Seks bez zabezpieczenia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-03, 00:55   #1
FLAJ
Raczkowanie

Seks bez zabezpieczenia

Czesc Wam dziewczyny.
Otoz. Powiem krotko. Kocham sie ze swoim chlopakiem ponad 2,5 roku. Przez ten czas, tylko 2 miesiace uzywalam tabletek antykoncepcyjnych (pozniej zrezygnowalam, bo mi nogi dretwialy ). No i z 3x uzywalismy prezerwatyw, ale na zasadzie: "zaloz", "zdejmij". A tak, kochamy sie bez niczego. Nie chce miec jeszcze dzieci, bo nie skonczylam jeszcze nawet 20 lat, jestem na to za mloda i niegotowa na to, ale niepokoi mnie fakt, ze przez 2,5 roku nie zaszlam w ciaze. Kwestia jest jeszcze taka, ze Moje Kochanie mieszka za granica i widzimy sie raz na 2 miesiace po kilka dni, wiec to tez nie jest tak, ze wiecie... 4x po 2x w ciagu dnia. W kazdym razie, niepokoi mnie to i zastanawiam sie, czy ALBO jestem bezplodna, ALBO moj facet ma taki refleks, ALBO refleks + dni nieplodne. Co Wy na ten temat sadzicie? Jak wygladaja Wasze stosunki bez zabezpieczenia, czy tez Wam sie zdarza kochac przez dlugi czas, a dzidzi nie ma? Dodam, ze okres mam regularnie, pale papierosy, no i od czasu do czasu alkohol tez mile widziany. Czy to moze miec jakis wplyw? Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam Fajnie, ze jestescie

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2010-02-03 o 21:12 Powód: odtworzenie tresci postu
FLAJ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 01:06   #2
monius9
Zakorzenienie

Dot.: Seks bez zabezpieczenia

Najpierw tak nie do końca na temat - przy braniu tabletek antykoncepcyjnych nie wolno palić grozi to poważnymi powikłaniami ze strony żył.

a teraz na temat. Seks bez zabezpieczenia w przypadku, gdy nie chcecie mieć dzieci uważam za przejaw najgłębszej głupoty. Po pierwsze - co by się stało gdybyś zaszła? Co na to twoi rodzice, którzy jak sądzę jeszcze cię utrzymują, co na to twój facet - a może zniknąłby bez śladu? Owszem, w tym momencie dramatyzuję, ale istnieje duże prawdopodobieństwo że zgotowałabyś swojemu dziecku traumatyczne dzieciństwo. Po drugie - kwestia jakości takiego stosunku jest dla mnie sprawą nieodgadnioną, bo ja nigdy się na takowy niezabezpieczony nie zgodziłabym i nawet nie spodziewam się żeby mój chłopak mi go proponował dopóki nie zamierzamy zostać rodzicami. Co ze stresem? Nawet jeżeli nie w trakcie stosunku, to po? Śpisz spokojnie i nie przejmując się czekasz na okres czy tuptasz z kąta w kąt obgryzając paznokcie i zaklinając okres by nadszedł jak najszybciej? No i ten biedny facet, który nie może się zapomnieć w ekstazie tylko myśli czy wyjąć już teraz czy jeszcze za momencik..

a to, że któreś z was - ty lub twój partner - może być bezpłodne, to osobna sprawa. aczkolwiek nie wiem jaki jest wskaźnik pearla dla stosunku przerywanego.
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 01:22   #3
FLAJ
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
Najpierw tak nie do końca na temat - przy braniu tabletek antykoncepcyjnych nie wolno palić grozi to poważnymi powikłaniami ze strony żył.

a teraz na temat. Seks bez zabezpieczenia w przypadku, gdy nie chcecie mieć dzieci uważam za przejaw najgłębszej głupoty. Po pierwsze - co by się stało gdybyś zaszła? Co na to twoi rodzice, którzy jak sądzę jeszcze cię utrzymują, co na to twój facet - a może zniknąłby bez śladu? Owszem, w tym momencie dramatyzuję, ale istnieje duże prawdopodobieństwo że zgotowałabyś swojemu dziecku traumatyczne dzieciństwo. Po drugie - kwestia jakości takiego stosunku jest dla mnie sprawą nieodgadnioną, bo ja nigdy się na takowy niezabezpieczony nie zgodziłabym i nawet nie spodziewam się żeby mój chłopak mi go proponował dopóki nie zamierzamy zostać rodzicami. Co ze stresem? Nawet jeżeli nie w trakcie stosunku, to po? Śpisz spokojnie i nie przejmując się czekasz na okres czy tuptasz z kąta w kąt obgryzając paznokcie i zaklinając okres by nadszedł jak najszybciej? No i ten biedny facet, który nie może się zapomnieć w ekstazie tylko myśli czy wyjąć już teraz czy jeszcze za momencik..

a to, że któreś z was - ty lub twój partner - może być bezpłodne, to osobna sprawa. aczkolwiek nie wiem jaki jest wskaźnik pearla dla stosunku przerywanego.
Jesli chodzi o tabletki + palenie, to wiem o tym juz. Kiedy je brałam miałam nieskonczone 17 lat (do dzis zastanawiam sie, co za plant mi je przepisał...), zaczeły mi dretwiec nogi, wiec poszłam do zwykłego lekarza. Pani doktor wytłumaczyła mi, ze albo PALENIE albo KOCHANIE. No i przestałam brac tabletki, bo wiem, ze palenia nie rzuce, a poza tym mam teraz do tabletek jakis taki strach...

Co do kwestii dzidziusia Moi rodzice na to tyle, ze mam skonczone 18 lat, moje zycie i robie z nim, co chce. Chce miec teraz dziecko, mam je teraz, ale wychowuje je sama i sama sie utrzymuje. Fakt faktem, ze jestem na ich utrzymaniu, ale nie wierze, ze gdyby pojawiła sie dzidzia, to by mnie wyrzucili z domu Jesli chodzi o TŻeta, to wiem, że ode mnie nie odejdzie. Konczy niedługo 24 lata, ma stała prace i chce miec dzieci juz (wrecz mi o tym gada cały czas). Wiem, ze jest na to gotowy i psychicznie i materialnie.

A z tym snem to jest tak... Na poczatku owszem - bałam sie. Czekałam za okresem. Czasami go nie było ze strachu, czasami ze wzgledu na warunki pogodowe i tak w kolko. Jednak zawsze przychodził. I przychodzi do teraz... Obecnie nie boje sie tego. Wiem, ze jezeli zaszłabym w ciaze, moje dziecko miałoby kochajacego ojca, ktory JESTEM TEGO PEWNA, nie odszedłby i nie wyrzekłby sie jego

Co do ekstazy mojego faceta, to nigdy mi nie mowił, ze mu to przeszkadza, mimo, ze jestesmy oboje bardzo otwarci, jesli chodzi o rozmowy na temat seksu. Nie sadze, zeby mu to przeszkadzalo, chociaz sama rozumiem, ze 'lanie do srodka' byloby dla niego przyjemniejsze (zreszta jak chyba dla kazdego). Ale JA osobiscie bardziej sie boje seksu w gumie, gdzie facet 'leje do srodka', bo wiem, ze ta guma moze peknac, niz stosunku przerywanego, gdzie wiem, ze Moje Kochanie 'wyjdzie' w pore...

Seks w gumie mi sie nie podoba, jak to kiedys Moje Kochanie powiedziało: 'To tak jakby lizac lizaka przez papierek'. No i miał racje. Tak jak pisałam, konczyło sie to zawsze tym, ze guma była uzya przez jakies 15 sekund, po czym ladowala w koszu. Zadna przyjemnosc, ale to moze kwestia przyzwyczajenia

Edytowane przez FLAJ
Czas edycji: 2010-02-03 o 01:25
Stary 2010-02-03, 01:30   #4
monius9
Zakorzenienie

no i b. dobrze, że twój facet jest gotowy na dziecko i że twoi rodzice nie wyrzucili by cię z domu tylko jak sama piszesz - ty jeszcze nie jesteś gotowa na to dziecko. Zdecydowanie przewróci ci to życie do góry nogami, utrudni np. dalszą edukację. A głupio by było żałować po fakcie, oczywiście zakładając, że żadne aborcje nie wchodzą w grę.

Co do tabletek, to kobietom które palą poleca się tabletki jednoskładnikowe, np cerazette [jakoś tak]. Wymagają dokładniejszego przestrzegania godzin brania i nie dają tak uporządkowanych cykli jak dwuskładnikowe ale są tak samo skuteczne jak te dwuskładnikowe.
A tak na marginesie to ja nie palę już ponad 4 miesiące... I jestem z tego faktu b. zadowolona, dumna i blada
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 09:08   #5
kukurydzianka
Raczkowanie

GG do kukurydzianka

Przede wszystkim, przepraszam, ale aż mnie tknęło po oczach, gdy zobaczyłam "lanie do środka". Takie masz słownictwo, że hej! Ale ad rem, skoro twój facet jest gotowy, rodzice normalni to jednak ty możesz być mamą. Może twój TŻet chce mieć już dziecko i robi to celowo? Tylko domniemam. A pytałaś o to, czy możecie być bezpłodni. Badania, tylko i wyłącznie. Choć daleko nie szukając moi rodzice podobno stosują taką "metodę". Choć , jak poprzedniczka, dywagowałabym nt. przyjemności owego stosunku. A prezerwatywy, mi żadna nie pękła. Dobierzcie rozmiar i jednak radzę się zacząć zabezpieczać, bo to nie zapezpieczenie. Powodzenia, obojętnie, co zdecydujesz

kukurydzianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 09:26   #6
Oleeeńka
Raczkowanie

Znam jedną parę, w Twoim wieku. Współżyli przez 3 lata(niemal codziennie) bez żadnego zabezpieczenia. Dziewczyna martwiła się, że albo ona jest bezpłodna albo jej facet. I nagle niespodzianka-jest w ciąży. Pominę już fakt, że dziewczyna teraz dopiero zrozumiała, że ciąża bardzo skomplikowała jej wszystkie plany i " w sumie to mogła się zabezpieczać".

Z tego co przeczytałam, ciąża zarówno dla Ciebie jak i dla faceta nie byłaby tragedią, fajnie że moglibyście zapewnić dziecku odpowiednie warunki. Ale pomyśl, czy faktycznie byłabyś na to gotowa chociażby psychicznie? Jesli tak, to jedna rada- rzuć palenie, albo chociaż ogranicz, to samo z alkoholem. Zakładam, iz jesteś świadoma tego, że w ciążę możesz zajść " w każdej chwili" więc radziłabym coś z nałogiem zrobić, bo chyba nie chciałabyś zaszkodzić dziecku...
Jeśli natomiast nie jesteś do końca gotowa, polecam pigułki Cerazette , o których wspomniała monius9
W każdym razie życzę powodzenia
Oleeeńka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 09:31   #7
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Cytat:
Napisane przez FLAJ Pokaż wiadomość

Co do ekstazy mojego faceta, to nigdy mi nie mowił, ze mu to przeszkadza, mimo, ze jestesmy oboje bardzo otwarci, jesli chodzi o rozmowy na temat seksu. Nie sadze, zeby mu to przeszkadzalo, chociaz sama rozumiem, ze 'lanie do srodka' byloby dla niego przyjemniejsze (zreszta jak chyba dla kazdego). Ale JA osobiscie bardziej sie boje seksu w gumie, gdzie facet 'leje do srodka', bo wiem, ze ta guma moze peknac, niz stosunku przerywanego, gdzie wiem, ze Moje Kochanie 'wyjdzie' w pore...

Seks w gumie mi sie nie podoba, jak to kiedys Moje Kochanie powiedziało: 'To tak jakby lizac lizaka przez papierek'. No i miał racje. Tak jak pisałam, konczyło sie to zawsze tym, ze guma była uzya przez jakies 15 sekund, po czym ladowala w koszu. Zadna przyjemnosc, ale to moze kwestia przyzwyczajenia
1) guma nie pęknie jeśli jest prawidłowo założona
2) stosunek przerywany nie daje gwarancji, bo choć sperma nie ląduje w pochwie, to w wydzielinie która pojawia się przed wytryskiem także znajdują się plemniki i mogą być aktywne. moja kumpela zaszła tak w ciążę
3) co konkretnie Ci nie pasuje w gumie? ja i mój tż zabezpieczamy się w ten sposób, ja nie czuję zupełnie różnicy i dla kobiety raczej tak powinno być, jak czujesz gumę to znaczy, że jesteś za sucha, no a co do faceta to różnie bywa, ale prezerwatywy są teraz tak cienkie i nawilżane że prawie niezauważalne(dla mojego tż i dla mnie bardziej frustrujący by był ten stosunek przerywany).
i zauważyłam, że wśród wielu ludzi panuje przekonanie że seks w gumie jest do niczego a większość z nich nie używała prezerwatyw, albo tylko "próbowała" (jak u Ciebie, te 15 sekund)

co do dziecka to skoro nie jesteś samodzielna i jesteś na utrzymaniu rodziców to NIE jesteś gotowa na dziecko. dziecko musi mieć rodzica dojrzałego, odpowiedzialnego i takiego, co ma swój kąt i sam się utrzymuje.
a to ze nie zaszłaś w ciążę to kwestia rosyjskiej ruletki, może jest tak, że faktycznie masz coś z płodnością, albo Twój tż, ale do ciąży potrzeba trochę więcej niż seksu bez zabezpieczenia, muszą być dni płodne, i jakieś plemniki a i wtedy nie ma gwarancji, że dojdzie do zapłodnienia (gdzieś kiedyś robili badania że przy dniach płodnych i wytrysku do wewnątrz jest do 60% możliwości zajścia w ciążę, czyli nie tak dużo).
metoda, której używasz jest na tyle niepewna, że może się tak zdarzyć, że faktycznie nie zajdziesz w ciążę, ale tak naprawdę możesz zajść w każdej chwili. zwariować od tego można :P
Stary 2010-02-03, 09:40   #8
paula78
Zakorzenienie

Ręce opadają cóz za beztroska bedzie dziecko to bedzie ,rodzice nadal bedą mi kupowac buty .
Chłopak tez chce mieć juz dzieci,spoko mieszka za granicą widujecie sie raz na 2 miesiace i chcecie stworzyc rodzinę ,jak? znacie sie wogóle ?
i nie lubi gumek ,jezuu dzieci zacznijcie mysleć głową !!

Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2010-02-03 o 09:42
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 09:42   #9
Srebrnousta
Wtajemniczenie

Jeśli chcesz wiedzieć, czy macie problemy z płodnością, to zróbcie odpowiednie badania i tyle. Tutaj nikt Ci tego nie wywróży.
A seks bez zabezpieczenia jest dla mnie najgłupszą rzeczą, jaką można robić (uprawiać ), kiedy nie chce się mieć dziecka. Uda Ci się nie zajść po tysiącu stosunków, a przy następnym... klapa
Fajnie, że Twój facet jest gotowy na dziecko i mógłby zapewnić mu byt i opiekę, ale Ty nie jesteś gotowa, o czym sama piszesz. Dobrze, że masz do niego zaufanie, że w razie wpadki nie odejdzie, ale różnie bywa...
Och, leje do środka - cudowne określenie
Stary 2010-02-03, 09:42   #10
nicka01
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc Wam dziewczyny.
Otoz. Powiem krotko. Kocham sie ze swoim chlopakiem ponad 2,5 roku. Przez ten czas, tylko 2 miesiace uzywalam tabletek antykoncepcyjnych (pozniej zrezygnowalam, bo mi nogi dretwialy ). No i z 3x uzywalismy prezerwatyw, ale na zasadzie: "zaloz", "zdejmij". A tak, kochamy sie bez niczego. Nie chce miec jeszcze dzieci, bo nie skonczylam jeszcze nawet 20 lat, jestem na to za mloda i niegotowa na to, ale niepokoi mnie fakt, ze przez 2,5 roku nie zaszlam w ciaze. Kwestia jest jeszcze taka, ze Moje Kochanie mieszka za granica i widzimy sie raz na 2 miesiace po kilka dni, wiec to tez nie jest tak, ze wiecie... 4x po 2x w ciagu dnia. W kazdym razie, niepokoi mnie to i zastanawiam sie, czy ALBO jestem bezplodna, ALBO moj facet ma taki refleks, ALBO refleks + dni nieplodne. Co Wy na ten temat sadzicie? Jak wygladaja Wasze stosunki bez zabezpieczenia, czy tez Wam sie zdarza kochac przez dlugi czas, a dzidzi nie ma? Dodam, ze okres mam regularnie, pale papierosy, no i od czasu do czasu alkohol tez mile widziany. Czy to moze miec jakis wplyw? Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam Fajnie, ze jestescie
Jesteś nieodpowiedzialna.
Grasz w rosyjską ruletkę.

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 10:54   #11
zelkowa_krolewna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Ręce opadają cóz za beztroska bedzie dziecko to bedzie ,rodzice nadal bedą mi kupowac buty .
Chłopak tez chce mieć juz dzieci,spoko mieszka za granicą widujecie sie raz na 2 miesiace i chcecie stworzyc rodzinę ,jak? znacie sie wogóle ?
Dokładnie to samo pomyślałam! Kompletny brak odpowiedzialności.klask i:

Macie farta jednym słowem. Kochając się raz na dwa miesiące przez dwa lata współżyliście ze sobą bardzo mało razy. Więc prawdopodobnie trafiacie na niepłodne dni...

Moja rada prosto z serca, jeśli naprawdę nie jesteś gotowa na dziecko to zabezpieczajcie się bo zanim się obejrzysz zostaniesz mamą!

Kwestia tabletek - odpowiednio dobrane nie wyrządzą żadnej krzywdy! (jeśli naprawdę prezerwatywa to taki koszmar)
zelkowa_krolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-03, 11:43   #12
futura
Raczkowanie

zalamałam ręce brak mi słów na taką skrajną nieodpowiedzialność i lekkie podejście do życia. wszystko już zostało powiedziane w temacie...
futura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 12:02   #13
FLAJ
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianka Pokaż wiadomość
Przede wszystkim, przepraszam, ale aż mnie tknęło po oczach, gdy zobaczyłam "lanie do środka". Takie masz słownictwo, że hej! Ale ad rem, skoro twój facet jest gotowy, rodzice normalni to jednak ty możesz być mamą. Może twój TŻet chce mieć już dziecko i robi to celowo? Tylko domniemam. A pytałaś o to, czy możecie być bezpłodni. Badania, tylko i wyłącznie. Choć daleko nie szukając moi rodzice podobno stosują taką "metodę". Choć , jak poprzedniczka, dywagowałabym nt. przyjemności owego stosunku. A prezerwatywy, mi żadna nie pękła. Dobierzcie rozmiar i jednak radzę się zacząć zabezpieczać, bo to nie zapezpieczenie. Powodzenia, obojętnie, co zdecydujesz
Przepraszam za slownictwo, jezeli komus sie to nie spodobalo :P Ale ja sama lubie to okreslenie i nie jest dla mnie to nic obrazliwego, poza tym napisałam to w cudzysłowie, zebyscie nie brały tego az tak do siebie.
Nie twierdze, ze skoro facet jest gotowy, rodzice sa normalni, to ja moge miec dziecko, bo tego dziecka nie chce, ale jakby było, to bym sie cieszyła. Nie mam juz 17 lat, nie mam tez 24, ale chyba by mi sie swiat nie zawalił :p Chociaz wolałabym tego uniknac, bo dzieci planuje po 25 roku zycia, badz jak nie bede gotowa, to jeszcze dalej
Moi rodzice tez stosuja taka 'metode', ale biore pod uwage to, ze moj Tata jest bardziej dojrzały, niz moj chłopak i to tez moze miedzy rodzicami inaczej wygladac...
Dziekuje za rady

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez marchewkowe pole Pokaż wiadomość
1) guma nie pęknie jeśli jest prawidłowo założona
2) stosunek przerywany nie daje gwarancji, bo choć sperma nie ląduje w pochwie, to w wydzielinie która pojawia się przed wytryskiem także znajdują się plemniki i mogą być aktywne. moja kumpela zaszła tak w ciążę
3) co konkretnie Ci nie pasuje w gumie? ja i mój tż zabezpieczamy się w ten sposób, ja nie czuję zupełnie różnicy i dla kobiety raczej tak powinno być, jak czujesz gumę to znaczy, że jesteś za sucha, no a co do faceta to różnie bywa, ale prezerwatywy są teraz tak cienkie i nawilżane że prawie niezauważalne(dla mojego tż i dla mnie bardziej frustrujący by był ten stosunek przerywany).
i zauważyłam, że wśród wielu ludzi panuje przekonanie że seks w gumie jest do niczego a większość z nich nie używała prezerwatyw, albo tylko "próbowała" (jak u Ciebie, te 15 sekund)

co do dziecka to skoro nie jesteś samodzielna i jesteś na utrzymaniu rodziców to NIE jesteś gotowa na dziecko. dziecko musi mieć rodzica dojrzałego, odpowiedzialnego i takiego, co ma swój kąt i sam się utrzymuje.
a to ze nie zaszłaś w ciążę to kwestia rosyjskiej ruletki, może jest tak, że faktycznie masz coś z płodnością, albo Twój tż, ale do ciąży potrzeba trochę więcej niż seksu bez zabezpieczenia, muszą być dni płodne, i jakieś plemniki a i wtedy nie ma gwarancji, że dojdzie do zapłodnienia (gdzieś kiedyś robili badania że przy dniach płodnych i wytrysku do wewnątrz jest do 60% możliwości zajścia w ciążę, czyli nie tak dużo).
metoda, której używasz jest na tyle niepewna, że może się tak zdarzyć, że faktycznie nie zajdziesz w ciążę, ale tak naprawdę możesz zajść w każdej chwili. zwariować od tego można :P
Własnie problem w tym, ze 'sucha' nie jestem, a i tak nie odczuwam takiej przyjemnosci. Mowie, moze to kwestia przyzwyczajenia i chyba warto cos z tym zrobic... Tabletek z kolei nie opłaca mi sie brac, bo nie kochamy sie codziennie, ani co dwa dni, tylko, co dwa miesiace, wiec jakos nie jestem do tego przekonana...
Stary 2010-02-03, 12:06   #14
kiziumiziu
Rozeznanie

po tym poście dzisiaj już chyba nic mnie nie zdziwi.
czegoś równie głupiego dawno nie czytałam
Stary 2010-02-03, 12:19   #15
FLAJ
Raczkowanie

Cytat:
Chyba nie do konca zrozumiałas temat postu i jego tresc. Nie napisałam, ze chce stworzyc z nim rodzine, bo mowie, ze nie jestem gotowa na dziecko... Kwestia tego, czy sie znamy, w tym temacie nie ma najmniejszego znaczenia, bo nie o to pytam. Nie było tutaj pytania: "Czy odejdzie?" albo "Czy warto mu zaufac?". Poza tym, gdybysmy sie nie znali i mialabym jakies watpliwosci, to raczej nie byłoby seksu.
Bardziej sie tu chyba zwrociłam do Was dlatego, ze podswiadomie chce, zebyscie mnie przekonały do seksu z zabezpieczeniem, a nie do tego, zebys TY mi mowiła czym mam myslec...
I nie wiem, dlaczego fakt, ze facet nie lubi gumek wywołuje u Ciebie taka frustracje. Jedni nie lubią gumek, drudzy szpinaku...

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez zelkowa_krolewna Pokaż wiadomość
Dokładnie to samo pomyślałam! Kompletny brak odpowiedzialności.klask i:

Macie farta jednym słowem. Kochając się raz na dwa miesiące przez dwa lata współżyliście ze sobą bardzo mało razy. Więc prawdopodobnie trafiacie na niepłodne dni...

Moja rada prosto z serca, jeśli naprawdę nie jesteś gotowa na dziecko to zabezpieczajcie się bo zanim się obejrzysz zostaniesz mamą!

Kwestia tabletek - odpowiednio dobrane nie wyrządzą żadnej krzywdy! (jeśli naprawdę prezerwatywa to taki koszmar)
Kochalismy sie w dni płodne tez (bo tak sie składa, ze umiem to obliczac) i tez nie zaszłam Wiec nie wiem...

Dziekuje za rade... postaram sie przełamac i wziac ja sobie do serducha

A co do NIEKTORYCH, to darujcie sobie komentarze... Naprawde nie przyszłam tu po to, zeby słuchac o tym, ze wypisuje głupoty, tylko przyszłam po rady... Piszecie, zeby nie robic z tego forum Kafeterii, a nie umiecie przejsc obok tematu, ktory Wam sie wydaje glupi (oczywiscie macie prawo tak sadzic) bez durnego komentarza... To o czyms swiadczy... Ja tez widziałam tutaj wiele idiotycznych według mnie tematow, chociazby popularne: 'Chce miec kochanka' i nie odpisałam Autorce: 'To sobie go znajdz'. Przeszłam obok tematu obojetnie... i tyle... Swiat mi sie nie zawalił, bo nie odpisałam głupio Nie wiem po co wszczynacie te marne prowokacje... Pozdrawiam

Edytowane przez FLAJ
Czas edycji: 2010-02-03 o 12:25
Stary 2010-02-03, 12:46   #16
Srebrnousta
Wtajemniczenie

Cytat:
A co do NIEKTORYCH, to darujcie sobie komentarze... Naprawde nie przyszłam tu po to, zeby słuchac o tym, ze wypisuje głupoty, tylko przyszłam po rady... Piszecie, zeby nie robic z tego forum Kafeterii, a nie umiecie przejsc obok tematu, ktory Wam sie wydaje glupi (oczywiscie macie prawo tak sadzic) bez durnego komentarza... To o czyms swiadczy... Ja tez widziałam tutaj wiele idiotycznych według mnie tematow, chociazby popularne: 'Chce miec kochanka' i nie odpisałam Autorce: 'To sobie go znajdz'. Przeszłam obok tematu obojetnie... i tyle... Swiat mi sie nie zawalił, bo nie odpisałam głupio Nie wiem po co wszczynacie te marne prowokacje... Pozdrawiam
A ile osób ma Cię przekonywać do uprawiania seksu z zabezpieczeniem?
Poza tym to, co robisz, jest nieodpowiedzialne i głupie, a zauważyłam, że na tym forum głupota jest mocno piętnowana.

Jeśli nie chcesz brać pigułek (i w sumie racja, skoro kochacie się raz na dwa miesiące), to może prezerwatywa plus globulka? O tych ostatnich nie czytałam dobrych opinii (podobno uczulają i są irytujące w stosowaniu), ale spróbować chyba nie zaszkodzi?
Stary 2010-02-03, 12:52   #17
futura
Raczkowanie

Cytat:
(...)Chociaz wolałabym tego uniknac, bo dzieci planuje po 25 roku zycia, badz jak nie bede gotowa, to jeszcze dalej (...)
o jakim PLANOWANIU ty mówisz? zdajesz się w 100% na los i refleks faceta. to nie jest planowanie...
Cytat:
(...)
Bardziej sie tu chyba zwrociłam do Was dlatego, ze podswiadomie chce, zebyscie mnie przekonały do seksu z zabezpieczeniem, a nie do tego, zebys TY mi mowiła czym mam myslec...
I nie wiem, dlaczego fakt, ze facet nie lubi gumek wywołuje u Ciebie taka frustracje. Jedni nie lubią gumek, drudzy szpinaku...

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Kochalismy sie w dni płodne tez (bo tak sie składa, ze umiem to obliczac) i tez nie zaszłam Wiec nie wiem...

Dziekuje za rade... postaram sie przełamac i wziac ja sobie do serducha

1) jakie RADY?!
2) nie lubienie szpinaku nie wywróci mi życia do góry nogami co to w ogóle za porównanie!
3) umiesz obliczać dni płodne.. no świetnie. i nie zaszłaś? jako ateistka napiszę - bóg ma cię w swojej opiecie.

jakaś opatrzność nad toba czuwa, że do tej pory nie wpadłaś... nie znoszę nieodpowiedzialności. stąd ostre słowa.
futura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 13:13   #18
Ashmira
Rozeznanie

REFLEKS

06.07.2013
Ashmira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 13:19   #19
FLAJ
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Srebrnousta Pokaż wiadomość
A ile osób ma Cię przekonywać do uprawiania seksu z zabezpieczeniem?
Poza tym to, co robisz, jest nieodpowiedzialne i głupie, a zauważyłam, że na tym forum głupota jest mocno piętnowana.

Jeśli nie chcesz brać pigułek (i w sumie racja, skoro kochacie się raz na dwa miesiące), to może prezerwatywa plus globulka? O tych ostatnich nie czytałam dobrych opinii (podobno uczulają i są irytujące w stosowaniu), ale spróbować chyba nie zaszkodzi?
Chciałam sie nieco wiecej dowiedziec na temat uprawiania seksu z guma, bo dla mnie to obce. I chciałam znac Wasza opinie... Mowie, ze jakos sie nie potrafie do tego przełamac... Moze dlatego, ze sa rozne prezerwatywy i w jednej jest tak, i by mi sie podobalo, a w drugiej jest inaczej i by mi sie nie podobalo... Nie wiem...

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez futura Pokaż wiadomość
o jakim PLANOWANIU ty mówisz? zdajesz się w 100% na los i refleks faceta. to nie jest planowanie...

1) jakie RADY?!
2) nie lubienie szpinaku nie wywróci mi życia do góry nogami co to w ogóle za porównanie!
3) umiesz obliczać dni płodne.. no świetnie. i nie zaszłaś? jako ateistka napiszę - bóg ma cię w swojej opiecie.

jakaś opatrzność nad toba czuwa, że do tej pory nie wpadłaś... nie znoszę nieodpowiedzialności. stąd ostre słowa.
Akurat nie mowiłam do Ciebie. Szpinak to było porownanie, bo kolezanka wyzej wielce sie oburzyła, ze ktos moze nie lubic seksu w gumie. Ja sie nie oburzam jak mi ktos mowi, ze nie lubi szpinaku. Proste.
Nie mam nic do Twoich ostrych slow, ale one mi nie pomoga...

Widze, ze to był bez sensu pomysł, zeby sie przełamac i napisac, bo to i tak GIE warte...

Edytowane przez FLAJ
Czas edycji: 2010-02-03 o 13:20

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-03, 13:21   #20
Srebrnousta
Wtajemniczenie

Cytat:
Chciałam sie nieco wiecej dowiedziec na temat uprawiania seksu z guma, bo dla mnie to obce. I chciałam znac Wasza opinie... Mowie, ze jakos sie nie potrafie do tego przełamac... Moze dlatego, ze sa rozne prezerwatywy i w jednej jest tak, i by mi sie podobalo, a w drugiej jest inaczej i by mi sie nie podobalo... Nie wiem...
Każdy inaczej odczuwa, każdemu co innego się podoba. Naprawdę tak trudno popróbować z różnymi gumkami?
Stary 2010-02-03, 13:25   #21
FLAJ
Raczkowanie

Cytat:
Każdy inaczej odczuwa, każdemu co innego się podoba. Naprawdę tak trudno popróbować z różnymi gumkami?
Ale bez kitu mam wrazenie, ze nie bede czula swojego MEZCZYZNY tylko gume... :/ Jestem mega uprzedzona... Dopiero jak sie wpieprze w pieluchy, to to zrozumiem chyba...
Stary 2010-02-03, 13:30   #22
Srebrnousta
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale bez kitu mam wrazenie, ze nie bede czula swojego MEZCZYZNY tylko gume... :/ Jestem mega uprzedzona... Dopiero jak sie wpieprze w pieluchy, to to zrozumiem chyba...
No to czego od nas oczekujesz?
Oby nie. Współczułabym dziecku.
Stary 2010-02-03, 13:33   #23
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Chwila, chwila, bo tu się rozwinęła dyskusja o nieodpowiedzialności i pogubiłam się w tym o co Ci Autorko chodzi W czym problem? Boisz się bezpłodności? Czy chcesz się dowiedzieć jaka forma antykoncepcji by była dla was dobra? Czy co?

O tym, że jesteś kretyńsko nieodpowiedzialna i że na własne życzenie możesz sobie rozregulować przyszłość to już wiesz, więc chyba nie ma sensu Cię uświadamiać...
Swoją drogą...związek na odległość...rozmawialiści e o tym, co byście zdecydowali gdybyście wpadli? W sensie czy jest plan na wypadek gdyby? Mieszkaniowy, finansowy, społeczny?
Stary 2010-02-03, 13:36   #24
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem. Któreś jest bezpłodne lub głupi ma szczęście.
Cytat:
Ech.. Spróbujcie Unimil Skyn, tanie, nielateksowe, cienkie, ja nie czułam. (Odradzam wąchanie z bliska by sprawdzić czy nie śmierdzą - efekt gorszy niż w lateksach )

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 13:37   #25
Srebrnousta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Chwila, chwila, bo tu się rozwinęła dyskusja o nieodpowiedzialności i pogubiłam się w tym o co Ci Autorko chodzi W czym problem? Boisz się bezpłodności? Czy chcesz się dowiedzieć jaka forma antykoncepcji by była dla was dobra? Czy co?
Teraz mam wrażenie, że Autorka chce czegoś w rodzaju recenzji prezerwatyw. Może dodać je do KWC?
Stary 2010-02-03, 13:37   #26
paula78
Zakorzenienie

Nie znam nikogo kto lubi gumki (szpinak zreszta tez ) ,nie lubie tez lykac pigułek ale robie to bo dbam o siebie /partnera i nasze tyłki ,portfele i rodziców.

Skoro uprawiasz seks w dni plodne to proponuje zbadac nasienie chlopaka a potem sie zastanowic co dalej żeby za 5 -10 lat nie było placzu.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 15:09   #27
FLAJ
Raczkowanie

Cytat:
No to czego od nas oczekujesz?
Oby nie. Współczułabym dziecku.
Dlaczego od razu wspolczula? No bez przesady... Wspolczuc to mozna dziecku 14-latki, ktora zaszla w ciaze, a nie skonczyla nawet gimnazjum... Nie mam znowu 5 lat, zeby mnie tak traktowac. NIE CHCE DZIECKA, ale nie powiedziałam, ze jakby było, to by była dla mnie tragedia - bo by nie była Tym bardziej, ze kocham swojego partnera i wiem, ze to z Nim chce byc do konca zycia. Owszem, moje zycie nie jest uporzadkowane na tyle, zeby to dziecko sie pojawiło, ale ludzie sa w gorszych sytuacjach (a ja wcale nie jestem w tragicznej jakiejs) i daja rade

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość

O tym, że jesteś kretyńsko nieodpowiedzialna i że na własne życzenie możesz sobie rozregulować przyszłość to już wiesz, więc chyba nie ma sensu Cię uświadamiać...
Swoją drogą...związek na odległość...rozmawialiści e o tym, co byście zdecydowali gdybyście wpadli? W sensie czy jest plan na wypadek gdyby? Mieszkaniowy, finansowy, społeczny?
Moj problem jest jasno podany w pierwszym poscie... A to, ze teraz sie rozwinela dyskusja o odpowiedzialnosci, to nie ja juz to spowodowałam... Glowne pytanie moje brzmialo, czy Wy tez tak macie, ze kochacie sie bez zabezpieczenia dlugi czas i nie ma dziecka? Tylko jedna osoba mi udzieliła sensownej odpowiedzi, piszac o przykładzie rodzicow... Reszta wyglosila swoja opinie o odpowiedzialnosci, ale nie wypowiedział sie nikt, kto by miał tak jak ja... A ja nie przyszłam tutaj słuchac moralow, bo morały to mi Mama prawi

I prosze, nie podchodz tak sceptycznie do tematu zwiazkow na odleglosc, bo to naprawde kochajacy facet i wiem, ze jezeli to dziecko by sie pojawiło, to dalibysmy rade...

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Teraz mam wrażenie, że Autorka chce czegoś w rodzaju recenzji prezerwatyw. Może dodać je do KWC?
Hahaha. To tez, powiedzmy, ze chce Moze sie w koncu przełamie i przestane ryzykowac...
Stary 2010-02-03, 15:10   #28
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli chodzi o tabletki + palenie, to wiem o tym juz. Kiedy je brałam miałam nieskonczone 17 lat (do dzis zastanawiam sie, co za plant mi je przepisał...), zaczeły mi dretwiec nogi, wiec poszłam do zwykłego lekarza. Pani doktor wytłumaczyła mi, ze albo PALENIE albo KOCHANIE. No i przestałam brac tabletki, bo wiem, ze palenia nie rzuce, a poza tym mam teraz do tabletek jakis taki strach...
skoro dla tabletek nie rzuciłas palenia, to wyobraź sobie i zastanów nad tym, ze jak wpadniesz, to będziesz MUSIAŁA definitywnie odstawić papierochy i alkohol na wiele długich miesięcy, dla dobra dziecka.
Moze taki argument trafi do Twojej wyobraźni i przekona, że gumki lub inna antykoncepcja nie są Be
Stary 2010-02-03, 15:20   #29
FLAJ
Raczkowanie

Cytat:
Nie znam nikogo kto lubi gumki (szpinak zreszta tez ) ,nie lubie tez lykac pigułek ale robie to bo dbam o siebie /partnera i nasze tyłki ,portfele i rodziców.

Skoro uprawiasz seks w dni plodne to proponuje zbadac nasienie chlopaka a potem sie zastanowic co dalej żeby za 5 -10 lat nie było placzu.
Nie wiem... ja sie tak nauczylam... Od poczatku byłam nauczona jak seks to tylko bez gumy Badał kiedys tam i było ok. Tzn to raz wypadnie na dni płodne, raz na koncowke, a raz na niepłodne... A nie, ze zawsze w płodne. To sie po prostu zdarza od czasu do czasu. Moze akurat w te dni płodne mamy farta... Nie wiem... Wiem, ze na nasienie ma wplyw duzo rzeczy. Odzywianie, alkohol, palenie i inne takie tam, wiec moze byc tak, ze chlopak jest plodny, ale moze ciezko mi jest zajsc w ciaze, bo np plemniki sa zbyt slabe itd. Do tego ja jeszcze nalogowo pale + dni nieplodne (a niektore kobiety sa bardzo 'odporne' na zachodzenie w ciaze... z roznych wzgledow, a takze ze wzgledu wlasnej budowy TYCH narzadow... Mojej Babci lekarz powiedzial, jak jeszcze oczywiscie młoda była, ze co rok mogłaby miec dziecko. Była w ciazy z jednym dzieckiem, pozniej karmiła... a nagle sie okazało, ze mimo, ze karmiła i była ledwo po pierwszej ciazy, to juz sie spodziewała kolejnego dziecka...). Juz mam łeb pełen od tego
Stary 2010-02-03, 15:22   #30
ukrycior
Zakorzenienie

Ja też nie lubię gumek, więc nie uprawiam w nich seksu. Ale dbam o inną antykoncepcję - jest XXI wiek i nie ma problemu z wyborem i dostępnością, jak sądzę.

Wiesz, czemu nie jesteś w ciąży? Bo nie. Tak po prostu. Umiesz wyliczać dni płodne - tzn., że stosujesz metodę NPR i mimo to, kochasz się w dni płodne bez zabezpieczenia, nie chcąc mieć jeszcze dzieci? A może liczysz środek cyklu i dla Ciebie tam jest jajeczkowanie? Bo tego nie kumam. Poza tym - niekoniecznie trzeba być bezpłodnym, by od czasu do czasu uprawiając seks nie zajść w ciążę. Kobieta, która się stara ma 25% prawdopodobieństwa, by zajść w jednym cyklu. To teraz policz sobie prawdopodobieństwo przy sporadycznym seksie przerywanym. Natomiast prawdopodobieństwo istnieje i jesteś nieodpowiedzialna lekceważąc je. Bo nie masz warunków na posiadanie dziecka, co sama napisałaś. A to, ze ludzie mają gorsze warunki to prawda. Ale co to zmienia w Twojej sytuacji?
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości