|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Chcę zadbać o mojego mężczyznę :)
Hej dziewczyny
![]() ![]() Nie piszcie, że widziały gały co brały. Nie widziały, bo jak się poznaliśmy byliśmy ubrani w niecodzienne stroje ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Alexandra92x Czas edycji: 2013-09-29 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcę zadbać o mojego mężczyznę :)
ja odniosłam sukces
![]() znaczy tak mi się wydaje ![]() jak poznałam swojego faceta był typem skejcika - może nie typowego skejcika z obniżonym krokiem do kolan, ale większość ubrań miał szerokich. Jak zaczęliśmy jeździć razem na zakupy zaczęłam mu doradzać jak bym wolała żeby się ubierał. Nie robiłam tego bo miałam takie widzimisię - naprawdę te ubrania mu tak średnio pasowały bo mój TŻ jest bardzo szczupły. Na początku baaardzo często było tak, że rzeczy, które mu proponowałam nawet nie chciał założyć, jednak ja mówiłam "Tylko załóż i się odczepię. Nie musisz przecież kupować". I w takich wypadkach bardzo często kupował rzeczy, które faktycznie mu proponowałam ![]() Jakiś czas później weszło mu to w nawyk, a nie trwało to długo. Dlaczego nie wiem czy to w pełni moja zasługa? Bo kiedyś powiedział że fajnie że zmienia styl, bo mu lepiej w takich ubraniach i poważniej wygląda. I przystojniej ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Oooo dzięki
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zaproponuj wspólne zakupy
![]() ![]() Mój TŻ po 4 latach związku z dresów, brzydkich bluz i koszulek polo (bleeeeeee) ewoluował i nie rozstaje się z koszulami, basicowymi koszulkami i w miare wąskimi spodniami. Co jakiś czas sama dokupuję mu ciuchy, bo sprawia mi to mega przyjemność, we wszystkim chodzi bez marudzenia. Więc da się! Bez kobiet mężczyźni zginęliby marnie ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Być może przez to, że wiem że on właśnie będzie chodził długo w czymś co ja mu wybiorę, a mi rzecz, którą kupię może znudzić się po miesiącu ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Btw. tak samo mam zresztą z ubraniami dla mojej 4letniej bratanicy, ale ciiiii ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja też tak zaczęłam - wspólne zakupy, aluzje, że przystojnie by w tym wyglądał i teraz mój TŻ sam przegląda co ciekawsze strony i mówi mi o nowościach, pyta czy by mu pasowało
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mają rację, kilka wyjść na zakupy, rzucony od niechcenia tekst ' nie musisz kupować,tylko przymierz a będziesz miał spokój' no i parę komplementów, że wygląda przystojniej itp. a facet zacznie się zastanawiać czy faktycznie nie masz racji no i w końcu się przełamie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny!
![]() ![]() Może i mi się uda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mi jak na razie udało się zmienić styl mojej współlokatorki. Przy mnie zaczęła dbać o siebie, malować się i wygląda super ![]() ![]() Wiedziałam, że w tym dziale mi pomożecie, bo Wizażynki w dziale "Intymne" naskoczyłyby na mnie, że chce go zmienić. ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się, małymi krokami dojdziesz do celu
![]() 1) Bo nam się nie podoba, ubzdurałyśmy sobie, że nasz facet ma się TAK ubierać i koniec. 2) Chcemy, żeby wyglądał fajnie i pomagamy dobrać mu ciuchy tak, żeby dobrze się w nich czuł i fajnie wyglądał. O ile pierwszy rodzaj jest niezbyt fajny, to ten drugi sposób jest w porządku ![]() U mnie sukcesem była walka o kurtkę ![]() TŻ kupił brzydką kurtkę, w której wyglądał okropnie. Tak długo mu mówiłam o tym, że mógłby sobie kupić nową, namawiałam na przymierzanie innych, że w końcu kupił inną, w której wygląda super. Ostatnio się go zapytałam, dlaczego w tej starej (brzydkiej) kurtce nie jezdzi z kolegami gdzies, skoro tak mu się podobała, to powiedział, że miałam rację i rzeczywiście jest brzydka ![]()
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Nie chce zmieniać mojego TŻ, bo kocham go takiego jakim jest
![]() ![]() ![]() Poza tym dziwi się, że pytają się jego o dowód, bo wygląda jak 17 latek, a ma 23 ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Alexandra92x Czas edycji: 2013-09-11 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
http://forum.butwbutonierce.pl/ bardziej modowe: http://mensside.blogspot.dk/ ja z kolei nie rozumiem jak można facetowi wybierać ciuchy. wy byście chciały żeby wam facet sukienki wybierał, jeszcze nie w waszym guście? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Dzięki za linki
![]() Niestety mojemu chłopakowi mama kupuje ubrania, więc tak czy inaczej sam ich nie kupuje. Poza tym czasami mówi, że coś mu się we mnie nie podoba. Ostatnio nie podobały mu się moje spodenki - obraziłam się? Nie. Różnica jest ubierać faceta po swojemu, a ubierać wg jego gustu, ale w ubrania niesprane i nierozciągnięte, a także nie sprzed 5/10 lat.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Alexandra92x Czas edycji: 2013-09-11 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale chyba jest różnica w tym, czy wybiera się ciuchy które nam się podobają, czy też takie, w których facet dobrze się czuje i dobrze w nich wygląda. Nie uwierzę w to, że sprana kilkuletnia koszulka, pamiętająca czasy liceum, będzie dobrze wyglądała na dorosłym facecie.
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę z nim na zakupy, na które mamy kupić np. kurtkę. Idę z nim na dział męski i mówię, że w ta jest fajna i będzie w niej fajnie wyglądał. Przymierza ją i sam decyduje. Pokazuję mu kurtkę skórzaną (których on nienawidzi), a on mi na to, że nie ma mowy. Koniec tematu. Z drugiej strony. Idziemy na wesele, na które mamy kupić sukienkę dla mnie. Idziemy razem oglądać, po czym on (widząc mnie z innej perspektywy niż ja siebie) mówi, że ta jest ładna i ładnie będę w niej wyglądać. Przymierzam, nie podoba mi się - nie kupuję. A jeśli nie jest od samego początku w moim guście mówię - nie sorry, to nie ta sukienka. Gdzie tutaj jest decydowane??? Jeśli chodzi o ubrania, które ja mu sama kupuję przecież on ma wybór - ni podoba mu się, to jej nie zakłada. Zawsze przecież można zwrócić rzecz do sklepu.
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() poza tym wiesz, ja Ci nie doradzę, mój facet od kiedy skończył 19 lat sam sobie kupuje ubranie. jakby mama mu chciała coś kupić to by ją zabił śmiechem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Miałam ten sam problem
![]() Kiedy poznałam mojego TŻ ubierał się okropnie. Spodnie moro, za duże, sprane T-shirty itp. Wiadomo, że liczy się wnętrze i akurat tam bym nie zmieniła niczego ;p Ale niestety "jak cię widzą, tak cię piszą" więc postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce tzn. wspólne zakupy, czasem coś sama mu kupię. Czasem też trzeba umieć postawić na swoim :P Na początku się opierał, ale teraz? Zawsze bierze mnie ze sobą na zakupy z własnej woli, bo wie, że najlepiej mu doradzę. Parę razy zdarzyło się, że nie chciał czegoś kupić, ale za moją nieustępliwą namową w końcu uległ i sam po jakimś czasie przyznawał, że faktycznie dobrze w tym wygląda (np. beżowe spodnie, których nie chciał za skarby świata a teraz się z nimi nie rozstaje) i wszyscy jego znajomi komplementują jego zmianę stylu ![]() Więc da się! ![]() Edytowane przez margalit Czas edycji: 2013-09-21 o 16:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedź ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Wybierasz jakąś znaną postać, do której jest choć troszkę podobny – postawa, wyraz oczu, klimat. Łatwo jest coś wymyślić i znaleźć jakiegoś celebrytę, jest ich od groma. Następnie zaczynasz mu wmawiać, że jest do niego bardzo podobny. Musisz to robić delikatnie. Poważnie i wytrwale, ale bez żadnych uwag na ten temat w towarzystwie, żadnych żartów. Po 2, góra 3 tygodniach jest kupiony. Teraz delikatnie opowiadasz co tamten nosi i jak rewelacyjnie Twój TŻ by w tym wyglądał. Cały proces „prania mózgu” może zając do 6 tygodni, ale później ukochany założy wszystko co zechcesz, nawet rajstopy baletowe.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Niedługo minie rok od powstania mojego wątku. I wiecie co? Jak patrzę na mojego mężczyznę to jestem dumna, bo przez rok kilkoma delikatnymi zmianami zrobił się z niego z chłopczyka w rozciągniętym podkoszulku młody, elegancki mężczyzna
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Daj chłopu spokój:P niech sobie nosi co tam sobie chce, Ty też byś nie chciała żeby Ci mówił co masz założyć...no chyba, że nosi skarpety i sandały to wtedy reaguj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.