|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Proszę, podajcie książki z przepisami!!!!
Ale takie gdzie jest wszytstko napisane krok po kroczku!!!!! Od tego ile wody ( mililitrach) w jakim garnku, co po kolei, taką baaardzo dokładną
![]() Bo dostałam książkę od teściowej "Kuchnia domowa" ( jestem żony od 5 dni ![]() ![]() ![]() Z góry dziękuje, i mąż mój także ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Proszę, podajcie książki z przepisami!!!!
Mi bardzo odpowiadaja ksiązeczki "Przepisy czytelników"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Mam taką książeczkę z serii Poradnika Domowego "Kuchnia dla początkujących", cena ok. 5 zł, przepisy od przystawek do deserów, raczej łatwe. Poradnik też w każdym numerze ma lekcję tzw. Elementarz gotowania i tam jest wszystko łopatologicznie wyjaśnione te przepisy wyszły też w dwóch broszurkach, mam je obie w domu, chyba są jeszcze do dostania. Szukałam tych przepisów na stronie agory ale nie ma chyba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Oj, takich książek jest naprawdeę wiele. Myślę, że jeśli interesować bedzie Cię szczególnie jakiś konkretny przepis, uda sie wspólnie na tym forum go doracować i wyjasnić krok po kroku
![]() Ze swej strony natomiast, podaję drobna podpowiedź- ściagawkę dotyczącą miar ilosci, stosowanych w wiekszosci przepisów, podających składniki w miarach wagi ![]() SZKLANKA= 1/4 litra , lub 200g (gramów); ŁYŻKA STOŁOWA= 25 g ŁYŻKA DO KAWY= 5g Dzięki niej, łatwiej dobierzesz ilosć wymaganych składników podawanych w przepisach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Mogę polecić Konnemann z serii "Kuchnia domowa" - każda książka o innym typie dań, i niedrogie. Na końcu są szczegółowe instrukcje ze zdjęciami, nie powtarzane przy każdym przepisie - mi to odpowiada. Moja szwagierka miała książki kucharskie z Reader's Digest i były fajne. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.