|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zaczerwieniona łecztaczka
Hej dziewczyny,
mam mały problem. Ostatnio w czasie seksu oralnego bolała mnie łechtaczka. Przyjrzałam się jej uważnie i u samego dołu jest trochę zaczerwieniona, nie cała, tylko cienka linia u samego dołu łechtaczki. Nie swędzi, nie piecze, nie mam innych objawów, żadnych dziwnych wydzielin. Mam to mniej więcej od 3-4 dni. Smaruje ją Baifemem i Clotrimazolum, lecz nie widzę znaczącej poprawy. Podejrzewam, że to sprawka nowego żelu do prania lub nowego żelu nawilżającego, odstawiłam je już i czekam. Miała któraś z Was coś podobnego? Ginekologa oczywiście zaliczę jak poprawy nie będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczerwieniona łecztaczka
A zmieniałaś ostatnio płyn do higieny intymnej? U mnie to raz okazało się problemem.
Najlepiej do gina, bo może też to być początek infekcji.
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nowy płyn mam od około miesiąca, mógłby tak późno podrażnić? Zaczęło się jak kupiłam takie kulki pachnące do prania. Dzisiaj już lepiej o wiele, zaczerwienienie znika, ale i tak się udam do gina w tym tygodniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Może to być wynikiem reakcji alergicznej. Zmień proszek na proszek dla dzieci (np. Jelp).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.