oDChudZanie NaStoLatkI =) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-19, 19:55   #1
SzAtYneCzkA
Raczkowanie

Exclamation

oDChudZanie NaStoLatkI =)

Cześć Wszystkim Koffanym luDziskom
Sem tu nowa i nieładnie mówiąc wporsze sie Hihi. Jak sam tytuł widzicie no to taki własnie jest mój problemik czy też zadanie. Od dzisiaj II etap odchudzania. I był tez zeszły miesiąc .Ale schudłam zaledwie 4-5 kg bo ważyłam 83 a mam teraz 78 na czczo. Według mnie troche za mało na no co przez ostatni miesiac jadłam. A jadłam aby sniadanie i obiad i piłam kilka razy dziennie czerwoną herbatke Pu Ehr. Ale cóż trzeba sie przyznań że i grzeszyłam czasami. Ale od dzisiaj nie moge . No nie moge grzeszyc w odchudzaniu. Mam juz dosyc docinków jaki to mam tyłek i wogóle. Wiecie jakie to dołujące kiedy to laski maja zgrabne tyłki i kupuja spodnie jakie sie wymarzą. A ja chodze po sklepach i szukam aby 42 rozmiar i sie ciesze jak znajde obojetnie jakie!! Ale czas żeby to zmienić. Własnie odchudzała sie któraś z was i w tyłku też żescie schudły? Bo ponoc tam najtrudniej....JA albowiem chce codziennie pisac co zjadłam i chciałabym abyście mi doradzały co jesc co nie jeść. Wiem ze jestescie koffane . Acha bym zapomniala. Czytałam o hula hop że potrafi czynić cuda wiec jutro sobie zakupie Pozdrawiam was wszystkich i myśle że bede mogła na was liczyć. Pa

Acha mam 16 lat i 176 wzrostu
SzAtYneCzkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-19, 20:13   #2
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala
Dot.: oDChudZanie NaStoLatkI =)

Cytat:
Napisane przez SzAtYneCzkA
Cześć Wszystkim Koffanym luDziskom
Sem tu nowa i nieładnie mówiąc wporsze sie Hihi. Jak sam tytuł widzicie no to taki własnie jest mój problemik czy też zadanie. Od dzisiaj II etap odchudzania. I był tez zeszły miesiąc .Ale schudłam zaledwie 4-5 kg bo ważyłam 83 a mam teraz 78 na czczo. Według mnie troche za mało na no co przez ostatni miesiac jadłam. A jadłam aby sniadanie i obiad i piłam kilka razy dziennie czerwoną herbatke Pu Ehr. Ale cóż trzeba sie przyznań że i grzeszyłam czasami. Ale od dzisiaj nie moge . No nie moge grzeszyc w odchudzaniu. Mam juz dosyc docinków jaki to mam tyłek i wogóle. Wiecie jakie to dołujące kiedy to laski maja zgrabne tyłki i kupuja spodnie jakie sie wymarzą. A ja chodze po sklepach i szukam aby 42 rozmiar i sie ciesze jak znajde obojetnie jakie!! Ale czas żeby to zmienić. Własnie odchudzała sie któraś z was i w tyłku też żescie schudły? Bo ponoc tam najtrudniej....JA albowiem chce codziennie pisac co zjadłam i chciałabym abyście mi doradzały co jesc co nie jeść. Wiem ze jestescie koffane . Acha bym zapomniala. Czytałam o hula hop że potrafi czynić cuda wiec jutro sobie zakupie Pozdrawiam was wszystkich i myśle że bede mogła na was liczyć. Pa

Acha mam 16 lat i 176 wzrostu
Przede wszystkim myślę że wątek powinien być na fitnesie a tam dziewczyny które naprawde znają sie na rzeczy dobrze Ci doradzą. Poza tym obejrzyj sobie wątek pt. Gelria, tam zobaczysz że jak sie chce, to naprawde można schudnąć. Wiec weź sie za siebie, za ćwiczenia, diete, dziewczyny Ci doradzą a bedzie dobrze...No i przede wszystkim wytrwaj w tym, bo to jest chyba najtrudniejsze...mi sie udaje wytrwać dzięki dziewczynom które poznałam na wątkach fitnesowych (pozdrowienia dla świrków kochanych ). Mi również bardzo pomaga że znalazłam tu kogoś kto mnie w pełni rozumie i ma ten sam "problem" i teraz razem sobie walczymy o zgrabną sylwetkę!

mądrala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-19, 20:16   #3
malalka
Zakorzenienie

GG do malalka

zaczelas o d tego samego co ja-tez wazylam 83kg.. ale jestem wyzsza o jakies 2 cm ;p od kilku mies. odchudzania mam 72kg ale walcze dalej, poki co moim celem jest 6 na poczatku
dasz rade, ale odzywaij sie zdrowiej..bo w odchudzaniu nie chodzi o to by zjesc malo, a o to by jesc czesto, mniej, i zdrowiej. naprawde
jesli chcesz moge ci pomoc co nie co z ulozeniem jadlospisu itd. ale to raczej tylko w nestepnym tyg bo potem konczy mi sie wolne i mam pelno nauki
powodzenia
malalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-19, 20:24   #4
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

JA chciałam jeszcze dodaćże z racji tego że jesteś jeszcze młoda, musisz zwracać uwagę na to, by dostarczać organizmowi wszystkich niezbędnych skłdaników i witamin by sie zdrowo rozwijać! I pamiętaj o tym cały czas! No to jak, zapraszam na forum fitness

Stary 2006-02-19, 20:27   #5
lullaby22
Zakorzenienie

Forum Fitness będzie bardziej adekwatne.
lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-19, 20:36   #6
SzAtYneCzkA
Raczkowanie

dobra laski własnie nie wiedzialam czy na fitnesie czy tutaj załozyć. To musze nowy watke na fitnesie czy jakos sie da przesunac ?? pozdro
Stary 2006-02-19, 21:02   #7
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Ja już napisałam prośbe do moderatorki o przeniesienie, wieć niedługo go pewnie przeniosą

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-19, 21:04   #8
SzAtYneCzkA
Raczkowanie

[quote=mądrala]Ja już napisałam prośbe do moderatorki o przeniesienie, wieć niedługo go pewnie przeniosą [/quot]

jejciu dzienx to do przeniesienia :P i dyskutowac bedziemy.........
Stary 2006-02-19, 21:27   #9
Aeterna
Zakorzenienie

Nie narzekaj na te 4 czy 5 kilo, bo jak chudniesz z 80 kilo to nie ma co się spieszyć.

30 kilo w 3 miesiące, jak być może marzysz - przecież twoje ciało; twoja skóra musi Cię dogonic. Luzik będzie - ale nie szalej.

Nie doprowadź się do głodówek - w pewnym momencie, jak Ci włosy polecą - błyskawicznie się rzucisz na lodówkę.

Nie sztuka nie jeść - sztuka jeść mniej i mądrze. Głodówkami i rygorem - nie zapanujesz nad efektem jojo - ani się obejrzysz wlezie Ci to wszystko z powrotem.

I więcej sie ruszaj. Wróć sobie ze szkoły jak masz możliwośc, choć część drogi na piechotę, wejdź po schodach tam, gdzie wyręczyć Cię może winda.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-19, 21:31   #10
SzAtYneCzkA
Raczkowanie

chodze do szkoły 2 km codziennie wiec w sumie 4, a windy to nie mam okazji nigdzie zastepowac :P. Ja codziennie rano jem drożdzówki 2 z kruszanka no i koło 12 albo jak przyjde ze szkoły o 15 obiad. A potem głodówka...pozdrawiam ciepluutko Paaaaaaaaaa
Stary 2006-02-19, 21:44   #11
ChemicalRomance
Raczkowanie

GG do ChemicalRomance

To dobrze ze jest w Tobie tyle motywacji...Zycze powodzenia!

Ale to "pIsMo"..hmm wybacz nienawidze tego.
i kłamię, gdy się boję

A kiedy kocham tak
jak teraz Ciebie
to prędzej umrę niż
opowiem o tym Tobie...
Anita Lipnica [ "Cała prawda o mnie"]
ChemicalRomance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-19, 21:51   #12
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
chodze do szkoły 2 km codziennie wiec w sumie 4, a windy to nie mam okazji nigdzie zastepowac :P. Ja codziennie rano jem drożdzówki 2 z kruszanka no i koło 12 albo jak przyjde ze szkoły o 15 obiad. A potem głodówka...pozdrawiam ciepluutko Paaaaaaaaaa
O jejku!!! No to bardzo niedobrze robisz Przestań szybko!!! Lepiej zrób tak: na śniadanie zjedz np. muski z mlekiem 0,5%, w szkole kanapkę z ciemnego pieczywa, albo jogurt i jabłko, a potem zjedz obiad, najlepiej coś mniej kalorycznego, ale jeżeli nie masz czasu na robienie sobie osobnych posiłków to trudno. Ale zrezygnuj np. z ziemniaków, kaotleta jedz bez panierki i usmaż go na patelnii teflonowej itd. Unikaj smazonych potraw (no chyba że masz w/w patelnie teflonową to już troche lepiej). Potem jedz sobie kolacje. Może być np. jogurt, albo jakieś kanapki na CIEMNYM pieczywie, a najlepiej coś białkowego, np. jajko! Takim sposobem jedzą stracisz zbędne kilogramy bezpieczniej i zdrowo, co w Twoim wieku jest bardzo ważne!

Stary 2006-02-20, 11:44   #13
SzAtYneCzkA
Raczkowanie

Dzieńdoberek. Z tymi drożdzówkami to już słyszałam że źle robie. Mam jeść chleb razowy,ciemny , pełnoziarnisty z dodatkiem słonecznika np czy ten i ten to to samo??? I oczywiscie bez masła tak?? ALe z czym najlepiej jeść, można z serem żółtym np. ? A jak mówicie ze mam na kolacje coś jeść to ja bym najlepiej jakis jogurcik chciala oczywiscie jakis light...to jaki byscie mi poleciły ?? pozdrawiam i czekam na przeniesienie

A dzisiaj zjadłam rano te 2 drożdzówki nieszczęsne ( ale juz nie bede jadła!!!) i popiłam zwykła herbata i pu ehr. A obiad to zjadłam marchewke niestety podsmarzaną, 5 ziemniaków i kotleta zrazowego. I pu ehr. A teraz kawusia i do rana nic . Bo jesio chlebusia nie zakupiłam.........a i czekam na odp co napisała jesio wyżej. Narty

Edytowane przez SzAtYneCzkA
Czas edycji: 2006-02-20 o 13:59
Stary 2006-02-20, 14:17   #14
Aeterna
Zakorzenienie

Za dużo polskiej kuchni .

Odzwyczaj się od białego chlebka, jak Ci dziewczyny radzą, drożdżówki - no comm, i nie wcinaj typowo polskich obiadków, cięzkostrawnych.

Od zraza i 5 kartofli nic Ci nie będzie.

Żeby chudnąć 10 kilo na miesiąc trzeba wrzucić głodówki - absolutnie tego nie rób!!! Wyjaśniam tylko, czemu 4, 5 kilo.
I w ogóle to człowiek powinien chudnąć pół kg na tydzień - naprawdę. Wygrzebałam to kiedyś przypadkiem z jakiegoś podręcznika chorób wewnętrznych (ale studenckiego, nie z Klubu Świata Ksiązki ), czy coś - tak jest najzdrowiej, ale kto by miał na to nerwy...

Zgodnie z medycyną, to zaryzykuję stwierdzenie, że jesz tyle, ile człowiek tak naprawde powinien - choc to dla Ciebie dieta
Stary 2006-02-20, 15:11   #15
Pyra1990
Zakorzenienie

zapraszam na fitnes

I'll never let you down...
Pyra1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 15:28   #16
coca_cola
Wtajemniczenie

2 posilki dziennie?! "troche" za malo.. tak jak radzila Ci ktoras z dziewczyn powinnas jesc duze sniadanie [weglowodany], potem 2gie sniadanie [kanapeczka], potem obiad i bialkowa kolacja.. schudniesz trwale, bo chyba nie bedziesz do knca zycia ciagnac na 2 posilkach dziennie?
coca_cola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 15:44   #17
SzAtYneCzkA
Raczkowanie

Nio to powiedzmy na śniadanie bede jadła 2 kromki chleba ciemnego np z żółtym serem i sałatą, potem obiad no normalny ale bez przesady, i na kolacje jogurt jeszcze sie radze was jaki? To jakie efekty beda powiedzmy po miesiącu?? no i do tego ZERO słodyczy i napojów typu Coca Cola, ale herbata Pu- Ehr !!! Hmm jak myślicie??
Stary 2006-02-20, 15:47   #18
hanka_s
Raczkowanie

GG do hanka_s

mleko 0,5% blee... to nie mleko tylko jakies resztki ktore nie powinny byc dopuszczone do spzedazy, juz lepiej 2,3% przynajmniej ma jakas wartosc.
hanka_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 16:10   #19
Aeterna
Zakorzenienie

mleko 0,5 % to tylko duuużo wody
Możesz wyjąć mamowe mleko z lodówki i sama wody dolać - na to samo Ci wyjdzie, wręcz zaoszczędzisz - bo producenci lubią zarabiać na odchudzaczach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-20, 16:15   #20
Milena13
Rozeznanie

GG do Milena13

Cytat:
Napisane przez mądrala
O jejku!!! No to bardzo niedobrze robisz Przestań szybko!!! Lepiej zrób tak: na śniadanie zjedz np. muski z mlekiem 0,5%, w szkole kanapkę z ciemnego pieczywa, albo jogurt i jabłko, a potem zjedz obiad, najlepiej coś mniej kalorycznego, ale jeżeli nie masz czasu na robienie sobie osobnych posiłków to trudno. Ale zrezygnuj np. z ziemniaków, kaotleta jedz bez panierki i usmaż go na patelnii teflonowej itd. Unikaj smazonych potraw (no chyba że masz w/w patelnie teflonową to już troche lepiej). Potem jedz sobie kolacje. Może być np. jogurt, albo jakieś kanapki na CIEMNYM pieczywie, a najlepiej coś białkowego, np. jajko! Takim sposobem jedzą stracisz zbędne kilogramy bezpieczniej i zdrowo, co w Twoim wieku jest bardzo ważne!
No dobra laski ale jak ona na tym co jej podałaś zacznie chudnąć to będzie chciała jeszcze i jeszcze i z tego anoreksja. Też zaczęłam się odchudzać ale zaczynam od zkończenia ze słodyczami. Staram się jeść to co zawsze ale w mniejszych ilościach i do tego jakieś serek wiljski, jogurcik czy coś. Odchudzam się bo już nie mogę patrzeć na swój wielki brzuch i wałeczki, które na nim są!!Pozatym już nie moge patrzeć na moje szczupłe koleżanki ale nie chce przesadzać z odchudzaniem bo jedna anorektyczka w rodzinie już jest...

droga gitaro, przepraszam, ale teraz moje palce Cię nienawidzą.
Milena13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 16:18   #21
Milena13
Rozeznanie

GG do Milena13

Cytat:
Napisane przez coca_cola
2 posilki dziennie?! "troche" za malo.. tak jak radzila Ci ktoras z dziewczyn powinnas jesc duze sniadanie [weglowodany], potem 2gie sniadanie [kanapeczka], potem obiad i bialkowa kolacja.. schudniesz trwale, bo chyba nie bedziesz do knca zycia ciagnac na 2 posilkach dziennie?

Stary 2006-02-20, 16:53   #22
SzAtYneCzkA
Raczkowanie

a ten "jadłospis" ktory JA wyżej zaproponowałam to jest zły?? czy ten wasz lepszy?? Pozdrawiam ...i kiedy wreszcie przeniesie wizaz to na fitness HmmM.....
Stary 2006-02-20, 17:05   #23
Milena13
Rozeznanie

GG do Milena13

ten twój jest moim zdaniem good. taki pez przesady ale i taki dobry na odchudzanie. a jagurcik to ci proponuję jakis naturalny albo jakiś serek wiejski *(ja uwielbiam mniam) mało kaloryczne a jaka pychotka!!!

Stary 2006-02-20, 18:40   #24
SzAtYneCzkA
Raczkowanie

heja znowu ja MAm pytanko bo chciałam swoje za***iste wymiary podac. Jak w tali sie mierzycie to na wysokosci pępka czy tam gdzie brzusio najbardziej wystaje, w bodrach tak samo tam gdzie najszersze?? A w biuscie to pod biustem czy naprawde w biuscie?? pozdro i moze ty patanka troche głupie ale cóż no nie wiem Paa i laski piszcie piszcie radzcie
Stary 2006-02-20, 19:11   #25
bunny-pie
Zakorzenienie

Cytat:
heja znowu ja MAm pytanko bo chciałam swoje za***iste wymiary podac. Jak w tali sie mierzycie to na wysokosci pępka czy tam gdzie brzusio najbardziej wystaje, w bodrach tak samo tam gdzie najszersze?? A w biuscie to pod biustem czy naprawde w biuscie?? pozdro i moze ty patanka troche głupie ale cóż no nie wiem Paa i laski piszcie piszcie radzcie
Talia -> tam gdzie jest najszczuplejsza (nie na pepku)
Biodra -> tam gdzie pupa jest "najokraglejsza"
Biust -> naprawde na biustcie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg miara.jpg (10,0 KB, 59 załadowań)
Stary 2006-02-20, 22:39   #26
SzAtYneCzkA
Raczkowanie

Tak więc moje wymiary. Wiem że siara, myślicie sobie co myslicie ale cóż..
Talia- 75 cm
Biodra-114 cm
Biust-96 cm
Moje marzenia to w biodrach 90 cm. Myślicie że jest to w moim przypadku możliwe do wakacji żeby taki wynik osiągnąć?? Marzenia sie spełniają , na szczescie chociaz w to trzeba wierzyć.
Stary 2006-02-20, 22:49   #27
SzAtYneCzkA
Raczkowanie

acha i chyba nikt nie pobił moich rekordów w wymiarach . No w sumie to śmieszne nie jest ale żałosne.....a ja mam dopiero 16 lat!!!!!!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-20, 22:52   #28
Pusiak89
Zadomowienie

Cóż... jedyną drogą jest dietka (1200 kcal będzie ok. 4-5 małych posiłków, 0 słodyczy, zdrowo i nie tłusto, nie jedzenie po 19:00) + obowiązkowo ćwiczenia siłowe (brzuszek, uda, pupa, boczki) + rozciąganie mięśni + ćwiczenia aerobowe (rowerek, szybkie spacerki, bieganie basen, stepper, tweester, taniec, hula hop, skakanka, aerobic i zajęcia ruchowe tego typu - do wyboru). Trening powinien być nie krótszy niż 30 min i 3-4x w tygodniu. Warto się na basen zapisać i ćwiczyć w domku. Co do dietki to rozsądnie . Napewno Ci się uda . Pozdrawiam
Pusiak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 22:56   #29
Pusiak89
Zadomowienie

Aha... bym zapomniała . Zapraszam do mojego wątku "walka z sadełkiem i dużym brzuszkiem" tam znajdziesz dużo motywacji i pomocy, a przy tym nie będziesz osamotniona . Pomogę z chęcią . Pozdrawiam
Pusiak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 09:17   #30
Pyra1990
Zakorzenienie

Pusiak ten link co masz zamieszczony pod spodem, na zolto, wcale go nie widac Normalnie po oczkach razi heh.

I'll never let you down...
Pyra1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości