![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
"jestem brzydka"
"jestem brzydka". Myślę, że na próżno szukać kobiety, która nigdy nie czuła się brzydko i źle. Mam prawie 16 lat i ta myśl towarzyszy mi prawie codziennie. Nie wiem jak to nazwać i nie wiem jak się tego pozbyć. Wszystko zaczelo się jakieś 2 lata temu. 2 gim dziewczyny zaczęły się ubierać ciekawiej i malować (prosze nie nadinterpretowac --- nie mówie o tapetkach i o "rożoffffych ciuszzkach" ). No i jak to w tym wieku bywa przestałam akceptowac swoj wyglad. Tylko, że ten brak akceptacji niejest juz normalny. Nie ma dnia żebym nie myślała z czym bym wyglądała lepiej, czego mi brakuje, czego nie mam i miec nie bede itp. Nie potrafie juz zliczyc ile powstalo karteczek lub zeszytów z tego typu zapiskami. To jest jak ciężka obsesja z tym, że jestem zbyt leniwa żeby sie zabrać za owe "Cwiczenia które sprawia, że bede miaął fajniejszą pupe" itp. Czasem jest tak, że myśle jak to jestem brzydka i paskudna po czym ide do lustra i podswiadomie widze, że nie mam sie czego uczepic za bardzo a mimo to odganiam to i mysle "ble" (tak ogolnie to nie jestem jakas super ladna ale nienajgorsza). No i własnie! ja widze, że nie jestem straszna a mimo to mysle co innego. Ciagle tylko brzydka brzydka... I choc potrafie wymienic rzeczy, które są we mnie naprawde ładne to ciagle mam pretensje do siebie. Do swojego lenistwa. Help
![]() ![]() EDIT: 17.08.09 Daaaaaaaawno nieaktualne ale zapraszam do rozmowy jesli ktos mial/ma podobny problem ![]() Edytowane przez kapsel Czas edycji: 2009-08-18 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: "jestem brzydka"
no skoro widzisz że nie jesteś brzydka to skąd te myśli że tak jest?
nie porównuj się do innych i nie myśl o tym czego NIE masz tylko o tym co masz, jeśli masz ładne oczy podkreśl je ładnym/delikatnym makijażem, nie dopatruj się że ta to ładniejsza, ma ładniejsze włosy, oczy itp.. zawsze znajdzie się ktoś kto lepiej wygląda. Wiem że trudno się przełamać ale twoja uroda jest w głowie, zmień sposób myslenia o samej sobie i będzie ok ![]()
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja osobiście nie czuję się brzydka. Nigdy tak nie myslę. Utwierdzają mnie w tym również moi znajomi.
![]() Musisz po prostu sama w sobie dostrzec piękno i nie patrzeć na inne dziewczyny. Mają coś czego nie masz Ty i na odwrót. Dla każdego jest coś innego ładne. Jeden będzie wolał czarne oczy, a inny niebiskie. ![]()
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tylko, że mnie dobija jeszcze myśl, że nigdy nie miałam chłopaka, ale to chyba moja wina, bo gdy ktoś zaczyna się mną interesować, to ja albo się oddalam, albo wyobrażam sobie za dużo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
ja mam ogolnie problem z tym, że jak juz coś uda mi się doprowadzić do "ładności" (np ostatnio pozbylam sie syfków z pleców i mam wreszcie łąne plecy) to zamiast cieszyc sie i np.kupić sobie coś fajnego w nagrode to ja juz mysle o czym innym co by trzeba zmienic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
![]()
Też tak mam..... Niby nie jestem brzydka, słyszałam, że jest ładna, mam ciekawą, oryginalną urodę...i co z tego jak wymyślam i wydaje mi się, że wyglądam jak mamut
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ale za chwile mysle sobie- kurcze, ale po co mi ta doskonalosc? nie moglabym smarowac pupy pachnącym mandarynkami zelem na cellulit, nie moglabym zmuszac sie do robienia brzuszkow, smarowania ząbków żelikiem, malowania rzęs maskarą... ![]() nie mozna byc idealnym, dlatego trzeba spojrzec na zabiegi upiekszajace z odrobina sentymentu i polubic to- ja np. uwielbiam sie depilowac ![]() ![]() czasem tez staje przed lustrem i mysle- ty brzydulo glupia, co ty sobie wyobrazasz, ale za chwile zaczynam sie smiac i ide sie namaziać jakimś specyfikiem albo po prostu..."pogolić" ![]() buziaki, trzymam kciuki za Twoją samoakceptacje!
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja to nawet nie potrafię powiedzieć, co mi się we mnie podoba.
Bo nic. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Klaudiaa-jesli to ty jestes na avatarku,to jestes przepiekna!
![]() Lee-zgadzam sie z Toba w 100% ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Mi też wiele rzeczy w sobie się nie podoba...ale staram się je zaakceptować walczyć z tymi niedoskonałościami. Nie można cały czas mówić jaka ja jestem brzydka, mam to nie takie, ona ma ładniejsze itd. Każdy jak ma wady i zalety w charakterze, tak każdy ma wady i zalety w swoim wyglądzie. Doceń tą swoją piękniejszą stronę, bądź z niej dumna. A swoje niedoskonałości postaraj się zwalczyć - przynajmniej te co się da a inne zaakceptuj. Ja mam np, cellulitis tak jak Lee i smaruję udka i pupcię tymi kremami itp. To co zaakceptowałam - to moje palce, są okropne, grube i wyglądają tak jak by były opuchnięte - ale nic z tym nie zrobię więc się pogodziłam z tymi moimi "człapciami"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że być uważanym za ładnego w swoim środowisku to nie wszystko. Ważne jest za jaką Ty siebie uważasz. Od tego wiele zależy. Po pierwsze akceptacja całego siebie, nawet jeśli jest się dalekim od jakiegoś ideału, lansowanego przed media ( te ideały się zmieniają, zobacz jakie kobiety były uwielbiane w epoce baroku, a jakie teraz, poza tym nie jest tak, że wszystkim podobają się wyłącznie szczupłe kobiety
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Nie mysl o tym że jesteś brzydka, bo pewnie nie jesteś
![]() A nawet jeśli się sobie nie podobasz, to taki już masz spaczony gust ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
eh zawsze mozna na was liczyc Wizażanki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
minie z wiekiem dojrzewania
![]() Ważne jest przede wszystkim pewność siebie wierz mi z tym każdemu jest "do twarzy" ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Phi, też mam takie dni!
![]() A ostatnio to ostatnio zaczęłam akceptować siebie taką, jaką jestem. I kiedyś może On to zaakceptuje [a może już to zrobił?] ![]() A co tam, każda z nas ma w sobie to coś ![]() ![]() 'Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Oj, ja też tak miałam, że czułam bardzo w środku swoją brzydotę. Przeszkadzała mi w swobodnym stylu bycia, psuła humor. Zaczęłam podglądać inne kobiety, jak się upiększają i wpadłam w etap chodzenia w wizytowych wręcz ciuchach. I nic mi się we mnie nie podobało. Nawet jak patrzyłam w lustro - no to nie tak strasznie, ale wszystko mogłoby być inne. Najgorsze było to, że własnie cały czas jakby pamiętałam o tym, byłam świadoma tego, że kiepsko wyglądam i mnie to dręczyło. Teraz moje odbicie wygląda jak kiedyś, nadal nic mi się we mnie nei podoba i wszystko mam brzydkie, ale czuję się dobrze w swojej skórze i nie mam ochoty zamienić jej na cudzą. Nie jestem może najpiękniejsza, ale lubię się malować i dbać o siebie. To bardzo poprawia humor. Włosy można przefarbować i bawić się swoim wyglądem. Nadal uważam, że jestem brzydka, ale dla mnie jestem po prostu sobą, a nie jakąś brzydką dziewuchą. Jak się komuś nie podoba, niech nie patrzy. I sportowy styl ubierania też do mnie wraca, razem z pewnością siebie. Może ja po prostu wyrosłam z tego przygnębiającego myślenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Moja chatakterystyka normalnie?!:PAz lezka w oku sie kreci...tak dokladnie mnie oddalas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
A, to normalne
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Hm, ja nigdy nie czuję się brzydka.. Czasami czuję się mniej pewnie, tylko to. Ale żeby brzydka.. Nigdy. Nie mówię, że jestem pięknością, po prostu zawsze czuję się zadbana, wiem, że wszystko mam dopracowane
![]() ![]() ![]() Widzę, że główną przeszkodą w polepszeniu Twojej samooceny jest lenistwo. Powinnaś się przemóc i to jak najszybciej, bo zwariujesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
hmm.. dzięki za porade.;* u fryzjera juz byłam co prawda zmniejszył mi ilośc włosów ale i tak nie moge ich rozpuscic.. moze znacie jakieś dobre kosmetyki aby stać sie piękniejszą ? ;pczekam na pomoc
![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- nie spodziewałam sie ze na takim forum moge dostać tyle pocieszeniaa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() Bo na dobą sprawę bez tego nowego kosmetyku wiele by się w moim wyglądzie nie zmieniło, jakaś minimalna korekta, jednak wiele zmienia się w moim nastawieniu do samej siebie i myśleniu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
eh...no i skad ja to znam kurcze
![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dni kiedy najchętniej n ie wychodziła bym z domu. Nazywam to "dniem konia". Wtedy nic mi sie we mnie nie podoba. Nigdy nie byłam swoja fanką, ale jest dużo lepiej z akceptacją siebie niż w liceum. Nigdy nie miałam powodzenia u facetów, co strasznie mnie dołowało. Nie znosiłam swojej figury, kręconych włosów, twarzy. Miałam potworne kompleksy z powodu swojego sporego biustu. Niektórzy mówili mi, że jestem ładna, ale ja wiedziałam swoje. Dzis mam 25 lat i mozna powiedziec akceptuję siebię.
Potwierdzam, że na doła pomaga kupno jakies pierdułki, najlepiej pachnącej ![]() Do koleżanki z kręconymi włoskami. Kochana ja przez całą podstawówke i do 3 klasy liceum wiązałam moje loki, tak że nikt nie wiedział, że mam kręcone włosy. Teraz ja uwielbiam i spinam tylko do kąpieli. Nie lubie swojej twarzy w kucyku. Podpinam włosy wsówkami, ale zawsze sa rozpuszczone. Musisz je tylko dobrze pielęgnować. Główka do góry dziewczynki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ale chyba masz jakies punkty urody, z których możesz być dumna. Oczy, bujne włosy, zgrabne nogi. Warto to eksponować.
Miałam w liceum koleanke, ktora pięknością nie byla, taka przeciętna, choć miła dziewczyna o zwyczajnej, nieco okrągłej figurze. Miala za to ogromne ciemnoniebieskie oczy, które umiejętnie podkreslała. Jak się na nią patrzyło, to pierwsze co sie rzucalow oczy to ogromne niebieskie ślepia ![]() Ja też nie uważam się za ładną, ale chodzę pewna siebie, z przekonaniem, że jestem ładna, fajna i w ogóle. Może żadna ze mnie laska, ale dobrze się czuję w swojej skorze.
Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655 Edytowane przez Aggie125 Czas edycji: 2009-05-11 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.