|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Paznokcie jak łopaty!
Co zrobić aby paznokcie nie były szerokie od zewnętrznej strony? Mam paznokcie które przy oskórku mają dobry kształt ale im "wyżej" się ciągną tym bardziej są szerokie... Czy da się coś na to poradzić? Na środkowym palcu bardzo dobrze widać jak szerokość paznokcia jest szersza u góry...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Paznokcie jak łopaty!
Chyba przesadzasz
![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Spiłuj na migdałki - różnica nie będzie się tak rzucać w oczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
ok, dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja bym doradzała albo ciut zapuścić jeszcze i piłować na dosyć ostre migdałki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Miałam ten sam problem kiedyś. Do tego dochodziła krótka płytka po obgryzaniu... Zaczęlam piłować na kwadraty i nakładać żel na naturalne paznokcie zaciskając dosyć mocno tunel. Paznokcie nie wyglądały na łopaty, a po jakimś czasie naturalne pazurki się wysmukliły. Na to jednak potrzeba czasu.
![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ja też mam naturalne łopatki, i po zakładaniu systematycznie żelu w kształt kwadrat też się naturalne wysmukliły, ale fakt, jak Kobitki napisały trzeba czasu
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
miałam to samo i myślalam, że piłowanie w migdałki pomoże. nie pomagało. spiłowałam więc w kwadrat i od tego czasu, tak jak pisała jedna z dziewczyn - pazurki się zwinęły nieco w tunel i są idealne
![]() początkowo nie bedziesz z kwadratowych zadowolona, ale jak przeżyjesz z nimi tydzień to Twoja cierpliwość zostanie nagrodzona!
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja mam również problem z paznokciami. nie dość, że są malutkie to i rosną jak chcą ;/. Zamiast ladnie do dolu to rozną w górę i sa płaskie i szerokie . Co mam z nimi zrobić ? Iść do kosmetyczki czy co bo sama nie wiem
![]() Ps. kiedyś obgryzałam pazury, może to przez to tak rosną ale jak zaradzić temu ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Polecam zalożenie żelu lub akrylu u profesjonalisty który zrobi Ci ładny tunel, potrzeba czasu ale jak wyżej koleżanki pisały i ja również, pomaga, ale trzeba czasu, powodzenia ![]() ps. zanim wybierzesz się do kosmetyczki zobacz jak wygląda poprawnie zbudowany tunel (wpisz w google) a potem porównaj ze zdjęciami kosmetyczki jakie Ci pokaże czyli co umie zrobić z paznokciami
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Mangdzia23 dzięki za odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.