|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
fotografia zawodowa
Czy są tu osoby ,które zarabiają robiąc zdjęcia?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: fotografia zawodowa
Myślę że są, z tego co wiem (jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi) w fotografii bardziej liczą się umiejętności i znajomości niż np. dobre studia.
Dobrym pomysłem na początku na złapanie klientów jest reklama w internecie (fora, serwisy typu maxmodels)
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jak zadajesz tego typu pytania to myślę, że nie masz szans w tym zawodzie.
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie , ale znam takie osoby . Trzeba być dobrym i mieć siłę przebicia. Szkoły nie trzeba żadnej skończyć bo aby być fotografem trzeba być po prostu dobrym ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Nie prosiłam ,żebyscie mnie oceniali czy się nadaje czy nie ,tylko pytalam czy są szanse dla osoby z zewnątrz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisząc inaczej osoba chorobliwie nieśmiała pyta się czy może zostać duszą towarzystwa - sama sobie odpowiedz.
<ciach_reklama> Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2011-07-28 o 14:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak Ty uwielbiasz ludzi dołować... Musisz mieć się za niezłego kozaka, że tak łatwo wydajesz wyroki ![]() A co do pytania w temacie - znam fotografa, który wybił się fotografując dla Punktu Informacji Kulturalnej i Teatru dla dzieci, a to nie brzmi jak zapowiedź oszałamiającej kariery. Nigdy nie wiadomo co się w życiu przyda i jakie kontakty nam zapewni. Dlatego warto wszystkiego próbować, przepisu na sukces nikt Ci nie poda, ale też nikt nie może powiedzieć, że na pewno Ci się nie uda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
zuy mod
|
O, podłączę się.
Tak się zastanawiam w jakim kierunku warto się kierować. Jestem typowym portrecistą. Zdarza mi się łapać jakieś zlecenia pt komunia czy prywatne sesje, ale to rzadko i za małe pieniądze. I nie za bardzo wiem co dalej, żeby nie stać w miejscu. Zastanawia mnie czy jest sens (po skończeniu strony internetowej) pozanosić swoje CV wraz z portfoliem (warto do CV dorzucać wywołane kilka zdjęć + odnośnik? czy sam odnośnik) do agencji, tudzież do jakiś firm fotograficznych?
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
ja żeby nie borykać się z takimi problemamio wybrałam studia foto pod kątem reklamy i grafiki komputerowej. Dzięki temu zapoznam sie ze srodowiskiem i wyuczę pewnych zachowań. A jak przyjdzie mi fotografować śluby to poczta pantoflowa też jest dobrym sposobem (:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Możesz zdradzić, na jakiej uczelni jest taki kierunek? Za rok wybieram się na studia i też myślę o fotografii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.