![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Seks bez zabezpieczenia
Czesc Wam dziewczyny.
Otoz. Powiem krotko. Kocham sie ze swoim chlopakiem ponad 2,5 roku. Przez ten czas, tylko 2 miesiace uzywalam tabletek antykoncepcyjnych (pozniej zrezygnowalam, bo mi nogi dretwialy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
F Y B ![]() Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-02-03 o 21:12 Powód: odtworzenie tresci postu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Seks bez zabezpieczenia
Najpierw tak nie do końca na temat - przy braniu tabletek antykoncepcyjnych nie wolno palić
![]() a teraz na temat. Seks bez zabezpieczenia w przypadku, gdy nie chcecie mieć dzieci uważam za przejaw najgłębszej głupoty. Po pierwsze - co by się stało gdybyś zaszła? Co na to twoi rodzice, którzy jak sądzę jeszcze cię utrzymują, co na to twój facet - a może zniknąłby bez śladu? Owszem, w tym momencie dramatyzuję, ale istnieje duże prawdopodobieństwo że zgotowałabyś swojemu dziecku traumatyczne dzieciństwo. Po drugie - kwestia jakości takiego stosunku jest dla mnie sprawą nieodgadnioną, bo ja nigdy się na takowy niezabezpieczony nie zgodziłabym i nawet nie spodziewam się żeby mój chłopak mi go proponował dopóki nie zamierzamy zostać rodzicami. Co ze stresem? Nawet jeżeli nie w trakcie stosunku, to po? Śpisz spokojnie i nie przejmując się czekasz na okres czy tuptasz z kąta w kąt obgryzając paznokcie i zaklinając okres by nadszedł jak najszybciej? No i ten biedny facet, który nie może się zapomnieć w ekstazie tylko myśli czy wyjąć już teraz czy jeszcze za momencik.. a to, że któreś z was - ty lub twój partner - może być bezpłodne, to osobna sprawa. aczkolwiek nie wiem jaki jest wskaźnik pearla dla stosunku przerywanego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do kwestii dzidziusia ![]() ![]() A z tym snem to jest tak... Na poczatku owszem - bałam sie. Czekałam za okresem. Czasami go nie było ze strachu, czasami ze wzgledu na warunki pogodowe i tak w kolko. Jednak zawsze przychodził. I przychodzi do teraz... Obecnie nie boje sie tego. Wiem, ze jezeli zaszłabym w ciaze, moje dziecko miałoby kochajacego ojca, ktory JESTEM TEGO PEWNA, nie odszedłby i nie wyrzekłby sie jego ![]() Co do ekstazy mojego faceta, to nigdy mi nie mowił, ze mu to przeszkadza, mimo, ze jestesmy oboje bardzo otwarci, jesli chodzi o rozmowy na temat seksu. Nie sadze, zeby mu to przeszkadzalo, chociaz sama rozumiem, ze 'lanie do srodka' byloby dla niego przyjemniejsze (zreszta jak chyba dla kazdego). Ale JA osobiscie bardziej sie boje seksu w gumie, gdzie facet 'leje do srodka', bo wiem, ze ta guma moze peknac, niz stosunku przerywanego, gdzie wiem, ze Moje Kochanie 'wyjdzie' w pore... Seks w gumie mi sie nie podoba, jak to kiedys Moje Kochanie powiedziało: 'To tak jakby lizac lizaka przez papierek'. No i miał racje. Tak jak pisałam, konczyło sie to zawsze tym, ze guma była uzya przez jakies 15 sekund, po czym ladowala w koszu. Zadna przyjemnosc, ale to moze kwestia przyzwyczajenia ![]()
F Y B ![]() Edytowane przez FLAJ Czas edycji: 2010-02-03 o 01:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
no i b. dobrze, że twój facet jest gotowy na dziecko i że twoi rodzice nie wyrzucili by cię z domu
![]() Co do tabletek, to kobietom które palą poleca się tabletki jednoskładnikowe, np cerazette [jakoś tak]. Wymagają dokładniejszego przestrzegania godzin brania i nie dają tak uporządkowanych cykli jak dwuskładnikowe ale są tak samo skuteczne jak te dwuskładnikowe. A tak na marginesie to ja nie palę już ponad 4 miesiące... I jestem z tego faktu b. zadowolona, dumna i blada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim, przepraszam, ale aż mnie tknęło po oczach, gdy zobaczyłam "lanie do środka". Takie masz słownictwo, że hej! Ale ad rem, skoro twój facet jest gotowy, rodzice normalni to jednak ty możesz być mamą. Może twój TŻet chce mieć już dziecko i robi to celowo? Tylko domniemam. A pytałaś o to, czy możecie być bezpłodni. Badania, tylko i wyłącznie. Choć daleko nie szukając moi rodzice podobno stosują taką "metodę". Choć , jak poprzedniczka, dywagowałabym nt. przyjemności owego stosunku. A prezerwatywy, mi żadna nie pękła. Dobierzcie rozmiar i jednak radzę się zacząć zabezpieczać, bo to nie zapezpieczenie. Powodzenia, obojętnie, co zdecydujesz
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Znam jedną parę, w Twoim wieku. Współżyli przez 3 lata(niemal codziennie) bez żadnego zabezpieczenia. Dziewczyna martwiła się, że albo ona jest bezpłodna albo jej facet. I nagle niespodzianka-jest w ciąży. Pominę już fakt, że dziewczyna teraz dopiero zrozumiała, że ciąża bardzo skomplikowała jej wszystkie plany i " w sumie to mogła się zabezpieczać".
Z tego co przeczytałam, ciąża zarówno dla Ciebie jak i dla faceta nie byłaby tragedią, fajnie że moglibyście zapewnić dziecku odpowiednie warunki. Ale pomyśl, czy faktycznie byłabyś na to gotowa chociażby psychicznie? Jesli tak, to jedna rada- rzuć palenie, albo chociaż ogranicz, to samo z alkoholem. Zakładam, iz jesteś świadoma tego, że w ciążę możesz zajść " w każdej chwili" ![]() Jeśli natomiast nie jesteś do końca gotowa, polecam pigułki Cerazette , o których wspomniała monius9 ![]() W każdym razie życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) stosunek przerywany nie daje gwarancji, bo choć sperma nie ląduje w pochwie, to w wydzielinie która pojawia się przed wytryskiem także znajdują się plemniki i mogą być aktywne. moja kumpela zaszła tak w ciążę 3) co konkretnie Ci nie pasuje w gumie? ja i mój tż zabezpieczamy się w ten sposób, ja nie czuję zupełnie różnicy i dla kobiety raczej tak powinno być, jak czujesz gumę to znaczy, że jesteś za sucha, no a co do faceta to różnie bywa, ale prezerwatywy są teraz tak cienkie i nawilżane że prawie niezauważalne(dla mojego tż i dla mnie bardziej frustrujący by był ten stosunek przerywany). i zauważyłam, że wśród wielu ludzi panuje przekonanie że seks w gumie jest do niczego a większość z nich nie używała prezerwatyw, albo tylko "próbowała" (jak u Ciebie, te 15 sekund) co do dziecka to skoro nie jesteś samodzielna i jesteś na utrzymaniu rodziców to NIE jesteś gotowa na dziecko. dziecko musi mieć rodzica dojrzałego, odpowiedzialnego i takiego, co ma swój kąt i sam się utrzymuje. a to ze nie zaszłaś w ciążę to kwestia rosyjskiej ruletki, może jest tak, że faktycznie masz coś z płodnością, albo Twój tż, ale do ciąży potrzeba trochę więcej niż seksu bez zabezpieczenia, muszą być dni płodne, i jakieś plemniki ![]() metoda, której używasz jest na tyle niepewna, że może się tak zdarzyć, że faktycznie nie zajdziesz w ciążę, ale tak naprawdę możesz zajść w każdej chwili. zwariować od tego można :P
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ręce opadają
![]() Chłopak tez chce mieć juz dzieci,spoko mieszka za granicą widujecie sie raz na 2 miesiace i chcecie stworzyc rodzinę ,jak? znacie sie wogóle ? i nie lubi gumek ,jezuu dzieci zacznijcie mysleć głową !! Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2010-02-03 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli chcesz wiedzieć, czy macie problemy z płodnością, to zróbcie odpowiednie badania i tyle. Tutaj nikt Ci tego nie wywróży.
A seks bez zabezpieczenia jest dla mnie najgłupszą rzeczą, jaką można robić (uprawiać ![]() ![]() Fajnie, że Twój facet jest gotowy na dziecko i mógłby zapewnić mu byt i opiekę, ale Ty nie jesteś gotowa, o czym sama piszesz. Dobrze, że masz do niego zaufanie, że w razie wpadki nie odejdzie, ale różnie bywa... Och, leje do środka - cudowne określenie ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Grasz w rosyjską ruletkę.
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Macie farta jednym słowem. Kochając się raz na dwa miesiące przez dwa lata współżyliście ze sobą bardzo mało razy. Więc prawdopodobnie trafiacie na niepłodne dni... Moja rada prosto z serca, jeśli naprawdę nie jesteś gotowa na dziecko to zabezpieczajcie się bo zanim się obejrzysz zostaniesz mamą! Kwestia tabletek - odpowiednio dobrane nie wyrządzą żadnej krzywdy! (jeśli naprawdę prezerwatywa to taki koszmar) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
zalamałam ręce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie twierdze, ze skoro facet jest gotowy, rodzice sa normalni, to ja moge miec dziecko, bo tego dziecka nie chce, ale jakby było, to bym sie cieszyła. Nie mam juz 17 lat, nie mam tez 24, ale chyba by mi sie swiat nie zawalił :p Chociaz wolałabym tego uniknac, bo dzieci planuje po 25 roku zycia, badz jak nie bede gotowa, to jeszcze dalej ![]() Moi rodzice tez stosuja taka 'metode', ale biore pod uwage to, ze moj Tata jest bardziej dojrzały, niz moj chłopak i to tez moze miedzy rodzicami inaczej wygladac... Dziekuje za rady ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#15 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardziej sie tu chyba zwrociłam do Was dlatego, ze podswiadomie chce, zebyscie mnie przekonały do seksu z zabezpieczeniem, a nie do tego, zebys TY mi mowiła czym mam myslec... I nie wiem, dlaczego fakt, ze facet nie lubi gumek wywołuje u Ciebie taka frustracje. Jedni nie lubią gumek, drudzy szpinaku... ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dziekuje za rade... postaram sie przełamac i wziac ja sobie do serducha ![]() A co do NIEKTORYCH, to darujcie sobie komentarze... Naprawde nie przyszłam tu po to, zeby słuchac o tym, ze wypisuje głupoty, tylko przyszłam po rady... Piszecie, zeby nie robic z tego forum Kafeterii, a nie umiecie przejsc obok tematu, ktory Wam sie wydaje glupi (oczywiscie macie prawo tak sadzic) bez durnego komentarza... To o czyms swiadczy... Ja tez widziałam tutaj wiele idiotycznych według mnie tematow, chociazby popularne: 'Chce miec kochanka' i nie odpisałam Autorce: 'To sobie go znajdz'. Przeszłam obok tematu obojetnie... i tyle... Swiat mi sie nie zawalił, bo nie odpisałam głupio ![]() ![]()
F Y B ![]() Edytowane przez FLAJ Czas edycji: 2010-02-03 o 12:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym to, co robisz, jest nieodpowiedzialne i głupie, a zauważyłam, że na tym forum głupota jest mocno piętnowana. Jeśli nie chcesz brać pigułek (i w sumie racja, skoro kochacie się raz na dwa miesiące), to może prezerwatywa plus globulka? O tych ostatnich nie czytałam dobrych opinii (podobno uczulają i są irytujące w stosowaniu), ale spróbować chyba nie zaszkodzi? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
2) nie lubienie szpinaku nie wywróci mi życia do góry nogami ![]() 3) umiesz obliczać dni płodne.. no świetnie. i nie zaszłaś? jako ateistka napiszę - bóg ma cię w swojej opiecie. jakaś opatrzność nad toba czuwa, że do tej pory nie wpadłaś... nie znoszę nieodpowiedzialności. stąd ostre słowa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
REFLEKS
![]()
![]() |
#19 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
Nie mam nic do Twoich ostrych slow, ale one mi nie pomoga... Widze, ze to był bez sensu pomysł, zeby sie przełamac i napisac, bo to i tak GIE warte...
F Y B ![]() Edytowane przez FLAJ Czas edycji: 2010-02-03 o 13:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oby nie. Współczułabym dziecku.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
po drugiej stronie szafy
|
Chwila, chwila, bo tu się rozwinęła dyskusja o nieodpowiedzialności i pogubiłam się w tym o co Ci Autorko chodzi
![]() O tym, że jesteś kretyńsko nieodpowiedzialna i że na własne życzenie możesz sobie rozregulować przyszłość to już wiesz, więc chyba nie ma sensu Cię uświadamiać... Swoją drogą...związek na odległość...rozmawialiści e o tym, co byście zdecydowali gdybyście wpadli? W sensie czy jest plan na wypadek gdyby? Mieszkaniowy, finansowy, społeczny?
![]() |
#24 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Nie znam nikogo kto lubi gumki (szpinak zreszta tez ) ,nie lubie tez lykac pigułek ale robie to bo dbam o siebie /partnera i nasze tyłki ,portfele i rodziców.
Skoro uprawiasz seks w dni plodne to proponuje zbadac nasienie chlopaka a potem sie zastanowic co dalej żeby za 5 -10 lat nie było placzu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Raczkowanie
|
Dlaczego od razu wspolczula? No bez przesady... Wspolczuc to mozna dziecku 14-latki, ktora zaszla w ciaze, a nie skonczyla nawet gimnazjum... Nie mam znowu 5 lat, zeby mnie tak traktowac. NIE CHCE DZIECKA, ale nie powiedziałam, ze jakby było, to by była dla mnie tragedia - bo by nie była
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() I prosze, nie podchodz tak sceptycznie do tematu zwiazkow na odleglosc, bo to naprawde kochajacy facet i wiem, ze jezeli to dziecko by sie pojawiło, to dalibysmy rade... ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze taki argument trafi do Twojej wyobraźni i przekona, że gumki lub inna antykoncepcja nie są Be ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie lubię gumek, więc nie uprawiam w nich seksu. Ale dbam o inną antykoncepcję - jest XXI wiek i nie ma problemu z wyborem i dostępnością, jak sądzę.
Wiesz, czemu nie jesteś w ciąży? Bo nie. Tak po prostu. Umiesz wyliczać dni płodne - tzn., że stosujesz metodę NPR i mimo to, kochasz się w dni płodne bez zabezpieczenia, nie chcąc mieć jeszcze dzieci? A może liczysz środek cyklu i dla Ciebie tam jest jajeczkowanie? Bo tego nie kumam. Poza tym - niekoniecznie trzeba być bezpłodnym, by od czasu do czasu uprawiając seks nie zajść w ciążę. Kobieta, która się stara ma 25% prawdopodobieństwa, by zajść w jednym cyklu. To teraz policz sobie prawdopodobieństwo przy sporadycznym seksie przerywanym. Natomiast prawdopodobieństwo istnieje i jesteś nieodpowiedzialna lekceważąc je. Bo nie masz warunków na posiadanie dziecka, co sama napisałaś. A to, ze ludzie mają gorsze warunki to prawda. Ale co to zmienia w Twojej sytuacji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.