![]() |
#1 |
BAN stały
|
Hardkorowa AMI
witajcie kochane
Mam na imię Amanda i podjęłam wyzwanie że spełnię swoje marzenia - Postanowiłam że zostanę miss bikinii fitness - realizuje swój cel mimo że nie jest łatwo. na chwilę obecną po 3 mieś ćwiczeń moja sylwetka wygląda tak - wszystkie treningi czy porady fachowców możecie oglądać w serialu z moim udziałem. Mam nadzieję że uda mi się dotrwać do końca i osiągnąć cel Będę tutaj na bieżąco pokazywała swoje postepy - jestem pod na prawdę dobrą opieką bo konsultuję się u Jarosława Gdaka - red naczelnego magazynu kulturystyka i fitness sport dla wszystkich Niedawno założyłam bloga ale domyślam się że regulamin zabrania podawania linków wiec tego nie zrobię pozdraiwam Hardkorowa AMI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rzabbocop
|
Dot.: Hardkorowa AMI
Jeśli chcesz osiągnąć cel to musisz zacząć jeść jak człowiek i podnosić więcej niż kilogramowe hantelki, bo na razie to co pokazujesz to zwykła farsa.
Po trzech miesiącach powinnaś już potrafić robić prawdziwe treningi a nie tylko machać i stękać z ciężarem który używała moja córka jak miała dwa latka. Przyjrzyj się własnemu zdjęciu, tutaj nie ma nawet cienia bicepsa nie mówiąc np. o czworogłowym uda. I tutaj kilka słów do innych - to jest właśnie przykład jak nie zaczynać. Koleżanka zaczęła od zadniej strony czyli od góry suplementów i diety przedstartowej podczas gdy nie ma nawet odrobiny fundamentów. Odżywianie kuleje, ba, nawet nie zaczęło raczkować. Mięśni brak i nie ma z czego budować a nawet gdyby było to brak odpowiedniego bodźca.
Świdrokrętnie na zegwniku wężały, Peliczaple stały smutcholijne I zbłąkinie rykoświstąkały. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2013-05-22 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
yyyy... przyjrzałam się żarciu - naprawdę coś takiego profesjonalny trener radzi na budowę mięśni??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jaka dieta takie wyniki
![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rzabbocop
|
Podoba Ci się ta fałda pod pępkiem przy takim rachitycznym ciele?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Wkroczy oral (nie seks) na śniadanie razem z osłoną dla wątroby w formie łyżeczki ostropestu, do tego pewien lek rozszerzający oskrzela typowo podawany koniom... I forma na Debiuty 2014 będzie
![]() Szkoda tylko młodych stawów... ![]()
"No matter your goal, achieving it always starts with belief - do not underestimate the strength within." ![]() Edytowane przez Martucca Czas edycji: 2013-05-22 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Martucca nie zapomnijmy o środkach przeczyszczających i suszonej sliwce do góry ryżu :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
dzięki za wypowiedzi jednak niektóre złośliwości w postaci tekstu z hantelkami które beirze Twoje dziecko 2 letnie sobie podaruję - chyba koleżanka zapomniała jak sama zaczynała - no ale jeśli znasz się lepiej niż Jarosław Gdak jeden z lepszych fachowców w branży to szacunek za odwagę
![]() Nie zaczęłam od góry suplementów tylko od niezbędnych właśnie przez to że jestem chuda i bardzo trudno mi zbudować cokolwiek - trenuję ciężko i intensywnie i jednak ocena mojego treningu przez znanego trenera i redaktora ma dla mnie większą wartość merytoryczną niż koleżanki (być może zazdrosnej a na pewno złośliwej z forum) ![]() Serial właśnie ma przedstawić to jak zaczyna wiele z Was - każdy popełnia błędy czuje się zagubiony i się zniechęca - to normalny los osoby początkującej a to moja dieta którą układał Jarosław Gdak (kto się zna na branży to wie kim jest Jarek) Posiłek I 35 g Pro ISO 50 g płatków owsianych 20 g rodzynek lub 100 g chudego białego sera 100 g pieczywa pełnoziarnistego pomidor Posiłek II 1 jajko 4 białka 50 g makaronu razowego brokuł lub pomidor lub 200 g serka wiejskiego 75 g pieczywa pełnoziarnistego pomidor Posiłek III 100 g piersi indyka/kurczaka 50 g ryżu warzywa Posiłek IV 100 g piersi z kurczaka/indyka 75 g ryżu łyżeczka oleju lnianego budwigowego brokuły lub 100 g chudej wołowiny pomidory z puszki bazylia, tymianek (można kupić gotową przyprawę do pizzy) 75 g makaronu spaghetti Posiłek V 100 g łososia warzywa lub 100 g tatara warzywa 10 g orzechów włoskich ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- a tutaj odcinek ROBISZ TO ŹLE czyli właśnie poświęcony wszystkim błędom jakie robię podczas treningu które wykrył Jarek zwyciężamy dzięki wytrwałości i właśnie przez to że wiele osób mówi że mi się nie uda bo jestem za chuda (wiele zapomina że nigdy wcześniej nie miałam nawet do czynienia z treningiem) to dodaje sił aby pokazać wszystkim złośliwcom że osiągnę swój cel i na pewno dojdę do finałowej rozgrywki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
utknęła w Króliczej Norze
|
ok odnajdujesz się w tym co robisz, nie oczekujesz od nas żadnych rad, wręcz przekonana jesteś o tym, że wszystko robisz dobrze, więc moje pytanie brzmi:
po co ten temat na forum?
![]() ![]() ![]() jak chcesz opisywać swoje dzieje to od tego masz przecież blog ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
ja nie do końca rozumiem skąd tyle złośliwości od razu. Przecież jak na 3 miesiąc ćwiczeń to wcale nie jest źle, skoro mięśnie na brzuchu są tak wyraźne widoczne to znaczy że jednak było z czego je zbudować i dziewczyna się nie obija. W każdym wątku teraz się trąbi o tym jak ciężko kobietą przychodzi budowa mięśni, więc chyba jasne że po takim czasie nie będzie 35 cm w bicepsie ani nie wiadmo jakich rozbudowanych ud. A i lepiej podnosić 2 kg i wykonywać ćwiczenia poprawnie niż 10 kg i robić to kompletnie bez sensu. Nie jestem specem ale jako taka sylwetka według mnie ładna i ciekawa jestem co dalej z tego będzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
ps. ja nie chcę wyglądać jak facet i nie zamierzam niczego nielegalnego stosować - bikinii fitness to nie to samo co fitness sylwetkowe czy kulturystyka - chce wyglądać delikatnie, subtelnie i jak kobieta ![]() to prawda żę mam zarówno małą klatkę (piersi) jak i problem z rozwojem ramion ale pracujemy nad tym - barki dla przykladu cwiczę co 2 tygodnie bo same się rozwijają a kobieta nie potrzebuje barków co do cięzarków to nie wydaje mi się że jestem taka slaba- na klatkę wyciskam bez problemu 20kg na kilka powtórzeń, na nogi na suwnicy ostatnio robiłam 80g na 8 powt bez problemu, przysiadów niestety robić nie mogę, martwego ciągu też nie ze względu na problem z kręgosłupem ale jak mówiłam te wszystkie złośliwości motywują mnie i wiem że moja osoba motywuje wiele innych kobiet które zastanawiają się czy pójść na siłownie boją się że popełniąbląd i zostaną wyśmiane przez inne złośliwe koleżanki - taka mentalność panuje ludzie sami zapominali jak to jest jak zaczynali stąd idea serialu pokazanie WSZYSTKICH niedoskonałości i błędów które człowiek popełnia nja początku |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cóż, młodzi jesteśmy, to zawsze nam się wydaje, że świat do nas należy i wszyscy są złośliwi i zazdrośni. Pogadamy za 15 lat ![]() A po co temat na forum? Ciężko powiedzieć. Był też na innym, ale został usunięty. Z tego co wiem, za został usunięty za reklamowanie suplementów pewnej maluczkiej firmy ![]() Dość sporo suplementów tam leciało: Przed treningiem: BCAA 1400 3-4 tabl Pure Arginine 5g Beta alanina 5g Guarana 2 kaps VI-CARBO 40-50g Po treningu: Pure Creatine 5g Glutamine extra 5g BCAA 1400 4 tabl 40g białka PRO ISO mleko 1% Oczywiście wszystkie suplementy tej samej firmy. Nie będę pisać jakiej, bo odczuwam lekkie obrzydzenie do używania forów internetowych jako darmowych tablic ogłoszeń. ... Taka dobra rada od starej M: nie rzucaj nazwiskiem trenera, dopóki czegoś nie osiagniesz i nie bedziesz mogła się tym pochwalić, żeby nie robić mu rysy na prestiżu. No chyba, ze macie to ustalone jako formę reklamy ![]() I proszę, nie rzucaj mi tu tekstami o zazdrości, bo nie wiem, czego miałabym zazdrościć? Nie należę do osób, ktore lubią swoją twarz całemu netowi pokazywać, więc nie zazdroszczę lansu ![]() Młodości też nie zazdroszczę, bo mam ją za sobą ![]() Nic innego do głowy mi nie przychodzi. Trixxi widoczne mięśnie na brzuchu u chudej osoby mają się do całokształtu sylwetki tak, jak wielkie piersi u osoby otyłej ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
A mi się wydaje, że wątek powstał tylko po to, żeby zareklamować serial i blog ;]
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Obciązenia małe, żywienie też pozostawia trochę do życzenia. Jeśli dziewczyna weźnie do siebie konstruktywną krytykę to wg mnie watek ma sens. W końcu na pakerni możn czytać dzienniki, a ten wątek na podobnej zasadzie, choć oczywiście promocyjny dość ![]() Mam podobne odczucia.
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Nie mylicie się.
Tylko, że ta sprawa jest o wiele bardziej cuchnąca niż się Wam zdaje... ![]()
![]() |
#19 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Mnie zastanawia jak to się stało, że dziewczyna, ktora nigdy nie trenowała nagle ma taki cel. ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Ami, co skolonilo Cie do tak ciezkich treningow?
skad Twoja pewnosc, ze Twoj trener jest na pewno profesjonalista z duza wiedza? moge masz jakie przyklady osob ktore poprowadzil, chetnie zobaczymy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
ajah raczej nie
![]() Ale do rzeczy: Cytat:
Popatrzyłam na stronkę tegoż pana i nie widzę żadnej galerii sukcesów, nie ma żadnych zdjęć zawodników, których do startu doprowadził (nie mówię, na pudło, ale chociaż do startu). No ale mogę się mylić... ![]()
"No matter your goal, achieving it always starts with belief - do not underestimate the strength within." ![]() Edytowane przez Martucca Czas edycji: 2013-05-22 o 14:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Diete układał właśnie Jarek - ma być przyjemna i zarazem dostarczyć wszystkich składników jakie powinny być
Po filmiku wnioskuję, ze dieta nie jest ani przyjemna (o tym mówi Twoja mina i to jak wypowiadasz się o tym co jesz) ani nie dostarcza odpowiedniej ilosci makroskładników skoro trzeba tyle tych supli. Jak dla mnie chleb z twarogiem, whey, suchy cyc i ryż to monotonne i co gorsze pogłębiające niedobory menu. Posiadanie 6-paka nie jest jedno znaczne z figurą bikini. Mówisz, ze masz słabe barki - moim zdaniem to Twój najmniejszy problem zobacz jakie ty masz chude nogi, gdzie masz tam mięśnie. Co prawda nie jest to widoczne na zdjęciu ale patrząc po czwórkach to dwójki i tyłek są pewnie tak samo w zaniku (ale to tylko takie wróżenie z kuli ![]() Zacznij porządnie jeść a nie bawić się w diety kulturystyczne - za wcześnie na takie zabawy dla Ciebie. Do tego dołóż porządny trening. W trzy miesiące można wbrew pozorom dużo osiągnąć - Ty moim zdaniem je zmarnowałaś. Ale co ja tam wiem przecież dla Ciebie i tak będę hejterką . Mi też tutaj coś cuchnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
każdemu wolno mieć cel ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
"Dieta to koszmar", "dietę" trzeba trzymać... Twarz wykrzywiona w strasznym grymasie, kiedy trzeba jeść, głos łamiący się przy samym mówieniu o żarciu...
A ja myślałam, że chcąc być w sporcie fitnessowym nie jest się "na diecie", ale przyjmuje się pewien określony styl życia ![]()
![]() |
#25 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie ma pytań 'jesteś pewna, czy ta dieta jest dobra?', tylko od razu wyśmiewanie (tekst z córką - brawo) a nie daj Boże, ktoś się z falą krytyki nie zgodzi to jest niedowierzanie - podoba Ci się fałda? Poziom jak w polskim sejmie. Nie obchodzą mnie zawody bikini fitness i pan trener jakiśtam, mówię o kulturze osobistej. Ludzie, którzy takimi tekstami rzucają na żywo zazwyczaj stają się nielubiani w towarzystwie, bo strach się do nich odezwać.
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Przecież to widać na kilometr, że dziewczyna reklamuje firme, serial a może i chce wypromować jakiegoś nieznanego "jednego z lepszych w branży" trenera. Sądzę, że taka krytyka, bo nikt nie lubi jak się go robi w bambuko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
Zacytuj proszę gdzie ją wyśmiałam I zacytuj proszę, w którym miejscu moja krytyka nie była konstruktywna. Co jest złego w tekście z córką bo nie rozumiem? zobacz tutaj http://www.youtube.com/watch?v=H2YSvx8y5X0 2:15 dla porównania moja dwulatka mam kłamać? ![]()
Świdrokrętnie na zegwniku wężały, Peliczaple stały smutcholijne I zbłąkinie rykoświstąkały. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2013-05-22 o 16:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Rzabba, Martucca.
Kobity z doświadczeniem. Uważam, że piszą z sensem. Znałam ten "serial" i obejrzałam dwa odcinki i pomimo iż jestem początkująca, od razu widziałam, że dieta to, to nie jest... ![]() To jak odbierze to autorka i czy wyciągnie z tego wnioski to tylko jej sprawa... Fajnie, że autorka promuje ćwiczenia z ciężarami, może więcej dziewczyn się do nich przekona... Ale to jest tak samo jak z Ch. fajnie, że rusza tyłki innym, ale szkoda, że jest to źle technicznie i głodówkowo... PS. Szkoda, że Rzabba i Martucca nie mają parcia na szkło...
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2013-05-22 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
utknęła w Króliczej Norze
|
Cytat:
![]()
Most people never show up in their own lives Edytowane przez Alicja z Krainy Czarów Czas edycji: 2013-05-22 o 18:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.