![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Gdynia - PORD
Kochane które z Was zdawały w Gdyńskim PORDZIE.. podzielcie się swoimi uwagami, informacjami i cennymi wskazówkami ..
![]() Przede mną egzamin państwowy.. pierwsze podejście. Są tu Gdynianki które także czekają na egzamin ? ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdynia - PORD
Ja zdałam za pierwszym w zeszłym roku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A w jakiej szkole robiłaś kurs? ![]() Edytowane przez Papiszynka Czas edycji: 2010-11-10 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja zdawalam miesiac temu
![]() Powiem tak przy zapisywaniu sie na egzamin mialam stresa, bo babeczka albo miala zly dzien, albo z natury jest taka niemila. Przyszlam na egzamin. pierwszy byl oczywiscie teoretyczny(7:45) cala grupa zdala, skonczylismy w ciagu 5minut. Pozniej pan od teorii mowil nam na co mamy uwazac, nasze prawa i roznego rodzaju wskazowki. Pozniej czekalam z 15 minut az mnie wywolaja. Tak samo jak w mojej kolezanki i moich papierach byl blad, jesli chodzi o auto bo zdawalysmy na toyocie a wpisany byl punciak, ale na szczescie to nie byl problem- mimo to chwila zdenerwowania byla. Co do egzaminatora trafil mi sie calkiem sympatyczny ![]() Trase mialam dosc trudna, jezdzilam glownie po hutniczej, polskiej, wladyslawa IV, weglowej, skwerku i trwalo to prawie godzine-ale na to tez nie ma reguly, mozesz jezdzic 20 minut pojechac na chylonie i koniec- i o takiej trasie najczesciej slysze. Napewno nie stresuj sie za bardzo bo to w niczym nie pomoze ![]() Zdac sie da, mi udalo sie za pierwszym razem, po mnie 3 kolezanki tez za pierwszym podejsciem. Jest kilka osob ktore mecza sie i podchodza juz ktorys raz, ale to czy to jest PORD, MORD, WORD czy Gdynia, wroclaw czy Warszawa to panuja takie same zasady, i niestety nie ma zlotego srodka na to zeby zdac, miec fajnego egzaminatora i latwa trase, ale 3mam kciuki i zycze powodzenia (nie dziekuj) ![]() Moje wskazowki to glowie takie, zebys sie usmiechala, byla pewna swoich umiejetnosci i ubrala sie wygodnie, ale nie w dresie czy w bialych kozaczkach, rozowej bluzeczce i zielonej spodniczce z dwoma kitkami na glowie-bo tak wygodnie ![]() ![]() a kiedy masz termin? ![]()
![]() Edytowane przez Kolorowymaj Czas edycji: 2010-11-11 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Hej ja robię prawko w Akademii Prawa Jazdy w Gdyni. Jak będę znała termin egzaminu napewno napiszę. No ja słyszałam ze głównie są trasy - Chylonia, Skwer Kościuszki, Polska.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja miałam wątpliwą przyjemność odwiedzenia gdyńskiego Pordu kilka razy, zdałam dopiero za piątym razem 5.11, czyli jakieś 10 dni temu ;D
Cóż, raz zostałam oblana za rzekome wymuszenie pierwszeństwa, za drugim razem u tego samego egzaminatora za to, że mając pieszego na przejściu, który szedł na czerwonym a ja miałam zielone powinnam była jechać, a nie utrudniać ruch (kompletna paranoja), za trzecim jeździłam koło 40 min. i w końcu udupił mnie za kierunkowskazy, za czwartym oblał mnie, bo samochód mi się delikatnie stoczył (max. 5 cm), on uznał, że to mega wielkie zagrożenie i że od razu powinnam ruszać z ręcznego, a nie z nożnego (który notabene mi zablokował) no i w końcu zdałam za 5. ! Cóż, powiem Ci tak, wszystko zależy od szczęścia, umiejętności to tylko 10 % sukcesu, ale bądź dobrej myśli ![]() PS Też jeździłam w Akademii ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
a z kim jezdzilas?
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
p. Leszek
![]() chyba jestem jego osobistą porażką ^^
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Czy zna ktoś nazwisko słynnego egzaminatora Jarosława? Tak się składa, że zdawałam dzisiaj u niejakiego Pana Jarosława K i dawno nie spotkałam się z tak niemiłą osobą i w sumie z ciekawości chciałabym wiedzieć czy to ten słynny oblewacz;] Jkaby coś piszcie na priv
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
przed swoim egzaminem buszowałam po necie w poszukiwaniu informacji o gdyńskim Pordzie i gdzieś trafiłam na p. Jarosława K., że to takie zło i niedobro, więc chyba miałaś do czynienia z oblewaczem
![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ja właśnie też spotkałam się z opinią o Panu Jarosławie, z tym że ktoś pisał też, że jest dwóch Jarosławów K. W każdym razie ten który mnie egzaminował miał nietęgą minę, był opryskliwy i złośliwy... No i to spotęgowało stres. A zdziwiona byłam bo nawet młody jest, więc raczej nie powinien mieć jeszcze tylu powodów do wyżywania się na ludziach ;d Pierwszy raz spotkałam się z sytuacją żeby ktoś komentował jazdę po łuku w taki sposób.Nie najechałam na linię ani nic a bolał mi pierwsze podejście za niedostatecznie częste spoglądanie przez ramię;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
oblewanie za zbyt rzadkie korzystanie z tylnej szyby to standard, dlatego mój sposób na to, to patrzenie się na nią przez cały czas i tylko ukradkowe zerkanie w lusterka ;p
ja tak robiłam, mimo że tylko z lusterek potrafiłam jechać i nigdy mnie na łuku nie oblali ;D no ja na moim 4. egzaminie (jak to brzmi, o losie ;p) miałam egzaminatora, który miał góra 27 lat, a był na drodze taki niemiły że aż nie wierzę
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja w piatek mam egzamin , ale sie boje dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Właśnie masz super - trudne warunki więc nie będzie że zbyt mało dynamiczna jazda (tylko nie tocz się 3 na godzine jak nie trzeba - aż tak trudnych warunków nie ma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
aaaaaa nie zdalam !
oblal mnie na znaku stop, jechalismy tam na tej drodze na abrahama gdzie elka school ma swoje parkingi. znak stop byl zasloniety tirem i go nie zauwazylam.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja zdałam za drugim razem co prawda ale zdałam ;D
![]() ![]() ![]() mialam egzamin 27.12
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Witam!
Zdałam za 5 razem. Po raz pierwszy wyjechałam z placu i od razu się udało ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Hey, hey!
są tu osoby zdające w Gdyni? ![]() jak było u was? jakie wrażenia? jak egzaminatorzy, trasa? podzielcie się opiniami! ja 22go czerwca test i praktyczny! raz się boję, a raz nie mogę doczekać ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Hej, hej, Dziewczyny
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=584315&page=38 <--- w tym wątku podzieliłam się swoimi wrażeniami po wszystkich trzech egzaminach, które przeżyłam w gdyńskim PORDzie ( zdałam za trzecim ). O panu Jarosławie K. słyszałam i nie tylko - miałam okazję jeździć z nim za pierwszym razem - mój egzamin trwał 7 minut, oblał mnie, bo potrąciłam tyczkę na łuku... ![]() Co o samym PORDzie mogę powiedzieć..? Hmm, przede wszystkim (i to mówił mi nawet sam mój instruktor :P ) - NIE OGLĄDAJCIE tych durnych filmów, które są wyświetlane w sali ogólnej. Nie dość, że niczego nie da się z nich wywnioskować, to jeszcze wzmagają stres (wciąż się łapiesz na tym, że możesz czegoś nie pamiętać -_- ). Najlepiej przyjść z 15 minut wcześniej - nie ma sensu przychodzić np. 1h wcześniej, bo w Gdyni w PORDzie zdarzają się często opóźnienia, lub np. jest mało egzaminatoró i godziny oczekiwania się przeciagają (w moim przypadku - egzamin miałam na 14:00, czekałam do 15:45 ![]() przede wszystkim trzeba zrobić dobre wrażenie na egzaminatorze. Ubrać się skromnie, schludnie; być uprzejmym, pogodnym, uśmiechać się - oni naprawdę zwracają na to uwagę ![]()
"Trzyma w rękach wróbelka ze złamanym skrzydłem, własne pieniądze na podróż daleką i długą, tasak do mięsa, kompres i kieliszek czystej. Dokąd tak biegnie, czy nie jest zmęczona. Ależ nie, tylko trochę, bardzo, nic nie szkodzi..." ......................... . wcześniej jako arcydiablica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wczoraj zdałam prawko w Gdyńskim PORD-zie - za 5 razem
![]() Powiem szczerze że na egzaminatorów nie mogę narzekać, wszyscy uśmiechnięci, nie czepiający się "pierdół". Tylko raz trafiłam (za drugim podejściem) na jakiegoś gbura, który miał jakieś głupie komentarze i co chwila pytał "dlaczego cośtam zrobiłam?" Na co oczywiście zawsze starałam się jakoś odpowiedzieć sensownie i grzecznie (nie żadne pyskówki czy coś), więc po kilku odpowiedziach na JEGO pytania stwierdził z przekąsem "Pani to ma na wszystko odpowiedź!" ![]() ![]() ![]() ![]() No ale tak jak mówię, tylko ten jeden był taki nieprzyjemny, reszta uśmiechnięta, nie mająca głupich komentarzy mających zestresować egzaminowanego, jedynie wydawali polecenia ![]() A i mi nie zdarzyło się jakoś długo czekać na wywołanie, chyba tylko raz ok.20 czy 25 min.czekałam, a tak to punktualnie ![]() ![]() Jeszcze mogę Wam napisać co do trasy - to na pewno trzeba mieć obcykane te dwa skrzyżowania na morskiej, to pod estakadą i następne, poza tym u mnie powtórzył się przejazd taką małą uliczką (jadać w stronę centrum skręca się z Morskiej w prawo w Działdowską i zaraz znów w prawo) z dwoma "śpiącymi policjantami" i STOPem na końcu i to jak się z niej wyjeżdża jak każą w lewo skręcić na skrzyżowaniu później i zawracanie "na 3" przy tzw.Dębie - jak się jedzie Hutniczą w stronę makro to tuż przed nim (a za przejazdem kolejowym) jest taka mała dróżka w którą skręca się w lewo (trzeba przejechać przez przeciwny pas ruchu) ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2012-07-13 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje ! ! ! ![]()
"Trzyma w rękach wróbelka ze złamanym skrzydłem, własne pieniądze na podróż daleką i długą, tasak do mięsa, kompres i kieliszek czystej. Dokąd tak biegnie, czy nie jest zmęczona. Ależ nie, tylko trochę, bardzo, nic nie szkodzi..." ......................... . wcześniej jako arcydiablica ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() A Ty też niedawno zdałaś - odebrałaś już plastik? U mnie mimo że w czwartek zdałam to jeszcze na PWPW się nic nie pojawiło ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
ja rowny tydzien czekalam az po zdaniu bylo na pwpw ze trwa postepowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, odebrałam jakoś w zeszłym tygodniu ![]() Na samo powiadomienie, że "trwa postępowanie administracyjne" czekałam około tygodnia, więc spokojnie, nie martw się. Za kilka dni, może w przyszłym tygodniu powinno się coś pojawić ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Pytałam też TŻ i on mówi, ze u niego w ogóle nic się nie pojawiło, nawet po odebraniu już prawka ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A to dziwne... Ach, nasze polskie urzędy... ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
eh no , ja dziś w naszym byłam - dokumenty z egzaminów z 11 i 12 lipca dalej u nas leżą xD ale pani mi powiedziała że, ponoć mi wyślą smsa jak prawko będzie do odebrania - któraś z Was coś takiego dostała? czy dzwoniłyście, żeby się dowiedzieć czy jest?
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wow, SMS-a? ![]() U mnie niczego takiego nie było, patrzyłam tylko co jakiś czas na tę stronę pwpw i śledziłam losy mojego prawka ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie na PWPW nadal nic nie ma ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Właśnie u mnie się pojawiło
![]() (2012-07-18 12:06:24) Prawo Jazdy: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne. ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- oj, sorki za post pod postem, myślałam że mi połączy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.