|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Brzuszki dra Tony'ego Catersiano.
Cześć dziewczyny
![]() Zakładam ten wątek, bo chciałam Was zapytać, czy któraś próbowała już robić te brzuszki? Były jakieś efekty? Po jakim czasie? Bo jakoś nie chce mi się wierzyć w spektakularny efekt już po tygodniu. To opis brzuszków: Superbrzuszki – większość z nas wie jak wykonywać popularne brzuszki brzuszki, jednak mało kto próbuje robić superbrzuszki. Aby wykonać owe ćwiczenie kładziemy na plecach i podnosimy zgięte nogi tak, aby nasze łydki były ułożone w pozycji równoległej do podłoża.. Następnie kładziemy na klatkę piersiową skrzyżowane ręce. Unosząc górną część pleców i głowę robimy wdech. Natomiast wydech robimy wracając do pozycji wyjściowej, pamiętając aby głowa nie dotykała podłogi. Ćwiczenie to powtarzamy 50 razy. Odwrócone brzuszki – jest to kolejne ćwiczenie, które pozwoli nam osiągnąć płaski brzuch. W tym ćwiczeniu również kładziemy się na plecach, jednak tym razem przenosimy na początku proste ręce za głowę i chwytamy się rękami o coś, może to być drążek, krzesło, czy cokolwiek co utrzyma nasz ciężar. Następnie unosimy nogi tak, aby tworzyły kąt prosty z podłożem, potem lekko uginamy kolana. Teraz napinamy mięśnie brzucha, dociskamy plecy do podłoża i robiąc wdech lekko unosimy biodra o kilka centymetrów ponad podłogę. Robiąc wydech opuszczamy biodra na podłoże. Ćwiczenie powtarzamy 50 razy. Jeśli taki watek już istnieje, to podrzućcie proszę linka, bo nie mogłam znaleźć. ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki dra Tony'ego Catersiano.
Hej, ja nie robiłam ale od dzis włacze do moich cwiczen. powiem ci ze efekt po tygodniu na pewno bedzie i ile nie masz duzej nadwagi. ja po 2 tyg. zwyklych cwiczen na brzuch+ 50 brzuszkow zobaczyłam rezultat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Halo halo dziewczęta! Ja staram się chodzić regularnie na fitness i siłownie, ale takie dodatkowe brzuszki by nie zaszkodziły. Już minęło kilka dni od Waszych wpisów. Ćwiczycie? Jak efekty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
hej, przyznaje sie ze po 3 dniach (tych brzuszkow) przerwałam cwiecznia w ogole, bo nie miałam czasu ćwiczyc, wychodziłam z domu o 8.00. am i wracałam o 21.00 wiec nie miałam sił na cwiczenia. Ale teraz zaczęłam na nowo, więc równo za tydzień dam znać
![]() p.s. dodatkowo mozna cwiczyc jeszcze tak (oprocz tradycyjnych brzuszkow i weidera) http://www.youtube.com/watch?v=5CupC...endscreen&NR=1 POza tym w Rozmowach w toku ostatnio instruktor pokazywał ciekawe cwiczenie na brzuch- zwijać go i rozwijać jak ślimaka. Edytowane przez amelj Czas edycji: 2012-04-05 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
ten wątek żyje? bo ja się chętnie dołączę do tygodniowego testu! pierwsza porcja jeszcze dzisiaj!
![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Wątek chyba umarł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
amelj, napisz coś więcej... zwłaszcza o efektach
![]()
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
To zalezy jaki jest stan brzucha na poczatku
![]()
"Nie wchodź łagodnie w tę pogodną noc, niech płonie starość tuż przed kresem dni, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc, chodź wiedzą mędrcy, że się zbliża mrok bo żaden piorun z ust nie padnie ich, nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.