|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jakie linie lotnicze do Szwecji?
Witam Was,
w sierpniu mam zamiar wybrać się do Borlange tylko nie mam pojęcia jak. Dodam że nigdy nie latałam i nie wiem o co chodzi z tymi wszystkimi opłatami. Mieliście może styczność z przelotem Warszawa-Sztokholm? Albo polecacie jakieś linie lotnicze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: jakie linie lotnicze do Szwecji?
naprawdę nikt nic mi nie doradzi i nie wie w tym temacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Z linii tradycyjnych przeglądnij LOT i SAS. Cena jednak na termin wakacyjny wysoka. Plusy: bagaż w cenie oraz lot na główne lotnisko w sztokholmie.
Tanimi liniami np. wizz dolecisz w sierpiniu z warszawy nawet za 40 złotych w dwie strony. Minusy tylko bagaż podręczny w cenie, lot na lotnisko Skavsta około 100 km od sztokholmu. Cena pociągu lotnisko skavsta - Borlange 135 złotych w dwie strony (2 klasa, dwie przesiadki). Do Borlange (z malme, geteborg) lata linia Direktflyg ale ceny ma zaporowe. Podsumowując w wersji niskobudżetowej trasę zrobisz nawet za 150 złotych w dwie strony. Natomiast trzeba zwrócić uwagę na koszty dodatkowe lot z warszawy jest w nocy także konieczny będzie nocleg (przejazd do Borlange następnego dnia). To podwyższy cenę wyjazdu, a jak wiadomo ceny w Szwecji są dla nas bardzo wysokie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
a wiesz gdzie mozna przenocować jak juz dolecę na Skavsta?
i może coś o Ryanair? porównując je do Wizz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ryanair też lata na lotnisko Skavsta. Ceny obecnie to 54 złote w jedną stronę. Godziny dogodniejsze. Więc zawsze można tam Ryanair - powrót wizzair.
Hotel to wydatek rzędu 150 złotych za noc ze śniadaniem od osoby (Connect Hotel Skavsta przy samym lotnisku) lub hostel od około 100 złotych od osoby np. Railway Hostel (kilka kilometrów od lotniska w miejscowości Nykoping). W Sztokholmie ceny podobne więc jeśli nie miałaś zamiaru się tam zatrzymywać to chyba bez sensu tam jechać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Zobacz OLT express z tego co kojarze to widziałam na ich stronie jakieś połączenie do Szwecji, wiem że od października wprowadzają sporo nowych kierunków
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.