Perfumy Miraculum ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-30, 10:33   #1
ropuszka
Zakorzenienie

Perfumy Miraculum ;)

Skoro jest watek o perfumach z Biedrony, to mysle, ze na osobny zasluguje marka Miraculum Interesuja mnie ich zapachy, choc raczej z malym przymruzeniem oka w koncu jako fanka gornopolkowcow nie moge szalec za bazarkiem Z drugiej ejdnak strony jako perfumoholiczka chce poznawac wszystko Znam jesynie Pania Walewska Classic, ktorej uzywala jeszcze moja babcia, a teraz wchodze na stronke a tam wersja Chic i Gold - czyatalm recenzje w KWC ale troche brakuje mi porownania do czegos, kategorii zapachowej, wiecej szczegolow No i zaintrygowaly mnie inne zapachy - La Rose - tu jestem gotowa kupic w ciemno jako fanka rozy, a takze inne - Romantic pink, Cool blue i Green. Green jak mniemam bedzie pachniec jak Green tea Ardenki Nie wiem gdzie mozna obwachac te perfumy, ale zwazywszy niska cene moglabym zaryzykowac zakup w ciemno, zwlaszcza, ze zainteresowala mnie cala seria La rose, ktora ma bdb recenzje. Co wiece na temat wytworow perfumeryjnych tej slynnej marki?
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-30, 12:40   #2
justynaneyman
Zakorzenienie

Dot.: Perfumy Miraculum ;)

Ropuszko, widzę, że podążamy tym samym torem
znam La Rose- i też chcę kupić w ciemno.
Niedaleko mnie jest drogeria, taka PRLowska, i tam mają Miraculumy.
W zeszłym roku testowałam Rose i było bardzo przyjemne, choć wtórne.
Ale takie, wiesz, rześkie i wydaje mi się, że żaden syf nie wychodził

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-30, 12:51   #3
Pin up girl
Zakorzenienie

Mam krem na noc La Rose i na dzień Gold. Jeśli perfumy pachną tak samo albo bardzo podobnie, to Gold biorę bez wąchania, bo krem ma świetny zapach, taki ciepły, lekko pudrowy, kwiatowy, bezpieczny. La Rose - ładna róża, przełamana czymś świeżym, jakby zielonym, ale na dłuższą metę trochę drażniącym.
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-30, 13:01   #4
megi.3
Zadomowienie

Purple - moim zdaniem najlepszy zapach Miraculum - słodko -kwaskowe owoce - w tym czarna porzeczka, jakas cytrynka (nie wiem jakie sa oryginalnie nuty, pisze co czuję ) - przechodzące w wanilię. Fajne
megi.3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-30, 13:57   #5
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Skoro jest watek o perfumach z Biedrony, to mysle, ze na osobny zasluguje marka Miraculum Interesuja mnie ich zapachy, choc raczej z malym przymruzeniem oka w koncu jako fanka gornopolkowcow nie moge szalec za bazarkiem
A wiesz, że czasem nachodzi mnie tęsknota za czymś przaśnym- uważam, że jedzenie homarów nie wyklucza miłości do kiełbachy z grilla
Szczegolnie, że kiełbacha kiełbasie nierówna, o musztardach nie wspominając.
Mnie interesuje jeszcze Blue

Stary 2012-06-30, 15:08   #6
Terve
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
A wiesz, że czasem nachodzi mnie tęsknota za czymś przaśnym- uważam, że jedzenie homarów nie wyklucza miłości do kiełbachy z grilla
Szczegolnie, że kiełbacha kiełbasie nierówna, o musztardach nie wspominając.
Mnie interesuje jeszcze Blue
świetnie napisane! sama przez lata używałam jedynie "ambitnych niszowców" khem obecnie szaleje i buszuje głównie w mainstreamie i daje mi to ogromną radość i kto by pomyślał, że spodoba mi sie takie Amor Amor? ostatnio nawet, pod wpływem tego forum popędziłam do Biedry przetestować ichne perły zapachowe, jednakże były pourywane kapturki od atomków, tak, że psiknąć nie można było

Edytowane przez Terve
Czas edycji: 2012-06-30 o 15:11
Terve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-30, 18:37   #7
tricolor
Wtajemniczenie

Też mam zamiar udać się do Biedronki
Z Miraculum miałam tylko takie różowe perfumy, które miały niby przypominać Miracle Lancome, ale zupełnie mi się nie spodobały. Kupione przy okazji męskie też niestety, nie spotkały się z aprobatą

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-30, 18:55   #8
ropuszka
Zakorzenienie

To fajnie, ze nie jestem sama Zastanawiam sie gdzie mozna poniuchac te wszystkie Miraculumy w Krakowie. Wiem, ze jest jedna apteko-drogeria w Galerii Krakowskiej, gdzie na pewno maja peilegnacje Miarculum, ale nie wiem jak z zapachami. Bo maja tam tez takie perly jak Gosh, wiec moze i Walewska i te inne Green Blue by sie trafily?
Stary 2012-06-30, 21:21   #9
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Terve Pokaż wiadomość
ostatnio nawet, pod wpływem tego forum popędziłam do Biedry przetestować ichne perły zapachowe, jednakże były pourywane kapturki od atomków, tak, że psiknąć nie można było
Jednym kapturkiem przekładalnym obskoczysz resztę- niedoskonałe rozwiązanie, ale lepsze to, niż nic

Cytat:
To fajnie, ze nie jestem sama Zastanawiam sie gdzie mozna poniuchac te wszystkie Miraculumy w Krakowie. Wiem, ze jest jedna apteko-drogeria w Galerii Krakowskiej, gdzie na pewno maja peilegnacje Miarculum, ale nie wiem jak z zapachami. Bo maja tam tez takie perly jak Gosh, wiec moze i Walewska i te inne Green Blue by sie trafily?
A bazarki? Są u Was, Krakowianie, bazarki?

Stary 2012-06-30, 21:34   #10
le illjah
Wtajemniczenie

Cytat:
Zastanawiam sie gdzie mozna poniuchac te wszystkie Miraculumy w Krakowie.
trzeba szukać w małych osiedlowych drogeriach. zapraszam do Nowej Huty, tu na os. Uroczym mają zapachy Miracullum

perfumy na wymianę
klik
le illjah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-30, 22:24   #11
Kota
Zakorzenienie

Miraculum ma ciekawego męskiego Chopina- zdecydowanie męskiego, rzekłabym.
Warto przetestować.
Co do zapachów, to odradzam branie w ciemno Pani Walewskiej Gold- zapach owszem słodki, ale przy tym dziwnie zimno- mdlący-nie do wiary, a jednak, przynajmniej na mie się tak prezentuje.
Mam dziwną słabość natomiast do Pani Walewskiej w wersji czerwonej - zapach taki typowo, leko bazarowo- soczysto- kwiatowo- jaśminowy- nie jest najwyższych lotów.
No ale kocham ten krem do rąk i w ogóle kremy z tej serii dobrze mi robią.
Rose znam z autopsji z zapachu żelu pod prysznic- wąchałam też z flakonika, żel jest bardzo podobny.
Jest to róża w specyficznym wydaniu, może się spodobać, ale ma przymieszkę czegoś chemicznego, żadne tam poranne, pokryte rosą płatki...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-30, 22:39   #12
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Rose znam z autopsji z zapachu żelu pod prysznic- wąchałam też z flakonika, żel jest bardzo podobny.
Jest to róża w specyficznym wydaniu, może się spodobać, ale ma przymieszkę czegoś chemicznego, żadne tam poranne, pokryte rosą płatki...
Chmmm, ciekawe, co się okaże, gdyż albowiem kupiłam używkę Rose za 9 zeta
Pojechałabym do Nowej Huty...

Stary 2012-06-30, 22:55   #13
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Justyś, też z wielką chęcią pojechałabym do Nowej Huty, bom w życiu tam nie była, a kręci mnie zwiedzanie miast, a tam założenie socrealistyczne i w ogóle dziwo i sam miód i orzechy... no i sklepy kosmetyczne w starym stylu, ha.
Miraculum mają w podobnej starostylowej drogerii w Gdańsku, czasami tam zaglądam.
Stary 2012-06-30, 23:53   #14
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Też ją widziałam. Ale one maja różne butelki. To są reformulacje jakieś?

Aż się przejdę, bom w Hucie.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-01, 00:22   #15
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Justyś, też z wielką chęcią pojechałabym do Nowej Huty, bom w życiu tam nie była, a kręci mnie zwiedzanie miast, a tam założenie socrealistyczne i w ogóle dziwo i sam miód i orzechy... no i sklepy kosmetyczne w starym stylu, ha.
Miraculum mają w podobnej starostylowej drogerii w Gdańsku, czasami tam zaglądam.
No własnie, mnie też.
A co do Gdańska, to mam nadzieję, że zwiedzimy mirakulowy zakątek już niedlugo

Stary 2012-07-01, 06:25   #16
Małgosia791
spin doctor

Moja mama miała kiedyś różowe Miraculum, ładne, lekko różane, ale kompletnie nietrwałe.
U mnie w mieścinie jest taka drogeryjka w stylu PRL-owskim, gdzie są skarby typu Pani Walewska, Być Może, Cafe i inne, ale nie ma jak przetestować zapachów, bo pani sprzedawczyni ma minę ekspedientki ze sklepu mięsnego(sprzed 30 lat) i nie pozwala testować, bo jak ja takie napoczete potem sprzedam? Testerów niestety nie ma...
Stary 2012-07-01, 07:15   #17
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
A bazarki? Są u Was, Krakowianie, bazarki?
Sa a jakze Tylko tam same Biesy i ewentualnie pani Rosjanka ktora sprzedaje podrobione Diory Miraculum to przy tym baaardzo wysoka polka

Cytat:
Napisane przez le illjah Pokaż wiadomość
trzeba szukać w małych osiedlowych drogeriach. zapraszam do Nowej Huty, tu na os. Uroczym mają zapachy Miracullum
Oj to musze znow Hute nawiedzic, bo ostatnio tam bylam jak rodzilam Faktycznie sa tam swietne sklepy, tylko, ze to dla mnie wyprawa daleka, ale moze sie uda.

Jak weszlam na strone Miraculum to zauwazylam, ze sa dwa zapachy rozana - La rose i Rose I mniemam, ze to dwa rozne zapachy... La rose to czesc serii z pielegnacji rozanej, a Rose to chyba w ogole "osobny" zapach. La rose jest chyba bardziej "wypasiony" bo ma mniejsza pojemnosc i przez to drozszy Chyba wezme w ciemno bo flaszki kosztuja przecietnie ok. 20 zl, wiec nie majatek. A z tym testowaniem po prl-owskich sklepach to wlasnie tak bywa, ze testra brak...
Stary 2012-07-01, 09:14   #18
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dobbinka Pokaż wiadomość
Też ją widziałam. Ale one maja różne butelki. To są reformulacje jakieś?

Aż się przejdę, bom w Hucie.
Cytat:
Sa a jakze Tylko tam same Biesy i ewentualnie pani Rosjanka ktora sprzedaje podrobione Diory Miraculum to przy tym baaardzo wysoka polka

Oj to musze znow Hute nawiedzic, bo ostatnio tam bylam jak rodzilam Faktycznie sa tam swietne sklepy, tylko, ze to dla mnie wyprawa daleka, ale moze sie uda.

Jak weszlam na strone Miraculum to zauwazylam, ze sa dwa zapachy rozana - La rose i Rose I mniemam, ze to dwa rozne zapachy... La rose to czesc serii z pielegnacji rozanej, a Rose to chyba w ogole "osobny" zapach. La rose jest chyba bardziej "wypasiony" bo ma mniejsza pojemnosc i przez to drozszy Chyba wezme w ciemno bo flaszki kosztuja przecietnie ok. 20 zl, wiec nie majatek. A z tym testowaniem po prl-owskich sklepach to wlasnie tak bywa, ze testra brak...
No właśnie, nutu też są trochę inne.
Droższe o całe 2zł, więc trzeba się namyślic dobrze.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-01, 12:35   #19
megi.3
Zadomowienie

Perfumy Miraculum wraz z testerami są w Makro - przynajmniej u mnie. W ten sposób upolowałam moje Purple za 15 zł wraz z balsamem do ciała w komplecie (balsam z innej serii ) Szkoda tylko że mało trwałe te perfumy,
Miraculum to różowe kiedyś też miałam, ale nie było w moim stylu i poleciało na All.
megi.3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-01, 12:36   #20
agnieszka1970
Zadomowienie

Cytat:
Miraculum ma ciekawego męskiego Chopina- zdecydowanie męskiego, rzekłabym.
Warto przetestować.
Też polecam. Dla mnie to klon Davidoff'a Zino a cena nieporównywalna (na allegro, bo w sklepach typu rossmann tylko wodę po goleniu widziałam)

Edytowane przez agnieszka1970
Czas edycji: 2012-07-01 o 17:09
agnieszka1970 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-01, 16:54   #21
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
No własnie, mnie też.
a to zapraszam

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-01, 17:28   #22
kasia2d16
Raczkowanie

Cytat:
Jakiś czas temu testery Pani Walewskiej były na hali w Auchan w Bonarce. Niestety nie zwróciłam uwagi czy były też inne perfumy Miraculum. Poza tym w Bonarce niedaleko wejścia do Auchan jest też stoisko Miraculum/Paloma/co tam jeszcze, kupiłam tam różany peeling i balsam, jakieś masło Palomy. Jednak to było tak ze 2 miesiące temu. A szukałaś w krakowskich Firlitach? Może te małe drogeryjki na Wielopolu/Długiej? Aż sama nabrałam ochoty na Rose i La Rose, jak je znajdę stacjonarnie to dam znać.
kasia2d16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-01, 19:02   #23
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia2d16 Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu testery Pani Walewskiej były na hali w Auchan w Bonarce. Niestety nie zwróciłam uwagi czy były też inne perfumy Miraculum. Poza tym w Bonarce niedaleko wejścia do Auchan jest też stoisko Miraculum/Paloma/co tam jeszcze, kupiłam tam różany peeling i balsam, jakieś masło Palomy. Jednak to było tak ze 2 miesiące temu. A szukałaś w krakowskich Firlitach? Może te małe drogeryjki na Wielopolu/Długiej? Aż sama nabrałam ochoty na Rose i La Rose, jak je znajdę stacjonarnie to dam znać.
Faktycznie, na Dlugiej moga byc! Kiedys w jakiejs tamtejszej drogerii byly nawet testery Cafe Cafe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-02, 16:26   #24
Karkki
Zakorzenienie

Nie wiem czy wszystkie, ale sporo zapachów Miraculum jest w E.Leclerc. Przynajmniej w moim osiedlowym są. Testery również stoją.
Rose przypomina Miracle Lancome.
Purple jest w charakterze sezonowych Escad.
Romantic Pink też coś mi przypomina, ale nie wiem co.
W sumie fajne, nic strasznego z nich nie wychodzi, ale szkoda, że trwałość mają bardzo kiepską.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 17:45   #25
kasia2d16
Raczkowanie

No to jestem po testach Testery do wszystkich zapachów Miraculum opisanych w tym wątku są w Firlicie na Starowiślnej
La Rose - koszmar! Żadna tam róża, plastik zmieszany z gumowym sandałem Bardzo sztuczny zapach.
Rose - róża nieidealna ale jednak róża. Czuć całkiem fajny aromat róży, ja wyczuwam jeszcze liście, takie wymieszane z aromatem mokrej ziemi.
Purple - jest tam jakiś jaśmin i słodycze, trochę gumki chińskiej, taki mocniejszy zapach - mocno kojarzy mi się z czymś z dzieciństwa ale nie mogę w tej chwili zidentyfikować.
Romantic Pink - płaskie kwiatki, trochę jabłek DKNY zmieszanych z Avonem.
Cool Blue - świeżak ale taki męski, jakieś drzewo?
Green tylko niuchnęłam z testera - zielona herbatka z jakąś lekką słodyczą. Zresztą w tym upale ciężko się wącha, oj ciężko.
W ogóle jakie tam były cuda, wszystkie Panie Walewskie, Exclamation, Chanson d'eau, Kobako, Blase. Cafe też Dzisiaj mega upał, dla mnie pogoda nie do testowania ale przy ochłodzeniu podjadę poniuchać więcej tych szaleństw.
Chyba kupię Rose, nawet jako psikacz do pomieszczeń, najprzyjemniejsza dla mnie z nich wszystkich. Resztę muszę przetestować jeszcze raz.
kasia2d16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-03, 09:33   #26
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
No to jestem po testach Testery do wszystkich zapachów Miraculum opisanych w tym wątku są w Firlicie na Starowiślnej
La Rose - koszmar! Żadna tam róża, plastik zmieszany z gumowym sandałem Bardzo sztuczny zapach.
Rose - róża nieidealna ale jednak róża. Czuć całkiem fajny aromat róży, ja wyczuwam jeszcze liście, takie wymieszane z aromatem mokrej ziemi.
Purple - jest tam jakiś jaśmin i słodycze, trochę gumki chińskiej, taki mocniejszy zapach - mocno kojarzy mi się z czymś z dzieciństwa ale nie mogę w tej chwili zidentyfikować.
Romantic Pink - płaskie kwiatki, trochę jabłek DKNY zmieszanych z Avonem.
Cool Blue - świeżak ale taki męski, jakieś drzewo?
Green tylko niuchnęłam z testera - zielona herbatka z jakąś lekką słodyczą. Zresztą w tym upale ciężko się wącha, oj ciężko.
W ogóle jakie tam były cuda, wszystkie Panie Walewskie, Exclamation, Chanson d'eau, Kobako, Blase. Cafe też Dzisiaj mega upał, dla mnie pogoda nie do testowania ale przy ochłodzeniu podjadę poniuchać więcej tych szaleństw.
Chyba kupię Rose, nawet jako psikacz do pomieszczeń, najprzyjemniejsza dla mnie z nich wszystkich. Resztę muszę przetestować jeszcze raz.
No to mi ulzylo Dzieki Twoim rzetelnym opisom (wlasnie takie recenzje najbardziej lubie - krotkie, rzeczowe i z porownaniami) juz wiem, ze nie ma sie co napalac Natomiast wciaz intryguje mnie seria Pani Walewska, najbardziej chyba Gold. Classic znam, ale pamietam raczej slabo. Kiedys skusilam sie na mydelko i niestety bylo benzadziejne - lekko konwaliowe, z nuta starego kurzu
Stary 2012-07-03, 12:34   #27
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupiłam to mniejsze, z bukiecikiem takim matowym
Byłam wczoraj w starej drogerii-
Green- typowa zielona herbata, ale z tych mrożonych, z chemiczną cytr.
Blue- typowo "morski" zapach, niby fajny, ale mdlący
Romantic Pink- w typie Bright Crystal, tylko bardzo nietrwały
Purple- jakby w Liberte zamiast pomarańczy była cz.porzeczka, przyjemny, choć nie w moim typie, najtrwalszy z powyższych
Jeszcze był Rose (ciemny) ale już nie miałam miejsca ani nosa.

Za to testowałam Miraculum Miraculum- przezroczysty (bo kiedyś był też i taki sam, tylko różowy, lancomowy)- kosmetyczny, miły zapach. podbity mydlanym piżmem, całkiem przyjemny

Cytat:
No to jestem po testach

Pogrubione- to sztuczny przedmiot pożądania
Kasiu, czy ten przyjemny Rose jest w takim samym flakoniku, jak Blue?
Czy w płastszym?
kupiłam Green- myślałam, że dla siebie, ale zapomniałam, że nie lubię zielonej herbaty i bedzie dla Mamy

Stary 2012-07-03, 13:39   #28
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Zajrzałam dziś i ja do postprlowskiej drogerii. Mieli cudeńka- Miraculumy i wody Yardleya.
Testowałam wody Miraculum w tych wysokich, chudych buteleczkach, ale tylko dwie na sobie:
Green- zielona herbatka wymieszana z czymś kwaśnym i słodkim
Romantic Pink- Be Delicious i Bright Crystal w jednym
Na papierkach wąchałam Purple, Rose i Blue, ale nie potrafię teraz nic o nich powiedzieć ponadto, że są lekkie, świeże, nie pachną taniochą- przyjemne, lekkie zapachy za 22zł.

Jak ktoś znajdzie White to proszę o info- w składzie jest herbata cejlońska i bardzo jestem ciekawa tego zapachu.

Edit: tak się wącham i wącham i podobają mi się oba zapachy, chyba sobie któryś kupię.

Edytowane przez Mendosita
Czas edycji: 2012-07-03 o 14:32
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-03, 19:30   #29
Miviki666
Zadomowienie

A ja posiadam wode Miraculum by Miraculum. Zapach przypomina łudząco Miracle Lancome, tylko moze jest ciut delikatniejszy i na dodatek trwały!
Stary 2012-07-03, 20:51   #30
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Miałam kupić dzisiaj Green (albo Romantic Pink) wracając z pracy, ale nie znalazłam miejsca do zaparkowania, a nie chciało mi się iść na piechotę. Pójdę jutro.

Edit: kupiłam dziś Green i testuję nadgarstkowo Purple- pachnie jak mix sezonówek Escady z Fantasy i Guess by Marciano. Fajny słodziak

Edytowane przez Mendosita
Czas edycji: 2012-07-04 o 10:35
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości