|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie butki do zielonej sukienki?
Hej dziewczyny. Może mi pomożecie. Za dwa tygodnie mam wesele na którym jestem świadkową. Mam zieloną sukienke i mam problem ze znalezieniem do niej butów
Jak myślicie jakie będą do niej pasować? kolor, fason. Bo zielone buty w (dobrym guście;p - bo te co widziałam to są jakieś wsiowe;p) ciężko znaleźć.Jak myślicie, jakieś sandałki na obcasie to dobry pomysł? Bo słyszałam, że do takiej sukni to nieelegancko.. I jakbyście miał jakieś pomysły co do fryzury? mam blond kręcone wlosy. Myślałam, zeby iść w rozpuszczonych i wyprostować..
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie butki do zielonej sukienki?
Wydaje mi się, ze ta sukienka jest zbyt długa do sandałów. Takie buty kojarzą mi sie bardziej z krótszymi, zwiewnymi sukienkami. Jeżeli chodzi o kolor, moja koleżanka miała kiedyś kreację w podobnym odcieniu, do tego jasnobrązowe buty, wyglądało to całkiem fajnie
Na fasonach się nie znam.. Proponowałabym średnio zabudowane, cos pomiędzy pantoflami a sandałkami, jeżli wiesz, co mam na myśli..
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Hmmm... Zielone do zielonej sukienki to byłoby chyba za dużo... Sukienka jest bardzo bogata sama w sobie więc ja proponuje może jakieś kremowe satynowe? Albo niekoniecznie satynowe, ale postawiłabym na kremowe/beżowe
Edytowane przez karrrmelek Czas edycji: 2009-04-24 o 15:38 |
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
No rozpuszczone blond loki super ;]
moim zdaniem pasują sandałki ;] srebrne bo suknia ma takie ozdoby ![]() http://www.allegro.pl/item616586909_...alki_r_38.html http://www.allegro.pl/item615735319_...a_szpilce.html http://www.allegro.pl/item609053764_...my_roz_39.html http://www.allegro.pl/item610074183_...y_10cm_37.html
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Chodzi mi o coś takiego:
http://www.allegro.pl/item613901079_...ozmiar_38.html |
|
|
|
|
#6 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale chyba za skromne. większy obcas by się przydał
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
To zależy jak sama zainteresowana czułaby się w wyższym. Moim zdaniem sukienka nadrabia za buty także chyba nie ma co przesadzać
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
![]() Nataliii1425 świetne te buty co pokazałaś, myśle, że zdecyduje sie na jakieś srebrne właśnie. Tylko problem jest taki, że ja juz i tak jestem wysoka(175cm), a moja siostra(która bierze ślub) ma z 169(i będzie mieć kaczuszki), więc jak zaloze buty z 11 cm obcasem to będzie to komicznie wyglądać Może uda mi sie znaleźć jakieś z niższym..I myślicie, że wtedy jakaś srebrna kopertówka do tego? czy jak? ![]() Gdzieś słyszałam, że juz sie tak nie dobiera torebki do butów.. ale może to jakaś ściema
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
moim zdaniem czarne delikatne tez by pasowaly. do tego czarna kopertowka. i tez bedzie fajnie wygladac. a tak apropo rewelacyjna sukienka!!
mozna wiedziec gdzie ja nabylas??;>
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
rewelacyjna sukienka. Koniecznie srebrne sandałki. I srebrna kopertówka a włosy ja bym zrobiła fale,loki
|
|
#11 |
|
BAN stały
|
tak, zdecydowanie loki pasują do tej sukienki
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej naprawde wam sie podoba
Kupiłam ją w Nadarzynie w Warszawie. Ale mierzyłam też takie same tylko w innych kolorach w jakimś sklepie typu Cymbeline (nie spojrzałam na nazwe), ale tam były 3 razy droższe![]() No i mam jeszcze jeden problem, bo jestem taka wysoka i wszystkie sukienki są na mnie za krótkie i ta też.. myśle o tym, żeby ją przedłużyć, ale to trzeba by bylo podszewke przedluzać, więc spod tiulu by wystawal taki kawałek(z 10cm) szyfonu... troche boje sie jak to będzie wyglądać..Co o tym myślicie? Bo teraz długość jest taka ;(;( Założyłam jakieś buty na 7 cm obcasie.. mama niby mowi żeby nie przedłużać;/ |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Popieram poprzedniczki srebrne sandałki i kopertówka
będzie super tylko uważaj żebys nie wyglądała ładniej niż panna młoda :P:P
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym jej nie przedłużała
taka długośc jest dobra, przynajmniej nie będziesz jej deptała i jak nic się nie stanie to założysz jeszcze kilka razy, a tak więcej by było roboty z przedłużaniem niz to wszytsko warte ![]() A co do sukienki to ma super kolor i bardzo fajna jest ![]() Swoją drogą na mnie była by jeszcze bardziej krótka bo mam 180 cm
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
nic mi tu nie przedłuzać
Tym bardziej jak nóżki odkryte to sandałki srebrne z jakimiś cyrkoniami. i włosy to loki. Koniecznie dodaj fotki juz z wesela jestem ciekawa cąłosci prosze prosze
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
sukienka bardzo łądna nie widziałąm jeszcze takiej
myślę że ze srebrnym będzie ładnie wyglądać
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
piekna sukienka! moglabys podac namiary na firme? chociazby nazwe. moze masz jakas wizytowke, czy paragon fiskalny z danymi? oraz hale, w ktorej nabylas?
ja mam wesele brata w polowie czerwca i juz mialam upatrzona sukienka, ale ta mnie zbila z tropu. zwlaszcza, ze planuje wystapic w zieleni.. |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie bardziej podobały by mi się złote sandałki ale ze masz srebrne motywy na sukienkę to srebrne sandałki
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
No to super, że sie podoba, bo ja mialam wątpliwości , bo kupilam jąw rozmarze xl i musialam zwężać i jakoś tak sie czasem zalamywalam, że źle leży. I ta długość.. ale chyba nie będe kombinować, zostawie jak jest, zwłaszcza, że ta sukienka jest bardzo delikatna.
A jak już pisałam kupiłam ją w Nadarzynie..i wydaje mi sie, że to "stoisko" miało numer 106;p A ten sklep w którym ją widziałam, to mogłąbym sprawdzić jak sie nazywa ale to jakos za tydzien I jak mowie tam kosztowala 1200 zl;/ i to chyba po przecenie;p A i na metce jest napisane: Bicici. Żadnych paragonów niestety nie mam ![]() A co do fryzury to nie mam koncepcji wciąż, bo loków to ja nie mam takich...ponętnych Chociaz może wyprostuje i tak troszke podkręce końce żeby były luźniejsze.. a moze lepiej upiąć coś.. łoj sama nie wiem. Załączam włoski ![]() A i sory za tło i brudne lustro, ale już w kiecy nie chciałam myć
Edytowane przez Cyska Czas edycji: 2009-04-24 o 22:41 |
|
|
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
No kopertówka chyba najlepiej ;]
193915.jpg hmm znalazłam niższe: http://www.allegro.pl/item614088917_...ndalki_37.html http://www.allegro.pl/item610487072_..._od_ramiz.html http://www.allegro.pl/item618147224_...aly_gumki.html
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za wszystkei informacje
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
mysle ze moglabys sobie zrobic taki kok na bok. jesli wiesz o co mi chodzi. wszystko gladkie. grzywka tez na bok za ucho.jeszcze raz gratuluje sukienki
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Wam za wszelkie linki i rady
Jesteście super![]() Nataliii1425 fajne te ostatnie butki i niedrogie jak do jednorazowego użycia ale kurczę nie ma chyba mojego rozmiaru 39 buuuAle jakby wam jeszcze coś przyszło do głowy co do fryzury myślałam, żeby jakoś upiąć ale nie wiem jak.. nie chce wyglądać jak wiesia z zalesia![]() albo jakieś linczki do bucików i torebek będę wdzięczna
Edytowane przez Cyska Czas edycji: 2009-04-25 o 13:34 |
|
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
Włoski:
http://ikf.com.pl/fryzury-krecone/fryzura25727.htm# http://ikf.com.pl/fryzury-krecone/fryzura153237.htm http://img232.imageshack.us/img232/8162/191oo4.jpg no tych sandałów z gumkami nie ma .. tylko jeszcze czarne 40 ;x
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
A może cieliste jak Hayden Panettiere?
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
sukienka jest super i nie przesadzałabym teraz z dodatkami, bo wyjdzie przebranie, a nie ubranie. tak więc zielone buty odpadają na pewno, widziałabym jasny brąz lub cieliste, najlepiej pełne, bądź peep-toe (bershka?), a włosy..loki, ale może trochę większe niż na zdjęciu, hm?
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za sugestie, ale już sobie wymarzyłam srebrne sandałki
![]() Ślina cieknie mi na widok tych ![]() http://www.allegro.pl/item609053764_...my_roz_39.html Ale niestety 11 cm do mojego wzrostu to będzie tragedia Może znajde coś podobnego z 8-9cm.A jakbyście gdzieś znalazły jakieś delikatne srebrne(chodzi o kolor nie musi być ze srebra:P) kolczyki, bransoletke.. jakieś linki. Nie chce wyglądać jak choinka, bo wiem, że sama sukienka jest bogata, ale tak bez kolczykow i czegoś na ręce strasznie mi łyso
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
fajna kiecka
ja na studniówkę miałam zieloną, za butami się nalatałam, że hej ho, ale znalazłam zielone w venezii zresztą mają i teraz coś wiosennego zielonego, zajrzyj na venezia.pl, tylko to nie są tanie i łatwo dostępne buty:/a co do stanika, którego problem poruszałyśmy gdzie indziej - nie jest tak źle, spokojnie mogłabyś kupić dobry, nisko zabudowany stanik i do tego obniżacz zapięcia http://www.dopasowana.pl/product-pol...lle-BT115.html dało by radę i nie czułabyś się naga;]
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko wiesz ona ma taki materiał prześwitujący więc i tak było by widać, a jeśli nawet nie tak bardzo to nie chce co chwile sprawdzać czy mi wystaje pasek od biustonosza.
Jakoś jestem w miare przyjaźnie nastawiona do silikonowych cycków. Najwyżej zdejme je w połowie weselicha Chyba, że zjadą mi już w kościele
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kupiłam sobie w końcu buciki podążając za waszymi radami
Nie są może szczytem marzeń, ale to JEDYNE srebrne sandałki jakie znalazłam!! Pomijając Aldo (powalające obcasy+cena).I zastanawiam się jeszcze na jaki kolor pomalować sobie paznokcie u nóg ? Myślałam o zielonym... Może macie jakieś sugestie? W miare możliwości firma, numer lakieru Bo weselicho za tydzień!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.

Jak myślicie jakie będą do niej pasować? kolor, fason. Bo zielone buty w (dobrym guście;p - bo te co widziałam to są jakieś wsiowe;p) ciężko znaleźć.
mam blond kręcone wlosy. Myślałam, zeby iść w rozpuszczonych i wyprostować..

Na fasonach się nie znam.. Proponowałabym średnio zabudowane, cos pomiędzy pantoflami a sandałkami, jeżli wiesz, co mam na myśli..

Pomijając Aldo (powalające obcasy+cena).