|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Perfumy Miraculum ;)
Skoro jest watek o perfumach z Biedrony, to mysle, ze na osobny zasluguje marka Miraculum
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy Miraculum ;)
Ropuszko, widzę, że podążamy tym samym torem
![]() ![]() znam La Rose- i też chcę kupić w ciemno. Niedaleko mnie jest drogeria, taka PRLowska, i tam mają Miraculumy. W zeszłym roku testowałam Rose i było bardzo przyjemne, choć wtórne. Ale takie, wiesz, rześkie i wydaje mi się, że żaden syf nie wychodził
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mam krem na noc La Rose i na dzień Gold. Jeśli perfumy pachną tak samo albo bardzo podobnie, to Gold biorę bez wąchania, bo krem ma świetny zapach, taki ciepły, lekko pudrowy, kwiatowy, bezpieczny. La Rose - ładna róża, przełamana czymś świeżym, jakby zielonym, ale na dłuższą metę trochę drażniącym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Purple - moim zdaniem najlepszy zapach Miraculum - słodko -kwaskowe owoce - w tym czarna porzeczka, jakas cytrynka (nie wiem jakie sa oryginalnie nuty, pisze co czuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczegolnie, że kiełbacha kiełbasie nierówna, o musztardach nie wspominając. Mnie interesuje jeszcze Blue ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Terve Czas edycji: 2012-06-30 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Też mam zamiar udać się do Biedronki
![]() Z Miraculum miałam tylko takie różowe perfumy, które miały niby przypominać Miracle Lancome, ale zupełnie mi się nie spodobały. Kupione przy okazji męskie też niestety, nie spotkały się z aprobatą ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
To fajnie, ze nie jestem sama
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Miraculum ma ciekawego męskiego Chopina- zdecydowanie męskiego, rzekłabym.
Warto przetestować. Co do zapachów, to odradzam branie w ciemno Pani Walewskiej Gold- zapach owszem słodki, ale przy tym dziwnie zimno- mdlący-nie do wiary, a jednak, przynajmniej na mie się tak prezentuje. Mam dziwną słabość natomiast do Pani Walewskiej w wersji czerwonej - zapach taki typowo, leko bazarowo- soczysto- kwiatowo- jaśminowy- nie jest najwyższych lotów. No ale kocham ten krem do rąk i w ogóle kremy z tej serii dobrze mi robią. Rose znam z autopsji z zapachu żelu pod prysznic- wąchałam też z flakonika, żel jest bardzo podobny. Jest to róża w specyficznym wydaniu, może się spodobać, ale ma przymieszkę czegoś chemicznego, żadne tam poranne, pokryte rosą płatki...
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pojechałabym do Nowej Huty... ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miraculum mają w podobnej starostylowej drogerii w Gdańsku, czasami tam zaglądam.
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Gdańska, to mam nadzieję, że zwiedzimy mirakulowy zakątek już niedlugo ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
spin doctor
|
Moja mama miała kiedyś różowe Miraculum, ładne, lekko różane, ale kompletnie nietrwałe.
U mnie w mieścinie jest taka drogeryjka w stylu PRL-owskim, gdzie są skarby typu Pani Walewska, Być Może, Cafe i inne, ale nie ma jak przetestować zapachów ![]()
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Sa a jakze
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak weszlam na strone Miraculum to zauwazylam, ze sa dwa zapachy rozana - La rose i Rose ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Droższe o całe 2zł, więc trzeba się namyślic dobrze. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Perfumy Miraculum wraz z testerami są w Makro - przynajmniej u mnie. W ten sposób upolowałam moje Purple za 15 zł wraz z balsamem do ciała w komplecie (balsam z innej serii
![]() Miraculum to różowe kiedyś też miałam, ale nie było w moim stylu i poleciało na All. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Też polecam. Dla mnie to klon Davidoff'a Zino a cena nieporównywalna (na allegro, bo w sklepach typu rossmann tylko wodę po goleniu widziałam)
Edytowane przez agnieszka1970 Czas edycji: 2012-07-01 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy wszystkie, ale sporo zapachów Miraculum jest w E.Leclerc. Przynajmniej w moim osiedlowym są. Testery również stoją.
![]() Rose przypomina Miracle Lancome. Purple jest w charakterze sezonowych Escad. Romantic Pink też coś mi przypomina, ale nie wiem co. W sumie fajne, nic strasznego z nich nie wychodzi, ale szkoda, że trwałość mają bardzo kiepską.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
No to jestem po testach
![]() ![]() La Rose - koszmar! Żadna tam róża, plastik zmieszany z gumowym sandałem ![]() Rose - róża nieidealna ale jednak róża. Czuć całkiem fajny aromat róży, ja wyczuwam jeszcze liście, takie wymieszane z aromatem mokrej ziemi. Purple - jest tam jakiś jaśmin i słodycze, trochę gumki chińskiej, taki mocniejszy zapach - mocno kojarzy mi się z czymś z dzieciństwa ale nie mogę w tej chwili zidentyfikować. Romantic Pink - płaskie kwiatki, trochę jabłek DKNY zmieszanych z Avonem. Cool Blue - świeżak ale taki męski, jakieś drzewo? Green tylko niuchnęłam z testera - zielona herbatka z jakąś lekką słodyczą. Zresztą w tym upale ciężko się wącha, oj ciężko. W ogóle jakie tam były cuda, wszystkie Panie Walewskie, Exclamation, Chanson d'eau, Kobako, Blase. Cafe też ![]() Chyba kupię Rose, nawet jako psikacz do pomieszczeń, najprzyjemniejsza dla mnie z nich wszystkich. Resztę muszę przetestować jeszcze raz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam to mniejsze, z bukiecikiem takim matowym Byłam wczoraj w starej drogerii- Green- typowa zielona herbata, ale z tych mrożonych, z chemiczną cytr. Blue- typowo "morski" zapach, niby fajny, ale mdlący Romantic Pink- w typie Bright Crystal, tylko bardzo nietrwały Purple- jakby w Liberte zamiast pomarańczy była cz.porzeczka, przyjemny, choć nie w moim typie, najtrwalszy z powyższych Jeszcze był Rose (ciemny) ale już nie miałam miejsca ani nosa. Za to testowałam Miraculum Miraculum- przezroczysty (bo kiedyś był też i taki sam, tylko różowy, lancomowy)- kosmetyczny, miły zapach. podbity mydlanym piżmem, całkiem przyjemny Cytat:
![]() Kasiu, czy ten przyjemny Rose jest w takim samym flakoniku, jak Blue? Czy w płastszym? ![]() kupiłam Green- myślałam, że dla siebie, ale zapomniałam, że nie lubię zielonej herbaty ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Zajrzałam dziś i ja do postprlowskiej drogerii. Mieli cudeńka- Miraculumy i wody Yardleya.
Testowałam wody Miraculum w tych wysokich, chudych buteleczkach, ale tylko dwie na sobie: Green- zielona herbatka wymieszana z czymś kwaśnym i słodkim Romantic Pink- Be Delicious i Bright Crystal w jednym ![]() Na papierkach wąchałam Purple, Rose i Blue, ale nie potrafię teraz nic o nich powiedzieć ponadto, że są lekkie, świeże, nie pachną taniochą- przyjemne, lekkie zapachy za 22zł. Jak ktoś znajdzie White to proszę o info- w składzie jest herbata cejlońska i bardzo jestem ciekawa tego zapachu. Edit: tak się wącham i wącham i podobają mi się oba zapachy, chyba sobie któryś kupię. Edytowane przez Mendosita Czas edycji: 2012-07-03 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
A ja posiadam wode Miraculum by Miraculum. Zapach przypomina łudząco Miracle Lancome, tylko moze jest ciut delikatniejszy
![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Miałam kupić dzisiaj Green (albo Romantic Pink) wracając z pracy, ale nie znalazłam miejsca do zaparkowania, a nie chciało mi się iść na piechotę. Pójdę jutro.
Edit: kupiłam dziś Green i testuję nadgarstkowo Purple- pachnie jak mix sezonówek Escady z Fantasy i Guess by Marciano. Fajny słodziak ![]() Edytowane przez Mendosita Czas edycji: 2012-07-04 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.