|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Fryzura ślubna - cienkie, zniszczone włosy :(
Witajcie
![]() Mam problem: ślub za niecałe 3 tygodnie, a ja kompletnie nie mam pomysłu na fryzurę ![]() Będę miała taką suknię (tylko wiązanie z tyłu, a nie z boku): http://www.slubnesuknie.com.pl/kolek...12/kaelyn.html No i do welonu nie będzie tego jednego ramiączka; natomiast po zdjęciu welonu, zamiast ramiączka będzie szeleczka na szyję. Problemem jest to, że mam bardzo cienkie włosy i boję się, że ciężko będzie z nimi zrobić coś sensownego ![]() Gładkie koki myślę, że odpadają, bo na czole (tam gdzie zaczyna się linia włosów) mam rząd idiotycznie krótkich włosów (które nigdy nie rosną dłuższe, niż ze 2 cm) ![]() Wiem, że fryzjerka pewnie będzie miała jakąś propozycję, co zrobić z takimi włosami, ale chciałabym wcześniej zrobić przegląd fryzur, żeby także mieć jakiś pomysł na siebie. Dlatego mam nadzieję, ze mi pomożecie ![]() Wrzucę jeszcze swoje zdjęcia, żebyście zobaczyły jakiej długości są moje włosy, jakiej długości jest welon i jak wygląda ta szeleczka. Dodam jeszcze, że mimo iż jestem bardzo szczupła (aktualnie wręcz chuda ![]() Dodatkowo szukam inspiracji na makijaż. Mam jasną karnację; na co dzień maluję się dość wyraziście (ale nie jakoś mega mocno - tapeta mi z twarzy nie ścieka ![]() ![]() Z góry dziękuję za wszelkie rady ![]() Pozdrawiam!
![]() Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2012-07-27 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Fryzura ślubna - cienkie, zniszczone włosy :(
Cytat:
![]() A będzie coś we włosach? welon, kwiaty, woalka? Co do makijażu nie doradzę, bo nie znam się zupełnie i w tej kwestii ufam kosmetyczce ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że nie da się u mnie zrobić gładkiego koka - jak już wspomniałam mam takie dziwne krótkie włosy na początku.
Co do ramiączka, to myślałam, że będzie pasowało, jak już zdejmę welon - zresztą jakoś tak nieswoje się czuję cała "goła" od dekoltu w górę ![]() Podczas ślubu będzie na pewno welon (ten ze zdjęcia w pierwszym poście), zastanawiam się też nad jakimś kwiatkiem (nie wiem czy do welonu czy do wpięcia dopiero podczas przyjęcia).
![]() Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2012-07-27 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
też mam takie małe włoski(moze troszke mniej) ale się nimi nie przejmuje
![]() ciężko mi więcej coś doradzić, bo nie mam pomysłu na fryzurę co tego ramiączka i do welonu jednocześnie (tzn najpierw do welonu żeby pasowała a potem do sukienki z ramiączkiem). Powiem szczerze ze nie podoba mi się ono zbyt... ale to tylko moja opinia ![]() jedyne co mi przychodziło do glowy to ta fryzura ktora dodałam wyżej ( z tym ze nie wiem jak ona by sie zgrywała podczas wesela z tą falbanka na ramiączku). Może zrób sobie próbną fryzurę i przymierz kreację i zobaczysz co i jak ![]() a Ty miałaś jakieś fryzury na oku? mniej więcej? żebym wiedziała co mniej więcej lubisz, w czym dobrze bys się czuła?
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A może zrób sobie grzywkę, całkiem prostą- zasłoni włoski i będziesz mogła upiąć z reszty włosów kok. Tyle, że to już krok na dłużej bo grzywka zostanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
no to też jest jakaś propozycja...
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
a warkocz francuski na boku i kwiat we wlosach?
mi sie bardzo takie fryzury podobaja ale nei lubie siebie w zwiazanych wlosach. Ja tez mam cienkie wlosy i chyba je bede miec rozpuszczone, lekko pokrecone . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
też mam całą masę takich włosków (mówię na nie bobaski albo babyhair) - na potrzeby fryzury ślubnej zrobiłam z nimi coś prostego aczkolwiek trochę drastycznego - wszystkie te, których nie dało się upiąć z innymi czy utrwalić jakkolwiek inaczej przycięłam. I tak tego nie było widać w ogóle bo jest ich za mało, a potem jak odrastały to rosły znowu nowe, więc też nie wyglądało to głupio.
Nie mam pomysłu co do tej sukienki zrobić - jakie upięcia lubisz? Wolisz mieć całkiem związane włosy, coś wypuszczone, bardziej w formie "upięcia a'la luźny kok" czy warkocza, czy jeszcze coś innego. Bo tak na prawdę można tu sporo zaadaptować i będą wyglądały ok. Aha, też mam cienkie, sianowate i kołkowate włosy (zero podatności na jakieś długofalowe układanie, zero elastyczności) a fryzjerka wyczarowała mi fryzurę, która wytrwała całe wesele i po delikatnej modyfikacji (podpięcie zwisającego ogonka) całe poprawiny - rozczesywałam ją dokładnie po 45 h ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do babyhair to może je polub ? ![]() ![]() ![]() Mam identyczne włosy jak Ty i planuję takie coś jak w załączniku. Włosy nad czołem można upiąć luźno na bok i babyhair się schowa ![]() ![]()
Michaś +03.07.2015 12tc. Mikołaj <3 28.05.2016 Hania <3 28.06.2019 Edytowane przez mala_biegaczka Czas edycji: 2012-06-25 o 18:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
piękna fryzurka
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Makijaż może taki
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja uwazam, ze te wloski wygladaja uroczo
![]() ![]() Propozycje ode mnie: PS. Nie obraz sie, ale to ramiaczko nie pasuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
W związku z tym, że suknia jest dosyć bogata, ponadto welon też robi swoje, nie robiłabym tutaj fryzury z lokami, czy falami ani też bogatymi zdobieniami, czyli żadnych opasek, kwiatów we włosach, bo będzie się to ze sobą gryzło. Widzę tutaj właśnie jakieś takie standardowe gładkie upięcia, jeśli chodzi o włoski praktycznie każda z nas je ma ale jeśli Ci przeszkadzają, to może jakaś grzywka z boku? Jeśli chodzi o makijaż ciężko doradzić coś nie widząc twarzy, oczu. Ponadto makijaż zależy też od: dodatków jakie będziesz miała, od karnacji, a nawet fryzury.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, te małe włoski to są włosy wyrastające w miejsce tych, które wypadły, więc trzeba się cieszyć, że są, bo to znaczy, że nie łysiejemy
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za zainteresowanie
![]() Cytat:
Ostatecznie stanęło na zwykłym koku, ale bez zaczesywania do góry, żeby nie było widać tych babyhair ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.