|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
odchudzam się na wakacjach.
Kochane!
w związku z tym,że dosyć często korzystałam z Waszych rad jako osoba anonimowa-nie dodawałam wątków,nie komentowałam,etc. postanowiłam dzisiaj,że zalożę konto i zapytam Was wprost,bo już sama nie wiem co robić,a tego tematu chyba jeszcze tutaj nie było. otóż dwa dni temu zaopatrzyłam się w siemię lniane. czytałam,że wspomaga odchudzanie,ale i też dowiedziałam się,że można po nim przytyć,a tego bym jednak nie chciała. więc teraz moje pytanie kieruję do Was-pomaga w odchudzaniu czy wręcz przeciwnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: odchudzam się na wakacjach.
siemię lniane jest czymś najzdrowszym dla organizmu, pomaga jelitom w normalnym funkcjonowaniu i ogólnie w trawieniu. Jeżeli tyjesz z powodu odkładania się pokarmu i patologii w trawieniach to dzięki siemieniu (tak się to odmienia - sorry z góry jak walnęłam byka) faktycznie schudniesz, jeżeli nawet nie to poprawi to komfort całego układu trawiennego. Zaszkodzić Ci nie zaszkodzi tylko uwaga jak zamierzasz go spożywać bo można się mocno zniechęcić, ja najlepiej wolę dosypywać do zimnego jogurtu bądź mleka z mussli albo suche zagryźć i popić. Nie polecam jednak rozpuszczać w ciepłym płynie - robią się takie dość obrzydliwe "gluty" i ciężko je przełknąć bez atrakcji.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
no właśnie ja też jem z jogurtem raz dziennie. coś słyszałam na temat tych "glutów",że właśnie przez nie się tyje,ale pewności na 100% nie miałam i musiałam zadać pytanie. dzięki za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
przez nie absolutnie się nie tyje, co najwyżej zwiększa się przyswajalność innych składników pokarmowych ich największy + odchudzania polega na poprawie metabolizmu (a wiadomo szybki metabolizm = szczupła sylwetka
![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Siemię jest bardzo ok
![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja czasami piję siemię, takie mielone i robię na goraco- zalewam wodą i dodaję troszkę mleka i za chwilę piję- zanim zrobią się gluty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
bo ja mieszam cały czas i zaraz piję i nie ma
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
dobrze wiedzieć
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
więc od jedzenia siemienia nie przytyję?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
a ja się tak zapytam co robisz, jakie masz największe problemy i jaki cel chcesz osiągnąć. Ja (mówię po sobie) polecam jedynie zdrowe i racjonalne odchudzanie, dzięki temu schudłam 11 kilo i jestem na drodze do idealnej sylwetki, której nigdy nie miałam. Gdybyś chciała wymienić się patentami to wal na prywatne wiadomości.
Z siemieniem lnianym jest jak z nasionkami różnego typu (pestki, orzeszki itp.) są to rzeczy polecane zarówno osobom, które mają schudnąć jak i tym, które muszą przytyć. Nie chodzi o ograniczanie sobie diety do 1000kcal (bo nawet nic nie robiąc w ciągu dnia tracimy ich 1500) stosując taką dietę doprowadzamy do tego, że organizm magazynuje, żeby nie tracić - dlatego nie chudniemy. Nasionka mają dużo kcal ale niewiele z nich i tak przyswajamy a za to wpływają genialnie na przemianę materii i są zdrowe (potrzebne paliwo dla mózgu, stawów etc.), z siemieniem jest podobnie - najeść się tym nie najesz ale robisz wyściółkę dla żołądka (lepiej trawi), taki spychacz dla jelit (wypróżniasz wszystko co Ci nie potrzebne) - skoro nic Ci w organizmie nie zalega, pozbywasz się toksyn, to nie ma opcji, żeby nie schudnąć ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
skoro organizm magazynuje to na początku moze ma z czego, ale po jakimś czasie chcąc niechcąc chudniemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Siemie lniane faktycznie wspomaga odchudzanie ale tylko jeśli się je je regularnie, wtedy pomaga. A co do postaci w jakiej się je zjada to ja moge tylko z jogurtem bo w innym przypadku nie dawałam rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
co robię? ćwiczę :P robię ćwiczenia typu 8 min abs i 8 min legs,dodatkowo jakieś dłuższe spacery,trucht. na bieganie szczerze nie mam ochoty ;p jestem na diecie 1000kcal. waże 71\72 kg i chciałabym stracić te 3/4 kg. największy problem mam z udami. myślę,że gdybym pozbyła się właśnie tych paru kilogramów uda byłyby ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.