|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Robusta - gdzie kupić?
Do smakoszy kawy nie należę, piję ją w dużych ilościach, ale głównie ze względu na właściwości pobudzające. Z tego właśnie powodu chciałabym spróbować robusty, jednak nie mam pojęcia gdzie mogę ją kupić (ani w jakiej jest cenie).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Robusta - gdzie kupić?
Z tego co kojarzę robustę kupisz w Lidlu.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
"Green Eclipse
Przeznaczona jest dla miłośników mocniejszych kawowych doznań. Cechą charakterystyczną gatunku Robusta jest intensywny smak i aromat naparu przygotowanego z jego ziaren. W odróżnieniu do pozostałych gatunków kawy, Robusta pobudza intensywniej ze względu na wyższą zawartość kofeiny. Green Eclipse kawa rozpuszczalna liofilizowana Skład: 100% Robusta Cena na dzień 14.05.2012r.: 13,49 PLN/200g" http://przegladhandlowy.pl/1417/kawa...jnej-odslonie/ Też chyba się skuszę. A możecie polecić jakąś robustę mieloną do kawiarki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Liofilizowana kawa w moim odczuciu jest słabsza niż granulowana, ale znowu Robusta jest silniejsza niż Arabica. A ja mogę pić tylko liofilizowaną Arabicę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.