2022-01-06, 20:09
|
|
Przyczajenie
|
Studia
Hej wszystkim!
Przychodzę do was z moimi perypetiami odnośnie studiów i przyszłości. Otóż po liceum zrobiłam sobie gap year i pracowałam w branży finansowej oraz pisałam dodatkowo maturę, by dostać się na studia prawnicze. Dostałam się, nawet na dzienne. Jednak poczułam, ze nie chce marnować 5 lat dziennie w książkach bo rynek pracy mocno patrzy na doświadczenie. Szybko zmieniłam tryb studiów, miasto i uczelnie. Teraz jest to uczelnia prywatna a ja dostałam dobrze płatna jak na swój wiek prace w korporacji w jednym z większym miast w Polsce. Rodzina jest ze mnie dumna, jednak czegoś mi brakuje. Mam ochotę podjąć drugi kierunek studiów od października bieżącego roku. Mogłyby to być studia dzienne, najlepiej w kontekście biologiczno-chemicznym, myślałam o politechnice. Wynika to z moich ambicji i chęci osiągnięcia czegoś w życiu. Często mam myśli, że nic nie osiągnę i będę nieszczęśliwa i płacze z tego powodu. Co o tym myślicie ? Czy według was są jakieś sensowne kierunki studiów, które zagwarantują prestiżowa prace ?
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi, Trzymajcie się ciepło w nowym roku
|
|
|