|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
szerokosc buta- kobitki z USA pomozcie
Jak to jest z ta numeracja amerykanska.. tzn z numeracja ktora dotyczy szerokosci buta? Kupilam ostatnio sobie bardzo ladne buty numer 6 M... no i co oznacza to M czym rozni sie od zwyklego 6, ktore nie ma M? Znalazlam gdziez na internecie ze niby M oznacza standard..ale cos mi tu nie pasuje, bo mam dosc szeroka stope i to 6M ktore mam mogloby byc troche wezsze. Weszlam wiec na www w poszukiwaniu odpowiedzi a tu okazuje sie, ze sa tez inne oznaczenia szerokosci buta typu: 2E, 3E, 4 A, B, C, D, E.. Oczywiscie wiadomo jest, ze te literki oznaczaja szerokosc buta ale skad wiadomo na ile one sie roznia miedzy soba?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: szerokosc buta- kobitki z USA pomozcie
Znalazlam pare tabel i troche informacji:
http://www.newbalancetoronto.ca/widt...hoe_sizing.htm http://www.payless.com/en-US/Consume...nding_Size.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
szczerze mowiac, to w zyciu nie spotkalam sie z literkami kolo cyferek, a kupilam w stanach juz dosc pokazna kolekcje butow
![]() ja na polskie mam 39-40, a tu kupuje najczesciej 9, czasem 9.5, zdarzylo mi sie tez przymierzyc 8.5 ktore pasowaly - takze numeracja numeracja, ale przymierzyc trzeba i tak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Vanilla - ja tez 9
![]() A jak z rozmiarami biustonoszy? Mialam metlik az mnie kobieta w sklepie zmierzyla. W zyciu bym nie wpadla ze taki mam wymiar (wieksza miska niz myslalam i mniej pod buistem niz myslalam), wo malo kobity nie wysciskalam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ogolnie jestem chyba cos kolo 38-36 C. wydaje mi sie, ze dobrze dobieram sobie staniki, chociaz mierzyc sie nie dalam, ale jak pani w VS zmierzyla moja mame to wyszlo to, co mamie doradzalam - wiec chyba mam dobre oko ![]() ja i tak musze biustonosze zawsze przymierzyc. moze mam jakis dziwny biust, ale malo co mi ladnie lezy. a mam kolezanki, ktore tyko patrza na rozmiar i kupuja bez przymierzania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
A przypatrz sie swoim butom..moze maja jakies literki..bo ja wlasnie sprawdzilam i wiekszosc ma. Jak wejdziesz na jakis sklep internetowy to w wiekszosc przypadkow pytaja Cie nie tylko o numer buta ale wlasnie tez o szerokosc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Mierzono mnie we Frederick's of Hollywood.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja kiedys widzilam odcinke Oprah na temat doboru stanikow i okazuje sie, ze wiekszosc kobiet nie potrafi tego zrobic i co sie okazalo, ze wiekszosc pan, powinna nosic staniki ktore maja wieksze miseczki i sa ciasniejsze pod biustem. Jakas ekspertka mowila, ze kobiety zle dopasowuja dlugosc ramionczek od stanika.
Ja nosze 36b/c i gdy przymierzam 34 to mnie pije.. moze dobrze mam dobrany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Racja Nienczko. Ja myslalam, ze mam 38 pod biustem, a okazalo sie, ze 34, w porywach i w zaleznosci od firmy 36. Miseczke myslalam, ze mam B, a okazuje sie ze C.
![]() Butami i "cyckovymi vygodami" ot bym sie mogla z Vanilla wymieniac. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a probowalyscie bielizne w H&M? jakas dziewczyna mnie ostatnio przekonywala ze ichnie staniki nawet z czasem nie traca pierwotnego ksztaltu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
H&M uwielbiam, jest blisko mjej pracy i czesto tam zagladam. Mam pare kompletow bielizny i inne cacka i jestem bardzo zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w 34 wygladalabym jak baleronik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
No ja w 36 najczesciej chodze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"M" znaczylo tyle co medium width, czyli taka standardowa szerokosc, a "W" znaczylo ze to sa buty o szerszej niz zwykle podeszwie. Z innymi literkami sie nie spotkalam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki nielle.. znalazlam wlasnie gdzies na www ze M to standard ale nie wiedzialam to oznacza W.. Szukajac butow przez internet wlasnie zobaczylam te rozne literki oznaczajace szerokosc..wiec stad moje zdziwienie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.