|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Problemy z pocztą
Być może jest to wątek nadający się na plotkowe, ale mam wrażenie, że tutaj są dziewczyny bardziej tym zainteresowane.
Ewentualnie proszę o przeniesienie wątku tam, gdzie jego miejsce. Sprawa wygląda mianowicie: 04.07 br wysłałam paczuszkę do jednej z wizażanek, z którą dobiłam targu. Paczuszki do dziś nie otrzymała. Za rozwiązanie sprawy bierzemy się dopiero dzisiaj bo obie byłyśmy na wyjazdach. Paczka poszła poleconym, co za tym idzie mam dowód nadania. Wiem, że muszę iść teraz na pocztę i domagać się rozstrzygnięcia tej sprawy. Należy mi sie odszkodowanie jeśli paczka nie dojdzie? I wielka prośba, napiszcie gdzie powinnam sie udać i w zasadzie czego się domagac. Czy zamiana jednej literki w nazwie ulicy mogła miec wpływ na zgubienie paczki?? Była to zamiana z Bujwida na Bujawida. Ale akurat nazwy ulicy to oni dochodzą chyba po kodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Problemy z pocztą
Tala muszisz isc na poczte na ktorej nadawałas paczke z dowodem nadania i dostaniesz druk reklamacyjny do wypełnienia i do 14 dni poczta musi Ci udzielic odp co z paczką (juz kilka razy miałam w pracy taka sytuacje i po kilku dniach paczka sie odnajdywała). Prawdopodobnie jesli paczuszka sie nie odnajdzie dostaniesz tylko zwrot kosztow wysyłki ale chyba 5 krotny (nie jestem tego 100%pewna) lecz w zwiazku z tym ze przesyłka nie była ubezpieczona nie dostaniesz odszkodowania za przesyłke. ZYCZE POMYSLNEGO ROZWIAZANIA SPRAWY!! daj znac jak poszło Pozdrowionka!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ps. acha ta zmiana literki napewno nie miała wpływu na zaginiecie przesyłki , my czesto dostajemy paczuszki z błednym adresem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Tala dobrze jest też zadzwonić do działu logistyki, podać nr paczki niech szukają u siebie na magazynie; ja też miałam taką sytuację, podałam nr i bardzo skruszeni zaraz przywieźli bo jak to ujęli ''była taka malutka, że im się zapodziała i nie widzieli'' z tym, że spróbować trzeba na obu pocztach czyli w miejscu nadania i odbioru bo nie maja wspólnych listów przewozowych tylko wysyłka i przyjęcie; a i jeszcze na stemplu, na dole są dwie literki - to inicjały osoby, która przyjęła paczkę więc można też tak egzekwować bo na reklamację trzeba bardzo długo czekać
![]() oj mam nadzieję, że nie za duzy miszung tu zrobiłam ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Asiu a skad mam wziasc numer telefonu? Podadza mi na poczcie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
tak a najlepiej z ksiązki tel. nr albo zadzwonić na głóną pocztę w twoim mieście i powiedzieć, ze trzeba Ci nr na paczki
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba z rok temu wysłałam kosmetyki listem poleconym do jednej z wizażanek i przesyłka nie doszła. Złożyłam u siebie na poczcie reklamację. Później wizażanka musiała podpisać pismo, że nie dostała mojego listu. Na koniec dostałam odszkodowanie w wysokości wartości przedmiotu. Wartość wpisałam na piśmie reklamacyjnym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.