|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój pierwszy raz z cieniami...
Witam,
Wiem, ze się to wyda Wam dziwne, szczególnie w moim wieku (28) , ale po raz pierwszy użyłam cieni do powiek i chciałabym uzyskac jakieś wskazówki co jest źle.Ogólnie poza tuszem do rzęs i błyszczykiem nie maluje się, i co za tym idzie kompletnie nie umiem tego robic. prosze nie patrzcie może na całokształ , fryzurka itp. bo jest kompletnie domowa, ale zerknijcie na oczy i poradzcie ![]() pozdrawiam Edytowane przez _Kasia23_ Czas edycji: 2007-08-29 o 14:43 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój pierwszy raz z cieniami...
Kiepsko widać, ciężko cokolwiek ocenić, mogę powiedzieć jedynie, że widzę dużą różnicę między kolorem szyi a twarzy, natomiast kolorystyka podoba mi się.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj tak, wiem, że różnica w kolorach pomiędzy szyją i twarzą jest, ale to wina podkładu, który teraz zupełnie nie pasuje, bo się opaliłam. Rzecz jasna nie wyszłabym tak na ulicę
Kurcze światło nie dobre do robienia zdjęć jest ![]() i tak jak mówiłam ocena oczu mnie interesuje najbardziej |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Widać że od razu nie zaszałaś tylko wybrałaś taki delikatny subtelny kolorek. Ładnie się mieni, a z nakładaniem wprawa zrobi swoje. Nie bój się łączyć kolorów, cieniować.. Masz ładne oczy i warto byłoby je czymś podkreślić. Wydaje mi się, że mogłabyś używać ciepłych kolorów uniwersalnego brążu beżu itd... Ale też fajne musi być u Ciebie połączenie z zielenią
takie miałam pierwsze skojarzenie ;D właśnie zieleń. A do opalenizny bardzo pasuje wszelki niebieski Próbuj próbuj i jeszcze raz próbuj, a efekty będą szybko widoczne. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
To prawda nie zaszalałam, bo poprostu narazie nie zbyt umiem. Ale z czasem jak najbardziej, jeśli tylko się wprawię oczywiście. Rzyczywiście zielony, niebieski i np. ciemny brąz raczej by pasował i powiem szczerze, ze bardzo marzy mi się taki ładny mocny makijaż ![]() Ale jak narazie sama go nie wykonam. Tym razem użyłam jaśniutkiego różu i zwyklego brazu z cieni pojedynczych Rimmela. |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ten wątek jest bardziej na wizażystkę niż na MM.
Przesuwam.
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie, a ja taki strażnik, nawet nie zorientowałam się. Chyba się wypaliłam.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
może poćwicz z naszymi "stepami"
sądze że napewno coś znajdziesz ![]() ten makijaż troszke blady, pobaw się kredka/eyelinerem..może być garfitowy, czarny lub brązowy jeśli będziesz miałą trudności to proponuje technike : namaluj delikatna linie kredką i rozetrzyj ja delikatnie pacynką następnie pociągnij linie eyelinerem wcześniej oczywiście zastosuj kolejno - podkład, puder i jakiś wybrany cień/cienie ![]() (polecam dobre pędzelki do cieni ![]() fajne są np. Inglota) Link do "stepów" : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=157928 Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nieraz wątek będzie do przesunięcia.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.

, ale po raz pierwszy użyłam cieni do powiek i chciałabym uzyskac jakieś wskazówki co jest źle.

takie miałam pierwsze skojarzenie ;D właśnie zieleń. A do opalenizny bardzo pasuje wszelki niebieski
Próbuj próbuj i jeszcze raz próbuj, a efekty będą szybko widoczne. Pozdrawiam

jeśli będziesz miałą trudności to proponuje technike : namaluj delikatna linie kredką i rozetrzyj ja delikatnie pacynką następnie pociągnij linie eyelinerem