![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Wakacyjny wyjazd w Bieszczady
Wpadłam na pomysł by sie wybrać w wakacje w Bieszczady na tydzień, 10 dni, i przejść jakąś trasę z plecakami i namiotami, powłóczyć sie po schroniskach. Już od dawna marzę o takich wakacjach, ale jak wiadomo najlepiej sie maszeruje w dobrym towarzystwie.
![]() ![]() Generalnie jest to pomysł dla grona warszawskiego, ale jeśli ktoś z innych miast by chciał sie przyłączyć to nie ma żadnego problemu. ![]() Jest trochę gotowych tras, ale można też samemu opracować. Może któraś z wizażanek jest piechurką od lat i wie co, gdzie i jak. ![]() Mam nadzieję, że mój pomysł sie wam spodoba. ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjny wyjazd w Bieszczady
Ja teoretycznie jestem za, ale nie wiem jeszcze jak bedzie z moim wolnym czasem wakacje... mam tak duzo planow ze nie wiem jak to wszystko pogodze
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja moge wyjechać tylko na poczatku miesiąca, bo wtedy u mnie w pracy jest najmniej do roboty, za to nie ma mowy bym wyjechała pod koniec miesiąca. Więc ja bym celowała w początek sierpnia
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ej... zobaczcie tutaj --> http://www.bieszczady.net.pl/rep_bandytyzm.html
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja odpadam
![]() ![]() ECĘ BO PISZĘ ZE SZKOŁY A WŁAŚNIE ZACZYNAM ĆWICZENIA A FACET MNIE ZABIJE JAK ZOBACZY ŻE CHODZĘ PO NIECIE ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
ja sie pisze!!!! Kocham góry!!! W jakim miesiącu dokładnie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Boże... dziecko cywilizacji...
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Nigdy za górami nie przepadałam, nie mówiąc o tachaniu ze sobą plecaka, namiotu, śpiwora i tych wszystkich rzeczy ![]() A miejsce na kosmetyki? ![]() ![]() ![]() Aguś, no nie mówi mi, że ryzykujesz wywalenie za drzwi, żeby tu coś napisać?? Mam nadzieję, że nie pisałaś z tych hiper-ważnych zajęć, co? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
NO to super!! Mam nadzieje ze nic nie wyskoczy i sie uda! Zawsze chciałam isc w Bieszczady, bo do tej pory tylko po Beskidach sie szwendałam z plecakiem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja też odpadam. Gatunkowi ludzkiemu tyle lat trzeba było, by wyjść z jaskinii i zbudować jakąś tam cywilizację, a Wy teraz chcecie wracać do lasu
![]() Ja tam doceniam ciężką pracę przodków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Widzę, że nie tylko ja i Aga jesteśmy dziećmi cywilizacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Proponuje schroniska, bo z plecakami to ciężko.... a w schroniskach wesoło. Jak bede w Beskidach to oge popytac chatkowych o ich znajomych którzy są chatkowymi w Bieszczadach (chatkowy = opiekun chatki studenckiej) bo wiem ze takowe znajomosci mają i moga coś polecić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Aaaa... no ludzie, przeciez nie jedziemy bić sie z niedźwiedziami o przetrwanie tylko będziemy sobie robic marsze a potem można spać w schronisku, albo pokjechać busikiem do miasta, kupić pamiątki i pozwiedzać. Można pozwiedzać kościółki, różne fortece czy inne takie. I porobić piękne zdjecia ze szczytów. Ja generalnie toleruję tylko bieszczady, bo w innych górach sie źle czuję ze względu na wysokość i stromość. Niestety mam lęk wysokości. Ale Bieszczady akurat są mało strome a widoki za to są piękne
![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
ależ ja kocham przyrodę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Hej,
fajny pomysł, mam znajomych w Bieszczadach którzy prowadzą schronisko, prawie jak rodzina, jeżdzę tam od lat. Tam jest naprawdę super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() I niekoniecznie z odciskami, pościeranymi piętami, zakwasami i wykończona cały czas... ![]() ![]() Czuję siostrzanoduszność z Mech, szczególnie w tym temacie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
No wam chyba odbiło... nikt nie będzie łaził z 15 kilowym plecakiem! Zostawia się rzeczy w schronisku i idzie sie na wycieczkę, potem sie wraca je kolację i zostaje na noc ewentualnie, albo jedzie sie do innego schroniska i tam nocuje by rano zacząć od pobliskich szczytów. Chyba nigdy nie byłyście w górach co?
![]()
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Jak to? Bez plecaków?
![]() No cóz.. Ewentualnie jakoś to zniose... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Ekhm... schroniska, tak...? Czyli nie będzie własnej łazienki? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Nie no... plecaki możemy brać, ale na pewno nie wielkie stelażę, bo nie wyrobimy.
![]() Ja osobiście nie miałabym nic przeciwko obozowi wędrownemu, ale nie każdy to wytrzyma, wiec można pójść na układ i zrobić obóz półwędrowny, tzn. zmieniać schroniska ale drogą busową, a potem po zostawieniu rzeczy iść w trasę. Tym sposobem moglibyśmy w sumie całe Bieszczady zwiedzić ![]() Ja dzisiaj TŻ-ta spytam czy by mu sie spodobały takie wakacje. ![]()
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miśka, w schroniskach mozesz spać albo w środku, albo na polu namiotowym. Ja akurat bardzo lubię namioty i nie widzę sensu w tym żebym miała spać za więcej kasy na jakiejs pryszy jak mogę zabrać swój materac dmuchany i namiot i spać jak królowa. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Tżtów tez bierzemy? Mój na pewno odpada... On na wakacjach to tylko lezy. A co do plecaków to ja na tydzień w Bieszczady brałam taki ze stelażem i to było mało (brałam tylko najpotrzebniejsze rzeczy..)
Lexie> jak bedą jakiekolwiek łazienki to bedzie dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() To czułość czy zniecierpliwienie? ![]() Jak to nie jest ciężki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No, niech tylko Agusia to przeczyta... ![]() Aguś, to gdzie MY jedziemy na wakacje? ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Wy to pewnie będziecie sie w Chałupach wyciagać na leżakach i będziecie wpierniczać lody i inne takie. Potem my wrócimy opaleni, szczupli i jędrni a wy będziecie mieć rozstępy i grube tyłki.
![]() takasobieania, bierzemy kogo chcemy ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
ha! swietny pomysł! uwielbiam takie rzeczy! ach!
kiedys jak jeszcze nie było samochodziku to z moim TŻ i jego 2 kolegami pojechalismy na mazury i ogolnie szlismy ponad 6km z plecakami i namiotami na miejsce była fajnie i ten wyjazd bardzo milo pamietam, nad samym jeziorem wsroda lasu ![]() ![]() ja tam lubie takie eskapady ![]() niestety problem moze byc z czasem, nie mam co liczyc na 10 dni wolnego... w zeszle wakacje kiedy pracowalam mielismy jednak swoj patent ![]() ![]() ![]() takich wakacji juz dawno nie miałam bylismy w wielu miejscach ![]() te wakacje najlepiej wspominam i sadze, że w tym roku również tak spedzimy ![]() ![]() dlatego ja lubie takie wszystkie eskapady, moglabym opowiadac godzinami jakie mielismy zabawne przygody i jak chwilami bylo malo smiesznie (gdy nas burza spotkała w lesie 5km od namiotu ;p) i w ogole.... wszystkim polecam wyjazd, poczatek sierpnia dla mnie na pewno odpada... planujemy wyjechac na slowacje gdzies przed moja obroną a potem... a potem praca :P a teraz zamaiast tu tyle pisac lepiej pojde do moich zajęć ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam jak na obozie konnym w 2004 r. razem z koleżankami pojechałyśmy nad jezioro i postanowiłyśmy wracać na piechotę. A w międzyczasie rozszalała sie burza... Ba! To był raczej tajfun! Pioruny waliły, woda leciała z nieba jakby ktoś lał wiadrami. Ludzie uciekali, chowali się. Myśmy znalazły jakis domek strazy, ale był zamkniety, wiec wtuliłyśmy sie w murki, a potem okazało sie, ze wejscie na ganek jest otwarte, ale ganeczek był malusi, w zasadzie to taka sień była. o i tam sie z 10 osob mieściło, bo jeszcze sie do nas przykleili jacyś ludzie z dziećmi. Potem burza troche przeszła, ale nadal lało, a my postanowiłyśmy iść dalej. A wogóle to zapomniałam, że miałam na sobie tylko sukienkę. TYLKO sukienkę, bo w stronę jeziora szłam w kostiumie pod sukienką, ale jak wyszłam z wody tostwierdziłam, że zdejmę mokry kostium. I tak szłam sobie bez gatek. Sandały miałam w łapie, bo by sie całkiem rozwaliły. Szłam z kumpelą i śpiewałysmy w niebogłosy piosenki końskie, reszta dziewczyn jakos sie od nas oddzieliła. Zreszta one dziwne jakieś były.
![]() ![]()
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
ja to już za stara jestem na takie wyjazdy, kiedyś przytrafił mi się taki wyazd w sudety i choć było pełno śmiechu, miłych chwil - to czasem tak ciężko że nie powtórzyłabym tego
teraz cenię sobie wymogę - nie luksusy, ale ciepłko i prysznic - być musi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
hahahahaha Shem ;p nie no jak mysmy szli lasem podczas burzy to jakos mniej do smiechu bylo ;p
to byl pocztaek lipca jakos i wtedy byly takie wielkie burze i ogromne deszcze. Dzien wczesniej nas troszke podlalo w namiocie... a w przedsionku bylo jeziorko na czym ucierpial czajnik... ale jakos potem odzyl ![]() a nastepnego dnia slonce no to poszlismy na spacer nad inne jeziorko jakies 5km tez w letnich ciuszkach bo cieplo ![]() ale jak wracalismy to juz nie bylo fajnie ;p lał potworny deszcz i co chwile walilo obok nas, troszke jak z jakiegos filmu akcji... jeszcze stope skaleczyłam bo w sandalach bylam i korzen mnie zaatakowal... no i kustykalam... nie mielismy sie gdzie zatrzymac bo wszedzie wysoki sosnowy las... bvrrrr... pod koniec czułam ze moje stawy juz nie pracuja jak poprzednio, bylo zimno i mokro brrr... jak doszlismy do namiotu to mielismy juz wracac ;p ale nastepnego dnia juz było pieknie ![]() ale jakis uraz do dzieku burzy pozostal, potem mielismy swoje małe odchyły na tym punkcie przez reszte wakacji ;p Pluszynko... za stara... dobre :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
ja wlasnie w te wakacje wybieram sie ze znajomymi w Bieszczady
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.