krytyki nie zgodzi to jest niedowierzanie - podoba Ci się fałda?

Poziom jak w polskim sejmie. Nie obchodzą mnie zawody bikini fitness i pan trener jakiśtam, mówię o kulturze osobistej. Ludzie, którzy takimi tekstami rzucają na żywo zazwyczaj stają się nielubiani w towarzystwie, bo strach się do nich odezwać.
Stary 2013-05-22, 16:15   #26
maly_siwek
Raczkowanie

Przecież to widać na kilometr, że dziewczyna reklamuje firme, serial a może i chce wypromować jakiegoś nieznanego "jednego z lepszych w branży" trenera. Sądzę, że taka krytyka, bo nikt nie lubi jak się go robi w bambuko
maly_siwek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-22, 16:22   #27
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość

Nie ma pytań 'jesteś pewna, czy ta dieta jest dobra?', tylko od razu wyśmiewanie (tekst z córką - brawo) a nie daj Boże, ktoś się z falą krytyki nie zgodzi to jest niedowierzanie - podoba Ci się fałda?
Proszę nie przypisuj mi własnych emocji, bo już kolejny raz to widzę.
Zacytuj proszę gdzie ją wyśmiałam

I zacytuj proszę, w którym miejscu moja krytyka nie była konstruktywna.

Co jest złego w tekście z córką bo nie rozumiem?
zobacz tutaj http://www.youtube.com/watch?v=H2YSvx8y5X0 2:15
dla porównania moja dwulatka
mam kłamać?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tak jam mama ;) 1,5kg.JPG.jpg (31,6 KB, 182 załadowań)
10 PŻ

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2013-05-22 o 16:33
Stary 2013-05-22, 17:02   #28
Ela87
Zakorzenienie

Rzabba, Martucca.
Kobity z doświadczeniem. Uważam, że piszą z sensem.
Znałam ten "serial" i obejrzałam dwa odcinki i pomimo iż jestem początkująca, od razu widziałam, że dieta to, to nie jest...
To jak odbierze to autorka i czy wyciągnie z tego wnioski to tylko jej sprawa...

Fajnie, że autorka promuje ćwiczenia z ciężarami, może więcej dziewczyn się do nich przekona...
Ale to jest tak samo jak z Ch. fajnie, że rusza tyłki innym, ale szkoda, że jest to źle technicznie i głodówkowo...

PS. Szkoda, że Rzabba i Martucca nie mają parcia na szkło...

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2013-05-22 o 17:03
Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-22, 18:09   #29
Alicja z Krainy Czarów
utknęła w Króliczej Norze

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
A czemu nie?
Obciązenia małe, żywienie też pozostawia trochę do życzenia. Jeśli dziewczyna weźnie do siebie konstruktywną krytykę to wg mnie watek ma sens.

W końcu na pakerni możn czytać dzienniki, a ten wątek na podobnej zasadzie, choć oczywiście promocyjny dość
ja nie jestem przeciwna wątkom autorskim, w których ktoś zwierza się ze swoich postępów, konsultuje się z innymi, gdzie ludzie sobie doradzają . Ale tu mamy osobę która czuje się kompletna bo przecież jest pod wyśmienitą opieką konkretnego trenera, z którego jest mega zadowolona, który układa jej treningi, żywienie i wszystko inne. Zwyczajnie nie odnajduję tu nigdzie miejsca na słowa : chętnie usłyszę Wasze opinie i porady. itd. ja czytając to co napisała Ami, przeglądając dwa odcinki jej serialu odbieram ja jako osobę która czuje się kompletna i nie oczekuje pomocy innych a ewentualnie rozgłosu i uwagi. Dlatego według mnie dla takich osób zdecydowanie lepszy jest blog..

Edytowane przez Alicja z Krainy Czarów
Czas edycji: 2013-05-22 o 18:10
Alicja z Krainy Czarów jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-22, 18:11   #30
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:

Trixxi widoczne mięśnie na brzuchu u chudej osoby mają się do całokształtu sylwetki tak, jak wielkie piersi u osoby otyłej
Ja bym tak tego nie porównywała... Wielkie piersi to sam tłuszcz, a otłuścić się może każdy bez większego wysiłku, no chyba że dla kogoś wyczynem jest siedzenie na tyłku i opychanie się. A żeby osiągnąć mięśnie na brzuchu trzeba włożyć w to trochę pracy, nawet dość ciężkiej. Bo z tego co napisałaś można by wywnioskować że każdy pod warstwą tłuszczu ma kaloryfer a wystarczy mało jeść żeby go odkryć... Jeśli ktoś stosuje głodówki to spali te mięśnie a nie wyrzeźbi
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości